X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Vam Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Strzyga sporo tych kilogramów straciłaś biedna, ale teraz będzie tylko lepiej 😘

Hera nic a nic nie spamujesz. Piszecie tylko z prędkością światła i trochę mi zajęło nadrabianie 🤭
    Straszne rzeczy piszesz o Maroko, rozumiem że są inne kultury ale człowiek nigdy nie jest gotowy na takie traktowanie i sytuacje. Szkoda też tej dzisiejszej akcji z gołębiem 😔

Nam z mężem w marcu minęła 17 rocznica bycia parą, a w sierpniu mamy 13 rocznicę ślubu. Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🤷

Hera098 lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido dalej bliskie zeru, choć wiem że stary by chciał, ale też siedzi cicho 🤭

Mnie od dwóch dni cmi głowa, tłumacze to sobie wyjazdem, ale sama nie wiem.

Dobranoc 🙂

age.png

age.png

age.png
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ból głowy dzisiaj rano mi jeszcze trochę dokuczał, ale potem zniknął. Może to serio było uczulenie na gadanie mojej matki 😂

Maszonek lubi tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Maa_dzik Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świtezianka wrote:
    Hera, dla mnie jedyne „wstydliwe” określenie to PRZYTULANIE SIĘ i inne takie pseudo pruderyjne słowa, tak jakby seks był jakimś słowem tabu 😂 Działa mi na nerwy, jak ludzie tak mówią/piszą, strasznie to infantylne. No i rozumiem to, a macie przeciwskazania jakieś od lekarza, czy po prostu siedzi Ci to w głowie, że dziecku może się coś stać?

Myślę, że akurat libido ciążowe mało ma wspólnego z tym, jak bardzo kochamy męża i jak bardzo nas pociąga :) Trochę to krzywdząca insynuacja, bo ja czuję się momentami winna, że nie mam kompletnie ochoty na seks, chociaż wiem, że mąż by tego chciał (choć oczywiście ani razu nie pisnął mi nawet słówka na ten temat, widzi, jak się czuję).

A z przyjemniejszych tematów, to zapisałam się już dzisiaj na szkołę rodzenia na lipiec, bo nie chcę, żeby ktoś mi sprzątnął miejsce i już chcę mieć zaklepane :D

Z tym libido to pewnie tak jest 😁 śmiałam się to pisząc 😁 aczkolwiek w pierwszym trymestrze było bliskie zeru, a teraz wystrzeliło, że mogłabym codziennie działać 😂 może to też jakiś stres odpuścił nie wiem 🤷‍♀️

Też myślę o szkole rodzenia właśnie 😁 myślę, że mojemu mężowi też by to dużo dało 😁

👧32 👦33
    Starania od 2021
    Naturalny cud ❤️
    ⏸️26.01.2024
    27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
    22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
    08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, w moim przypadku to jest tak, że mój mąż ma doświadczenie w przebieraniu pieluch, za to ja nigdy w życiu tego nie robiłam. Nie miałam też chyba na rękach noworodka, dopiero takie miesięczne dziecko :D Poza tym uważam, że z książek czy internetu nie da się wyczytać wszystkiego i super jest mieć możliwość zadać pytania położnej, która rzeczywiście pracuje w zawodzie i widziała już mnóstwo przypadków. No i to też miły sposób na spędzenie czasu z chłopem :D

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    @espoir Gratulacje!❤️
    Masz jakąś receptę na tak piękne, długie małżeństwo?😜
    małżeństwo dopiero 6 lat 🤪
    ale recepty nie znam, uważam, że trafiło się ślepej kurze ziarno, bo ja mam tak wstrętny charakter (typowy skorpion ze mnie), że nie wiem jakim cudem on jeszcze nie uciekł 🤪 jeszcze mi kwiatki bez okazji kupuje 2-3 razy w miesiącu, jak ja taka zołza 🤷🤡

Hera098, Yggy, Vam, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świtezianka absolutnie nic złego nie miałam na myśli, bardziej chodziło mi o to, że może mi się nie chcieć, a Stary jak zacznie to od razu mi się zechciewa, bo wie jak mnie zachęcić 🤪
    i przyznaje, że ja teraz "szaleje", bo mam przerwę w karmieniu cycem (póki jednego przestałam 3 miesiące temu, a nim następnego zacznę), bo karmiąc już nie czuje się tak swobodnie (malo podniecająca jest myśl, że możesz Staremu w oko mlekiem prysnac, jak Cię złapie za cycek lub jak Cię całuje po cycku a Ty schizujesz, że go mlekiem nakarmisz) 😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 23:39

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @espoir Mój by chyba był w siódmym niebie jakby takie rzeczy w łóżku sie działy😂
    Ale ja osobiście podzielałabym Twoje zdanie😜

