PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczyny próbuje nadrabiać was co chwilę, ale niestety teraz w pracy 2x więcej roboty muszę przygotować salon na zatrudnienie nowej dziewczyny, która mnie zastąpi więc to że w mieszkaniu mały remont w pracy weekendami i po pracy też remont 🫣🫣
Mam w planach pocisnąć tak do świąt żeby to już zakończyć i móc trochę sobie zdjąć to z głowy 😅 No ale żeby później było lepiej to praktycznie codziennie siedzę w salonie 9-21/22
Nie mogę narzekać bo lubię to, jestem pracoholikiem i ciężko mi jest zejść z obrotów 🤷🏼♀️
Obiecuję że po świętach trochę nadrobię też ten Excel czy coś do wpisywania terminów bardzo by ułatwiło bo często gdzie po prostu w wpisie to umyka
Bardzo cieszę się wszystkimi pozytywnymi wiadomościami trzymam mocno za wszystkie kciuki ❤️❤️
I bardzo wam dziękuję za cierpliwości
BlackAmericano, Niecierpliwa2, snieżka, Mimblanee, kleopatr4, Kasia0504, pandzia 🐼, Guśka21 lubią tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

-
Cześć dziewczyny ☺️
Jak mogę prosić o wpisanie prenatalnych na 8 kwietnia, wizyty na 15 kwietnia i termin porodu na tą chwilę 11 październik.
Gratuluję pozytywnych badań, mnie zjada już stres .
Niecierpliwa2, BlackAmericano, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:Yyy sorry, nie znam sytuacji ani ciebie i nie chcę oceniać, ale coś mi tu śmierdzi. Całkiem przypadkiem i całkiem na bieżąco natrafiłaś na swoje imię w naszym wątku?
Ludzie po co wy czytacie, nie będąc w ciąży, wątki ciążowe? To jest trochę dziwne?
Rozumiem po poronieniach czy innych problemach, czy przy staraniach czytać wątki w tych tematach i się nie udzielać, po prostu szukać informacji. To jest ok.
Ale czytać randomowe wątki ciążowe? Po co 🤷🏻♀️ nie czaję
Przez takie historie co espoir napisała to naprawdę strach się udzielać, no żeby udawać wariata na jakimś forum tyle czasu.... Szok.
Rozumiem Wasz szok i to, że moje pojawienie się budzi niepokój. Chcę jednak jasno powiedzieć: nie jestem taką osobą jak oszustki od wyłudzania paczek czy kradzieży zdjęć. Nigdy nie prosiłam o pomoc i nie udawałam kogoś dla zysku.
Wiem, że kiedyś dawno temu swoim zachowaniem, zmianami nicków i prowokacjami zawiodłam zaufanie innych dziewczyn. Zachowałam się wtedy źle, udając kogoś innego i próbując w ten sposób testować szczerość dziewczyn. Wynikało to z lęku przed mężem, który zakazał mi forum, oraz z ogromnego poczucia odrzucenia przez grupę. Mam tego pełną świadomość i dziś widzę, jak bardzo było to nie w porządku.
Możecie wierzyć lub nie, ale czasem takie nieprawdopodobne rzeczy się zdarzają. To nie jest celowe śledzenie czy szukanie hasztagów. Z sentymentu zaglądam czasem na wątki ogólne i na Niedobitki. Dziś coś mnie tchnęło, bo spóźnia mi się okres... Zobaczyłam nick i suwak Aszin, weszłam z ciekawości i uderzyło mnie moje imię w kontekście oszustek. To był dla mnie znak, by ostatecznie zamknąć ten dawny rozdział. Nawet fakt, że mój pierwszy post wszedł w tej samej minucie co wpis Aszin, był dla mnie sygnałem, że to nie przypadek, iż tu trafiłam. Tego nie da się wyliczyć ani zaplanować – to był po prostu ten moment.
