Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uzupełniłam tyle ile ogarnęłam. Jutro i pojutrze musicie wybaczyć ale mam dwa intensywne dni w pracy, a niestety pracuje z biura.

U mnie dziś prenatalne ok. Synek ma już 6,1 cm. Z wynikami Pappy doktorek zadzwoni.

snieżka, babajagapatrzy, Megmery, Niecierpliwa2, kleopatr4, aganieszkam, Malina90, Mimblanee, Karos31, Weronka89, pandzia 🐼, CaroShell, White1, aszin, Guśka21, BlackAmericano lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomko, możliwe, bo u mnie pojawiło się wypadanie włosów 🫢

Odczytałam sobie wyniki badań krwi i mam podwyższony marker nowotworowy AFP, spanikowałam, ale już nasz przyjaciel GPT mi powiedział, że w ciąży to naturalne 🫠

• Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jestem po wizycie u gina. Z kropeczką wszystko dobrze 🙌🏻 serduszko bije ❤️ krwawienie mogło wynikać z rozwijającego się łożyska…

Badania prenatalne - 16.04 🙏🏻

Kamień z serca… teraz w napięciu czekam na prenatalne i wiadomo… będzie stresik 😬

Ninia, Niecierpliwa2, kleopatr4, snieżka, aganieszkam, babajagapatrzy, Malina90, Mimblanee, Karos31, Martit, Weronka89, PaulinKA, pandzia 🐼, CaroShell, Megmery, White1, Marty.Na, Kingus 1, Mro_22, Vainchild lubią tę wiadomość

• Martit Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro prenatalne, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka, ale głowa podpowiada tyle czarnych scenariuszy :/ Potrzymajcie kciuki jutro

Niecierpliwa2, aganieszkam, babajagapatrzy, Karos31, snieżka, White1, Kingus 1, BlackAmericano lubią tę wiadomość

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie przeciwnie paznokcie rosną jak szalone, włosy zmieniły kolor i od stycznia widze dużą zmianę w długości. Poprzednio też tak miałam. Jednak podejrzewam że mam brak witamin z grupy b bo są delikatne nerwobóle i suche pięty i łokcie.
    Ale to może być tak różnie u każdego… dobrze że można się monitorować w badaniach i reagować.
    Co do seriali ja mam od kogoś z rodziny maxa i cisnę the floor🤣 uwielbiam programy z wyzwaniami, zadaniami, z wiedzą ogólną🫣

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Z tego co kojarzę Sawka odzywała się, że już lepiej i odpoczywa, ale miała iść na wizytę do lekarza.

Sawka, czekamy na dobre wieści 🤞.

U mnie ciągle, ciągłe mdłości o tej porze dnia jestem wykończona. Najlepiej funkcjonuje od rana do mniej więcej południa 🥹. Bardzo lamia mi się paznokcie, aż tak nigdy nie było. Myślicie, że to może być związane ze zmianami hormonalnymi czy braki witamin? 🥲

Blossomka i Megmery - Kochane jesteście!! ❤️ teraz doczytałam wiadomości :) odpukać wszystko Ok 😘🫶🏻🫶🏻🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 02:45

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

• Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Ja mam jutro prenatalne, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć maluszka, ale głowa podpowiada tyle czarnych scenariuszy :/ Potrzymajcie kciuki jutro

Będę bardzo mocno trzymać kciuki!! I za Ciebie Martit i za Was wszystkie ✊🏻✊🏻✊🏻 wiem co czujesz/czujecie, mam to samo…

Martit, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

• babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będziemy od rana mocno zaciskać kciuki, bo to kolejny prenatalny dzień ;)

Sawka8, Martit, Niecierpliwa2, Guśka21 lubią tę wiadomość

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    To ja też:
    🗓️
    39.03 wizyta
    14.04 USG 1 trymestru

A i termin porodu, wyliczyłam 21.10 🥰 na USG mi przeliczą prawidłowy.
    Idziemy łeb w łeb 😁

aganieszkam lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Mnie właśnie przeciwnie paznokcie rosną jak szalone, włosy zmieniły kolor i od stycznia widze dużą zmianę w długości. Poprzednio też tak miałam. Jednak podejrzewam że mam brak witamin z grupy b bo są delikatne nerwobóle i suche pięty i łokcie.
    Ale to może być tak różnie u każdego… dobrze że można się monitorować w badaniach i reagować.
    Co do seriali ja mam od kogoś z rodziny maxa i cisnę the floor🤣 uwielbiam programy z wyzwaniami, zadaniami, z wiedzą ogólną🫣

Ja mam tak samo z włosami i paznokciami, rosną jak szalone. Po poprzedniej ciąży wypadła mi 1/3 włosów. miałam gęste włosy prawie do pasa wiec możecie sobie wyobrazić ile włosów było w całym domu, po miesiącu się poddałam i ścięłam do ramion. Teraz mi rosną tak, że zaraz będą za łopatki. Na szczotce praktycznie zero włosów, myślę że po porodzie znów będzie ze mnie leciało.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 25 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze.

preg.png
  • CaroShell Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! 1 dzień a tyle stron!
    Jestem w szoku z tymi oszustkami, komu, po co i na co udawać ciążę na forum ciążowym 😅

@sniezka apropo tych wydzielin - najbardziej mi pomaga sól fizjologiczna w spreju i po prostu wydmuchiwanie. 🤷‍♀️

@nina
    Prenatalne 27.03
    Kolejne badanie 9.04
    Wstępny Termin porodu z transferu 1.10

@paulinKA
    Z suplementów biorę Prenatal uno Active, magnez z yango, maślan sodu, omega (teraz z olini), Wit d 2000

Kolejny wspaniały dzień i nowe wieści! Gratuluję dziewczynek i chłopców! 🩷🩵

PaulinKA, kleopatr4, BlackAmericano, snieżka lubią tę wiadomość

Ona 91` On 89`
    Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy

Starania od 4 lat
    2023 biochemiczna :(
    2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.

