Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hera098 wrote:U nas grzmi, już dałam pieskom leki uspokajające, bo to chihuahua, więc strachliwe że hoho😁
Polecacie jakieś fajne strony z sukienkami? Wczoraj pochodziłam sobie chwile w jedynej, która na mnie pasowała, ale nadal czuję się dziwnie w sukienkach. Muszę popatrzeć tez za jakimiś ciążowymi krótkimi spodenkami🥰
Wczoraj wieczorem miałam dołka, płakałam, potem nerwy i kłótnia. I po tej sytuacji w brzuchu zaczął mi się istny harmider. Córcia tak szalała, tak kopała jak nigdy w życiu, rzucała się po całym brzuchu.
Teraz już wiem, żeby unikać takich nerwów😅 Od rana już nic nie czuję, mam nadzieję że śpi lub odpoczywa, i nic jej nie jest po tym wczorajszym stresie. Jutro mam taką "wizytę wrazie w" na PZU i chyba jej nie będę odwoływać - przejdę się i zajrzę czy tam wszystko ok😇
Trochę w tym miesiącu wizyt będę miała🙈
Jutro ta na PZU, później na 14ego umówiłam sobie pamiątkowe USG 4D HD Live (nagranie na pendrive od nich, plus można zdjęcie też dostać za dopłatą). Mam nadzieje, że to będzie cudowne doświadczenie❤️ Umówiłam się do faceta, który nie bierze pieniędzy jeśli dziecko ułoży się tyłem i umawia wtedy nowy termin. I często daje klientom zniżki, więc nie płacą pełnej kwoty, bo nie ma się wpływu na to jak dziecko się ułoży i jak będzie przebiegać takie usg (np dziecko będzie tylko spało)😂😂
W tym miesiącu mam też wizytę u swojej prowadzącej (ale myślę aby odwołać bo dwie wizyty zbyt blisko siebie z różnicą 2 dni), i potem mam też już połówkowe😍 Równo w 20stym tygodniu.
Wczoraj spędziliśmy dzień na działce. Narzeczony pożyczył od teścia kosę spalinową i kosił samosiejkę-zboże kilka godzin (dzialka 1600m), a ja przywoziłam nam tylko chłodne napoje, przekąski, obiad na wynos, i leżałam sobie w bagażniku w cieniu, bo było 26°, ewentualnie spacerek sobie strzeliłam, wieć żyć nie umierać😁🤪
A ten tydzień też będzie taki "intensywny" bo stawiamy płot, tzn narzeczony i teściu, a ja bede tylko kierowcą aby mogli wypić chłodne piwo w przerwach, i będę im przywozić jedzonko😎
Dzisiaj usiadłam do wydatków i zdecydownie za dużo pieniędzy wychodzi na badania laboratoryjne, ginekologa i moje zachcianki żywieniowe - już 5kg przytyłam od początku stycznia😂 Muszę zacząć pilnować portfela, ALE jak to zrobić, kiedy po każdym usg mam ochotę kupić coś nowego, np na jutro po usg zaplanowałam zakup rożka i śpiworka😂
Ale też uważam, że nie warto zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, bo potem za dużo wydatków naraz będzie.
