Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
@Mkm cieszę się, ze kocurki lepiej, bo od razu Ty lepiej 😁
@mewa jak ja Cie rozumiem 🫣🤣 jak mi przyszły organizery do szafy z ikei, to 3 dni siedziałam i układałam, zmieniałam koncepcję, segregowałam 🤪 pieprzony IG i ASMR 😁
@Hera jak się czujesz? Nastrój oki?
My mamy ten sam termin z OM i moj lekarz też podjął decyzję o indukcji dopiero po 24 wrz. Chciał dotrzymać dzidzie do tego 39 tc, teraz myśle ze to dobrze. Znalazłam ostatnio artykuly, ze w tej końcówce ciąży dalej następuje rozwój np. mozgu, wątroby, choć za termin donoszenia uznaje sie juz 37 tc. Doszłam do wniosku, choć mam już trochę dość, ze jak się da, niech dzidzie siedzą i korzystają...
U mnie dzis zdecydowanie lepiej 🙏 ogarnęłam kuchnie, ugotowałam żurek, umyłam 2 okna, zostaly mi jeszcze 2, gdy przejdzie skurcz. Nareszcie dzień z trochę lepszym samopoczuciem, bo wczoraj juz miałam ochotę wyć 🤯
Tez sobie wizualizuje mojego synka, głównie na podstawie zdj z prenatalnych 3, i jestem ciekawa jak będzie ostatecznie wyglądał. U nas tez układ słowiańska blondynka i ciemny szatyn, więc genetycznie jest duzo kombinacji 🦧 u TZ w rodzinie po linii meskiej wszyscy tacy sami na zdj z dzieciństwa 🤪
Hera098, Vam, Mkm89, mewa lubią tę wiadomość
-
merry_merry wrote:Ja dzis znowu pol nocy mialam ten bol nog, dziwne to uczucie. Takie jakbym rosla, mrowienie, pulsowanie, rwanie, ciezko to okreslic. Czytalam, ze to normalne na koncowce, ze przez zwiekszona wage albo uciskanie, ale nie ukrywam, ze troche mnie to martwi. Ktos tez tak ma?
Ja tak mam w łydce . Prawdopodobnie mała uciska jakiś nerw w nocy i stąd ten ból. Dzisiaj zapytam lekarza o to czy coś na to pomoże czy już trzeba po prostu zacisnąć zęby i przetrwać.
Dobra idę umyć okna w pokoju małej. Tam jeszcze farba na szybach 🙈
Wczoraj wieszaliśmy obrazki na te rzepy command. Macie z tym jakieś doświadczenie? Faktycznie wytrzymałe? Co prawda nie według instrukcji bo kazali dociskać 30 sekund do ściany ramkę z rzepami i ściągnąć ramkę na godzinkę ale tego już się nie dało odczepić . Chociaż jeden obraz musieliśmy ściągnąć, nie wiem jak to się stało bo ja trzymałam poziomice 🤣🙈 No i te rzepy przy ściąganiu słonia z ramki się odkleiły więc nie ryzykowaliśmy z kolejnymi.
https://zapodaj.net/plik-ksGEEJRcN2
A tu wersja prawidłowa 😅
https://zapodaj.net/plik-d5eaaBKtup
Powiem Wam bardzo mi się podoba pokoik , jeszcze kilka drobiazgów, ale to już jest mój ulubiony pokój w mieszkaniu 😊🥰
Nejt, Malutka 35, paulina9408, Neta, espoir, Yggy, Kasiap899, Tajlandia22, TynciaQ94, Hera098, Vam, Mkm89, mewa, merry_merry, Olaura lubią tę wiadomość
-
Nejt, mamy termin w szpitalu na uwaga... czerwiec 2026 🤦♂️ chcieliśmy to zrobić prywatnie, tylko trochę się boimy, bo wtedy dziecko zostaje na obserwacji tylko 2/3 godziny i idzie do domu. No i syn znajomych po powrocie do domu po zabiegu dostał krwotoku, ledwo zdążyli do szpitala. Więc boję się takich "atrakcji" i zdecydowaliśmy się na szpital. No i Młody nie ma ani bezdechów, ani nie chrapie jak śpi, dojeżdżają nas te infekcje ciągłe, a w placówkach jest odkąd skończył 1,5 roku, więc już powinien się wychorowac trochę
Hera, właśnie słyszałam, że lubią tak przeciągać z CC jeśli nic się nie dzieje. Wiem, że ciężko już wytrzymać, ale może faktycznie się samo zacznie, jak odstawiłaś magnez
Nutella, śliczna ta Twoja córcia 🥰 waga staraj się na razie nie przejmować i spokojnie poczekać na obchód
Świtezianka, powodzenia na kwalifikacji, szybkiego terminu ☺️
świtezianka, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Anna_bella wrote:Ja tak mam w łydce . Prawdopodobnie mała uciska jakiś nerw w nocy i stąd ten ból. Dzisiaj zapytam lekarza o to czy coś na to pomoże czy już trzeba po prostu zacisnąć zęby i przetrwać.
Wczoraj wieszaliśmy obrazki na te rzepy command. Macie z tym jakieś doświadczenie? Faktycznie wytrzymałe? Co prawda nie według instrukcji bo kazali dociskać 30 sekund do ściany ramkę z rzepami i ściągnąć ramkę na godzinkę ale tego już się nie dało odczepić . Chociaż jeden obraz musieliśmy ściągnąć, nie wiem jak to się stało bo ja trzymałam poziomice 🤣🙈 No i te rzepy przy ściąganiu słonia z ramki się odkleiły więc nie ryzykowaliśmy z kolejnymi.
A tu wersja prawidłowa 😅
Powiem Wam bardzo mi się podoba pokoik , jeszcze kilka drobiazgów, ale to już jest mój ulubiony pokój w mieszkaniu 😊🥰 -
Ale się dzieje u nas na wątku 🤓
Nutella malutka jest przesłodka 💗
Eve - myślami z Tobą! Trzymam kciuki za sprawny poród 🙏
Hera, a czujesz te skurcze?
U mnie GBS będzie pobierany w przyszłym tygodniu więc po skończonym 36 tygodniu. W 1 ciąży miałam dodatni, ale przez dość szybką i niespodziewaną akcję nawet mi nie zdążyli podać antybiotyku, wszystko było ok, jedynie sprawdzali synkowi CRP przez ten okres w szpitalu.
Pierwszy synek był szczepiony zgodnie z kalendarzem, szczepionkami skojarzonymi 5w1, teraz pewno też tak zrobimy.
Nie planuję lewatywy przed SN, myślę że schemat mojego porodu będzie przebiegał podobnie jak poprzedni i w trakcie pierwszych skurczy tych miesiączkowych sama się oczyszczę 🫢
Ja oczywiście znajduję sobie lepsze rzeczy do roboty niż pakowanie walizki, a potem wieczorem narzekam że jestem niespakowana 🤔🙈Hera098, mewa lubią tę wiadomość
👨👩👦 30 / 29 / 2 + 🐶
10.02.2024 - ⏸️
04.04.2024 - 12w0d - CRL 5,70 cm 🩷 na 80% dziewczynka
14.05.2024 - 17w5d - CRL 11,40 cm 🩷 potwierdzona dziewczynka: Maja
05.06.2024 - 20w+6d - EFW 354g 💗
09.07.2024 - 25w+5d - EFW 747g 💗
06.08.2024 - 29w+5d - EFW 1315g 💗
20.08.2024 - 31w+5d - EFW 1685g 💗
03.09.2024 - 33w+5d - EFW 2270g 💗
23.09.2024 - 36w+4d - EFW 2647g 💗
08.10.2024 - 38w+5d - EFW 3270g 💗
-
Anna_bella wrote:Ja tak mam w łydce . Prawdopodobnie mała uciska jakiś nerw w nocy i stąd ten ból. Dzisiaj zapytam lekarza o to czy coś na to pomoże czy już trzeba po prostu zacisnąć zęby i przetrwać.
A tu wersja prawidłowa 😅
Powiem Wam bardzo mi się podoba pokoik , jeszcze kilka drobiazgów, ale to już jest mój ulubiony pokój w mieszkaniu 😊🥰
U nas te rzepy bardzo dobrze trzymają, mamy w pokoju u synka i w sypialni już kilka lat ☺️Anna_bella lubi tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Zosie zaraz zabierają do innego szpitala 😭
O kurczę, wyższy stopień referencyjności? Co się stało, chyba nie przez żółtaczkę? Trzymaj się 🙁🥺
-
U nas mąż jest brunetem z brązowymi oczami, ja szatynką z zielonymi oczami, a syn jest rudy (ale nie taki marchewkowy, tylko wpadający w kasztan) i ma niebieskie oczy 🤷 więc mnie też zżera ciekawość jaki będzie młodszy, ale marzy mi się, żeby miał taki sam kolor włosów jak starszak
-
Anna_bella wrote:Wczoraj wieszaliśmy obrazki na te rzepy command. Macie z tym jakieś doświadczenie? Faktycznie wytrzymałe? Co prawda nie według instrukcji bo kazali dociskać 30 sekund do ściany ramkę z rzepami i ściągnąć ramkę na godzinkę ale tego już się nie dało odczepić .
