PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinKA wrote:Ja teraz to licze ze po prostu beda przed Wielkanocą zeby podzielić się z rodzinką informacją o zdrówku i płci 😄
Tak, to mój drugi wymarzony termin - przed świetami 😁 -
U mnie prenatalne wychodzą 12+5 wg USG lub 13+3 wg terminu transferu, podejrzewam że skorygują mi TP po prenatalnych 😉
@babajaga ja też team lody, ale te mini z lidla na patyczku😜
Mam taką fazę na zupy , co 3 inną robię, dobry trening przed rozszerzaniem diety 😂
Ostatnio gadałam z mężem nt gotowania, bo mamy umowę że on sprząta a ja gotuję, że musi się nauczyć gotować ze 2-3 dnia w Thermomix bo jak ja będę niedysponowana to wtedy on musi wkroczyć 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 21:30
Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
08.2025 II FET - Biochem 💔
01.2026 III FET
5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - CRL 19.2 mm, FHR 141u/min

-
Nie mogę się doczekać waszej serii prenatalnych, trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty 🍀🤞
@Kingus czekamy na wieści 💕
PaulinKA, Kingus 1, Kasia0504 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Hej dziewczyny dopiero wróciłam. Tak dzidziuś zdrów mierzy 6,6 cm ryzyka niskie, miałam trochę ciśnienie i wyszło mi 143 na to lekarz daje acard do końca 36 tygodnia.
FHR - 164 u/min
Nosek jest buźka rączki nawet buźkę otwierał dzidziuś mały. Tak to wszystko dobrze 😊❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 22:32
Fox, PaulinKA, aszin, Niecierpliwa2, espoir, aganieszkam, kleopatr4, snieżka, Malina90, Weronka89, Marty.Na, CaroShell, babajagapatrzy, Martit, BlackAmericano, Vainchild, Karos31, Abstrakcja, Sawka8, Paulina1106, White1, Megmery, Mro_22, Mimblanee, seniorita, Guśka21 lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było… w pracy miałam ciężki tydzień i dużo stresów przez jedną nieokrzesaną panią dyrektor, która dwukrotnie krzyczała na mnie przy całej grupie każdy menadżerskiej i była tak agresywna, ze tylko się pochorowałam…nie wytrzymałam i poszłam jej zwrócić uwagę, ze jeszcze raz będzie tak agresywna a to zgłoszę wyżej… człowiek chce być rzetelny, nie chodzić na L4 a potem stare bezdzietne panny używają sobie na człowieku. Miałam takie skurcze i dostałam znów plamienia… na szczęście od wczoraj jakoś odpukać sytuacja się uspokoiła i jest Ok…
Powiem więcej, nie wiem czy to z powodu takiej sytuacji czy z powodu hormonów, ale wczoraj spałam prawie 4 h w ciągu dnia a w nocy tak samo z 10/11 h co jest hardcorowym wynikiem jak dla mnie…
Co do badań prenatalnych to bardzo się stresuje, jutro je umawiam i docelowo lekarz chciał, aby to było przed 13.04 (czyli przed 12w+)…
Życzę Wszystkim spokojnej niedzieli i dobrego samopoczucia 🫶🏻🫂🫂🫂 Kingus gratuluje wyniku badań, niech dziecko zdrowo rośnie! -
@Sawka8, bardzo mi przykro, a wcześniej też się tak zachowywała? Dobrze, że zwróciłaś uwagę!
U mnie samopoczucie raz lepsze, raz gorsze. Zwalczyłam przeziębienie, ale miewam mdłości, zwłaszcza kiedy dłużej nie zjem. Czekam na święta, bo mam zaplanowany mały urlop. Przed samymi świętami mamy też prenatalne. Mam nadzieję, że nas uspokoją i będziemy się z rodziną cieszyć
-
Dziewczyny a macie jeszcze śluz czy już wam zanika?👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Niecierpliwa2 wrote:@Sawka8, bardzo mi przykro, a wcześniej też się tak zachowywała? Dobrze, że zwróciłaś uwagę!
U mnie samopoczucie raz lepsze, raz gorsze. Zwalczyłam przeziębienie, ale miewam mdłości, zwłaszcza kiedy dłużej nie zjem. Czekam na święta, bo mam zaplanowany mały urlop. Przed samymi świętami mamy też prenatalne. Mam nadzieję, że nas uspokoją i będziemy się z rodziną cieszyć
No właśnie nie… a tu przychodzi ostatni tydzień i dwa razy pod rząd stawia mnie w takiej sytuacji
nie mówiłam jeszcze w pracy, ze jestem w ciąży, ale bez względu na wszystko to i tak było to bardzo niegrzeczne i bardzo frustrujace zdarzenie dla mnie
mam nadzieje, ze to się nie powtórzy …
Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
@Kinguś1, wspaniale, cudne i wyczekane wiesci! Twoj dzidzius mega szybki ziomuś, taki juz duzy! Z tego samego dnia ET a sporo większy od mojego 😄 jakies byly podejrzenia co do płci?? Jak sie czujesz? Ulga max? Koedy beda wyniki pappy?