Edit: U kogo dzisiaj w nocy burza również?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 23:50

espoir lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba u nas rekord - 19 lat razem, 16 lat po ślubie (w sierpniu minie) 😬

espoir, Hera098, Maa_dzik, Marta1993, mewa, nutella_, Nicole123, Vam, Nera lubią tę wiadomość

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • Maa_dzik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świtezianka wrote:
    Madzik, w moim przypadku to jest tak, że mój mąż ma doświadczenie w przebieraniu pieluch, za to ja nigdy w życiu tego nie robiłam. Nie miałam też chyba na rękach noworodka, dopiero takie miesięczne dziecko :D Poza tym uważam, że z książek czy internetu nie da się wyczytać wszystkiego i super jest mieć możliwość zadać pytania położnej, która rzeczywiście pracuje w zawodzie i widziała już mnóstwo przypadków. No i to też miły sposób na spędzenie czasu z chłopem :D

Ja akurat tak dorywczo do opieki gdzieś tam z dziećmi obcowałam 😁 i ogólnie i chrześnicę i od mojego męża z rodziny dzieciaki nawet takie 1 dniowe miałam na rękach aczkolwiek no co swoje i na codzień to swoje i uważam dokładnie tak samo jak Ty, że z książek to się mało co idzie dowiedzieć tak na prawdę. Mój brat był w szkole rodzenia i sobie mega chwalili z bratową. Opowiadali np. Że mieli przewijać na lalce pieluchy i lalka leżała sobie na tym przewijaku, żona coś tam z boku robiła a mąż odszedł po pieluchę i podeszła położna i zrzuciła im to dziecko na ziemię i oni wracaj i takie wtf :o na to położna, że pod żadnym pozorem nie można takiego dziecka zostawiać samego nawet po pójście 30 sekundowe po pieluchę bo dziecko się kręci i może spać tam jak w tym przypadku. I ogólnie dużo takich porad i ciekawostek

Karolinka_, Vam lubią tę wiadomość

👧32 👦33
    Starania od 2021
    Naturalny cud ❤️
    ⏸️26.01.2024
    27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
    22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
    08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    Nicole123 wyświetlił mi się jakiś boho beige, jak to ten to przepiękny 🤩 ja tak tylko z ciekawości pytam bo mam espiro z poprzedniej ciąży w idealnym stanie więc nie mam jak usprawiedliwić sobie zakupu nowego 😂

Haha mi też się ten wyświetlił i jest piękny 😍 mi się jeszcze podobają wózki z bebetto.
    Myśli któraś z Was może o cybexie? W moim najbliższym kręgu od kilku lat wszyscy cybexy kupowali i oczywiście nic innego mi nikt nie doradzi 😅

@Espoir i @Maszonek gratulacje tylu wspólnych lat 😍 My dopiero 6 lat razem i w tym roku będzie ślub .

Ja mojemu też powiedziałam wczoraj o szkole rodzenia to się zdziwił , że to dla facetów też😁 już oglądałam, mam darmową niedaleko ale jeszcze poszukam i poczytam opinie. To mówicie, że już czas się zapisać .

Kurcze mam tyle rzeczy na głowie, że nie wyrabiam, praca, ciąża , ślub, i zorientowałam się, że trzeba panieński na maj zorganizować 😮 Jeszcze busa nie mamy załatwionego na ślub i trzeba pokupować te wszystkie pierdoly typu winietki, pudełka dla gości na ciasto , pudełko na koperty i obrączki, podziękowania dla rodziców i świadków itp . A ślub w czerwcu 😅 o buty jeszcze muszę kupić 🤣

Oby ten dzień szybko zleciał, po 14 się zbieram i jedziemy na prenatalne ❤️

Vam, Nera, Karos31, Maszonek, Maa_dzik, Hera098 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    małżeństwo dopiero 6 lat 🤪
    ale recepty nie znam, uważam, że trafiło się ślepej kurze ziarno, bo ja mam tak wstrętny charakter (typowy skorpion ze mnie), że nie wiem jakim cudem on jeszcze nie uciekł 🤪 jeszcze mi kwiatki bez okazji kupuje 2-3 razy w miesiącu, jak ja taka zołza 🤷🤡

U mnie to samo, ja też typowy Skorpion, mój mąż Rak. I to dzięki jego spokoju i ugodowości nam się układa, chociaż publicznie twierdze, że to dzięki mojej wyrozumiałości mamy udany związek :D
    W horoskopy takie miesieczne nie wierze ale często znaki zodiaku sprawdzają mi się w charakterach ludzi których znam.

