Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
strzyga wrote:Dlatego chcę żeby mój mąż był, bo to piękne chwile🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄 waga 3210 💞 poród SN.
-
nick nieaktualny
-
Marta.R. wrote:Dziewczyny! I ja dziś po prenatalnych, z dzidzia wszystko dobrze, nie znaleziono żadnych odchyleń, ogromnie się cieszymy. 🤩
https://zapodaj.net/plik-YjpqJSc8Ec
Super! 😍😍 piękny maluch! 🥰
Ja jutro na prenatalne też idę z mężem. Jakoś tak z nim mi będzie raźniej 😁 jak się umawiałam to dostałam info, że może ze mną wejść jedna osoba dorosła 😉👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
świtezianka wrote:Marta, piękna dzidzia ❤️
A co do tego co pisałyście, czy partner może być na prenatalnych, to mi lekarz powiedział, że może, ale że badanie będzie po części przez brzuch, a po części dopochwowe i podczas tej drugiej części będzie musiał wyjść 😂 No tak, jeszcze byłoby ryzyko, że by mi zerknął między nogi, lepiej dmuchać na zimne
Heh..dobre 😆😆😆 no w sumie tak jak by pierwszy raz nas mężowie widzieli z tej strony 🤣Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Ufff, nadrobiłam😝❤️
@molisia Super wieści😊
@espoir Ale fajne chłopaki😍 Fajnie ich ubierasz😜
@sernik_z_rodzynkami Kiedyś narzeczony mowił, że jak był młodszy to marzył o czterech synach. Ale powtarzał, że to stare takie wizje, a ja się na nie tak uparłam, że zaczęłam tez chcieć mieć 4 synów🙈
Dzisiaj przekazaliśmy wieści mojej rodzince i też byli szczęśliwi❤️ Zobaczyłam, że przy biurku wydrukowali sobie jedno z moich zdjęć usg 😍 Tata już opowiadał, że patrzył już na zasady podróżowania z wnuczkami za granice bez rodziców😂 I że będę musiała im upoważnienie notarialne wypisać, żeby wrazie potrzeby pobytu dziecka w szpitalu to żeby mieli możliwość decyzyjności na cito, że lekarze mogą wykonać operacje itp i nie czekać na mnie😂
Córka jeszcze w brzuchu, ale dziadkowie plany dalekosiężne🙈
@Nicole123 Ooo🤭 Cieszę się, że USG prenatalne udane🥰 Bardzo wyjątkowo wymyśliłaś ten piknik, będzie cudownie❤️
@Maa_dzik To jutro czekamy na Twoje prenatalne😀 Ja przesunęłam z jutra na czwartek do osoby z certyfikatem, ale przynajmniej na święta człowiek będzie wszystko już wiedzieć 😀
@strzyga Ja dostałam smsa, że może ze mna przyjść jedna osoba na prenatalne i dostałam już ankiete do wypełnienia, aby lekarz nie musial pytać o szczegóły na miejscu tylko wiedział już wszystko przed wizytą. Mam prenatalne o 17:20, a partner kończy prace o 15, więc jedzie ze mną, ale nie wiem jak to będzie wyglądało na miejscu. U swojej ginekolog bym wiedziała, ale tutaj nie mam pojęcia😝
@Paula00 Gratulacje❤️ A co mówiłaś ginekologowi, żeby załatwił Ci cięcie cesarskie? Wiem, że nie każdy jest chętny. Muszę podpytac na wizycie u swojej jakie ona ma podejście i czy coś uda się wymyślić.
@Marta.R. - piękne zdjęcie i piękne wieści❤️❤️ Też już bym chciała USG 3D lub 4D 😍Cezarowa, Kruszyna35, Vam, espoir lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
@Hera098 ale to wzruszające z tym zdjęciem dzidziusia u dziadków ❤️
Dziewczyny,udanego dnia i samych pozytywnych wieści 😘
Dzisiaj zapowiadają piękną pogodę ,chyba czas w końcu na jakieś trampki zamiast botków ❤️
Poza tym nareszcie się wyspałam. Tak się opierałam przed rogalem do spania a chyba uratował mi nockę. Mam straszne skurcze w łydkach. Wiecie co oprócz magnezu mogłoby pomóc?Hera098 lubi tę wiadomość
🙋♀️28
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️29
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
4dpt ⏸️ 6dpt beta 33/8dpt beta 113 /10dpt beta 268 /12dpt 699/14dpt 1562 /18 dpt 5052/20dpt CRL 2mm+❤️/26dpt CRL 6,8mm 🤞
8+1 1,64cm bobola ❤️
11+3 5,18 cm zdrowego maluszka ❤️
Nasz wyczekany maluch 💙
-
Na skurcze dobrze jest przyjmować magnez i potas. Niedobory obu mogą prowadzić do skurczy. Ja kiedyś miałam straszne skurcze łydek w nocy i brałam wtedy asparginian , on zawiera właśnie oba minerały .
Piękny dzień a tak wcześnie jeszcze 😍 ja już siedzę w pracy. Miłego dnia !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 06:48
Nicole123, Vam lubią tę wiadomość
-
Hera098 wrote:Ufff, nadrobiłam😝❤️
@Paula00 Gratulacje❤️ A co mówiłaś ginekologowi, żeby załatwił Ci cięcie cesarskie? Wiem, że nie każdy jest chętny. Muszę podpytac na wizycie u swojej jakie ona ma podejście i czy coś uda się wymyślić.
Ja jestem już po dwóch cięciach i moja blizna jest dość cienka z tego co mówił mi ginekolog, pewnie i z tego względu plus cukrzyca ciążowa jak zapytałam się czy cięcie będzie w terminie porodu to powiedział, ze będzie z 2 tygodnie przed terminem
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Dobrego dnia i pięknego słońca na niebie.
