Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta, tak właśnie mam zalecone częstsze wizyty i kontrolowanie tego😙
Ja z góry mówię, że na grupę na FB nie będę wchodzić, tylko tutaj😝 Jak ktoś chce odpocząć ode mnie to macie jak w banku, że tam nie będę pisać😁 Tylko niech czasem tutaj sie ktos odezwie też🤪Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
espoir wrote:Vam to ja zawsze mówiłam, że jak mi się bliźniaki trafią to będzie Amelka i Emilka lub Kajtek i Kostek 🤪
A jakby byla dziewczynka i chłopiec?🙈Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Laura wrote:Dziewczyny trochę jest wpisow wózkowych a ja ledwo nadazam pisać bo praca i mała trochę absorbuje.
Ja mam taki wozek i sprawdza się doskonale na trudny teren ale na miejski również natomiast nie należy do lekkich wózków ale świetnie się go prowadzi.
To nie jest znana firma ale bardzo porządna I u nas te półtora roku wozkowania się super sprawdza i zdecydowanie nie zamieniła bym go na inny.
Kupowaliśmy używkę ale w bardzo dobrym stanie bo szkoda było nam wywalać tyle kasy.
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/abc-design-salsa-4-air-diamond-wozek-2w1-9975
Fajny wózek, ma dużo ładnych kolorów!
Już zrobiłam screena na przyszłość. Trochę cena odpycha, ale do przemyślenia 😊 Ja na początku byłam Team Tani Wózek, max do 1200zł, ale jak zaczęłam o wszystkie takie obijać nogami o rurę na dole to zwiekszyłam widełki do 3tys😆Laura lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Mi to obojętne 😁 ja tam mogę przejść na fb na grupę w sumie też uważam, że byłoby lepiej niż tutaj ale to jak chce większość 😁
Ja tak jak wspomniałam wózek i fotelik chce na pewno nowy i tak myślę z 10 tys. jestem przygotowana żeby wydać na te dwie rzeczy 😃Vam, Nejt lubią tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Nejt wrote:Dziewczyny co myślicie o zrobieniu prywatnej grupy na fb ? Na plus przemawia, że wystarczy użyć lupki czy odpowiedniego hashtaga i wszystko od razu wyszukuje a nie tak jaktutaj przekopywanie sięprzez miliony stron, na minus dla nieśmiałych, że będą musiały się pokazać
Sporo dziewczyn jest z Poznania i trochę ze Śląska, więc może łatwiej byłoby się poznać, a może w przyszłości spotkać?
Nejt lubi tę wiadomość
-
Muszę Wam opowiedzieć historię, bo to jakiś hit. Chcę zamówić tort na moje urodziny i znalazłam typiarkę, która jest bardzo polecana na grupie osiedlowej i ciągle się reklamuje. Cenę podała mi dość wysoką, ale od dawna chciałam spróbować jej tortu i stwierdziłam, że okej. No i przyszło do wybierania smaku i ona do mnie, że proponuje biały biszkopt z kremem śmietanowym z dodatkiem malin i do tego żelkę malinową. Odpisałam, że w porządku, ale chciałabym, żeby jedna warstwa to była chrupka orzechowa. Ona mi na to odpisała, że nie ma w ofercie chrupek. Okej, to spytałam, czy chociaż jakiś krem orzechowy mógłby być. Ona że tak, ale 20 zł drożej, bo nutella 😂 No spoko. Na tym etapie czułam się już, jakbym miała być jej w ogóle wdzięczna, że ona zrobi mi ten tort, ale spytałam jeszcze, czy mogłaby dodać do tego kremu jeszcze posiekanych orzechów laskowych, żeby coś chrupało.
Na co laska odpowiedziała mi, uwaga, hit: że nie ma tego w ofercie, ale w malinach będzie dużo pestek, więc na pewno będą chrupały (!!!!!!!)
Nie wiem, czy to miało być żartem z jej strony czy laska jest po prostu chamska, ale odechciało mi się kompletnie. Chciałam jej odpisać niemiło, ale Stary mi zabronił 😂 I jak odpisałam jej w końcu, że jednak dziękuję za tort, to wyobraźcie sobie, że nagle napisała, że jednak może wymieszać te orzeszki z masą. Ale teraz to niech już spada na drzewo, znajdę kogoś innego. Ale no hit naprawdę -
Hera098 wrote:Ja mialam na obu prenatalnych (u swojej prowadzącej i tego Pana od prenatalnych) krew pobieraną od razu. Dzisiaj Pan też sobie dużo żartował, ale dużo rzeczy się dowiedziałam i byłam bardzo zadowolona z rozmowy😊
Moja ginekolog tyle parametrów nie badała i badanie nie trwało tyle czasu co u niego😜 Jeszcze on preeklempsje robi, badał przepływy. Z prawej strony wszystko super, z lewej miał problem i musiał wyszukać tego dopochwowo😆 ale znalazł i było ok❤️
Już wróciłam do domu, nabrałam tabletek, namarudziłam sobie na macice i mi lepiej😎
Ktoś wczoraj pytal u kogo robiłam prenatalne - u Pana Rafała Kocyłowskiego z PreMediCare (Centrum Badań Prenatalnych). Bardzo podoba mi się to, że mogę robić u niego tanio, bo duzo rzeczy podpina mi pod PZU oraz NFZ. Następne prenatalne mam mieć za 5 tyg (w 20stym tyg ciąży) i już z góry wiem, że zaplace 150zł😍 Niesmowite! Mojej prowadzącej musze podziękować za prenatalne, bo już za te wzięla 600zl a nie badała tyle rzeczy co on😵💫
Ktoś zapytał o macice - nie mam zielonego od czego :c Lekarz też nie wie czemu. Wcześniej była tylko mocna spięta, teraz lekarz już nazwał to silnym skurczem macicy. Nawet parę razy do swojej asystentki kazał wpisać "brak możliwości zrobienia pomiaru przez skurcz macicy". Kazał mi się rozluźnić i jak mówiłam, że jestem mega rozluźniona to był bardzo zdziwiony.