Teraz najwięcej kasy zdziera mnie moja prowadząca, bo resztę mam na PZU, nawet połówkowe zapłace tylko 150zl a resztę klinika chce ściągnąć z PZU, więc chyba w tym miesiącu podziękuję mojej ginekolog, chyba że przyjdę tylko omówić te prenatalne bo nadal nie dostałam od niej wyników😱
Troszkę się rozpisałam, przepraszam, ale tylko tutaj mogę się wygadać🤪
@nutella Ty masz w ciąży tak piękny brzuszek, że zazdroszczę❤️❤️
@switezianka Fajna promocja, już mnie ręka świerzbi aby kupić, ale muszę wytrzymać chociaż do jutra😂😂😂😂
Ty już czujesz kopnięcia? Powiem Ci Ty wyjątkowo szybko wszystko masz jak na pierwszą ciążę 😁
Ja się trochę dziwię jak to czytam i jak dla mnie to przesada z tymi wizytami ale każdy w sumie robi to co uważa za słuszne także nie oceniam tylko wyrażam swoje zdanie 😁 też mam PZU ale tylko robię badania z pakietu, a do ginekolog chodzę tylko i wyłącznie swojej prowadzącej żeby nie mieszać 😁 jak to się mówi co za dużo to nie zdrowo żeby też ciągle podglądać 😁 skoro zalecane są wizyty co miesiąc jeśli wszystko jest dobrze no to nie ma potrzeby zaglądać tam co chwilę „żeby sobie podglądnąć” . No ale tak jak wspomniałam robisz jak Ci podpowiada Twoje serduszko i Twoja intuicja 😉
Ja z zakupami nadal czekam do czerwca i z przywożeniem rzeczy od rodzinki bo trochę za wcześnie dla mnie żebym sobie zastawiała mieszkanie tymi rzeczami 😀 plus czekam na połówkowe żeby potwierdzić płeć 😀
Ja się śmieje, że mój tydzień to tydzień beauty, w środę fryzjer, czwartek paznokcie, a piątek dentysta 😅 maj dla mnie też będzie wydatkowy haha tutaj w tym tygodniu wydam z 1200 na właśnie kosmetykę i ząbki razem, a jeszcze 13 maja syn przyjaciółki ma urodziny, 14 maja ma urodziny mój mąż, 16 maja bratowa, 20 maja siostra, a 29 maja mój tata taaakze grubo jest 😅
Jutro idę chyba położna wybrać bo mam obok domu i poczytałam opinie spoko i odrazu tam mnie chyba zapiszą do szkoły rodzenia 😀
U mnie nadal słoneczko ale już się ściemnia i od wieczora zapowiadają ulewy 😩Maszonek, Nejt lubią tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Hera ja ostatnio nabyłam dwie sukienki z Happymum i jestem mega zadowolona, ale kupiłam dużo taniej na Vinted. Poza tym noszę zwykle sukienki, po prostu mają krój od piersi rozkloszowanym albo wręcz przeciwnie typowo obcisłe z różnych firm, też sporo z Vinted kupuje. Warto tak popatrzeć.
Hera098, Maja2023 lubią tę wiadomość
-
Hej. My już w domu po weselu. Odpadłam spać o 12 🤪 widzę że kojarzycie ten program. Tak dokładnie o to mi chodziło. Ja chyba żyje w jakimś innym świecie bo nigdy ani w szpitalu ani wśród znajomych nie spotkałam się z krytyką kobiet nt CC lub SN stąd też ten program to był dla mnie szok. Aż przykro słyszeć że niektóre z Was usłyszały takie komentarze.
Ja mam też na plusie już prawie 4 kilo a dopiero u mnie 17 tydz. W pierwszej ciąży tak szybko nie tyłam ale w tej ciągle mi niedobrze i muszę non stop coś jeść.
Vam, Maa_dzik, Hera098, Nejt, nutella_ lubią tę wiadomość
-
Maa-dzik ja też nie chodzę za często na wizyty 😉 od ostatniej do kolejnej będzie 5 tygodni przerwy. Kupiłam do tej pory kilka ubranek w neutralnych kolorach i sporo dostałam od znajomej. Nic więcej nie kupuje, czekam aż poznam płeć, liczę że na tej wizycie 27 maja właśnie.
To masz ciekawy miesiąc w planach! U nas maj i czerwiec też zwykle bardziej kosztowny, mnóstwo urodzin. Za tydzień siostrzeniec męża, potem 26 moja córka, 27 brat, potem w czerwcu znów trzech kolejnych członków rodziny w tym syn także już myślę o wydatkach 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2024, 16:57
Maa_dzik lubi tę wiadomość
-
Vam wrote:Maa-dzik ja też nie chodzę za często na wizyty 😉 od ostatniej do kolejnej będzie 5 tygodni przerwy. Kupiłam do tej pory kilka ubranek w neutralnych kolorach i sporo dostałam od znajomej. Nic więcej nie kupuje, czekam aż poznam płeć, liczę że na tej wizycie 27 maja właśnie.
To masz ciekawy miesiąc w planach! U nas maj i czerwiec też zwykle bardziej kosztowny, mnóstwo urodzin. Za tydzień siostrzeniec męża, potem 26 moja córka, 27 brat, potem w czerwcu znów trzech kolejnych członków rodziny w tym syn także już myślę o wydatkach 🤭
Mi też właśnie ginekolog kazała przyjść za 5 tygodni też z racji tego, że w maju właśnie mam połówkowe 😀 ogólnie mam je na 29 maja, a wizytę u swojej prowadzącej 04 czerwca i jutro chyba zadzwonię żeby mi przenieśli połówkowe jak się da na 22 maja to będę miała potem 2 tygodnie różnicy między wizytami, a nie tydzień 😀 będę już miała skończony 20 tydzień więc powinno być okej.
