Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
strzyga wrote:Dziękuję za odpowiedzi ❤ polubiłam tylko za to.
Przykro mi, że u was jeszcze dochodzą te problemy z miejscem intymnym 🥺 chciałbym żeby wszystkie nasze maluszki nie miały żadnych problemów, ale niestety tak się nie da..
A mówili wam do kiedy takie coś schodzi? Jak długo? Ja położnej chociażby zapomniałam dopytać, a sama nic nie mówiła. Kazała nam wcierać ten ALTACET, ale ja nie widzę poprawy, więc nie polecam dziewczyny jakby co.. 🥴
Kacperek już dziś nie jest noworodkiem, a niemowlakiem 🥹 ma miesiąc - czas za szybko leci 🥹 mama się nie obejrzy, a on mi wyfrunie z gniazda.. pomimo, że dziś już miesiąc, to dla mnie zawsze będzie moim małym syneczkiem.. Wstawię potem wam foto mojego niemowlaczka.strzyga lubi tę wiadomość
-
Oj tak! A akurat 15.11 wpłynęło 800+.
Laura urodziła się 20.09 i pierwszą kasę dostała 21.10 - wysłali 800+ oraz ok 200zl za wrzesień w jednej kwocie łącznie.
Co do tych pluszaków - ja kompletnie nic Laurze nie daję. Ma dużo misiów od rodzinki, ale ja nie wiem czy dawać jej, bo się boję, że się przytka do niego i udusi... Wy kładziecie dzieciom przytulanki?
Ja jedynie wczoraj takie coś zrobiłam i zasnęła w minutę sama:
Ale po pół godzinie zdjęłam jej to, bo się za bardzo bałam.
Jeszcze miałam jakiś dylemat, ale już zapomniałam jaki🤣🤣
Jak się przypomni to go porusze😂
Aha, już mi się przypomniał.
Jak to wygląda u Was z przytulaniem? U nas z rana narzeczony próbuje się z nią poprzytulać, ale ona jest na jakimś instynkcie przetrwania i jak się jej najpierw nie przebierze i nie nakarmi to jest drama, a potem beka i pierdzi, trzeba odbijać i nie ma czasu na przytulanki😂 Dopiero w oknie aktywności można o czymś pomyśleć, ale jest bardziej zainteresowana sufitem, matą edukacyjną i zabawkami, a nie jakieś mizianie😂 Nie mówiąc już o tym, że pierwsze 3 tyg jej życia to w ogóle była bardzo wrażliwa na dotyk i nienawidziła głaskania po głowie i buzi i w sumie gdziekolwiek🙄 Dopiero od niedawna to lubi.
Dobrze, że chociaż chcę że mną "rozmawiać" i się razem śmiejemy do siebie, bo narazie to wyglądało jakbym była jej służbą, a nie matką🤪🤪
Ona też teraz woli sobie sama zasypiać i nawet się denerwuje jak ją próbujemy kołysać w ramionach (co dla mnie zawsze było pięknym uczuciem, mimo że ona ciężka) i trzeba ją ułożyć w łóżeczku i sobie z zadowoleniem sama zasypia. A weź ją spróbuj ruszyć, ona chce być samodzielna😝
Liczę że niedługo jak urośnie nadejdzie więcej wspólnych czułości, miłości i przytulania❤️ Marzy mi się, żeby do mnie przychodziła i kładła się na mnie, przytulała, chciała całuski🥹🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:33
strzyga lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
04.06 - 513g⚖️
13.06 - 714g ⚖️
17.06 - 40cm dłuugiego dzieciaczka🤯🤭❤️
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
24.07 - 1720g⚖️
08.08 - 2200g⚖️
12.08 - 2600g ⚖️
27.08 - 2800g⚖️
02.09 - 3140g⚖️
09.09 - 3600g⚖️
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3510g Szczęścia❤️
-
Pati2804 wrote:Dziękuję za rady 😊
Mam jeszcze pytanie, u nas problem goni problem... coś sprawdzonego na czerwone krostki na buźce z białym zakończeniem, nie są to prosaki 😔 było ich kilka ale z dnia na dzień jest ich coraz więcej 😭 strasznie to wygląda 😔 myje buzke wodą ale nie pomagamewa, Pati2804 lubią tę wiadomość
1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;
7 IVF, 14 FET 2024
6 dniowa blastocysta:
5 dpt cień II bhcg 12,7
7 dpt słabe II a bhcg 101
9 dpt bhcg 305
13 dpt bhcg 1505
Nifty: prawidłowy, dziewczynka
☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP -
Yggy wrote:Odpisuje potem nadrobie
Tak słychać silniczek, ale B to kocho. Raczke sobie kładzie na ten brzusio i zasypia 🤣😍
No ok czyli to normalne, zostawiamy bo mi się podoba ta wydra chociaż Emi narazie chyba nie 🤣🤣
Do nas przyjedzie dzisiaj fotografka na 11, zdążyłam się pomalować i wysuszyć włosy a gdzie tam ubrać, nawet koncepcji nie mamy 🤣🤣 miały być czarne spodnie i jasne bluzki a mąż twierdzi że nie ma jasnej ładnej i dupa teraz a ja siedzę właśnie z cycem i karmie no bo jak zwykle Emi o tej porze ma drzemkę to dzisiaj nie 🤣 -
Maszonek wrote:Ja używam na zmianę Contractubex i taki roller z silikonem Blizan. Ten roller jest fajny, bo ma metalowa kuleczkę i od razu robi masaż.
Co do probiotyku - używamy BioGaia.
Smoczki - również z aventa. U nas w Avent króluje - butelek też ich używamy. -
Anna_bella wrote:Co do blizny to ja kupię contractubex, kiedyś używałam na bliznę po pęcherzyku i był fajny i teraz lekarka też polecała.
Widzę, że dużo osób stosuje tą biogaie. Teraz już sama nie wiem co wybrać ale wydaje mi się że dicoflor nie działa bo są luźne kupki cały czas . A chyba powinny się trochę zmienić po probiotyku?
Anna bella a skąd informacja że po probiotyku kupa powinna być inna? Moja też ma wodniste Kupy ale to chyba na piersi normalne. Bardziej zwięźle są na mm i jak już się dietę rozszerza chyba 🤔 -