Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
świtezianka wrote:A robiłaś dzisiaj betę, aszin?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Przyszły mi wyniki na PAI-1 i oczywiście mam 😒
Wysyłam wyniki ginekolog. Zobaczymy co dalej.Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Nera wrote:Jestem załamana 🤦♀️ zadzwoniłam by umówić się do Pani doktor swojej i najwcześniej to 6.03 😭 przeciez ja do tego czasu ocipieje 😒
Wczoraj byłam na NFZ to lekarz konował totalnie nic mi nie powiedział , przez chwilę widzialam wydruk to okruszek większy niż 9.02 był i słyszałam cicho jakbyserduszko ale nie dam sobie łba uciąć ( lekarz stary ,głuchy i poje***,normalnie kilka sekund i po usg ,a jak zapytalam to usłyszałam- nie mam Pani co mówić, jeszcze wczesna 🤦♀️) . W sumie prócz tego ,że zrobil mi cytologie i dal skierowanie na badania to nic poza tym z tej wizyty prócz wkurwienia nie wyniosłam. Poszlam do niego bo chcialam "szybko" ale nigdy więcej -
Madziulka1107 wrote:Kurcze faktycznie długi czas oczekiwania na wizytę ...u mnie prywatnie to i w ten sam dzień przyjmie 😀
No właśnie to prywatna wizyta , 9.02 zadzwoniłam o 13:30 ,a o 17:15 mialam wizyte a twraz jakies fatum doslownie 😭86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Vam wrote:Faktycznie czekanie może męczyć,ale to prawda że na wczesnym etapie niewiele widać. W pierwszej ciąży byłam na wizycie w 7tc i niczego nie widziałam dopiero 2 tygodnie później biło serce. Ciąża okazała się młodsza niż wg miesiączki. Mam nadzieję, że czas oczekiwania na wizytę minie szybko ☺️
Ja miałam 9.02 usg i zalążek serduszka bylo juz widoczne a okruszek miał 1,5 mm . Teraz czekac do 6.03 żeby usłyszeć serduszko ....86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
nick nieaktualnyNalli wrote:Nie ma się wyników źle, masz wyniki to się zastanawiasz co z nimi nie tak..czasem wolałabym nie wiedzieć co, czego, kiedy i ile powinno być. Teraz się sama martwię, że mi beta zwolniła..że próg mógłby być wyższy, bo też jakoś spadł do 18.6. jutro wizyta, niech mi coś ta doktor powie, bo już nie chce sobie gdybać. Wmawiam sobie że wszystko dobrze i w normiee takie wątpliwości mnie łapią z nienacka..
Na pewno wszystko będzie dobrze i niepotrzebnie się martwimy. Też mam jutro wizytę u gina z tym , że ja w sprawie infekcji która mnie dopadła bo na USG na pewno nie będzie jeszcze nic widać bo będzie 4+5, ale tak czy tak je zrobię 😂
Trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę, oczywiście daj znać co i jak 😀Nalli lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Robiłam wczoraj, więc przyrost sprawdzam jutro 🥹
aszin lubi tę wiadomość
-
Jeśli na prenatalnych wyjdą małe ryzyka to nie zamierzam poszerzać diagnostykiStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Dziewczyny, czy któraś z was ma starsze rodzeństwo ? Mój syn ma 12 lat, od jakiś 3 lat prosi o rodzeństwo, zdecydowaliśmy się z mężem jakiś czas temu, udało nam się zajść w ciążę za pierwszy razem ale poroniłam 😥 niestety zdążyłam powiedzieć synowi że będzie miał rodzeństwo, ale się cieszył ! Skakał, płakał wszystko na raz, dwa tygodnie później krzyczał z rozpaczy 😭 jestem już 5 tygodniu i 5 dniu nadal mi nic nie powiedziałam, co prawda wtedy czułam że coś jest nie tak ale nie dopuszczałam do siebie myśli że coś może się stać, teraz czuję że wszystko jest w porządku utwierdza mnie też sam fakt że mam straszne dolegliwości ciążowe, ale wciąż boję się komukolwiek mówić na razie wie tylko mąż.. we wtorek mamy pierwsze usg i mój mąż bardzo chce powiedzieć synowi jak już wyjdziemy od lekarza i wszystko będzie w porządku.. tylko ja się bardzo boję z drugiej strony czuję się tak paskudnie że śpię całe dnie a ten mój starszy maluszek ciągle pyta co mi jest.. nie lubię przed nim czegokolwiek ukrywać bo uczymy go uczciwości i tego że jako rodzina powinniśmy się wspierać mimo wszystko i nie mieć przed sobą tajemnic, gdy poroniłam pytał się czy nadal będziemy chcieli mieć dziecko, mówiłam mu że tak i wtedy prosił mnie żebym mimo wszystko i tak mu powiedziała jak tylko się dowiem, że on da radę ze wszystkim i chce być przy mnie.. tylko ja się bardzo boję, on jest taki mały.. wolałabym aby nie cierpiał po raz kolejny, ale z drugiej strony każdego dnia nawet później może coś się wydarzyć.. eh a u was dziewczyny jak starsze rodzeństwo ? Kiedy mówiłyście dzieciom o rodzeństwie ?
