X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Talto109_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny próbuje nadrabiać was co chwilę, ale niestety teraz w pracy 2x więcej roboty muszę przygotować salon na zatrudnienie nowej dziewczyny, która mnie zastąpi więc to że w mieszkaniu mały remont w pracy weekendami i po pracy też remont 🫣🫣

Mam w planach pocisnąć tak do świąt żeby to już zakończyć i móc trochę sobie zdjąć to z głowy 😅 No ale żeby później było lepiej to praktycznie codziennie siedzę w salonie 9-21/22

Nie mogę narzekać bo lubię to, jestem pracoholikiem i ciężko mi jest zejść z obrotów 🤷🏼‍♀️

Obiecuję że po świętach trochę nadrobię też ten Excel czy coś do wpisywania terminów bardzo by ułatwiło bo często gdzie po prostu w wpisie to umyka

Bardzo cieszę się wszystkimi pozytywnymi wiadomościami trzymam mocno za wszystkie kciuki ❤️❤️
    I bardzo wam dziękuję za cierpliwości

BlackAmericano, Niecierpliwa2, snieżka, Mimblanee, kleopatr4, Kasia0504, pandzia 🐼, Guśka21 lubią tę wiadomość

🧑32
    🧒26
    🐶5

06.2024 start starań

03.2025 Torbiel endometrialna
    08.2025
    Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
    stwierdzona endometrioza IV stopnia
    AMH 3,7

09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża

15.01.2026
    AMH 1,3
    USG pęcherzy widoczny
    pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
    Duphaston 2x10
    27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
    29.01.2026 beta 115
    01.02.2026 beta 415
    03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73 TSH 1,677

preg.png
  • Marisa93 Znajoma

Wysłany: 25 marca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️
    Jak mogę prosić o wpisanie prenatalnych na 8 kwietnia, wizyty na 15 kwietnia i termin porodu na tą chwilę 11 październik.

Gratuluję pozytywnych badań, mnie zjada już stres .

Niecierpliwa2, BlackAmericano, aganieszkam lubią tę wiadomość

• Kaaamika Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Yyy sorry, nie znam sytuacji ani ciebie i nie chcę oceniać, ale coś mi tu śmierdzi. Całkiem przypadkiem i całkiem na bieżąco natrafiłaś na swoje imię w naszym wątku?
    Ludzie po co wy czytacie, nie będąc w ciąży, wątki ciążowe? To jest trochę dziwne?
    Rozumiem po poronieniach czy innych problemach, czy przy staraniach czytać wątki w tych tematach i się nie udzielać, po prostu szukać informacji. To jest ok.
    Ale czytać randomowe wątki ciążowe? Po co 🤷🏻‍♀️ nie czaję
    Przez takie historie co espoir napisała to naprawdę strach się udzielać, no żeby udawać wariata na jakimś forum tyle czasu.... Szok.

Rozumiem Wasz szok i to, że moje pojawienie się budzi niepokój. Chcę jednak jasno powiedzieć: nie jestem taką osobą jak oszustki od wyłudzania paczek czy kradzieży zdjęć. Nigdy nie prosiłam o pomoc i nie udawałam kogoś dla zysku.
    Wiem, że kiedyś dawno temu swoim zachowaniem, zmianami nicków i prowokacjami zawiodłam zaufanie innych dziewczyn. Zachowałam się wtedy źle, udając kogoś innego i próbując w ten sposób testować szczerość dziewczyn. Wynikało to z lęku przed mężem, który zakazał mi forum, oraz z ogromnego poczucia odrzucenia przez grupę. Mam tego pełną świadomość i dziś widzę, jak bardzo było to nie w porządku.

Możecie wierzyć lub nie, ale czasem takie nieprawdopodobne rzeczy się zdarzają. To nie jest celowe śledzenie czy szukanie hasztagów. Z sentymentu zaglądam czasem na wątki ogólne i na Niedobitki. Dziś coś mnie tchnęło, bo spóźnia mi się okres... Zobaczyłam nick i suwak Aszin, weszłam z ciekawości i uderzyło mnie moje imię w kontekście oszustek. To był dla mnie znak, by ostatecznie zamknąć ten dawny rozdział. Nawet fakt, że mój pierwszy post wszedł w tej samej minucie co wpis Aszin, był dla mnie sygnałem, że to nie przypadek, iż tu trafiłam. Tego nie da się wyliczyć ani zaplanować – to był po prostu ten moment.

