Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
@strzyga trzymaj się tam dziewczyno i duzo sil 🙏 odpoczywaj, a jutro daj znać po prenatalnych 🤗🍀
Czujesz się dziś coś lepiej? Wyjdziesz juz dzis czy jutro?
@Miphuhiz gratki 🥰💝
Ten projekt dot. prenatalnych zakłada też, że 3 badania beda bezpłatne? Byłoby to dla nas bardzo spoko, o ile dobrze pamiętam, to one były najdroższe z tych wszystkich etapów, przynajmniej tam, gdzie patrzyłam, u mnie 450zl.
My juz tez zapisani do szkoły rodzenia, bardzo się cieszę, bo oboje zieloni w opiece nad noworodkiem, jak trawa na wiosnę 💚
Miphuhiz, Hera098, strzyga lubią tę wiadomość
-
Miphuhiz wrote:Amelka
)
Gratulacje! Piękna rączka na zdjęciu , też mam nadzieję dzisiaj taką zobaczyć 😊
U Was Amelka a u nas od wczoraj chłop mówi do brzucha Emilka 😁 nie wiem czy zostanie, jeszcze nad tym nie myślałam , podoba mi się ale ja potrzebuję czasu żeby sie zastanowić 🤣
Yggy my też zieloni . Ale pocieszam się, że każdy przez to przechodzi i kiedyś musi być ten 1szy raz . Damy radę ! 😁Miphuhiz, Yggy, Karos31 lubią tę wiadomość
-
@Miphuhiz wow i rączkę tak ładnie widać 😁 uwielbiam patrzeć na zdjęcia waszych dzidzi 😁
Gratki
Ja mam prenatalne darmowe z uwagi na mój wiek i też jestem przekonania, że powinny być bezpłatne. To nie jest duży wydatek, ale powinno być badanie to bezpłatnym standardem w opiece nad ciężarną kobietą.
Hera098, Yggy, Vam lubią tę wiadomość
👩'88 🧔♂️'86
2023 💔 puste jajo płodowe
2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷
______________________ -
Dziękuję dziewczyny.
my też zieloni
w ogóle czytałam wczoraj Wasza rozmowę o wózkach. Dobrze, że na nią trafiłam bo mój mąż ma 2m i trzeba rzeczywiscie kupić wózek wygodny dla nas obojgaHera098 lubi tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Miphuhiz wrote:
Super🤩 ale pieknie widac raczke 😍Miphuhiz lubi tę wiadomość
Starania o drugiego bobasa od 06.2023
06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu
06.2020 - II ciąża , 3254 g cuducóreczka jest z nami
09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna -
Z tego co czytałam, to chodzi na pewno o I i II badania prenatalne. Ale sądzę, że powinno to dotyczyć generalnie badań prenatalnych, czyli wszystkich trzech 🤷🏽♀️ mimo wszystko wydanie łącznie około 1000 zł na te badania to dla wielu jest spory wydatek, więc dobrze by było, gdyby to jakoś ogarneli
Yggy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzuję się lepiej, nawet pije sok który wcześniej by mi nie wchodził 🫣
Leki nie będą ingerować jeśli chodzi o badanie prenatalne i ew. krew☺️
Mam zalecenia odpoczywania, spania na lewym boku, mało wysiłku fizycznego.. jak będzie coś się działo po badaniach, to mam wracać na oddział.
Już jestem w domku i oby w spokoju przeżyć do jutra ☺️
Gratuluję dziewczyny pozytywnych badań 🥰🥰Maa_dzik, Hera098, Cezarowa, Yggy, Neta, Alexs, nutella_, Marta1993, Vam lubią tę wiadomość
-
strzyga wrote:Czuję się lepiej, nawet pije sok który wcześniej by mi nie wchodził 🫣
Mam zalecenia odpoczywania, spania na lewym boku, mało wysiłku fizycznego.. jak będzie coś się działo po badaniach, to mam wracać na oddział.
Gratuluję dziewczyny pozytywnych badań 🥰🥰
Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej jak to się mówi. Odpoczywaj dużo teraz i zbieraj siły ❤️ i oczywiście czekamy na informację jutro 😍👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Miphuhiz wrote:
Ale słodkaJak by machała rączka do nas i mówiła czesc ciocie 😁
Hera098, Miphuhiz, Neta, Alexs lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Malutka 35 wrote:Pomachała mamie 😊 ale fajnie, aż się ciepło robi na serduszku 😉
)) super to p. doktor uchwyciła
))
Hera098 lubi tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Przez wasze wizyty nie mogę doczekać się już mojej jutrzejszej wizyty
. Też mam nadzieję zobaczyć jak ssie kciuka albo do mnie macha rączką
albo po prostu się rusza. Na ostatnich wizytach była bardzo grzeczna i malutko brykała.
Mnie wzięła jakaś gardłowa wirusówka. Dostałam inhalator i czekam aż to dziadostwo przejdzie
Wzięło mnie dzisiaj na wspomnienia jak staraliśmy się z mężem o dziecko, jak były testy ciążowe negatywne i tak pomyślałam o tym, że w brzuszku rośnie mi moja mała córa i na sercu zrobiło mi się ciepło 🥰. Jestem ogromnie wdzięczna losowi, że jesteśmy płodni i możemy cieszyć się tym stanem.Hera098, Nejt, Karos31, Miphuhiz, Vam lubią tę wiadomość
👩'88 🧔♂️'86
2023 💔 puste jajo płodowe
2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷
______________________ -
Ja dzisiaj też po wizycie, dokańczaliśmy prenatalne, malutka ułożyła się troche lepiej, wszystkie parametry wyszły dobrze
Tak jak obiecał, miałam za darmo.