Uuu to też masz wesoło z wydatkami. Ja już w czerwcu będę miała luz 😀 moje pół rodziny łącznie ze mną z marca, a drugie pół z mają haha potem jedynie brat ma w sierpniu i chrześnica w grudniu.👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
nick nieaktualnyDołączam do tych, które dziś mają gorszy dzień 🥴
W kościele zrobiło mi się tak źle - pot, zatkane uszy, nogi jak z waty.. i w głowie jakbym miała bombę.., musiałam usiąść. Jak wróciłam to spałam 4h.. obudziła mnie burza i deszcz.
Teraz wcinam zimną galaretkę 😋😋
Co do porodu, to jest moja pierwsza ciąża i nie nastawiam się na jedną opcję.. jedni mówią, że z tachykardią to raczej CC, inni że to nie wyklucza porodu SN 🤷♀️ co będzie, to będzie.. nie będę czuć się gorszą nawet jakbym miała CC, podziwiam takie kobiety bardzo. Jedyne czego chcę podczas porodu, to czuć się bezpiecznie i żeby synek był bezpieczny.Maa_dzik, mewa, Karos31, Mila25, Vam, nutella_ lubią tę wiadomość
-
strzyga wrote:Dołączam do tych, które dziś mają gorszy dzień 🥴
W kościele zrobiło mi się tak źle - pot, zatkane uszy, nogi jak z waty.. i w głowie jakbym miała bombę.., musiałam usiąść. Jak wróciłam to spałam 4h.. obudziła mnie burza i deszcz.
Teraz wcinam zimną galaretkę 😋😋
Co do porodu, to jest moja pierwsza ciąża i nie nastawiam się na jedną opcję.. jedni mówią, że z tachykardią to raczej CC, inni że to nie wyklucza porodu SN 🤷♀️ co będzie, to będzie.. nie będę czuć się gorszą nawet jakbym miała CC, podziwiam takie kobiety bardzo. Jedyne czego chcę podczas porodu, to czuć się bezpiecznie i żeby synek był bezpieczny.
Ale mi narobiłaś smaka na galaretkę taka zimna mmm, a nie mam w domu żeby sobie zrobić 🥹🥹
Co do porodu to mam identyczne zdanie jak Ty 😉 ja mam problem z ciśnieniem i jak będę miała podwyższone w późniejszym etapie to raczej też CC👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Ogólnie ostatnią wizytę mialam 19 kwietnia, a na ten miesiąc złożyły mi się połówkowe oraz bardzo bardzo bardzooooooo chciałam to pamiątkowe USG 4D HD Live, dlatego tak tyle wizyt mi wyszło🫣 Trzy dokładnie, bo do mojej ginekolog nie będę chciała tym razem iść skoro mam połówkowe i tam się dowiem wszystkiego co trzeba.
Mi sie jeszcze nigdy nie zdarzyło, aby usg trwało dłużej niż 1min, chyba że na prenatalnych pierwszego trymestru trwało z 5min, a tak to zawsze u mnie usg trwa 1min, więc nie martwię się że tyle wizyt🤪 Moja prowadząca to mnie sadza na fotel, szuka ładnej pozycji do zdjęcia, zmierzy malucha i pyk, dziękujemy, ktoś też ma takie krótkie usg?😂😁 Jak dadzą posłuchać serduszka to tylko tak aż te linie z początku ekranu dojdą do końca ekranu, czyli może z 5 sekund? A w domu detektora tętna narazie nie mam, więc nic tam nie grzebie dodatkowo (ale już zamówiłam).