I choć realnie marzenie o trzecim dziecku się nie spełni (mam za sobą 2 cesarki i zrosty), to dla mnie najważniejsze jest to, że na innym wątku mogłam dziś realnie wesprzeć Angel93. To był jedyny powód, dla którego warto było się odezwać. Życzę Wam wszystkim zdrowych maluszków i spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:16

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 marca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z całym szacunkiem dla @Kaamikii i jej historii, proponuję juz sie do niej nie odnosić, nie podsycać tej dyskusji o trollach, oszustwach i innych nie życzliwych osobach bo zaraz znowu zacznie sie odzywać kilka osób z roznych nicków i po prostu zbladzimy w przepychankach słownych zamiast tu sobie fajnie dyskutować :))

@talto, fajnie ze jestes, jak będziesz gotowa nas nadrabiać i ogarniac forumowe zycie to daj znać to wypiszemy Ci jakie pomysly na uporządkowanie 1 postu mieliśmy, a resztę bedziesz mogla skopiować z postu Niny :)
    Ty to masz teraz masakrę prywatno zawodową, współczuję 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 18:43

Megmery, BlackAmericano, aszin, Weronka89, Talto109_, Mimblanee, kleopatr4, Paulina1106, White1, snieżka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie objawów. W tym tygodniu zaczęłam czuć bóle w okolicy żeber/żołądka. Niezbyt przyjemne. Zastanawiam się czy to ma związek z moimi dolegliwościami jelitowymi, czy jest to związane z podnoszeniem się narządów.
    Odczuwacie coś podobnego?

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Dziewczyny, z całym szacunkiem dla @Kaamikii i jej historii, proponuję juz sie do niej nie odnosić, nie podsyłać tej dyskusji o trollach, oszustwach i innych nie życzliwych osobach bo zaraz znowu zacznie sie odzywać kilka osób z roznych nicków i po prostu zbladzimy w przepychankach słownych zamiast tu sobie fajnie dyskutować :))

@talto, fajnie ze jestes, jak będziesz gotowa nas nadrabiać i ogarniac forumowe zycie to daj znać to wypiszemy Ci jakie pomysly na uporządkowanie 1 postu mieliśmy, a resztę bedziesz mogla skopiować z postu Niny :)
    Ty to masz teraz masakrę prywatno zawodową, współczuję 😵‍💫
    Masz rację, totalnie dziwne sprawy dla mnie. Ale przyznam szczerze, że po tych historiach dzisiejszych weszłam na swój profil i usunęłam wszystkie posty gdzie było coś chociaż troszeczkę prywatnego.
    Mam nadzieję, że my tu dotrwamy w fajnym, wspierającym się gronie do końca tak jak miałyśmy na majowych mamach 🥰

PaulinKA, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matkobosko! Ale się dziś rozpisałyście, ledwo nadrobiłam!

Przede wszystkim: Black, cuudowna wiadomość 🥹 bardzo się cieszę i gratuluję 🌷

Ja byłam dziś na pogrzebie i było mi tak duszno w kościele, że myślałam, że zjadę pod ławkę 🫠 zaczęłam też dziś drugi projekt z pracy i nie taki diabeł straszny, ma bardzo fajną grupę szkoleniową :)

Lecę szykować pudełka na jutro, spokojnego wieczoru!

Aaaa i jeszcze w kwestii podczytywaczy: przykro mi, że pojawiają się takie dziwne akcje, bo to burzy zaufanie. Oczywiście bliżej terminów porodu można pomyśleć o przejściu w jakieś bardziej prywatne miejsce, ja nadal mam grupę z dziewczynami z wątku ślubnego na wizażu sprzed 10 lat 😅

BlackAmericano, Mimblanee, CaroShell lubią tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    Mam pytanie odnośnie objawów. W tym tygodniu zaczęłam czuć bóle w okolicy żeber/żołądka. Niezbyt przyjemne. Zastanawiam się czy to ma związek z moimi dolegliwościami jelitowymi, czy jest to związane z podnoszeniem się narządów.
    Odczuwacie coś podobnego?
    Mam tak od kiedy zaczęły mi się mdłości. Nie mam pewności od czego dokładnie to jest, na przesuwanie narządów jest jednak za szybko, nie na takim poziomie na pewno. U mnie jest uczucie jakby mi ktoś obił trzewia…

