X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    A ja właśnie widzę u siebie odmowych dni więcej i niepokoi mnie to. Naczytałam się, że to mogą być sączące się wody płodowe :(
    W ciąży zdarza się dużo śluzu, czemu uważasz, że to wody? Jak Cię cokolwiek niepokoi to idź do lekarza lub na IP

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Sawka8 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Kinguś1, wspaniale, cudne i wyczekane wiesci! Twoj dzidzius mega szybki ziomuś, taki juz duzy! Z tego samego dnia ET a sporo większy od mojego 😄 jakies byly podejrzenia co do płci?? Jak sie czujesz? Ulga max? Koedy beda wyniki pappy?

@panna_m ja nie powiem niestety bo przy cyclogescie nie wiem co jest moim śluzem a co tabletką😁

@martit, oglądam the Pitt i wycieram łezki srednio co drugi odcinek, szczególnie jak jest scena z dzieckiem 😅 niby uważam sie za stabilna emocjonalnie aleee jednak hormony troszke mieszają😄

@niecierpliwa2, chyba kazda z nas w tym roku czeka na święta, a to zeby odpoczac, a to zeby przekazać rodzinie jakies wiesci, a to zeby pojeść pyszności (ja😄)

Pieczecie cos na swieta czy odpuszczacie takie przygotowania? Moze podrzucicie jakies inspiracje kulinarne czy to na slodko czy na słono:) ja mysle o mazurku pistacjowym😊

Uwielbiam gotować, wiec na pewno zaangażuje się w pichcenie na święta :D planuje jajka faszerowane, schab po warszawsku, szarlotkę… mazurek kupię, bo sama próbowałam już robić i średnio smakował 😅😅😅

PaulinKA, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

• Panna_M Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    W ciąży zdarza się dużo śluzu, czemu uważasz, że to wody? Jak Cię cokolwiek niepokoi to idź do lekarza lub na IP

Ja wciąż jestem w szpitalu i mówiłam o tym lekarzowi dyżurnemu dzisiaj, ale nie przejął się

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    A ja właśnie widzę u siebie odmowych dni więcej i niepokoi mnie to. Naczytałam się, że to mogą być sączące się wody płodowe :(

U mnie ze śluzem jest różnie - raz jest go więcej, a raz mniej. Czasami, gdy mocniej mnie pociągnie w podbrzuszu to jest go więcej, ale definitywnie ma taką ciągnącą lepką konsystencję, więc na pewno jest śluzem.

Czytałam o sączeniu się wód i niepokoić powinna wodnista wydzielina, która sprawia, że przemakają Ci nie tylko majtki a nawet spodnie. Pisano też, że żeby to sprawdzić warto jest nałożyć wkładkę i zobaczyć czy w przeciągu 30 min/godziny przemoknie cała.

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M myślę, że gdyby go były wody to na pewno byś wiedziała na 100%, wtedy to jest po prostu naprawdę woda i momentalnie wszystko jest mokre łącznie ze spodniami. Ze mnie też się leje dużo śluzu, bardzo dużo. Są takie papierki w aptece do sprawdzenia czy to wody, ale raczej na tym etapie to się bardzo rzadko zdarza.

Sawka współczuję sytuacji z pracy, totalne przegięcie. Ja bym to zgłosiła gdzieś wyżej od razu.

Paulinka robisz smaka tymi goframi 😁 mi wyszła glukoza na czczo dość wysoka, chociaż w normie, więc staram się teraz unikać dużych ilości węglowodanów i staram się łączyć z białkiem i tłuszczami.
    Jeszcze ktoś wspomniał lodach z TM (przepraszam, nie pamiętam kto 😁) kurcze chyba obczaję przepis, no mega mnie naszła teraz ochota 🤣

Co do gotowania, to mój mąż coś tam umie, ale jak to facet nawyciąga 100 garnków do jednej potrawy i harmider na maxa. Po porodzie gotował obiady, były smaczne, ale ja wytrzymałam gdzieś z tydzień i poprosiłam o zamianę 🤣 on się zajmował dzieckiem a ja robiłam obiady. Pamiętam jak dużą przyjemność mi to sprawiło, że mogę zrobić coś innego niż opieka nad dzieckiem no i jednak ogarniałam o wiele szybciej i sprawniej to gotowanie niż mąż. Potem jak już wrócił do pracy to jakoś się zorganizowaliśmy z tym wszystkim, ale mój synek od urodzenia był "łatwy w obsłudze" i spał na drzemkach w łóżeczku. Trochę mam obawy, że teraz się trafi jakaś przylepa, co tylko będzie wisieć na mnie a tu jeszcze starsze dziecko... 😬🫣 Ale my kobiety że wszystkim damy radę 💪🏻

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Kinguś1, wspaniale, cudne i wyczekane wiesci! Twoj dzidzius mega szybki ziomuś, taki juz duzy! Z tego samego dnia ET a sporo większy od mojego 😄 jakies byly podejrzenia co do płci?? Jak sie czujesz? Ulga max? Koedy beda wyniki pappy?

@panna_m ja nie powiem niestety bo przy cyclogescie nie wiem co jest moim śluzem a co tabletką😁

@martit, oglądam the Pitt i wycieram łezki srednio co drugi odcinek, szczególnie jak jest scena z dzieckiem 😅 niby uważam sie za stabilna emocjonalnie aleee jednak hormony troszke mieszają😄

@niecierpliwa2, chyba kazda z nas w tym roku czeka na święta, a to zeby odpoczac, a to zeby przekazać rodzinie jakies wiesci, a to zeby pojeść pyszności (ja😄)

Pieczecie cos na swieta czy odpuszczacie takie przygotowania? Moze podrzucicie jakies inspiracje kulinarne czy to na slodko czy na słono:) ja mysle o mazurku pistacjowym😊

Dziękuję PaulinKA. Dzidziuś fakt duży był ułożony głową w dół. Miałam usg przez brzuch i dopochwowo. Jak to dr stwierdził że nie chce buźki pokazać ale podczas usg dopochwowego wszystko pokazał.

Badanie krwi PAPPA plus PLGF i sFlt-1 robiłam w czwartek żeby wynik był na sobotę. Doktorek pochwalił za to drugie badanie sFlt-1 bo to daje pełny obraz krwi plus usg.

Wyszły ryzyka niskie oraz tylko ryzyko stanu przedrzucawkowego bo ciśnienie wyszło 143. A stan przedrzucawkowy jest od 150. To dr mówił że jestem na granicy.

Wczoraj miałam mieć wizytę o 19.00 nagle wysłali smsa że jest opóźnienie i żeby być na 21.00 mówię do męża to wyjedziemy o 20.00 to będzie godzina na dojazd a mamy około 35-40 minut.
    Jak wyjechaliśmy to dzwoni Pani z rejestracji żeby być na 20.30 ale mówię że mam kawałek i dopiero wyjechaliśmy i że proszę żeby Pan doktor poczekał. Może przez to wysokie ciśnienie mi wyszło podczas badania.
    Dziś rano sobie badałam ciśnienie i miałam 117/84 puls 95

Będę musiała porozmawiać z moim lekarzem o tym acardzie bo mam uczulenie na kwas acetylisalicylowy i jak brałam leki z kwasem acetylisalicylowym to dostawałam wylewow krwi do oka i potem zastrzyki za 600 złotych.

Co do płci to na 98% chłopiec ale 2% doktorek zostawił błędu. Najważniejsze żeby było dziecko zdrowe. Czuję się bardzo dobrze nic mi nie jest po za katarem.

Może macie jakieś sposoby na katar bo już 3 tydzień się męczę. Te prenasal to się nie nadaje. Inhalacje tylko na chwilę pomagają.

White1, babajagapatrzy, Karos31 lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

[url=https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10001;116/st/20260930/e/Pregnancy+Ticker/dt/5/k/2c5b/preg.png[/img]
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za to, że lubicie gotować. Ja nie znoszę 🙈 Teraz jeszcze bardziej , bo wystarczy, że otworzę lodówkę i jest mi gorzej 🤢 Nie znoszę też wielkanocnych potraw. Ogólnie to ostatnio praktycznie wysztko, co białkowe mnie odrzuca 🤢 Jajka obrzydzały mnie od zawsze, mięso też (nie jem go już z 8/9 lat). Przed ciążą jadłam dużo tofu, ale teraz nie mogę na nie patrzeć. Najchętniej to jadłabym tylko ziemniaki z brokułami/kalafiorem/szparagami. Owoce też jem w ogromnych ilościach. Nie mogę się doczekać sezonu na truskawki,arbuzy, nektarynki. 😍

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus, ja używam krople do nosa Sinulan Forte Express, lekarz powiedział mi, że są bezpieczne. Ewentualnie możesz też zrobić "parówkę" w misce z olejkiem np. eukaliptusowym, miętowym.