Co do wczorajszej sytuacji - pierwszy raz mi sie takie coś przytrafiło - to prędzej taka burza w brzuchu, niż jakieś wielkie kopnięcia. Po prostu czułam tam istny armagedon, jakby jakiś grubszy motyl rozszalał się na maksa, w niektórych momentach aż czułam mocniej. Myślę, że to przez ogromny stres jaki sobie zafundowałam przed snem. Byłam tak zapłakana, że nie mogłam oddychać. Jak się uspokoiłam i w końcu położyłam, to wtedy się zaczęło - aż zasnąć nie mogłam😜Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Tez mi sie tej galaretki zachcialo, ale żywcem nie ma w okolicy gdzie kupić, a aż tak zeby jechac specjalnie to mi sie nie chce
Ja spedzam dzien w lozku, cisnienie niskawe, nie zjadlam dzis za duzo, ale poza dwoma epizodami z miską poki co spokoj..tesciowie przyjechali, ale mąż z synkiem ich zabawiaja
Ja jestem team częstych wizyt, ale moze to taka naleciałośc po ivf. 1 trym mialam wizyty co 2 tyg. W tym miesiacu mam 2 wizyty (w tym połówkowe) potem mysle przystopowac do jednej wizyty w miesiącu az pewnie we wrześniu znowu zwieksze czestotliwosc im blizej terminu 🙈Hera098, Maa_dzik, Vam lubią tę wiadomość
12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
17.02.2022 FET; cykl naturalny
23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
02.03 beta 824.3; prog 33.54
Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm ibije
27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki
26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka
-
Ale już dzisiaj na przykład od samego rana nic a nic nie czuję 😉 Staram sobie nie wmawiać, że ten płacz i stres zaszkodził.
Czy ten tulik to jest to samo co woombie?Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Apka wrote:Tez mi sie tej galaretki zachcialo, ale żywcem nie ma w okolicy gdzie kupić, a aż tak zeby jechac specjalnie to mi sie nie chce
Ja spedzam dzien w lozku, cisnienie niskawe, nie zjadlam dzis za duzo, ale poza dwoma epizodami z miską poki co spokoj..tesciowie przyjechali, ale mąż z synkiem ich zabawiaja
Ja jestem team częstych wizyt, ale moze to taka naleciałośc po ivf. 1 trym mialam wizyty co 2 tyg. W tym miesiacu mam 2 wizyty (w tym połówkowe) potem mysle przystopowac do jednej wizyty w miesiącu az pewnie we wrześniu znowu zwieksze czestotliwosc im blizej terminu 🙈
Tutaj jedna z dziewczyn, nie wiem czy to Ty, pisała kiedyś, że miala w pierwszej ciąży wizyty co tydzień i urodziła zdrowe dzieciątko i że teraz ma co 2 tyg wizyty i jej tak dziwnie, że nie zagląda tam co tydzień🤪 Ja ostatnio widziałam Laurę 19 kwietnia i ze względu na ten skurcz macicy mam zalecone aby zaglądać do brzuszka co 2tyg (ale niestety odwołano mi już jedną wizytę kontrolną), a jak sprawa sie unormuje to już co 4 tygodnie będę mogla chodzić - ale nie gwarantuje, że tak będzie bo jak spodoba mi się to pamiątkowe usg 4D HD Live to dodatkowo raz w miesiącu będę pewnie chciała na to chodzić😂😂.Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Btw Hera nie wolisz poczekac na ro badanie 4d USG jak dzidzius bedzie wiekszy?
Nie wiem jakie tam są kryteria, ale wiem z 1 ciazy, ze tak z 28tyg ciazy mamy dopiero takie "ładne" pucate dziecko :p
Co do ruchów, biorac pod uwage ze czujesz je dosc wczesnie to moga byc bardzo nieregularne jeszcze. I moj dr zawsze mówił, ze dzieciaki to meteopaci i na zmiane pogody -deszcz- lubią spac.12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
-
Tulik to otulacz tak samo jak woombie. To dwie różne firmy i podejrzewam, że obie są tak samo dobre
Tulik to akurat polska firma i produkują wszystko w PolsceHera098 lubi tę wiadomość
-
Hera098 wrote:Ogólnie ostatnią wizytę mialam 19 kwietnia, a na ten miesiąc złożyły mi się połówkowe oraz bardzo bardzo bardzooooooo chciałam to pamiątkowe USG 4D HD Live, dlatego tak tyle wizyt mi wyszło🫣 Trzy dokładnie, bo do mojej ginekolog nie będę chciała tym razem iść skoro mam połówkowe i tam się dowiem wszystkiego co trzeba.
