PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Menina wrote:
Ja mam dziś o 17.30 wizytę. Płytki krwi spadły mi do 99 tys, a hemoglobina wzrosła do 13,8. Dziwne to trochę. Nie wiem czy da się jakoś podnieść poziom płytek, bo trochę niski się zaczyna robić...
W ogóle to ciągle się nastawiam na poród naturalny, słucham nagrań Błękitnego Porodu, byłam wczoraj o fizjo uroginekologicznej, ale jeśli uda się urodzić naturalnie albo przynajmniej podjąć próbę, to będę chyba bardzo zdziwiona, bo jakoś dużo tych przeciwności cały czas...
Dobrego dnia Dziewczyny!
Na podniesienie polecają sok z kiszonych buraków - ja tez podnoszę, ale zobaczę efekt 26.09, bo wtedy mam powtórkę z badania krwi.
Kciuki za wizytę ☺️
Gabrysia super wieści ☺️ jak starsze siostry?
Ania, a jak u Ciebie z plamieniem?
Ja GBS miałam pobrany w poniedziałek i wynik ma być czwartek/piątek.
Pobierali Wam z odbytu tez?
Menina lubi tę wiadomość
-
Ja miałam GBS pobierany w piątek, w sobotę przekazali do alabu, a w poniedziałek popołudniu już był wynik. W przychodni podawali do 10 dni.
Elforia, tak, mi lekarz podkreślał, że ważne, żeby z obu miejsc było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 14:13
-
Ja wczoraj kupiłam fotelik do auta… jutro powinien być 😁
Może dziś zacznę pakować torbę, bo wszystko już mam (chyba)…
Z jakiej listy do szpitala korzystałyście?
Dokumenty mam cały czas w jednym miejscu, wiec o to się nie martwię. W szpitalu gdzie rodzę wszystko dają, wiec tylko ciuchy na wyjście i koszule do karmienia po. Podobno gonią za majtki (nawet je z siatki)
Powiem Wam, że jestem tak podekscytowana i pozytywnie nastawiona, że już się nie mogę doczekać października ☺️ a z drugiej strony remont u nas w pełni, dzieciaki w szkole wiec organizacyjny misz masz, aż wszyscy wejdą na swoje tory to bym jeszcze z 2 miesiące chodziła xD jakoś mi zawsze w ciążach dobrze 🫣🤷🏼♀️Eskalopka lubi tę wiadomość
-
GrubAsia a próbowałaś laktoferyne suplementowac?
Ja dołożyłam do żelaza i mam mniejsze problemy jelitowe i zaczęła w końcu iść w górę hemoglobina.
U mnie GBS z odbytu też, na wynik czekałam 3 dni.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
U mnie na szczęście mój lekarz miał wszystko do Gbs więc wyniki miałam u niego od razu.
Elforia ja pakowałam torbę z Doświadczeń wcześniejszych i poniekąd brałam z info wrześniowe na fb. Teraz jak sobie pomyślę jaki człowiek był głupi, że sobie żadnych przekąsek po nie zabrał, ale wtedy to jak w tył za murzynami 🤣 teraz tyle człowiek mądrzejszy.
Ja mam naszykowana torbę typowo pod CC no i szpital wszystko zapewnia, prócz mokrych chusteczek. Teraz wiem, że nie 2, a cztery koszule na biedę muszę mieć bo fak poci się człowiek po jak świnia. Dodatkowo mam 3 pieluszki tetrowe i jedna flanelowa dla małego.elforia lubi tę wiadomość
[url=https://www.tickerfactory.com[/url]
2010 🩷 Alicja
2012 🩷 Julia
2023 🩵 Aleksander -
elforia, rozumiem podekscytowanie. Też to mam. Już niedługo 😁 Tym bardziej cisnę błękitny poród bo czuję, że trzeba się przygotować na ile się da.
Fiolka, co szpital to inna lista. U nas jest długa i kupę rzeczy wymagają. Na liscie są nawet ciuchy dla męża na przebranie i pieryliard pieluch szmacianych. Większość już w walizce - tylko moje kosmetyki w szufladzie jeszcze, bo z nich korzystam. Teraz myślę że może jeszcze jakiś kuboty na rzepy by się przydały skoro stopy podobno puchną.
Myślę też o jakimś olejku do masażu, żeby mnie mąż trochę rozluźnił w trakcie. Też coś co mi się z domem kojarzy chciałabym zabrać. Może poduchę ciążową?