Nutella jestem z wami myślami. Gdzie wysyłają? Czy możesz być z córcia? -
Ohh nie 😢 Co się dzieje małej Zosi ?1 IVF/ 6 zapłodnionych komórek - została 1 blastocysta (nie zostało nic do mrożenia) / udało się 🩷
09.02.2023 - córeczka 🌸
2 IVF/ 9 zapłodnionych komórek - 3 ❄️❄️❄️/ z pozostałych 6 została 1 blastocysta/ udało się 💪🏻
14.02.2024 - test ciążowy pozytywny
29.02.2024 - mamy serduszko 🩷
04.04.2024 - wyniki NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka ! 👧🏼
13.06.2024 - połówkowe
15.07.2024 - 900g
13.08.2024 - 1600g
03.09.2024 - 2300g
26.09.2024 - 3300g
11.10.2024 - 3700g
18.10.2024 - 4000g
23.10.2024 - termin porodu - czekamy na Melisę 🌸
-
ver6ena wrote:U nas po ściągnięciu po 30 sekundach odeszło z tynkiem… pozostałam przy gwoździach. Może kwestia naszych ścian.
Nutella jestem z wami myślami. Gdzie wysyłają? Czy możesz być z córcia?
A jak u Ciebie sytuacja? -
Nutella, o nie, taki mały śliczny okruszek i co jej się dzieje?😟
AnnaBella - pięknie wygląda ten kącik❤️
Co do magnezu - całe szczęście ostatni tydzień często zapominałam go brać w takich dawkach jak lekarze zalecali ( kazali po ok 20 tabletek, a brałam po 8-10), wiec powiedzmy, że gdzieś tam "stopniowo" odkładałam sama z siebie😂
Odespałam teraz trochę nocki, miałam 2h drzemki, ale było mi przegorąco. Na dworze 26 stopnii, a słońce aktualnie bije nam tu w szyby, choć staramy się mieć przysłonięte żaluzjami. Narazie kompletnie nic się nie dzieje i jak tak będzie cały dzionek to chętnie bym wróciła do domu i przyjeżdżała tu tylko na zastrzyki😂 Chce do moich piesków - nie wyobrażam sobie na tak długo je zostawić (co innego jakby to był wyjazd, ale no na szpital to mi szkoda czasu jaki muszą na mnie czekać).
Doczekałam się śniadanka - o 9:20, więc dorwałam się do niego jak szalona. Całe szczęście dzisiaj już narzeczony mnie zopatrzy❤️
Teraz czekam na wieści o Zosi, bo się bardzo zmartwiłam o maleństwo :cWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 12:38
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
04.06 - 513g⚖️
13.06 - 714g ⚖️
17.06 - 40cm dłuugiego dzieciaczka🤯🤭❤️
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
24.07 - 1720g⚖️
08.08 - 2200g⚖️
12.08 - 2600g ⚖️
27.08 - 2800g⚖️
02.09 - 3140g⚖️
09.09 - 3600g⚖️
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3510g Szczęścia❤️
-
nutella_ wrote:Zosie zaraz zabierają do innego szpitala 😭1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;
7 IVF, 14 FET 2024
6 dniowa blastocysta:
5 dpt cień II bhcg 12,7
7 dpt słabe II a bhcg 101
9 dpt bhcg 305
13 dpt bhcg 1505
Nifty: prawidłowy, dziewczynka
☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP -
Hera jesli mozesz poczekaj cierpliwie do cięcia nawet po weekendzie. U mnie malutka 37+3 ale potrzebuje obserwacji, waga ładna ale nawet lekarze powiedzieli, ze to nic do tego nie ma i może mieć dziecko trudności z adaptacją poza brzuchem, zwłaszcza te wyrwane z brzucha podczas cc na zimno tak jak u mnie.
Nutella mam nadzieje, że z Zosią wszystko w porządku dawaj znać i mocne kciukiHera098 lubi tę wiadomość