Mi sie jeszcze nigdy nie zdarzyło, aby usg trwało dłużej niż 1min, chyba że na prenatalnych pierwszego trymestru trwało z 5min, a tak to zawsze u mnie usg trwa 1min, więc nie martwię się że tyle wizyt🤪 Moja prowadząca to mnie sadza na fotel, szuka ładnej pozycji do zdjęcia, zmierzy malucha i pyk, dziękujemy, ktoś też ma takie krótkie usg?😂😁 Jak dadzą posłuchać serduszka to tylko tak aż te linie z początku ekranu dojdą do końca ekranu, czyli może z 5 sekund? A w domu detektora tętna narazie nie mam, więc nic tam nie grzebie dodatkowo (ale już zamówiłam).
Co do wczorajszej sytuacji - pierwszy raz mi sie takie coś przytrafiło - to prędzej taka burza w brzuchu, niż jakieś wielkie kopnięcia. Po prostu czułam tam istny armagedon, jakby jakiś grubszy motyl rozszalał się na maksa, w niektórych momentach aż czułam mocniej. Myślę, że to przez ogromny stres jaki sobie zafundowałam przed snem. Byłam tak zapłakana, że nie mogłam oddychać. Jak się uspokoiłam i w końcu położyłam, to wtedy się zaczęło - aż zasnąć nie mogłam😜
Czyli dwa tygodnie temu 😁 ja bym wolała jednak do swojej prowadzącej iść w terminie niż na przypadkową wizytę z PZU ale jak kto woli 😉
Ogólnie USG u mnie każde trwa chwileczkę tylko serduszko na początku potem pomiary i koniec, a pierwsze prenatalne to trwało z pół godziny 😁 przypuszczam, że Twoje też bo 5 min to trochę za krótko by było na te wszystkie pomiary 😁
No to i tak masz wyjątkowo szybko, bo ja ostatnio też się mega zestresowałam i byłam przygnębiona pewna sytuacja która się wydarzyła ale nic takiego u mnie miejsca nie miało 😁 ja to czasami tylko czuję jakieś gulgotanie albo lekkie popukiwanie czy też przelewanie. Ale nie wiem też do końca czy to na 100% ruchy 😁
Ja szczerze mówiąc aż taka sentymentalna nie jestem, z jednej strony fajnie zrobić jakieś zdjęcie 3d, a z drugiej te wszystkie albumy, zdjęcia itp to są łapacze kurzu i rzadko kiedy się do tego zagląda później 😁 ja kiedyś wszystko zbierałam, wywoływałam zdjęcia itp. Kartki mam pozbierane, walentynki za dziecka itp. Ale teraz chyba już to zutylizuję przy najbliższym gruntownym sprzątaniu albo wywiozę na działkę bo tak na prawdę do tego się już nie zagląda 😁 wiem to no. po albumie ze ślubu, przeglądałam go w pierwszym miesiącach jak coś komuś pokazywałam, a teraz od 2 lat leży nie ruszony 😂
Ja zapytam jutro czy jest możliwość usg połówkowego w 3 d to fajnie zobaczyć ale zdjęcie czy film to chyba mi nie potrzebne jednak.
@Apka ogólnie na początku zazwyczaj wizyty są co dwa tygodnie potem raz w miesiącu, a pod koniec znowu po 30 co dwa tygodnie 😉👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Hera098 wrote:Tutaj jedna z dziewczyn, nie wiem czy to Ty, pisała kiedyś, że miala w pierwszej ciąży wizyty co tydzień i urodziła zdrowe dzieciątko i że teraz ma co 2 tyg wizyty i jej tak dziwnie, że nie zagląda tam co tydzień🤪 Ja ostatnio widziałam Laurę 19 kwietnia i ze względu na ten skurcz macicy mam zalecone aby zaglądać do brzuszka co 2tyg (ale niestety odwołano mi już jedną wizytę kontrolną), a jak sprawa sie unormuje to już co 4 tygodnie będę mogla chodzić - ale nie gwarantuje, że tak będzie bo jak spodoba mi się to pamiątkowe usg 4D HD Live to dodatkowo raz w miesiącu będę pewnie chciała na to chodzić😂😂.