Ale wyszłam zła i zdruzgotana.
Bo powiedział, że nadal mam mocny skurcz macicy, dziecko wymierzone zostało na 7,80cm a 3tyg temu mialo 7,20cm - różnica taka bo ma tam tak cholernie ciasno, że nie może sie wyprostować nawet.
Nie wiem ile waży, bo akurat jak mówił to ja byłam w pokoju obok a narzeczony nie zapamiętał, mówił mi że "sto ileś"😆 Laura ustawiona głową w dół też była.
Mam brać teraz 6 tabl Asparginu i 6 tabl Magne B6 Forte dziennie. Lekarz powiedzial, żeby co godzine brać tabletkę jesli mam czas.
Nie chce mi się nawet nikomu zdjęć wysyłać, pokazywać, rodzince i tutaj, bo strasznie wkurzona jestem na tą macice xD Za tydzień 25ego mam wizyte u swojej ginekolog prowadzącej i może będzie lepiej, to i zdj ladniejsze wyjdzie, to sie pochwale😉Cezarowa, Tajlandia22, Nejt, Mila25, Karos31, Maszonek, strzyga, Vam, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
strzyga wrote:Czuję się lepiej, nawet pije sok który wcześniej by mi nie wchodził 🫣
Gratuluję dziewczyny pozytywnych badań 🥰🥰
Cudownie, że już jesteś w domu i że się Tobą zajęli ❤️❤️❤️ -
Ja już po prenatalnych, wszystko jest dobrze, ryzyka oczywiście niskie zgodnie z nifty, słyszeliśmy serduszko ❤️
Malutka drapała się rączką po buzi i ruszała nóżkami. Mam te girki na jednym zdjęciu uwiecznione 😁
Ale ogólnie to pani doktor stwierdziła, że grzeczny bombelek, leżała sobie cały czas w tej jednej pozycji 😊
https://zapodaj.net/plik-S4W4A2M1Rh
https://zapodaj.net/plik-P4WO6JzCgK
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 18:06
Nejt, Paula00, Cezarowa, Karos31, Marta1993, Hera098, Neta, Maszonek, Miphuhiz, strzyga, Vam, sernik_z_rodzynkami, Laura , espoir, Tajlandia22, Maja2023, Nera lubią tę wiadomość
-
Nie było mnie cały dzień i tyle miałam do nadrobienia 🙈🙈🙈
Gratuluję wszystkim mamą pomyślnych badań prenatalnych.
Za resztę, która ma w tym tygodniu trzymam mocno kciuki.
Mnie boli trochę brzuch od wczoraj, ale pewnie się macica rozszerza…
Sprawdzaliśmy wczoraj bicie serduszka tym domowym urządzeniem i w końcu wyłapało. Cudowne uczucie ❤️❤️❤️Maja2023 lubi tę wiadomość
-
Miphuhiz Super zdjęcie ♥️ dzieciaczek już macha do mamy 😁
Strzyga całe szczęście że z Tobą lepiej, oby już tylko w tą stronę to szło ale oczywiście jak coś będzie nie tak to wracaj na oddział, tam Ci pomogą 😊
Hera cieszę się że wszystkie parametry są w porządku.
A co do skurczu macicy to na spokojnie posłuchaj lekarza, bierz tyle dawek tych tabletek ile zaleca i będzie dobrze ♥️Hera098, Miphuhiz lubią tę wiadomość
93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
Gratuluje wam dzisiejszych wizyt i pięknych zdjęć!
Malutka cały dzień milczała, a teraz jak na sekundę usiadłam to postanowiła do mnie zapukać. I tym sposobem się położyłam i delektuję tą piękną chwilą
Dziewczyny, miałyście kiedyś okazję prowadzić anex m/type lub e/type?
Z używek bardzo wpadł mi w oko. Oczywiście wizualnie, ale brakuje mu wstępnie kilku rzeczy, które chyba chciałabym mieć. Nie wiem jeszcze z czego jestem w stanie zrezygnować kosztem ceny. Niestety na razie najbliżej mojemu ideału są dwa wózki, ale nowe.. Nie za bardzo chcemy kupować nowy.
I tak, w sumie już się powoli rozglądamy. Jak będzie okazja coś kupić fajnego za jakiś miesiąc (teraz koszty naprawy auta nas zmiotły) to czemu nieHera098, Miphuhiz lubią tę wiadomość
-
Ja prowadziłam tylko cybexy od koleżanek i właśnie nie mam porównania. Ale wolałabym coś znaleźć tańszego jednak. U mnie ten temat zostawiam na koniec czerwca/ lipiec 🙈 narazie za dużo innych tematów .
Także chętnie się dowiem co tam już pokupujecie do tego czasu 😊
@Hera najważniejsze , że z córeczka wszystko dobrze. No ciekawe czemu masz tak ściśniętą tą macice cały czas, ale trzeba brać leki i na pewno wszystko będzie dobrze 😌
@Strzyga powoli zaczynaj od soczku, ważne że masz apetyt 😍 jeszcze trochę i wyjdziesz z tego