Kingus 1 lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    U mnie ze śluzem jest różnie - raz jest go więcej, a raz mniej. Czasami, gdy mocniej mnie pociągnie w podbrzuszu to jest go więcej, ale definitywnie ma taką ciągnącą lepką konsystencję, więc na pewno jest śluzem.

Czytałam o sączeniu się wód i niepokoić powinna wodnista wydzielina, która sprawia, że przemakają Ci nie tylko majtki a nawet spodnie. Pisano też, że żeby to sprawdzić warto jest nałożyć wkładkę i zobaczyć czy w przeciągu 30 min/godziny przemoknie cała.
    Ja momentami miałam tyle śluzu ze właśnie i matki i spodnie były mokre albo majtki i rajstopy. Ale to był ewidentnie śluz. Lekko mleczny i ja zasychało to zostawał charakterystyczny ślad.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Dziękuję PaulinKA. Dzidziuś fakt duży był ułożony głową w dół. Miałam usg przez brzuch i dopochwowo. Jak to dr stwierdził że nie chce buźki pokazać ale podczas usg dopochwowego wszystko pokazał.

Badanie krwi PAPPA plus PLGF i sFlt-1 robiłam w czwartek żeby wynik był na sobotę. Doktorek pochwalił za to drugie badanie sFlt-1 bo to daje pełny obraz krwi plus usg.

Wyszły ryzyka niskie oraz tylko ryzyko stanu przedrzucawkowego bo ciśnienie wyszło 143. A stan przedrzucawkowy jest od 150. To dr mówił że jestem na granicy.

Wczoraj miałam mieć wizytę o 19.00 nagle wysłali smsa że jest opóźnienie i żeby być na 21.00 mówię do męża to wyjedziemy o 20.00 to będzie godzina na dojazd a mamy około 35-40 minut.
    Jak wyjechaliśmy to dzwoni Pani z rejestracji żeby być na 20.30 ale mówię że mam kawałek i dopiero wyjechaliśmy i że proszę żeby Pan doktor poczekał. Może przez to wysokie ciśnienie mi wyszło podczas badania.

Będę musiała porozmawiać z moim lekarzem o tym acardzie bo mam uczulenie na kwas acetylisalicylowy i jak brałam leki z kwasem acetylisalicylowym to dostawałam wylewow krwi do oka i potem zastrzyki za 600 złotych.

Co do płci to na 98% chłopiec ale 2% doktorek zostawił błędu. Najważniejsze żeby było dziecko zdrowe. Czuję się bardzo dobrze nic mi nie jest po za katarem.

Może macie jakieś sposoby na katar bo już 3 tydzień się męczę. Te prenasal to się nie nadaje. Inhalacje tylko na chwilę pomagają.

Ja jak miałam grypę na początku ciąży to mogłam używać Nasivin Kids przez 3 dni i się nim ratowałam bo katar był taki, że straciłam węch . W ogóle się okazało, że masę leków można ale ja już ich nie kupowałam bo najgorsze było za mną. Już wcześniej gdzieś pisałam grypę złapałam we Włoszech i tam lekarze nie pozwalali na żadne leki poza paracetamolem , a jak wróciła do PL to dostałam sterydy na kaszel i krople sterydowe na katar ale nie wykupiłam.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA a Twój dzidziuś ile już ma?
    Dzięki dziewczyny za pilecajki na katar.

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

[url=https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10001;116/st/20260930/e/Pregnancy+Ticker/dt/5/k/2c5b/preg.png[/img]
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:

Może to tzw. katar ciążowy? Jeśli siedzi Co z zasobach to polecam inhalacje z Mgiełki Zabłockiej. Po niej super schodzi zalegający katar...