I choć realnie marzenie o trzecim dziecku się nie spełni (mam za sobą 2 cesarki i zrosty), to dla mnie najważniejsze jest to, że na innym wątku mogłam dziś realnie wesprzeć Angel93. To był jedyny powód, dla którego warto było się odezwać. Życzę Wam wszystkim zdrowych maluszków i spokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:16
-
Dziewczyny, z całym szacunkiem dla @Kaamikii i jej historii, proponuję juz sie do niej nie odnosić, nie podsycać tej dyskusji o trollach, oszustwach i innych nie życzliwych osobach bo zaraz znowu zacznie sie odzywać kilka osób z roznych nicków i po prostu zbladzimy w przepychankach słownych zamiast tu sobie fajnie dyskutować
)
@talto, fajnie ze jestes, jak będziesz gotowa nas nadrabiać i ogarniac forumowe zycie to daj znać to wypiszemy Ci jakie pomysly na uporządkowanie 1 postu mieliśmy, a resztę bedziesz mogla skopiować z postu Niny
Ty to masz teraz masakrę prywatno zawodową, współczuję 😵💫
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 18:43
Megmery, BlackAmericano, aszin, Weronka89, Talto109_, Mimblanee, kleopatr4, Paulina1106, White1, snieżka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie odnośnie objawów. W tym tygodniu zaczęłam czuć bóle w okolicy żeber/żołądka. Niezbyt przyjemne. Zastanawiam się czy to ma związek z moimi dolegliwościami jelitowymi, czy jest to związane z podnoszeniem się narządów.
Odczuwacie coś podobnego? -
Masz rację, totalnie dziwne sprawy dla mnie. Ale przyznam szczerze, że po tych historiach dzisiejszych weszłam na swój profil i usunęłam wszystkie posty gdzie było coś chociaż troszeczkę prywatnego.PaulinKA wrote:Dziewczyny, z całym szacunkiem dla @Kaamikii i jej historii, proponuję juz sie do niej nie odnosić, nie podsyłać tej dyskusji o trollach, oszustwach i innych nie życzliwych osobach bo zaraz znowu zacznie sie odzywać kilka osób z roznych nicków i po prostu zbladzimy w przepychankach słownych zamiast tu sobie fajnie dyskutować
)
@talto, fajnie ze jestes, jak będziesz gotowa nas nadrabiać i ogarniac forumowe zycie to daj znać to wypiszemy Ci jakie pomysly na uporządkowanie 1 postu mieliśmy, a resztę bedziesz mogla skopiować z postu Niny
Ty to masz teraz masakrę prywatno zawodową, współczuję 😵💫
Mam nadzieję, że my tu dotrwamy w fajnym, wspierającym się gronie do końca tak jak miałyśmy na majowych mamach 🥰
PaulinKA, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
O Matkobosko! Ale się dziś rozpisałyście, ledwo nadrobiłam!
Przede wszystkim: Black, cuudowna wiadomość 🥹 bardzo się cieszę i gratuluję 🌷
Ja byłam dziś na pogrzebie i było mi tak duszno w kościele, że myślałam, że zjadę pod ławkę 🫠 zaczęłam też dziś drugi projekt z pracy i nie taki diabeł straszny, ma bardzo fajną grupę szkoleniową
Lecę szykować pudełka na jutro, spokojnego wieczoru!
Aaaa i jeszcze w kwestii podczytywaczy: przykro mi, że pojawiają się takie dziwne akcje, bo to burzy zaufanie. Oczywiście bliżej terminów porodu można pomyśleć o przejściu w jakieś bardziej prywatne miejsce, ja nadal mam grupę z dziewczynami z wątku ślubnego na wizażu sprzed 10 lat 😅
BlackAmericano, Mimblanee, CaroShell lubią tę wiadomość
-
Mam tak od kiedy zaczęły mi się mdłości. Nie mam pewności od czego dokładnie to jest, na przesuwanie narządów jest jednak za szybko, nie na takim poziomie na pewno. U mnie jest uczucie jakby mi ktoś obił trzewia…BlackAmericano wrote:Mam pytanie odnośnie objawów. W tym tygodniu zaczęłam czuć bóle w okolicy żeber/żołądka. Niezbyt przyjemne. Zastanawiam się czy to ma związek z moimi dolegliwościami jelitowymi, czy jest to związane z podnoszeniem się narządów.