-
Nati, ja co prawda jestem w ciąży dopiero z pierwszym dzieckiem, ale na co dzień pracuję ucząc między innymi dzieci w wieku Twojego syna. To już duże, mądre dzieci. Myślę, że warto być z nim szczerym, taki młody nastolatek jest już w stanie pojąć naprawdę wiele rzeczy. Ale oczywiście Ty najlepiej znasz swoje dziecko
-
Nati12131 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was ma starsze rodzeństwo ? Mój syn ma 12 lat, od jakiś 3 lat prosi o rodzeństwo, zdecydowaliśmy się z mężem jakiś czas temu, udało nam się zajść w ciążę za pierwszy razem ale poroniłam 😥 niestety zdążyłam powiedzieć synowi że będzie miał rodzeństwo, ale się cieszył ! Skakał, płakał wszystko na raz, dwa tygodnie później krzyczał z rozpaczy 😭 jestem już 5 tygodniu i 5 dniu nadal mi nic nie powiedziałam, co prawda wtedy czułam że coś jest nie tak ale nie dopuszczałam do siebie myśli że coś może się stać, teraz czuję że wszystko jest w porządku utwierdza mnie też sam fakt że mam straszne dolegliwości ciążowe, ale wciąż boję się komukolwiek mówić na razie wie tylko mąż.. we wtorek mamy pierwsze usg i mój mąż bardzo chce powiedzieć synowi jak już wyjdziemy od lekarza i wszystko będzie w porządku.. tylko ja się bardzo boję z drugiej strony czuję się tak paskudnie że śpię całe dnie a ten mój starszy maluszek ciągle pyta co mi jest.. nie lubię przed nim czegokolwiek ukrywać bo uczymy go uczciwości i tego że jako rodzina powinniśmy się wspierać mimo wszystko i nie mieć przed sobą tajemnic, gdy poroniłam pytał się czy nadal będziemy chcieli mieć dziecko, mówiłam mu że tak i wtedy prosił mnie żebym mimo wszystko i tak mu powiedziała jak tylko się dowiem, że on da radę ze wszystkim i chce być przy mnie.. tylko ja się bardzo boję, on jest taki mały.. wolałabym aby nie cierpiał po raz kolejny, ale z drugiej strony każdego dnia nawet później może coś się wydarzyć.. eh a u was dziewczyny jak starsze rodzeństwo ? Kiedy mówiłyście dzieciom o rodzeństwie ?
Od razu powiedzieliśmy, ale wytlumaczylam też, że wszystko może się zdarzyć zwłaszcza na poczatku, że czasami kropek się 'nie przyjmie' i że to też jest ok. Więc teraz młody nosi koszyk w sklepie żebym nie dźwigała i nie budzi mnie jak zasnę w dzień, bo wie, że tworzenie kropka jest meczace itd -
Nati12131 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was ma starsze rodzeństwo ? Mój syn ma 12 lat, od jakiś 3 lat prosi o rodzeństwo, zdecydowaliśmy się z mężem jakiś czas temu, udało nam się zajść w ciążę za pierwszy razem ale poroniłam 😥 niestety zdążyłam powiedzieć synowi że będzie miał rodzeństwo, ale się cieszył ! Skakał, płakał wszystko na raz, dwa tygodnie później krzyczał z rozpaczy 😭 jestem już 5 tygodniu i 5 dniu nadal mi nic nie powiedziałam, co prawda wtedy czułam że coś jest nie tak ale nie dopuszczałam do siebie myśli że coś może się stać, teraz czuję że wszystko jest w porządku utwierdza mnie też sam fakt że mam straszne dolegliwości ciążowe, ale wciąż boję się komukolwiek mówić na razie wie tylko mąż.. we wtorek mamy pierwsze usg i mój mąż bardzo chce powiedzieć synowi jak już wyjdziemy od lekarza i wszystko będzie w porządku.. tylko ja się bardzo boję z drugiej strony czuję się tak paskudnie że śpię całe dnie a ten mój starszy maluszek ciągle pyta co mi jest.. nie lubię przed nim czegokolwiek ukrywać bo uczymy go uczciwości i tego że jako rodzina powinniśmy się wspierać mimo wszystko i nie mieć przed sobą tajemnic, gdy poroniłam pytał się czy nadal będziemy chcieli mieć dziecko, mówiłam mu że tak i wtedy prosił mnie żebym mimo wszystko i tak mu powiedziała jak tylko się dowiem, że on da radę ze wszystkim i chce być przy mnie.. tylko ja się bardzo boję, on jest taki mały.. wolałabym aby nie cierpiał po raz kolejny, ale z drugiej strony każdego dnia nawet później może coś się wydarzyć.. eh a u was dziewczyny jak starsze rodzeństwo ? Kiedy mówiłyście dzieciom o rodzeństwie ?
-
Vam wrote:W mojej okolicy jest dostępny test Nifty, koszt 2tys. Zastanawiam się nad nim ponieważ jestem już w wieku podwyższonego ryzyka, we wrześniu kończę 37 lat. Najpierw jednak skonsultuję to ze swoją ginekolog.
Chciałabym zrobić.
Nifty Pro lub Sanco rozszerzony.
I zapewne coś jeszcze wymyśle, bo pewnie będę stresować się jak szalona i będę chciała wszystko wiedzieć ;pJa 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Mam córki 10 lat i 6 lat i juz jakiś cza temu im powiedziałam były w szoku szczegolnie starsza 😉 -
nick nieaktualny
-
Coconut wrote:Dziewczyny mam wyniki :
Beta 84,4
Progesteron 23,40
I teraz oczywiście martwi mnie ta beta 🙁 Wydaje mi się, że jest niska.
Aplikacja pokazuje mi 4+4 Wartości dla 4 tc według diagnostyki to: 9,5-750
Co myślicie ?Coconut lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji: