Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Malutka 35 wrote:Mi lekarz mówił że właśnie takie zabiegi są nie wskazane i to sami dentyści mu o tym mówili.
-
@switezianka czytam, nie wierzę w to co widzę 🫣. Dno dna.
@_ine gdyby nie Twoje drążenie tematu to pewnie nie spotkałybyśmy się na tej grupie.
A co do piaskowania itp to idę właśnie w czwartek. Nie słyszałam nic o tym, że tego nie można robić w ciąży. Dentysta wie o tym, że jestem w ciąży i słowem złym nie szepnął.
@Mila25 Ból pachwin miałam przed majówką, parę dni i przeszło.
Mila25, _ine lubią tę wiadomość
👩'88 🧔♂️'86
2023 💔 puste jajo płodowe
2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷
______________________ -
nutella_ wrote:Wyjaśnił dlaczego? Jak jest kamień to jest większe prawdopodobieństwo jakiś stanów zapalnych. Z kolei one mogą spowodować dostanie się do dziecka bakterii (brakuje mi słów- mam nadzieję, że rozumiecie co mam na myśli 🫣 😂) i być dla niego niebezpieczne. Przynajmniej ja mam taką wiedzę, ale jestem ciekawa dlaczego nie można
Mój też powiedział, że jak najbardziej wskazane właśnie przez to, że kamień powoduje stany zapalne. Całą ciążę można wykonywać ale zalecają w 2 trymestrze bo jest najbezpieczniejszy 😉 w ciąży jesteśmy bardziej narażeni na krwawienie ale musimy to przeżyć i mimo, że krwawi dbać i czyścić oraz zapobiegać namnażaniu się bakterii 😉 ps. Mam dyplom z higienistki stomatologicznej ale tylko rok pracowałam w zawodzie hahanutella_, Vam lubią tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
_ine wrote:Dziewczyny, widzę że masowo chodzicie do dentystów
U mnie stan zębów jest ok, ale zastanawiam się nad czyszczeniem - piaskowanie i skaling. Robicie? Zalecane w ciąży? Zwykle robię co roku i niedługo powinno wypadać właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2024, 19:41
Cezarowa, Maa_dzik, _ine lubią tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na wizycie z ogromną nadzieją, że poznam płeć, a tu nic! Młode ewidentnie uparte po rodzicach - dupką się ustawiło i nic nie dało się podejrzeć 😅 ale najważniejsze, że ładnie rośnie! Waży sobie 223 g, mniej więcej pokrywa się z terminem. Pani doktor aż się zdziwiła, że ma tak długie giry 😂 kość udowa to na 19 tydzień by już pasowała 😅 i w ogóle co ciekawe - łożysko jednak mam na tylnej ścianie! Od prenatalnych mi się przemieściło.
Pamiętam, że kiedyś z którąś z Was rozmawiałam na temat terminu badań prenatalnych. Czy czasem 20+0 to nie za wcześnie. Pani doktor powiedziała, że jak najbardziej ok, bo robi się między 18 a 22 tygodniem, także trzymam kciuki, żeby 22 maja już się ładnie odwróciło na badaniach 🤞🏼😂Paula00, nutella_, Cezarowa, Hera098, Vam, Maa_dzik, Maja2023 lubią tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Byłam dzisiaj na wizycie z ogromną nadzieją, że poznam płeć, a tu nic! Młode ewidentnie uparte po rodzicach - dupką się ustawiło i nic nie dało się podejrzeć 😅 ale najważniejsze, że ładnie rośnie! Waży sobie 223 g, mniej więcej pokrywa się z terminem. Pani doktor aż się zdziwiła, że ma tak długie giry 😂 kość udowa to na 19 tydzień by już pasowała 😅 i w ogóle co ciekawe - łożysko jednak mam na tylnej ścianie! Od prenatalnych mi się przemieściło.
Pamiętam, że kiedyś z którąś z Was rozmawiałam na temat terminu badań prenatalnych. Czy czasem 20+0 to nie za wcześnie. Pani doktor powiedziała, że jak najbardziej ok, bo robi się między 18 a 22 tygodniem, także trzymam kciuki, żeby 22 maja już się ładnie odwróciło na badaniach 🤞🏼😂
Moje ostatnio tak samo dupka odwrócone i co się okazało na wizycie ,że też jednak łożysko mam na tylnej 😅 czekam na wizytę za tydzień i liczę,że już poznam płeć 😁
Tajlandia22, Vam, Maa_dzik lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Tajlandia22 wrote:Byłam dzisiaj na wizycie z ogromną nadzieją, że poznam płeć, a tu nic! Młode ewidentnie uparte po rodzicach - dupką się ustawiło i nic nie dało się podejrzeć 😅 ale najważniejsze, że ładnie rośnie! Waży sobie 223 g, mniej więcej pokrywa się z terminem. Pani doktor aż się zdziwiła, że ma tak długie giry 😂 kość udowa to na 19 tydzień by już pasowała 😅 i w ogóle co ciekawe - łożysko jednak mam na tylnej ścianie! Od prenatalnych mi się przemieściło.
Pamiętam, że kiedyś z którąś z Was rozmawiałam na temat terminu badań prenatalnych. Czy czasem 20+0 to nie za wcześnie. Pani doktor powiedziała, że jak najbardziej ok, bo robi się między 18 a 22 tygodniem, także trzymam kciuki, żeby 22 maja już się ładnie odwróciło na badaniach 🤞🏼😂 -
Umówiłam się z polecana położna ,że będzie do mnie przyjeżdżać bo mieszkam poza miastem ,a w mojej przychodni nie dojeżdżają poza.
Myślałam,że się płaci za takie wizyty jeśli są nie z przychodni ,a tu okazało się ,że na nfz i już 7 czerwca pierwsza wizyta 😊Vam lubi tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Karos31 wrote:Umówiłam się z polecana położna ,że będzie do mnie przyjeżdżać bo mieszkam poza miastem ,a w mojej przychodni nie dojeżdżają poza.
Myślałam,że się płaci za takie wizyty jeśli są nie z przychodni ,a tu okazało się ,że na nfz i już 7 czerwca pierwsza wizyta 😊
Ja też właśnie byłam zdziwiona bo w prawdzie jest z mojego miasta ale nie z przychodni tylko z szkoły rodzenia z placówki innej, a się okazało, że też za darmo i jak się wybierze właśnie ja to szkoła rodzenia jest za darmo 😁👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
mewa wrote:Świtezianka jak się nazywa ta grupa na fb? Ja jestem na jednej i nic takiego nie ma a chętnie poczytałabym komentarze 🤪
U mnie libido jak szalone 🤪
Też planuje iść na ściąganie kamienia. Umówiłam się też do dermatologa obejrzeć znamiona i pieprzyki.
Rodzę w październiku 2024 - grupa dla październikowych przyszłych mamale to na czacie tej grupy 😁
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Maa_dzik wrote:Ja też właśnie byłam zdziwiona bo w prawdzie jest z mojego miasta ale nie z przychodni tylko z szkoły rodzenia z placówki innej, a się okazało, że też za darmo i jak się wybierze właśnie ja to szkoła rodzenia jest za darmo 😁
U mnie też tak jest, muszę w końcu zadzwonić i się umówić . Ciągle o tym myślę i zapominam 🐵
Też muszę iść do dermatologa, mam dużo pieprzyków, na brzuchu też i chciałabym je sprawdzić .
Wróciłam do pracy po tygodniu i powiem Wam ciężko się wstaje 🫣 Dobrze, że chociaż tylko 6 godzinMaa_dzik lubi tę wiadomość
-
Madziulka1107 wrote:https://zapodaj.net/plik-wtnaEDIcu1
Dziewczyny czyzby po 2 córkach tym razem był chłopczyk ?
Anna_bella oj ciężko, ja już drugi dzień z rana żałuję, że muszę wstawać. Potem jednak tłumaczę sobie, że i tak musiałabym budzić dzieci i wyprawiać do szkoły, a siedząc w pracy stwierdzam, że w końcu nie jest źle jest nawet fajnie. Dlatego jakoś się zwlekam. -
Maa_dzik wrote:Nie wiem czy nie lepiej jakbym miała zerowe niż tak jak teraz mam haha ale przynajmniej mąż zadowolony tyle dobrze. Potem będzie miał post 😂
Ja też uwielbiam jak taka pogoda i można pranie wrzucić na balkon 😍
Też tak miałam, mogą bóle bo wszystko się rozciąga także spokojnie 😉
U mnie tez libido wysoko, ostatnio mojego obudzilam nawet przed budzikiem do pracy zeby pofiglowac 🤪 nie narzekal 😅
Tez uwielniam pranko na podworku 🥰
Ja tez juz czuje ruchy, najczesciej jak siedze 😁 cudowne uczucie 🥰Vam lubi tę wiadomość
Starania o drugiego bobasa od 06.2023
06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu
06.2020 - II ciąża , 3254 g cuducóreczka jest z nami
09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna -
Maa_dzik wrote:Mnie to czeka w piątek.. niedojze znowu ból to dodatkowo -640 zł z konta 🙈 ale to już chyba będzie ostatni wizyta w tym roku 😁
Tez mam w piatek stomatologa i az sie boje ile tym razem 🙈😅Starania o drugiego bobasa od 06.2023
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna -
Dzień dobry dziewczynki 😉
U nas burza w nocy i padało ale powiem wam świetnie się spało 😁 kurczę ja co chwilę czuję takie łaskotanie po brzuszku szczególnie jak się położę wieczorem i przykryję brzuch kołdra haha 😁 myślę, że to ruchy ale pewności nie mam 🙈
W którym miejscu wy czujecie ruchy? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 09:49
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Mila25 wrote:Teraz doceniam jaką miałam lekką i przyjemną pierwszą ciąże 😂 Takie bóle to miałam dopiero na końcu
U mnie jak narazie na odwrot🙈 z córką nie potrafilam spacerowac bo tak mnie bolaly pachwiny i brzuch przez dlugi pkres czasu na poczatku.
A w tej ciazy latam jak glupia, czuje jakbym.mogla gory przenosić i nie czuje sie w ciazy 😅 jakby tak bylo do końca to by bylo ekstra 🤪 widocznie już wszystko rozciagniete na maksa temu nie boli🤣Mila25 lubi tę wiadomość
Starania o drugiego bobasa od 06.2023
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna