Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Nejt wrote:Ooo a mi dziś właśnie przyszły ubrania ciążowe z shein i powiem Wam, że jestem całkiem zadowolona
jedna bluzka jest bardzo sztuczna, ale jakoś się z nią przemęczę :p pochwal się co zamówiłaś?
No fajne ciuszkiJa nazamawiałam takie cuda:
A nifty robiłam ze strony niftytest i też miałam wyniki w 4 dni robocze_ine, Vam lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Dzięki dziewczyny. Wyszło mi ryzyko pośrednie przy trisomii 21. Dlatego zdecyduję się jeszcze na NIFTY, którego wcześniej nie robiłam. Najbardziej reklamuje się strona badanienifty.pl i jeśli dobrze pamiętam część z Was przez nią robiła. Wszystko ok, czy rekomendujecie jakąś alternatywę?
Tak ja robiłam przez tą stronę i wszystko super. Czekałam w sumie tydzień na wyniki, od poniedziałku do poniedziałku czyli 6 dni roboczych .
Jeśli zależy Ci na cenie to możesz w mieście poszukać czy nie robią taniej. Ja się dowiedziałam po fakcie gdzie mogę w Gliwicach zrobić tańsze badanie -
_ine wrote:Dzięki dziewczyny. Wyszło mi ryzyko pośrednie przy trisomii 21. Dlatego zdecyduję się jeszcze na NIFTY, którego wcześniej nie robiłam. Najbardziej reklamuje się strona badanienifty.pl i jeśli dobrze pamiętam część z Was przez nią robiła. Wszystko ok, czy rekomendujecie jakąś alternatywę?
-
@Strzyga zdrówka i odpoczywaj! Lepiej być pod obserwacją w Twoim stanie i przy Twoim samopoczuciu 🙏
@nutella zdjęciem dziś wygrałaś 😜🤣
Cieszę się z Waszych dobrych wieści dziś, oby tak dalej 🥰 zrobiło się na grupie nie tylko gwarnie, ale też radośnie 🤗
Z przygód roztargnionej ciężarnej, pokazowo dziś przywaliłam rurą od odkurzacza w szczotkowane, stalowo czarne drzwi 2 letniej lodówki 😵💫🫣 oczywiście wgniecenie i dwie głębokie rysy🤢 jak to zrobiłam, nie wiem.
Poryczana zadzwoniłam do TZ żeby sie kajac, a ten mi na to, ze przecież beda wkrótce większe szkody i ze się mam nie przejmować, bo młody pewnie nie jedna rzecz jeszcze rozniesie.
No ja zostałam 🥹 On już wie, ze beda straty 🤣🤣🤣 szczególnie jeśli syn wda się w matkę... 🤯
Nejt, strzyga, Vam lubią tę wiadomość
-
Strzyga, zdrowka!!!
Cieszę się z Waszych dobrych wyników, ja jutro mam prenatalne i 💩 po gaciach.
o ludzie...Maszonek, strzyga lubią tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Anna_bella wrote:Wyskakują mi przeróżne reklamy, ale tą stronę Wam muszę wysłać . Jakie tam są piękne rzeczy 😍😍 i do tego mają teraz wyprzedaż
https://bajkowewnetrzakids.pl/kategoria-produktu/kolekcje/wyprzedaz/
Miałam nic nie kupować jeszcze ale kusi 🙈
Czekaj! Nie kupuj!
Słyszałam że to oszuści na maksa! Poszukaj tu na forum jest info ostrzegawcze o nich jako oszustach. Zaraz to znajdeJa 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Ja od bratowej mam dostać jakieś ciążowe dżinsy ubrania itp więc na razie wstrzymuję się z kupnem 😁
Ja dziś se starym pół dnia latamy po sklepach meblowych i szukamy jakiejś fajnej sofy do salonu 😁 znaleźliśmy fajną rozkładaną z materacem odrazu i łóżkiem do spania 😁 jeszcze rok temu byśmy wcale na to nie patrzyli ale teraz to będzie bardzo ważna rzecz haha w razie jak mąż będzie musiał iść spać do salonu albo przyleci teściowa to żeby miała też wygodę do snu 😁Yggy lubi tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Wątek jest już usunięty, choć na stronie internetowej wyświetla się link do niego.
Dziewczyna pisała, że nie poleca. Zamówienie albo idzie bardzo długo, słabej jakości, nie oddają pieniędzy, ciężko ze zwrotami, a czasami w ogóle nie wysyłają zamówienia. Jak już dostaniesz, to zupełnie coś innego niż na zdjęciu.
Żeby nie być gołosłownym, wątek był, ale usunięty:
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Ja też bym już bardzo chciała wielkie zakupy wyprakowe albo meblowe (fotel do karmienia), musze tez kupić komodę dla dziecka bo nie mamy miejsca i na to przewijak, łóżeczko, ale.....
Ciągle mam takie uczucie, że to za wcześnie i bardzo się hamuję🤪
Chciałam ostatnio w Smyku kupić piękne bodziaki oraz piękne zimowe ubranko dla dzidzi, ale też pomyślałam "nieee, jeszcze nie - nie nakręcaj się". Poza tym mój facet nie interesuje się tym też w ogóle.
Przykro mi czasem, bo zawsze marzyłam aby razem wybierać, mieć ustalone jak wychować dziecko, interesować się tym co i jak... a tutaj nic 😕 Ma się 9 miesięcy aby na wszystko sie przygotować, a później będą oczy szerokie ze zdziwienia albo nie będzie wiedział jak pomóc dławiącemu sie dziecku.
Juz mu o tym mówiłam i w sumie nic to nie dało. Może jeszcze sie obudzi na czas, mam nadzieję.Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Hej dziewczyny nadrobiłam. Ciesze się ze większość z nas dostaje ciągle dobre wiadomości. Za tych co wciąż czekają lub rozwiewają wątpliwości trzymam kciuki.
My dzisiaj rano uprawialiśmy seks i w ciągu dnia śluz był różowy lekko a teraz brązowy. Ale niewiele i tylko na papierze więc zakładam że to nic takiego co nie?
Co do zakupów to my wszystko mamy ale chętnie podzielę się radami jeśli macie pytania. Pamiętam dużo nad tym siedziałam przy pierwszej ciąży więc mogę się podzielić wiedzą.
Dziewczyny co ile macie wizyty po prenatalnych? Nie pamiętam jak to było wcześniej ale chyba miałam co miesiąc. Teraz prenatalne miałam 8 kwietnia więc kolejna wizytę u swojego giną mam na 6 maja ale nie wiem czy to nie za późno? W sumie będzie 1,5 miesiąca przerwy u mojego gina. -
Hera098 wrote:Chciałam ostatnio w Smyku kupić piękne bodziaki oraz piękne zimowe ubranko dla dzidzi, ale też pomyślałam "nieee, jeszcze nie - nie nakręcaj się". Poza tym mój facet nie interesuje się tym też w ogóle.
Przykro mi czasem, bo zawsze marzyłam aby razem wybierać, mieć ustalone jak wychować dziecko, interesować się tym co i jak... a tutaj nic 😕 Ma się 9 miesięcy aby na wszystko sie przygotować, a później będą oczy szerokie ze zdziwienia albo nie będzie wiedział jak pomóc dławiącemu sie dziecku.
Juz mu o tym mówiłam i w sumie nic to nie dało. Może jeszcze sie obudzi na czas, mam nadzieję.
Ja z moim mężem pomimo całego wsparcia od niego raczej nie chodziłam na zakupy. Tzn chodził jak trzeba było kupić fotelik wózek itd bo wiadomo że to drogie więc chciał kasę pilnować ale ubrań czy akcesoriów dla dziecka nigdy nie wybierał. Do dziś ma problem żeby porządnie ubrać córkę. Zazwyczaj wyciągnie jakieś stare ciuchy nie wiem skąd i uważa że jest git 🤪Maja2023, Vam lubią tę wiadomość
-
Haha, no ubranka nie, ale wózek, komoda, fotelik bym chciała aby był i męskim okiem ocenił oraz wypróbował😁Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Poszłam na drzemkę a tu tyle postów już.