Tak sobie pomyślałam, ze wejście w 2 trymestr wraz z wiosną to najlepsza opcja ze wszystkich 🤗 obym latem tego nie pożałowała 😜
Macie juz plany się zapisać, bądź jesteście zapisane do szkoły rodzenia? Wczoraj się okazało, że u mnie w mieście w szpitalu ruszają już zapisy na czerwiec 😲 więc dziś rano zgłosiłam nas do rejestracji. Wszystko nagle przyspieszyło po tym wyjściu z g00wnianego samopoczucia 1 trymestru.
To chyba nie jest mit, ze to najlepszy okres w ciąży, mam nadzieję, że tez wkrótce odczujecie, jeśli dalej się męczycie 🙏
Duzo radości dziś z badań i pochwalcie się swoją radością po powrocie 🙏🍀Maszonek, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Kurcze, jeszcze w ogóle nad takimi rzeczami nie myślałam. Trochę czuje że nie ogarniam tej kuwety 😜. Muszę chyba sobie coś poczytać co i kiedy mam ogarniać.
U mnie koniec 10 tc, więc jeszcze trochę tego 1 trymestru zostało. -
Yggy wrote:Dobrego dnia i pięknego słońca na niebie.
Tak sobie pomyślałam, ze wejście w 2 trymestr wraz z wiosną to najlepsza opcja ze wszystkich 🤗 obym latem tego nie pożałowała 😜
Macie juz plany się zapisać, bądź jesteście zapisane do szkoły rodzenia? Wczoraj się okazało, że u mnie w mieście w szpitalu ruszają już zapisy na czerwiec 😲 więc dziś rano zgłosiłam nas do rejestracji. Wszystko nagle przyspieszyło po tym wyjściu z g00wnianego samopoczucia 1 trymestru.
To chyba nie jest mit, ze to najlepszy okres w ciąży, mam nadzieję, że tez wkrótce odczujecie, jeśli dalej się męczycie 🙏
Duzo radości dziś z badań i pochwalcie się swoją radością po powrocie 🙏🍀
U mnie w miasteczku nie ma szkoły rodzenia, ale nawet nie myślałam o tym. W poprzednich ciążach w ogóle z tego nie korzystałam, ale miałam naprawdę cudowną położną środowiskową, która przychodziła do mnie z przychodni, że nie potrzebowałam nikogo więcej. A mąż koniec końców nie mógł być przy żadnym porodzie 😂 może tym razem się uda, w końcu do trzech razy sztuka.
Jeśli jednak macie okazję to podobno szkoły dużo dają, na pewno nie zaszkodzą 😉
U nas też dziś pięknie, ale wieje zimny wiatr. Ja też w pracy, czuję że mam jakąś chrypkę więc faszeruję się sokiem z czarnego bzu, a w domu zjem czosnek 🧄 -
Cześć, mamuśki! Trochę się nie odzywałam, ale starałam się Was czytać na bieżąco 😊 przyznam szczerze, że 11. tydzień strasznie dał mi popalić, normalnie wymioty, mdłości, osłabienie, bóle głowy… masakra. Mam nadzieję, że będzie już lepiej!
Dzisiaj jadę na prenatalne - trochę się stresuję, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać, żeby w końcu (po prawie miesiącu) zobaczyć tego dzidziolka! W poniedziałek byłam na pappie i wolnej becie. Wyniki niby mam, ale i tak guzik z nich mogę wyczytać xD zobaczymy co lekarz powie i ile będę czekała na ostateczne statystyki. Oby nie za długo 🫣 ciekawe też, czy młode nam się dziś przedstawi 😂
Gratuluję Wam juz prenatalnych i słodkich księżniczek! Na razie faktycznie bardziej babski ten wątek 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 08:52
Karos31, Marta.R., Hera098, Nicole123, Marta1993, Vam, Nera lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🌸
Ja obudziłam się znowu z nadzieją, że będę miała na mailu wyniki nifty, a tu klapa. Może przyjdzie jeszcze w ciągu dnia, oby, bo ja o niczym innym nie myślę i nie śnię
Właśnie dzisiaj jadę pobrać krew na Pappę + HCG. Strasznie drogie to cholerstwo u mnie w diagnostyce, bo prawie 300 zł. No ale lekarz kazał zrobić metodą Kryptor, to robię metodą Kryptor. Potem za badanie też zapłacę 300 zł, więc nieźle mnie wyjdzie ta imprezka.Maszonek lubi tę wiadomość
-
Ja sobie też właśnie porównywałam ceny i ostatecznie zdecydowałam się na ten test podwójny też na kryptorze, ale w szpitalu położniczym - zamiast 300 zł to 180 😅
-
Tajlandia to szybko te wyniki pappy. Mi w medicover mówili że się czeka 6 dni 😲 No ale zrobię tam bo za darmo.
Powodzenia na wizycie ! -
W diagnostyce niby do 3 dni roboczych, ale robię już dzisiaj, bo potem boję się, że przez te wszystkie poniedziałki wielkanocne i inne atrakcje nie będę miała wyników na środę, a zwariowałabym gdybym musiała to przekładać
-
@Anna_bella najwyraźniej w poniedziałek mieli malutko badań 😂 zresztą poprosiłam o priorytetowość jeśli to możliwe, bo chciałam już na dzisiaj mieć wyniki 😅
-
@świtezianka słusznie - laboratoria Diagnostyki pracują do Wielkiej Soboty włącznie i potem dopiero we wtorek. Punkty pobrań może by gdzieś tam były jeszcze czynne w poniedziałek, ale laby na pewno nie
świtezianka lubi tę wiadomość