Wiecie co najlepsze?😂 Dokupilam sobie paczkę Aspargin i Magne B6, bo tak mówił, a właśnie dostałam zalecenia na maila, że te leki to mam brać Aspargin Forte i Magne B6 Forte😆
Też robiłam badania w Premedicare ale ja byłam ostatecznie po przejściach u Pana Damiana.
Ile czekałaś na wyniki krwi? Bo ja byłam w czwartek i jeszcze czekam. -
Alexs wrote:Też robiłam badania w Premedicare ale ja byłam ostatecznie po przejściach u Pana Damiana.
Ile czekałaś na wyniki krwi? Bo ja byłam w czwartek i jeszcze czekam.
Ooo, no ja tylko do Pana Rafała i nikogo innego. Słyszałam że jakis jeden z tej kliniki minął sie z powołaniem, nie wiem który, dlatego tylko do Pana Kocyłowskiego.
Ja miałam robione 28ego marca a wynik na maila dostałam już 2 kwietnia😉Alexs lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
@switezianka, w jakim mieście lub nazwa "firmy" aby unikać? 😝 Współczuję, nie cierpię takich osób, a ostatnio zrobiłam się bardzo bezpośrednia i mówię wszystkim co myślę🙈
Yggy lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Mi tam grupa na fb jakoś do szczęścia potrzebna nie jest, przyznam szczerze 😅 mega rzadko wchodzę w ogóle na fejsa, jak już to na messengera i tyle. A tutaj jakoś już sobie wyrobiłam nawyk sprawdzania i czytania 😂
Hera, Ty miałaś jakieś przeboje z listeriozą? Dobrze pamiętam? Jak to się skończyło ostatecznie? 🫣 -
Tajlandia22 wrote:Mi tam grupa na fb jakoś do szczęścia potrzebna nie jest, przyznam szczerze 😅 mega rzadko wchodzę w ogóle na fejsa, jak już to na messengera i tyle. A tutaj jakoś już sobie wyrobiłam nawyk sprawdzania i czytania 😂
Hera, Ty miałaś jakieś przeboje z listeriozą? Dobrze pamiętam? Jak to się skończyło ostatecznie? 🫣
Zrobiłam błędne badanie Listeria IGG (i wyszło, że mam przeciwciała) więc wykonałam w tą sobotę IGM (czyli czy mam obecnie) i na wynik czeka się 3-15 dni😉 Jeszcze nie przyszedł, patrzyłam przed chwilą.Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
nick nieaktualnyDziewczynki, zostańmy tu! Na FB jakoś mi nie pasuje, a tutaj mam prywatności 😉
@maszonek, trzymam kciuki za Ciebie dziś, bo ty też dziś wizyta ❤️
@hera098, piękne imię ❤️ mam w rodzinie Amelie i jest bardzo mądrym i grzecznym dzieckiem! ☺️Hera098 lubi tę wiadomość
-
Hera098 wrote:Ooo, no ja tylko do Pana Rafała i nikogo innego. Słyszałam że jakis jeden z tej kliniki minął sie z powołaniem, nie wiem który, dlatego tylko do Pana Kocyłowskiego.
Ja miałam robione 28ego marca a wynik na maila dostałam już 2 kwietnia😉
To na pewno baba, u której byłam na początku i nie chciała mi zrobić bo niby za mały, a jak mi Pan robił to okazało się, że o tydzień starszy jest 🙈Hera098 lubi tę wiadomość
-
Ja zostaję tutaj 🤗
Powodzenia dziś na badaniach! @strzyga Ty juz pewnie w drodze 🍀 jak samopoczucie?
@świtezianka nie dziwię Ci się, że to olałaś. nie wiem, co sobie myślą tak butne osoby, że nie dość, że kilka stów im zapłacisz, to jeszcze zjesz tort wg ich widzimisię? 🤣 🤯
Dobrego dnia, usiłuje wstać 😜zaliczylam już 2 drzemki 🤣
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Ja w sumie jestem zdania, że na czas ciąży forum jest lepszą opcją też pod tym względem, że są tutaj wszystkie dziewczyny i dyskusje są w jednym miejscu. W poprzedniej ciąży na wątku nastąpił rozdział i cześć poszła na fb, cześć została na forum. Powiem szczerze, że wątek na forum umarł, bo kilka osób czasem popisalo, ale życia już w tym nie było.
Problem zaczyna się kiedy rozpoczynają się porody 😊 Ja akurat na forum nie piszę o imionach (nadaję raczej rzadko spotykane), nie wstawiam zdjęć. Z czasem wchodzą prywatne tematy pomiędzy dziewczynami czy bardziej osobiste sprawy i to jest jednak tyle informacji, że czasem łatwo kogoś dopasować na forum publicznym, a nietrudno trafić na znajomą z pracy z kadrową 😁
Spotkania raczej w tej formie nie wypalą.
Są plusy i minusy 😉Alexs, Hera098 lubią tę wiadomość