IVF Artemida Olsztyn
    I procedura 🥚🥚🥚🥚
    03.2025 I ET - ❌
    08.2025 II FET - Biochem 💔
    01.2026 III FET
    5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
    11.02 CRL 6 mm z ❤️
    26.02 - CRL 19.2 mm, FHR 141u/min

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 25 marca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Idziemy łeb w łeb 😁
    Która pierwsza urodzi? 🤣

Mimblanee lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Która pierwsza urodzi? 🤣
    Ja też idę równo z wami :D

Mimblanee, aganieszkam lubią tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 26 marca, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 🤞🏻 a chyba jest ich dziś dość sporo 😁

Moje prenatalne są jutro i mega się stresuje. Wczoraj po wynikach Panoramy pozwoliłam sobie na dzień spokoju, a dziś już się martwię, że co jak bobas się nie rozwija i serduszko nie bije? Nie sądziłam, że będę miała tyle stresu w ciąży 😅

Megmery, Talto109_, aganieszkam lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 26 marca, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    Mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 🤞🏻 a chyba jest ich dziś dość sporo 😁

Moje prenatalne są jutro i mega się stresuje. Wczoraj po wynikach Panoramy pozwoliłam sobie na dzień spokoju, a dziś już się martwię, że co jak bobas się nie rozwija i serduszko nie bije? Nie sądziłam, że będę miała tyle stresu w ciąży 😅

BlackAmericano, czy masz jakieś wsparcie psychologiczne? Na początku też dużo się przejmowałam i nawet zauważyłam podobieństwo w naszych wpisach. Od któregoś momentu ciąży uznałam, że to do nikąd nie prowadzi. Zdarzają się gorsze momenty, ale ogólnie jestem spokojniejsza. Nie ma sensu się zamartwiać przed każdą wizytą. Zrobiłaś nawet więcej niż konieczne, bo masz NIPT. Wszystko będzie dobrze ❤️ Spokojnego dnia :)

kleopatr4, snieżka lubią tę wiadomość

preg.png
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 26 marca, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    BlackAmericano, czy masz jakieś wsparcie psychologiczne? Na początku też dużo się przejmowałam i nawet zauważyłam podobieństwo w naszych wpisach. Od któregoś momentu ciąży uznałam, że to do nikąd nie prowadzi. Zdarzają się gorsze momenty, ale ogólnie jestem spokojniejsza. Nie ma sensu się zamartwiać przed każdą wizytą. Zrobiłaś nawet więcej niż konieczne, bo masz NIPT. Wszystko będzie dobrze ❤️ Spokojnego dnia :)

Myślę, że na razie nie jest to taki stan, który wymaga ingerencji, a dodatkowo mam duże wsparcie męża, przed którym nie kryje żadnej mojej emocji i jestem zrozumiana. Na początku było o wiele gorzej. Liczę, że po tych badaniach uspokoję się na dłużej. Niemniej na pewno jeżeli będę czuła, że mój stan wymaga dodatkowej pomocy to o taką się zwrócę (mąż też nad tym czuwa). Dziękuję ❤️

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano, polubiłam ze względu na pierwszy akapit, potem przeczytałam drugi.

To martwienie się to jest duży temat w ciąży. Ja trochę nad tym pracowałam jeszcze przed (prawda jest taka, że potrzebowałam dodatkowego wsparcia po poronieniach i nie chciałam spędzić całej kolejnej ciąży w strachu). Z mojej perspektywy praca nad sobą i swoimi myślami przynosi efekty. Nie mówię, że się nie martwię, ale staram się to trzymać w ryzach. Może jakieś rozpraszające uwagę zadania? Albo (tak w późniejszej perspektywie) rozmowa z psychologiem? Trzymam kciuki, żeby zmartwienia nie przysłoniły ci radości z ciąży. No i żeby wszystko było dobrz na prenatalnych 🥰

BlackAmericano lubi tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie włosy na razie przeżywają swój primę, wyglądają świetnie, tylko te paznokcie 🫣.

Sawka, super, że wszystko dobrze!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści🤞. Do moich prenatalnych równo 2 tygodnie… 🙈.

BlackAmericano, Sawka8, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 26 marca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach🍀.

Co do denerwowania się to postaracie się odciąć od takich myśli. Na 99% nic się nie wydarzy złego. Wiem, że że łatwo powiedzieć ale sama w tej ciąży odłożyłam wszystkie nerwy i troski na bok. Odnalazłam spokój w sobie i zaufałam mojemu ciału i skupiłam się bardziej na myśli, że wiem jaka jestem silna i cokolwiek się stanie to znów stanę na nogach i będę dążyć do mojego marzenia.

Po prenatalnych uczucie wspaniałe, w końcu czuję, że mogę być całą sobą w tej ciąży i otworzyć moje serce na tego małego człowieka.

aszin, BlackAmericano, Megmery, PaulinKA, Niecierpliwa2, Blossomka, kleopatr4, Malina90, pandzia 🐼, Karos31, snieżka, aganieszkam, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