• mewa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella Cybexy w sklepie pamiętam tez mi zachwalali, mysle ze to solidna marka. My mamy fotelik z cybexa. Ja nie kupiłam cybexa bo dla mnie był za drogi, uważałam, że płace za marke bo wtedy Lewadnowska mocno je promowała. Wiekszość wózków chodziła po 3/4 tys. a cybexy wiecej. I wkurzało mnie ze to niby taki wyjątkowy design a wszyscy na ulicy z takimi chodzili. Dlatego zdecydowałam sie na Espiro ale to było 5 lat temu, wiec moze sie cos teraz pozmieniało. Google oczywiscie juz wie ze jestem w ciazy i ostatnio wyswietlila mi sie reklama cybexa ze skladanymi kolami przy zjezdzie ze schodów, fajny bajer.

Jesli ktoś ma w swoim mieście sklep Mama i Ja to polecam bardzo. Oni na wstepie nie maja najnizszych cen ale robią tak ze jak znajdziecie na necie taki sam produkt taniej to obnizaja do tej ceny. A doradców mają mega. Pamietam my się przywiazalismy do jednej Pani to zawsze przed przyjazdem pytalismy czy bedzie w pracy i kupilismy z nia wozek i 2 foteliki.

Zazdroszcze Ci planowania ślubu. Pamiętam uwielbiałam ten czas i ciagle powtarzam ze szkoda ze dwa razy nie mozna tego przezyc ;) oczywiscie zakladajac ze nie chcemy zmieniac meza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ☺️

Oczywiście bez porannego wymiotu się nie obyło, ale miałam już USG i tutaj z dzidzią jest dobrze , serduszko bije 170 na minutę.. Jest już takie duże, że aż mi łezka poleciała 🥹.

Yggy, mewa, Nicole123, Vam, Nejt, nutella_, Tajlandia22, Maszonek, Karos31, Cezarowa, Maa_dzik, Neta, Hera098, Apka, Maja2023, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość

• Malutka 35 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    Dzień dobry dziewczyny ☺️

Oczywiście bez porannego wymiotu się nie obyło, ale miałam już USG i tutaj z dzidzią jest dobrze , serduszko bije 170 na minutę.. Jest już takie duże, że aż mi łezka poleciała 🥹.

Super, że troszkę lepiej i z dziadzia dobrze. Uspokoi Cię to troszkę.
    Pamiętaj jesteś pod opieką lekarzy będzie dobrze, napewno Ci pomoga.

Moja koleżanka też tak miała z dwójką, ale po wizytach w szpitalu i kroplówkach było lepiej i mogła już coś pomalutku zjeść. Ty napewno też tak będziesz miała. Chodź jak opowiadasz i tyle schudłas to mi Cię bardzo szkoda bo mocno się męczysz. Trzymaj się cieplutko 😊

age.png
  • Paula00 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:
    Haha mi też się ten wyświetlił i jest piękny 😍 mi się jeszcze podobają wózki z bebetto.
    Myśli któraś z Was może o cybexie? W moim najbliższym kręgu od kilku lat wszyscy cybexy kupowali i oczywiście nic innego mi nikt nie doradzi 😅

Ja mam Cybex Priam i szczerze mam wrażenie, ze te wózki wcześniej były lepsze, przy starszym synu miałam pierwszą wersje, dla młodszego kupiłam kolejny i mam się do czego przyczepić, spacerówka jest dość ciężka i używam jej sporadycznie a na wyjazdy, do miasta, na zakupy kupiłam lekką spacerówkę

age.png
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, ale burza była a nocy! Aż okno musieliśmy w sypialni zamknąć, co dla mnie było udręka, bo ostatnio bez dopływu świeżego powietrza nie mogę zasnąć 🫣

Odnośnie wyprawki to ja będę mądrzejsza po weekendzie. W niedzielę jedziemy do mojego kuzyna, od którego mamy dostać bardzo dużo rzeczy, ale jeszcze nie wiem, co dokładnie. Także jestem mega ciekawa! 😁

Strzyga trzymaj się tam! Dobrze, że z dzidziulkiem wszystko w porządku. Podreperują Twoje zdrowie i wszystko wróci do normy ❤️

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    dzisiaj mi mija 16 lat ze Starym ❤️
    Gratuluje 😍 cudnie!

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszonek wrote:
    To chyba u nas rekord - 19 lat razem, 16 lat po ślubie (w sierpniu minie) 😬
    Wow również gratuluje pięknego starzy 😍

Maszonek lubi tę wiadomość

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dziś w ogóle nie mogłam spać. Bolały mnie plecy i sobie skręciłam, że to na pewno coś nie tak z dzieciem ( choć ewidentnie bardziej mi to wyglądało na twe kulszowa, być może w następstwie długiej jazdy autem - mimo że robiliśmy przerwy). Na szczęście rano już mnie nie boli, więc oby to było ok.

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