Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
@świtezianka zależy w sumie na czym Ci zależy. Jeśli chcesz potwierdzić, to możesz już niedługo. Jeśli jednak chciałabyś od razu usłyszeć serduszko, to musiałabyś jeszcze z dwa tygodnie poczekać 😊
Beta dopiero przede mną, ale zapisałam się do lekarza na 6+0. Może juz będzie słychać bicie serca ❤️ -
No właśnie zastanawiam się, czy iść 16 czy dopiero 22 lutego. Ale w międzyczasie oczywiście zbadam kilka razy betę, bo bardzo się boję, że nie będzie dobrze rosnąć. Rośnij, bobie
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
A który tydzień teraz masz?
-
świtezianka wrote:Według apki 3+5
To ja bym celowała w 22 lutego bardziej. Większa szansa na usłyszenie serduszka ❤️Oela91 lubi tę wiadomość
-
PannaeM wrote:Ja idę w walentynki do ginekologa 😊 mam 30 lat w tym roku i dwoje dzieci na pokładzie 2015 i
2016r😄
Przybijam walentynkową piątkę 😁PannaeM lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, wpadam tylko życzyć Wam wszystkiego dobrego i powodzenia 😍
Jestem z wątku pazdziernikowego, ale z 2023 dla mnie był bardzo szczęśliwy. A ciagle przez pomyłkę klikam na Wasz wątek trzymajcie się!Tajlandia22, PannaeM, świtezianka, kleopatr4, Oela91, Karolinka_, Nejt, strzyga lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
U mnie ciąża niespodziewana. Pierwszy cykl bez zabezpieczenia, ale o ciąży nawet nie myślałam ze względu na baardzo nieregularne cykle. Ginekolog kazał obserwować i w maju ewentualnie mieliśmy działać z lekami jeśli się nie będą regulować i sprawdzać czy w ogóle owulacja występuje. Moje ostatnie cykle to 56, 41, 44 dni.
23.01 - 36 dzień cyklu, żadna nowość dla mnie, ale postanowiłam zrobić test - negatywny
30.01 - 43 dzień cyklu nadal bez, nadal nic co by mnie szczególnie dziwiło, ale zrobiłam drugi test - pozytywny. Nie wierze! Kolejno trzy następne testy, na wszystkich czterech grube dwie krechy.
31.01 - Beta HCG 173,00
Na 6.02 mam wizytę u ginekologa
To moja pierwsza ciąża i totalnie nie mogę dojść do ładu z tymi kalkulatorami, tym bardziej przy nieregularnych cyklach. Beta mówi, że to 4 tydzień, data ostatniej miesiączki to 19.12.2023 (to już byłby 7 tydzień) - rozumiem że powinnam się kierować tym co mówi beta i oznacza to, że dzidziuś został poczęty około 2 czy 4 tygodnie temu? Przytulanie bez zabezbieczenia było 1, 4, 13, 19.01. Czy ktoś mógłby mi pomóc to rozgryźć?
Czy jeśli 6.02 zgodnie z wynikiem bety będę w 5 tygodniu to cokolwiek zobaczę? Czy powinnam powtórzyć bete?[
’95 🙎🏼♀️
30.01 ⏸️
31.01 173 beta HCG
7.02 2582 beta HCG
15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺
Tak na prawdę tydzień ciąży to potwierdzi dopiero lekarz przy USG, u mnie np ciąża okazała się tydzień młodsza niż przypuszczałam, a byłam przekonana że wiem kiedy była owulacja i finalnie byłam na USG w piątym tygodniu a nie szóstym i było widać pęcherzyk ciążowy i zółtkowy.
3 dni przed wizytą u lekarza miałam betę 1340 a więc zgodnie z danymi z laboratorium miał być to 5 tydzień/ początek 6 więc raczej beta była lepszym wskaźnikiem niż data ostatniej miesiaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 12:04
-
@merry po pierwsze gratulacje 🥰
Tak jak napisała @aneta - USG prawdę Ci powie. Jest ono szczególnie istotne przy tak nieregularnych i długich cyklach, jak Twój. Wtedy będziesz miałam pewność, w którym tygodniu jesteś i na kiedy przewidziany jest poród
Co do bety - powinnaś drugą zrobić po 48h od pierwszej, żeby zobaczyć, czy przyrost jest prawidłowy. Jeśli jej nie robiłaś, to idź na drugą i w kalkulatorze powinno Ci obliczyć, czy jest ok. Poza tym pozostaje Ci czekać na 6 lutego 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 12:08
-
Nam się udało w 3cs. W pewnym momencie zaczęłam się obawiać, czy dłużej nie będziemy się starać, ale na szczęście zaskoczyło 🥰 Oby teraz się utrzymało!
PannaeM lubi tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:@PauOla może w swoim pierwszym poście będziesz spisywać nasze nicki i potencjalne daty porodu? 😘
@aneta takie niespodzianki są najwspanialsze na świecie ❤️
Tak tak , wszystko uzupelnie na weekend mam strasznie intensywny tydzień i nawet nie mam sekundy żeby zajrzeć .
Ja OM 25.12
Cykle 25 dniowe
Pierwszy cień cienia z cienia na teście wyszedł 14.01
16.01 - beta 36,7
18.01- beta 130
3 cykl starań - 4 dziecko
2014 -Zuzia
2016-Antoni
2018- Jan
Wizyta u Ginekologa dość wcześnie z uwagi na delikatne plamienie na początku biorę luteinę do 09.02 - czyli do kolejnej wizyty u lekarza ( ale ponowne takie incydenty z plamieniem nie miały już miejsca .
Póki co wiem tyle że pęcherzyk jest umiejscowiony wewnątrz macicy i póki co jest w porządku mam nadzieję że 9.02 zobaczę serduszko ❤️
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
Co do plamienia, to ja właśnie miałam wczoraj taką sytuację, że miałam trochę takiego brązowego śluzu. Ale dzisiaj już nie - poza generalnie wzmożoną wilgotnością 😅
Ale nie miałam do tej pory problemów z poziomem hormonów, więc nie odzywałam się do lekarki. Jutro przy becie zrobię również proga i zobaczymy co wyjdzie -
U mnie dzisiaj beta 108,45, progesteron 39,88 ❤️
Na razie pięknie rośnie, ale nie mogę się pozbyć tego przeszywającego lęku o to żyjątko, które się we mnie rozwija. Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze…Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
@PannaeM ja teoretycznie będę wtedy 6+0. Mam nadzieję, że już coś tam będzie widać 😅
Jutro idę na betę i proga, oby wszystko ładnie wyglądałoPannaeM lubi tę wiadomość