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Masz rację, totalnie dziwne sprawy dla mnie. Ale przyznam szczerze, że po tych historiach dzisiejszych weszłam na swój profil i usunęłam wszystkie posty gdzie było coś chociaż troszeczkę prywatnego.
    Mam nadzieję, że my tu dotrwamy w fajnym, wspierającym się gronie do końca tak jak miałyśmy na majowych mamach 🥰
    Chyba tez tak zrobię, ale nie wiem jak zbiorczo się to robi?
    I popieram aby nie karmić trolli, czy innych takich. Dobrze nam się żyło do tej pory😅

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich danych na 1szą stronę: wizyta jutro (26.03), a 14.05 mam drugie prenatalne :)

Dzięki, Ninia, że się tym zajęłaś 🫶🏻

Na pewno jeszcze mamy jedną stratę do dopisania, ale na śmierć zapomniałam nicku 🫢

• Megmery Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Co do moich danych na 1szą stronę: wizyta jutro (26.03), a 14.05 mam drugie prenatalne :)

Dzięki, Ninia, że się tym zajęłaś 🫶🏻

Na pewno jeszcze mamy jedną stratę do dopisania, ale na śmierć zapomniałam nicku 🫢

May-girl 😢

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

II 12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - mamy serduszko❤️

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Chyba tez tak zrobię, ale nie wiem jak zbiorczo się to robi?
    I popieram aby nie karmić trolli, czy innych takich. Dobrze nam się żyło do tej pory😅
    Chyba nie da rady zbiorczo. Ja weszłam w swój nick i w dany temat i leciałam po kolei wszystkie strony i gdzie był jakiś długi post albo coś prywatnego mi się rzuciło w oczy to edytowałam i usuwałam. Może to trochę głupie, ale jakoś te dzisiejsze historie mi zmroziły krew w żyłach i będę tu jednak bardziej ostrożna 😅 a jeśli ktoś mnie nawet zidentyfikuje po tym co zostało to najwyżej sobie poczyta super ciekawe posty o zgadze 😅 najważniejsze żeby ZUS nas tu nie szukał haha

kleopatr4 lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Marisa93 Znajoma

Wysłany: 25 marca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do objawów macie jeszcze bóle brzucha?

• espoir Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku przepraszam Dziewczyny, nie spodziewałam się, że jak wspomnę o tym, to od razu się zacznie...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • classy Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:

Ja miałam praktycznie od samego początku takie bóle jakby w pachwinach ale od kilku dni mi zupełnie przeszło 🤔

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana biopsja mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; prenatalne ⏳

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj Dzieciom powiedziałam o ciąży, aż klaskać zaczęły 😁 najstarszy tylko zawiedziony, że nie bliźniaki i do mnie mówi czy potem możemy próbować aż się nie uda, to mówię, że ja chętnie, ale nie wiem jak tata - czy to wytrzyma, a on "przecież tata się tylko kładzie koło Ciebie i daje sperme, to co ma nie wytrzymać" 😅

snieżka, kleopatr4, aganieszkam, Ninia, Megmery, Karos31, Mimblanee, Weronka89, CaroShell lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jejku przepraszam Dziewczyny, nie spodziewałam się, że jak wspomnę o tym, to od razu się zacznie...
    Nie no dobrze, że o tym wspomniałaś 😁 ja wolę być świadoma, że takie wariaty tu siedzą, będę uważać co piszę o teściowej, bo jeszcze ktoś ją znajdzie i nakabluje 🤣

espoir lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 25 marca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Sawka się odzywała?

preg.png
  • Megmery Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:
    Ja mam takie kucie czasem, bólem bym tego nie nazwała. Czasem trochę jak na okres, czasem trochę takie rozciąganie. Są dni, że ich nie ma, a potem wracają.

Właśnie miałam pytać czy Sawka się odzywała.

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

II 12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - mamy serduszko❤️

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 25 marca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na kroplówce na IP. Od razu zrobili mi USG i z Maluchem wszystko ok 🥹 wg USG 9+6tc, więc rośnie.
    Ale z jedzeniem dalej słabo 😥 mam zwiększyć Xonvea. Odliczam do końca 1 trymestru. Najgorsze jest to, że w sobotę i niedzielę idę w goście 🙈
    W poniedziałek mam w końcu mojego gina, bo mam pustą kartę ciąży a już 10 tydzień 🤣 nie ma kiedy do lekarza iść przy trójce...

Mimblanee lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
‹‹ 135 136 137 138 139
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