Jakie przekąski pakujecie?elforia lubi tę wiadomość
-
Ja w Diagnostyce czekałam 5 dni na wynik GBS. Jutro chyba pójdę do laboratorium zrobić te ostatnie wyniki, żeby mieć wszystko już uszykowane, bo walizka już stoi i czeka gotowa, przed samym wyjazdem tylko dopakować bedę musiała reszte pierdołek typu ładowarka do telefonu, słuchawki.
Cały czas mam w głowie dzisiaj to, jak się Kropka idealnie wstrzeliłaś w tego 13😅 w pierwszej ciąży moja siostra tak mi wywróżyła termin porodu. Miałam termin na 18 marca, powiedziała, że urodzę 25 lutego i tak właśnie było, 24.02. Odeszły mi wody, a następnego dnia rano urodziłam🙈 teraz wróży mi 25 września, także jestem ciekawa, to by było 37+1 , więc w sumie wolałabym żeby maluch poczekał chociaż do twgo 30.09. Jak ja chciałam. Strasznie uparłam się z porodem na koniec września, bo w październiku za dużo osób w rodzinie ma urodziny.
-
elforia wrote:A jaka dawkę dzienna bierzesz? I jak bierzesz?
Masz ten Sorbifer Durules?
Pijesz dużo kawy/ jesz dużo nabiału?
Nabiału tak raczej średnio, kawę 1-2 dziennie. Tak sofbifer durules brałam jedna rano i dorzucałam po południu feroplex. Teraz feroplex mi sie skończył to będę brała drugi sorbifer. Jutro ma przyjść ten syropek niemiecki polecany przez Anie.
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
agentka93 wrote:GrubAsia a próbowałaś laktoferyne suplementowac?
Ja dołożyłam do żelaza i mam mniejsze problemy jelitowe i zaczęła w końcu iść w górę hemoglobina.
U mnie GBS z odbytu też, na wynik czekałam 3 dni.agentka93 lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Eskalopka, co do błękitnego porodu nie znam się dokładnie na tym co tam mówią, ale ten poród mimo, że 15 minut partych to był jakis magiczny. Miałam oczy otwarte, rozmawiałam swiadomie z położną. Pytałam o instrukcje. Niestety nie udało sie uratować krocza, ale to mi położone powiedziały, że za szybko szła akcja. I mogłobyc gorzej. Więc wybrałam to niz pęknięcie po cała pupę albo gorzej. (Jakos dla mnie jest to mniejsze zło, zobaczymy czy dobre zszycie było, bo tak na prasd dużo od tego zależy..). Ale była magia, jak mi położyli na brzuch mała, mąż widział jak główka wychodzi i go nie przerażało co tam się dzieje na dole. Ja też czułam jak ona juz z każdym parciem jest dalej. No coś nie do opisania, z Marcelina jakas byłam zablokowana i oczy zamknięte przez cały poród. Nie pamiętam twarzy ludzi. A teraz wiem kto i gdzje był.
Jestem tak zakochana w małej, że mam takie zdjeice, że aż chce Wam sie lekko pokazać. Choć zawsze chciałam być tu anonimowa 😛
Co do warunków w moim szpitalu ukrop nie miłosierny. Pod po dupie dosłownie scieka....wiec polecam wziąć duża ilość koszul. Majtek. Żeby sie przebierać odświeżać. U nas położone co chwila przychodzą i sprawdzają. Czy my matki nie orzegrzeamh maluchów 😛 zakaz w rożki zawijania
Ogólnie u mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko swoje..wiec waliza duża i tak.
Zapomnieli o mnie że ja cukrzycowa. I diete normalną dostane. Ale cicho siedze, bo przynajmniej coś jem wiecej 😛 a cukier tak okolo 130. Wiec jest dobrze po takim wysiłku.
Ja GBS miałam po 3 dniach. Bo podobno te bakterie musza sie wychować.
Mi stopy tym razem nie spuchłu ale może to efekt szybkiego porodu ?.nje wiem. Trochę boli obkurczanie macicy jak karmię. Ale daje rade tym razem bez paracetamolu. Wiec nie jest źle..