Cudzie trwaj 😍
    preg.png

age.png

26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    24.08.2024- transfer 4BB

23dpt jest serduszko
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Ja wciąż jestem w szpitalu i mówiłam o tym lekarzowi dyżurnemu dzisiaj, ale nie przejął się
    No to jak jesteś pod opieką lekarza, to jest ok. Kiedy planują USG?
    Przy sączeniu wód to jest ich zazwyczaj sporo. Jeśli to wody to zobaczą na usg. Ale na tym etapie mega rzadko coś takiego się zdarza.

Cudzie trwaj 😍
    preg.png

age.png

26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    24.08.2024- transfer 4BB

23dpt jest serduszko
    Niedrożne jajowody ❌
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus, bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku :)

Sawka, bardzo nieprzyjemna sytuacja, nienawidzę dorosłych ludzi, którzy krzyczą na innych, to jest jakiś żart, że jeszcze to przechodzi w różnych organizacjach.

Paulinko, ja bardzo lubię piec, gotować też, chociaż mniej. U mnie na pewno będzie mazurek kajmakowy, jest z nami od początku naszego wspólnego świętowania, do tego pewnie sernik, wczoraj zamówiłam sobie twaróg z gospodarstwa. Ze słonych rzeczy najbardziej nie mogę się doczekać sałatki jarzynowej 🤤 no i dziś gotuję próbny żurek, zrobiłam trochę inaczej niż zwykle zakwas i zobaczę co z tego wyjdzie :)

Co do śluzu: u mnie ciągle tyle samo, za każdym razem jak czuję, że jest go więcej, to mam w sobie ogromny lęk, że to krew 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:05

• Megmery Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mimo cyclogestu, wypatrzyłam też parę razy śluz, taki gęstszy, ciągnący. No, ale to tak w ciągu dnia, kilka razy udało mi się wyłapać, bo jednak większość co znajduje, to te pozostałości progesteronu (nie oszukujmy się, w ilościach hurtowych;))

A macie czasem takie ciągnięcie w brzuchu albo w pachwinach? Ja mam od początku ciąży, z małymi przerwami, jak parę dni nie miałam, to się zaczęłam martwić, jak mi wróciło, to też się martwiłam. Ale jak to analizuje, to wychodzi mi, że to naturalne. Nie jest to w ogóle bólowe, tylko czasem lekkie ciągnięcie. No jednak głównie występuje jak chodzę/ stoję;)

Ostatnio ciągle jestem zmęczona i potrzebuję drzemek w ciągu dnia. Po spacerze- leżę na kanapie, po zrobieniu obiadu - leżę na kanapie 🤣 całe szczęście, że nie muszę chodzić do pracy, bo to jest jednak prawdziwy luksus. Przez te drzemki i wczesne chodzenie spać, ucieka mi jednak sporo dnia, więc mam wrażenie, że na nic poza jedzeniem, nie mam czasu 🤣

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

II 12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - mamy serduszko❤️

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, podczas ciąży jest dużo śluzu. ja codziennie noszę normalnie podpaski, bo nie lubię ryzykować chodzenia z mokrymi majtkami wśród ludzi... 😉 także spokojnie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:35

Panna_M lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się nie mogę doczekać jutra i prenatalnych. mam wrażenie, jakby od poprzedniego USG minęły miesiące 🫣🫣🫣🫣

Megmery, Panna_M, Karos31, Kingus 1, Mimblanee lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Panna_M Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    No to jak jesteś pod opieką lekarza, to jest ok. Kiedy planują USG?
    Przy sączeniu wód to jest ich zazwyczaj sporo. Jeśli to wody to zobaczą na usg. Ale na tym etapie mega rzadko coś takiego się zdarza.

USG będę miała prawdopodobnie jutro, ostatnie miałam tydzień temu

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
  • Panna_M Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie :) u mnie te incydenty ze śluzem zdarzają się raz/dwa razy dziennie i jest go sporo, ale ma też dni suszy.

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna M, bardzo ci współczuję tych ciągłych pobytów w szpitalu. Wiesz kiedy mają Cię wypisać?

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
‹‹ 118 119 120 121 122
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