To zmienia postać rzeczy ale nic wcześniej nie mówiłaś, że musisz mieć wizyty co 2 tygodnie i że Ci jakaś odwołali, w stopce masz od początku 16 maj 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2024, 17:50
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Hera098 wrote:Tutaj jedna z dziewczyn, nie wiem czy to Ty, pisała kiedyś, że miala w pierwszej ciąży wizyty co tydzień i urodziła zdrowe dzieciątko i że teraz ma co 2 tyg wizyty i jej tak dziwnie, że nie zagląda tam co tydzień🤪 Ja ostatnio widziałam Laurę 19 kwietnia i ze względu na ten skurcz macicy mam zalecone aby zaglądać do brzuszka co 2tyg (ale niestety odwołano mi już jedną wizytę kontrolną), a jak sprawa sie unormuje to już co 4 tygodnie będę mogla chodzić - ale nie gwarantuje, że tak będzie bo jak spodoba mi się to pamiątkowe usg 4D HD Live to dodatkowo raz w miesiącu będę pewnie chciała na to chodzić😂😂.
Ja w poprzedniej ciąży miałam USG od 14/15 tc usg co tydzień, były tygodnie, że miałam i 2 usg w tygodniu ale to była sytuacja, że musiałam być pod bardzo ścisłą kontroląHera098 lubi tę wiadomość
-
Maa_dzik wrote:Ja szczerze mówiąc aż taka sentymentalna nie jestem, z jednej strony fajnie zrobić jakieś zdjęcie 3d, a z drugiej te wszystkie albumy, zdjęcia itp to są łapacze kurzu i rzadko kiedy się do tego zagląda później 😁 ja kiedyś wszystko zbierałam, wywoływałam zdjęcia itp. Kartki mam pozbierane, walentynki za dziecka itp. Ale teraz chyba już to zutylizuję przy najbliższym gruntownym sprzątaniu albo wywiozę na działkę bo tak na prawdę do tego się już nie zagląda 😁 wiem to no. po albumie ze ślubu, przeglądałam go w pierwszym miesiącach jak coś komuś pokazywałam, a teraz od 2 lat leży nie ruszony 😂
Ja zapytam jutro czy jest możliwość usg połówkowego w 3 d to fajnie zobaczyć ale zdjęcie czy film to chyba mi nie potrzebne jednak.
@Apka ogólnie na początku zazwyczaj wizyty są co dwa tygodnie potem raz w miesiącu, a pod koniec znowu po 30 co dwa tygodnie 😉
A z tym sie w sumie nie zgodze do konca, ja po pierwszej ciąży mam album ze zdjeciami z usg i z Czasu ciązy plus pierwsze tygodnie maluszka i wracalam do niego czesto, teraz znowu przegladam bo czasem sobie porownuje adekwatny aktualny tydzien ciąży do poprzedniej. Szkoda mi bylo tych zdjec usg wsadzic w teczke, gdzie wizyty to bylo duzo pozytywnych emocji i wspomnień, dlatego pod koniec ciąży zebralam to wszystko w jeden albumtyle ze ja jestem sentymentalna, bardzo lubie przegladac zdjecia, bardziej niz wszystkie inne pamiatki (chociaz Mlody ma pudeleczko z opaska ze szpitala, pierwszym ubrankiem czy moim testem ciązowym). Ze slubu mamy album, ze chrztu tak samo, ale jednoczesnie to taka pamiatka rodzinna bo mamy tam zdjecia nasze z Małym ale tez jego z dziadkami i prababcią (90 lat roznicy) Takze co kto lubi. A zdjecia te co pisalam 3d jak juz bobas byl puckiem na USG mamy do tej pory na lodowce
Co do wizyt- moj prowadzacy nie widzi potrzeby wizyt czesciej niz co 4 tyg ale tez nie widzi przeciwskazan by byly czesciej jesli to ma mnie uspokoic. Nawet pod koniec 1 ciazy nie domagal sie zwiekszenia czestotliwosci wizyt, ale uszanował to, ze ja nie widze innej opcji ;P A nie chcialam mieszac tez tak, by chodzic do roznych lekarzy, z pakietu czy poza bo wolalam uniknac jakis niepotrzebnych i stresujących rozbieznosci. Jedyne co robilam w ramach pakietu to badania krwi i moczu plus wymazy potrzebne juz tuz przed porodem. No i prenatalne wszystkie 3 u innej lekarki niż prowadzący, ale tez bardzo zaufanej ❤️Maa_dzik lubi tę wiadomość
12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
-