Strzyga trzymam kciuki, niech tam się Tobą dobrze zajmą 🤞🏼
Yggy Racja, niejedna rzecz jeszcze będzie rozwalona, więc nie ma się co przejmować. Później jak dziecko podrośnie to remont się zrobi 😁
Mewa ja mam wizyty u swojego teraz od prenatalnych raz w miesiącu. Myślę że to wystarczy bo na razie wygląda wszystko dobrze.mewa, strzyga, Yggy lubią tę wiadomość
93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
mewa wrote:Hej dziewczyny nadrobiłam. Ciesze się ze większość z nas dostaje ciągle dobre wiadomości. Za tych co wciąż czekają lub rozwiewają wątpliwości trzymam kciuki.
My dzisiaj rano uprawialiśmy seks i w ciągu dnia śluz był różowy lekko a teraz brązowy. Ale niewiele i tylko na papierze więc zakładam że to nic takiego co nie?
Co do zakupów to my wszystko mamy ale chętnie podzielę się radami jeśli macie pytania. Pamiętam dużo nad tym siedziałam przy pierwszej ciąży więc mogę się podzielić wiedzą.
Dziewczyny co ile macie wizyty po prenatalnych? Nie pamiętam jak to było wcześniej ale chyba miałam co miesiąc. Teraz prenatalne miałam 8 kwietnia więc kolejna wizytę u swojego giną mam na 6 maja ale nie wiem czy to nie za późno? W sumie będzie 1,5 miesiąca przerwy u mojego gina.
Jak jutro jeszcze będziesz krwawić to lepiej to sprawdzić, ale tak to bym się nie martwiła narazie😙
Ja od maja będę miała raz w miesiącu, chyba że lekarz zdecyduje inaczej lub będę miała wątpliwości😙mewa lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Hejka, ja też dzisiaj po wizycie u lekarza mówi że wszystko dobrze, kropus ładnie się ruszał. Nie mógł zbadać dokładnie tylko nóżek bo sobie zgiął. Pytałam o to moje podniesione białko na papie. Tłumaczył że chodzi o różnice między tymi dwoma wynikami żeby nie była duża i że jest wszystko dobrze.
Zasugerował mi żebym zrobiła sobie jak będę chciała Sanco, ponieważ ja mam Rh - i Sanco bada również opcjonalnie grupę dziecka czy ma moja minusa czy ojca. I chcę zrobić a przy okazji upewnię się że nie ma żadnych ryzyk.
Moja koleżanka też tak wymiotowała w ciąży i schudła 10 kg, ale cały czas była na kroplówkach i w szpitalu, wymiotowała do samego porodu tylko że później już mniej bo miała jakieś leki. Więc będzie dobrze jesteś w dobrych rękach, pomogą Ci.
Kupiłam dzisiaj sobie pierwszy raz spodnie ciążowe 🙆Hera098, Karos31, Nejt, Neta, mewa, Maa_dzik, Nicole123, Marta1993, nutella_, Yggy, Vam lubią tę wiadomość
-
5 dni po prenatalnych byłam bo moja wizyta przed prenatalnymi została odwołana , no i dziś tydzień od wizyty poszłam bo l4 mi się skończyło,a teraz mam za 2 tygodniei tak co 2 tygodnie mi pasuje ,dłużej byłoby mi ciężko wytrzymać
mewa, Malutka 35 lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Hera098 wrote:Haha, no ubranka nie, ale wózek, komoda, fotelik bym chciała aby był i męskim okiem ocenił oraz wypróbował😁
Laura , Yggy, Hera098 lubią tę wiadomość