Odczuwacie coś podobnego? -
Chyba tez tak zrobię, ale nie wiem jak zbiorczo się to robi?Mimblanee wrote:Masz rację, totalnie dziwne sprawy dla mnie. Ale przyznam szczerze, że po tych historiach dzisiejszych weszłam na swój profil i usunęłam wszystkie posty gdzie było coś chociaż troszeczkę prywatnego.
Mam nadzieję, że my tu dotrwamy w fajnym, wspierającym się gronie do końca tak jak miałyśmy na majowych mamach 🥰
I popieram aby nie karmić trolli, czy innych takich. Dobrze nam się żyło do tej pory😅 -
babajagapatrzy wrote:Co do moich danych na 1szą stronę: wizyta jutro (26.03), a 14.05 mam drugie prenatalne

Dzięki, Ninia, że się tym zajęłaś 🫶🏻
Na pewno jeszcze mamy jedną stratę do dopisania, ale na śmierć zapomniałam nicku 🫢
May-girl 😢02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Chyba nie da rady zbiorczo. Ja weszłam w swój nick i w dany temat i leciałam po kolei wszystkie strony i gdzie był jakiś długi post albo coś prywatnego mi się rzuciło w oczy to edytowałam i usuwałam. Może to trochę głupie, ale jakoś te dzisiejsze historie mi zmroziły krew w żyłach i będę tu jednak bardziej ostrożna 😅 a jeśli ktoś mnie nawet zidentyfikuje po tym co zostało to najwyżej sobie poczyta super ciekawe posty o zgadze 😅 najważniejsze żeby ZUS nas tu nie szukał hahakleopatr4 wrote:Chyba tez tak zrobię, ale nie wiem jak zbiorczo się to robi?
I popieram aby nie karmić trolli, czy innych takich. Dobrze nam się żyło do tej pory😅
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Marisa93 wrote:A co do objawów macie jeszcze bóle brzucha?
Ja miałam praktycznie od samego początku takie bóle jakby w pachwinach ale od kilku dni mi zupełnie przeszło 🤔👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; prenatalne ⏳

-
dzisiaj Dzieciom powiedziałam o ciąży, aż klaskać zaczęły 😁 najstarszy tylko zawiedziony, że nie bliźniaki i do mnie mówi czy potem możemy próbować aż się nie uda, to mówię, że ja chętnie, ale nie wiem jak tata - czy to wytrzyma, a on "przecież tata się tylko kładzie koło Ciebie i daje sperme, to co ma nie wytrzymać" 😅
snieżka, kleopatr4, aganieszkam, Ninia, Megmery, Karos31, Mimblanee, Weronka89, CaroShell lubią tę wiadomość
-
Nie no dobrze, że o tym wspomniałaś 😁 ja wolę być świadoma, że takie wariaty tu siedzą, będę uważać co piszę o teściowej, bo jeszcze ktoś ją znajdzie i nakabluje 🤣espoir wrote:jejku przepraszam Dziewczyny, nie spodziewałam się, że jak wspomnę o tym, to od razu się zacznie...
espoir lubi tę wiadomość
-
Ja mam takie kucie czasem, bólem bym tego nie nazwała. Czasem trochę jak na okres, czasem trochę takie rozciąganie. Są dni, że ich nie ma, a potem wracają.Marisa93 wrote:A co do objawów macie jeszcze bóle brzucha?
Właśnie miałam pytać czy Sawka się odzywała.02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Dzisiaj byłam na kroplówce na IP. Od razu zrobili mi USG i z Maluchem wszystko ok 🥹 wg USG 9+6tc, więc rośnie.
Ale z jedzeniem dalej słabo 😥 mam zwiększyć Xonvea. Odliczam do końca 1 trymestru. Najgorsze jest to, że w sobotę i niedzielę idę w goście 🙈
W poniedziałek mam w końcu mojego gina, bo mam pustą kartę ciąży a już 10 tydzień 🤣 nie ma kiedy do lekarza iść przy trójce...
Mimblanee lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