Apka wrote:A z tym sie w sumie nie zgodze do konca, ja po pierwszej ciąży mam album ze zdjeciami z usg i z Czasu ciązy plus pierwsze tygodnie maluszka i wracalam do niego czesto, teraz znowu przegladam bo czasem sobie porownuje adekwatny aktualny tydzien ciąży do poprzedniej. Szkoda mi bylo tych zdjec usg wsadzic w teczke, gdzie wizyty to bylo duzo pozytywnych emocji i wspomnień, dlatego pod koniec ciąży zebralam to wszystko w jeden album
tyle ze ja jestem sentymentalna, bardzo lubie przegladac zdjecia, bardziej niz wszystkie inne pamiatki (chociaz Mlody ma pudeleczko z opaska ze szpitala, pierwszym ubrankiem czy moim testem ciązowym). Ze slubu mamy album, ze chrztu tak samo, ale jednoczesnie to taka pamiatka rodzinna bo mamy tam zdjecia nasze z Małym ale tez jego z dziadkami i prababcią (90 lat roznicy) Takze co kto lubi. A zdjecia te co pisalam 3d jak juz bobas byl puckiem na USG mamy do tej pory na lodowce
Co do wizyt- moj prowadzacy nie widzi potrzeby wizyt czesciej niz co 4 tyg ale tez nie widzi przeciwskazan by byly czesciej jesli to ma mnie uspokoic. Nawet pod koniec 1 ciazy nie domagal sie zwiekszenia czestotliwosci wizyt, ale uszanował to, ze ja nie widze innej opcji ;P A nie chcialam mieszac tez tak, by chodzic do roznych lekarzy, z pakietu czy poza bo wolalam uniknac jakis niepotrzebnych i stresujących rozbieznosci. Jedyne co robilam w ramach pakietu to badania krwi i moczu plus wymazy potrzebne juz tuz przed porodem. No i prenatalne wszystkie 3 u innej lekarki niż prowadzący, ale tez bardzo zaufanej ❤️
Ja parę zdjęć mam na lodówce i to wszystko stąd dla mnie niepotrzebne wydawanie kasy na sesje różnego typu 😁 jak nic się nie dzieje to wizyty co 4 tyg w zupełności wystarcza 😉 pod koniec jednak po 30 tyg zalecają co dwa tygodnie więc dziwne ale może ma swoje zalecenie i wytyczone Twój lekarz. Ja również jestem tego samego zdania i chodzę do jednej lekarki, badania robię z pakietu no i prenatalnego u kogoś innego bo moja nie ma certyfikatu 😉 ale też mam bardzo dobrą z polecania mojej prowadzącej i jestem mega zadowolona. Co innego jak ktoś chodzi do swojej lekarki prywatnie i np. nie ma żadnego pakietu więc chodzi też na NFZ żeby mieć badania za darmo. Ale tak do dwóch różnych prywatnie to według mnie nie ma sensuNejt lubi tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Maa_dzik wrote:To zmienia postać rzeczy ale nic wcześniej nie mówiłaś, że musisz mieć wizyty co 2 tygodnie i że Ci jakaś odwołali, w stopce masz od początku 16 maj 😉
Stopke chyba 2-3 dni temu aktualizowałam, a wizytę miałam mieć 2maja i odwołana na 16 maja😁 A o częstszych wizytach wspominałam wtedy po wizycie, bo Marta napisala że może powinnam mieć częściej wizyty, i odpisywałam że mam mieć co 2 tyg🥰
Z tymi 4D słyszałam, że w formie HD Live na dobrym sprzęcie robi się juz od 10ego tygodnia. Niektórzy lekarze nawet lubieją tak maleństwa, bo ładnie je idzie objąć na aparacie.
Oto kilka zdjęć:
Ja będę równo skończonym 19tym tygodniu podczas badania. A te bobaski na fotkach to chyba dużo wcześniejsze tygodnie😀
No nie wiem, chcę spróbować tego, może bedzie fajnie❤️Vam lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
świtezianka wrote:Tulik to otulacz tak samo jak woombie. To dwie różne firmy i podejrzewam, że obie są tak samo dobre
Tulik to akurat polska firma i produkują wszystko w Polsce
Dobrze wiedzieć❤️ Lubię polskie produkty, więc dzięki za info😊
Ma któraś już swoją własną listę wyprawkową i chciałaby się podzielić?
Chętnie spojrzałabym czy coś muszę do swojej dopisać🙈Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️