Dziewczyny no ja zawsze miałam tak że jak sobie coś umysliłam tak było. I koniec nie ma bata, po prostu mówiłam sobje w duchu tak będzie i koniec. 😉 zaraz spróbuję sie Wam pokazać 😛Eskalopka, elforia, Praskovia, GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość
-
A w ogóle ruch w interesie jest. I co chwilę rodzące przychodza. Położne nie nadążają. 🙈 kolejma się zrobiła na porodówce 🙈. Jak dobrze, że ja w nocy rodziłam..Eskalopka, elforia, Czeremcha, Menina, Mala_syrenka, MinnieMe, Chantel1, MalgosiaKmK, Freya21, Agnuka, Praskovia, GrubAsia, Asiek94, Umka lubią tę wiadomość
-
Eskalopka ja właśnie ostatnio wychaczylam w Biedronce klapki Kibota i uważam że będą megoa wygodne na te dni ☺️ ogólnie są wygodne 🤦
No ja też kosmetyczkę po części mam na komodzie małego spakowana i mam dorzucić do niej kilka rzeczy, które na codzień używam. Dużo podruznychbjupilam w rossmanie jak pastę, dezodorant bo mało miejsca zajmują. Jeszcze na bieżąco to ładowarka i jakieś dwie butelki wody[url=https://www.tickerfactory.com[/url]
2010 🩷 Alicja
2012 🩷 Julia
2023 🩵 Aleksander -
Praskovia wrote:Kropka, osz Ty!!! 😍 Ale wywróżyłaś! Ja coś tak czułam, że Syrenka ma rację z tym, że po Gabryśce będzie niespodzianka (pewnie Galadriela już po), a potem Ty, ale nie sądziłam, że się serio strzelisz w ten 13.09! 🙈 I jeszcze to gadanie wczoraj, że zbierasz siły na poród, po prostu wow! Tym bardziej się cieszę, że mi wróżyłaś termin termin, bo mi wcześniej nie pasuje! 😅
Swoją drogą śmieszne to, bo my mamy/miałyśmy ten sam termin- Ty już rozpakowana, a ja wciąż nie spakowana! 🤪 Ale tak jak pisałaś, to jest po prostu kompletnie różne doświadczenie z pierwszych porodów.
Z przyjemnością zabieram się za edycję pierwszej strony!
Marsz pakować walizkę 😛🤣 spoko masz jeszcze te 3 tygodnie prawie 😉 ale smiechem żartem, to było bardzo komfortowo jak odeszły wody i skurcze. To po prostu ubraliśmy sie z mężem i byliśmy gotowi do wyjscia. Bez paniki. Bez niepotrzbenego pośpiechu. Tylko na spokojnie czekaliśmy aż teściowa przyjedzie do naszej starszej córeczki. Ona też była dzielna bardzo. Bo podobno ani razu sie nie przebudziła. Nie zasiusiala łóżeczka. Wstała przed 6. I nie wystraszyła sie, że mnie nie ma. Tatuś ja wziął od razu na kolanka j powiedział, że mama poszła urodzić sisotrzyczke i jej nie ma. I pokazał zdjęcia. I podobno az zapiszczała jak zobaczyła mała dzidzie 😉 zjadła sniadanko i poszła do żłobka 🥰 a teraz po żłobku jada. A zakupy kupić mi girlandę i balony 😉 jak u PuciaMinnieMe, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość
-
Dla rodzacych naturalnie polecam te buteleczki z tamtum rosa. No super chłodzą i odświeżają. Szczególnie w taki dzień jak dziś. Mam tez ten spray after birth od lanshiloh. Ale jak go użyłam to szczypało mnie. Może jutro będzie lepiej. Kurcze trudno mi się cofnąć i Was nadrobić. Wiec chyba nie dam rady. To co na bieżąco zapamiętuje odpisuje 😉
A i też nie sądziłam że rzeczywiście trafie na ten 13wrzesnia 🤣🙈🙈 nawet myślałam że to będzie raczej juz po 20. A tu proszę 😉elforia lubi tę wiadomość
-
Kropka cudnie wyglądacie 😍
Agentka dzięki 😍 tez lecę po laktoferyne ☺️
GrubAsia ten niemiecki syrop to ja poleciałamjest super!
Ja Sorbifer biorę rano i wieczorem czyli razem
200mg, każda tabletkę popijam 20ml syropu tego niemieckiego czyli dziennie wypijam go 40 ml - to mi mega podbiło hemoglobinę, bo z 11,9 na 12,7 w 2 tyg.