@panna_m ja nie powiem niestety bo przy cyclogescie nie wiem co jest moim śluzem a co tabletką😁
@martit, oglądam the Pitt i wycieram łezki srednio co drugi odcinek, szczególnie jak jest scena z dzieckiem 😅 niby uważam sie za stabilna emocjonalnie aleee jednak hormony troszke mieszają😄
@niecierpliwa2, chyba kazda z nas w tym roku czeka na święta, a to zeby odpoczac, a to zeby przekazać rodzinie jakies wiesci, a to zeby pojeść pyszności (ja😄)
Pieczecie cos na swieta czy odpuszczacie takie przygotowania? Moze podrzucicie jakies inspiracje kulinarne czy to na slodko czy na słono:) ja mysle o mazurku pistacjowym😊
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Sawka8 wrote:Hej Dziewczyny, trochę mnie tu nie było… w pracy miałam ciężki tydzień i dużo stresów przez jedną nieokrzesaną panią dyrektor, która dwukrotnie krzyczała na mnie przy całej grupie każdy menadżerskiej i była tak agresywna, ze tylko się pochorowałam…nie wytrzymałam i poszłam jej zwrócić uwagę, ze jeszcze raz będzie tak agresywna a to zgłoszę wyżej… człowiek chce być rzetelny, nie chodzić na L4 a potem stare bezdzietne panny używają sobie na człowieku. Miałam takie skurcze i dostałam znów plamienia… na szczęście od wczoraj jakoś odpukać sytuacja się uspokoiła i jest Ok…
Powiem więcej, nie wiem czy to z powodu takiej sytuacji czy z powodu hormonów, ale wczoraj spałam prawie 4 h w ciągu dnia a w nocy tak samo z 10/11 h co jest hardcorowym wynikiem jak dla mnie…
Co do badań prenatalnych to bardzo się stresuje, jutro je umawiam i docelowo lekarz chciał, aby to było przed 13.04 (czyli przed 12w+)…
Życzę Wszystkim spokojnej niedzieli i dobrego samopoczucia 🫶🏻🫂🫂🫂 Kingus gratuluje wyniku badań, niech dziecko zdrowo rośnie!
Współczuję bardzo. Co za kobieta, jak dorosła osoba może krzyczeć na pracownika?! Ja bym od razu wzięła L4 i nigdy nie wróciła do takiego toksycznego miejsca. Albo zgłosiła gdzieś tą sprawę, bo to jest mobing i nikt nie ma prawa Cię tak traktować.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ja odkąd biorę luteinę, to nie widzę śluzu, tylko rozpuszczoną tabletkę, więc nie pomogę
-
Właśnie ja wczoraj pomyślałam, że mam o wiele mniej śluzu. Wcześniej się ze mnie lało ,a wczoraj już tylko symboliczna plamka na majtkach. Staram się nie używać wkładek więc zakładała po domu tylko czarne legginsy by nie było widać wycieku, a wczoraj cały dzień sprzątałam w beżowych dresach i czysto.Panna_M wrote:Dziewczyny a macie jeszcze śluz czy już wam zanika?
-
A ja właśnie widzę u siebie odmowych dni więcej i niepokoi mnie to. Naczytałam się, że to mogą być sączące się wody płodowe
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
W ciąży zdarza się dużo śluzu, czemu uważasz, że to wody? Jak Cię cokolwiek niepokoi to idź do lekarza lub na IPPanna_M wrote:A ja właśnie widzę u siebie odmowych dni więcej i niepokoi mnie to. Naczytałam się, że to mogą być sączące się wody płodowe
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
PaulinKA wrote:@Kinguś1, wspaniale, cudne i wyczekane wiesci! Twoj dzidzius mega szybki ziomuś, taki juz duzy! Z tego samego dnia ET a sporo większy od mojego 😄 jakies byly podejrzenia co do płci?? Jak sie czujesz? Ulga max? Koedy beda wyniki pappy?
@panna_m ja nie powiem niestety bo przy cyclogescie nie wiem co jest moim śluzem a co tabletką😁
@martit, oglądam the Pitt i wycieram łezki srednio co drugi odcinek, szczególnie jak jest scena z dzieckiem 😅 niby uważam sie za stabilna emocjonalnie aleee jednak hormony troszke mieszają😄
@niecierpliwa2, chyba kazda z nas w tym roku czeka na święta, a to zeby odpoczac, a to zeby przekazać rodzinie jakies wiesci, a to zeby pojeść pyszności (ja😄)
Pieczecie cos na swieta czy odpuszczacie takie przygotowania? Moze podrzucicie jakies inspiracje kulinarne czy to na slodko czy na słono:) ja mysle o mazurku pistacjowym😊
Uwielbiam gotować, wiec na pewno zaangażuje się w pichcenie na święta
planuje jajka faszerowane, schab po warszawsku, szarlotkę… mazurek kupię, bo sama próbowałam już robić i średnio smakował 😅😅😅
PaulinKA, babajagapatrzy, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
aganieszkam wrote:W ciąży zdarza się dużo śluzu, czemu uważasz, że to wody? Jak Cię cokolwiek niepokoi to idź do lekarza lub na IP
Ja wciąż jestem w szpitalu i mówiłam o tym lekarzowi dyżurnemu dzisiaj, ale nie przejął się👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