Dodatkowo razem z tym łykam jeszcze wit C 200mg
Od wczoraj dołożyłam znów regularnie zakwas z buraków i dziś dorzucę laktoferyne, bo o niej zupełnie nie słyszałam.
Moja lekarka jest przewrażliwiona na tym punkcie aby hemoglobina i hematokryt podbijać, bo mówi, że jej koledzy po fachu bardzo zlewają ten temat, ale nie dość, że poród może być trudniejszy przy anemii to jeszcze tracisz podczas porodu około litra krwi i te parametry lecą na łeb na szyje, a my nie dość, że zmęczone, z burzą hormonów to jeszcze z anemią… kazała mi po porodzie brać jeszcze z 2 tyg Sorbifer i sprawdzić morfologię, aby choć tutaj zapanować i nie wpaść później w depresje… a, że ja jestem po 3 letnim leczeniu to się boje tego jeszcze bardziej 🤷🏼♀️GrubAsia lubi tę wiadomość
-
gabryśka wrote:Kropka.. Moje Gratulacje 🥰😘😄!!!
Ale poszło Ci.... Szybko i sprawnie 😄
Aż wszystkie z szoku nie możemy wyjść 🤣
3 razy wracałam się z czytaniem do tyłu...
Czy to aby nie jakiś żart....
Malutka cudna 😘
Cieszę się... Że nie jestem już sama 😄
My dzisiaj byłysmy sie zwazyc...
I już z 2.220 ( przy wypisie że szpitala) jest 2570
Pije samego cycusia, laktacja fajnie się rozkreciła.
Oby tylko tak dalej.
No to dogoni zaraz moją córkę 🥰 jeśli chodzi o wagę, ale powiem Ci. Nie wiem jak Ty, ale ja byłam lekko przerażona jej maleńkością 🙈 pieluszki bambiboo xs duże . To samo papamers premium care 1 też. Może te zerówki będą dobre 🤔
Chodzicie do przychodni się ważyć?
A ja powiem Wam wszystko sobie zaplanowałam przygotowalam. Ale nie zdążyłam skonsultować zmiany przychodni, czy lepiej zmienić czy zostać tam gdzie starsza.. no i zaskoczyło mnie dziś pytanie, gdzie wysłać papiery 🤦🏻♀️ i zostałam przy starej przychodni.. -
Poziomka25 wrote:To moje strony
Ooo a skąd jesteś? Ja jestem z Przemyśla 😉 Gdzie będziesz rodzić?
Właśnie wróciłam do domu, odhaczylam kolejne punkty z mojej listy 🤪 córa wszystkie ząbki zdrowe i nowy fotelik kupiony.
Teraz ogarnąć jedzenie, mycie, spanie Misi i zabiorę się za pakowanie torby do szpitala, bo miałam to zrobić wczoraj, ale z listwami przypodlogowymi zeszło nam cały dzień i zabrakło mocy na koniec, a zrobiliśmy dopiero piętro 🙈 Na dniach trzeba będzie zabrać się za parter.
Myślę, że o 20:30 ruszę z walizka, ale coś czuję, że zrobię to po łebkach, bo trochę mi się nie chce 😁
jedno co zrobię, to spakuję sobie w razie W taką małą torbę treningową, jakby prowadzący chciał mnie jutro zostawić w szpitalu. Przygotuję tylko z 2 piżamy, klapki, kosmetyki, ręcznik i chyba tyle🤷🏻♀️ czuję, że wrócę jutro po wizycie normalnie do domu 😉 -
Kropka6 wrote:No to dogoni zaraz moją córkę 🥰 jeśli chodzi o wagę, ale powiem Ci. Nie wiem jak Ty, ale ja byłam lekko przerażona jej maleńkością 🙈 pieluszki bambiboo xs duże . To samo papamers premium care 1 też. Może te zerówki będą dobre 🤔
Chodzicie do przychodni się ważyć?
Kropka zerówki będą dobre 🙂 Misia urodziła się 2850 i przez pierwsze 2 tygodnie zakładałam jej Pampers premium care 0, no i ubrania w rozmiarze 50 🙈
Tym razem podobnie się zaopatrzyłam. Mam w domu 2 paczki zerówek i 2 paczki jedynek. Resztę będę kupować później, wszystko w zależności od tego jak zaakceptuje akurat te pampki