PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
📅02.04 usg
16.04 wizyta u dr prowadzącej
@nina, dzięki!
Mi w aptece pani polecila wlasnie sanprobi superformula jak powiedziałam ze jestem w ciąży.
@sniezko, skoro jogurty, kefiry czi kiszonki sa dozwolone to mysle ze suplementy z probiotykami rowniez, tym bardziej ze te gastryczne sprawy w ciazy lubią sie różnie toczyc😁
snieżka lubi tę wiadomość
-
Ninia - mi możesz wpisać prenatalne 1.04 oraz TP 8.10 + dziewczynka 🩷
PaulinKA lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 31 dpt: CRL 1,05; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; prenatalne ⏳

-
Nina to ja też proszę o wpis
📅03.04 usg - wizyta u doktora prowadzącego wpisz mi też 💙
PaulinKA, BlackAmericano lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

-
Ninia, super,że wszystko uzupelnisz ☺️ na Talto spadło to nagle, a jest jedną z najbardziej aktywnych zawodowo tutaj.
Możesz dopisać mi TP na 04.10 bo nie ma mnie na liście. I prenatalne 30.03, wizyta u lekarza 13.042023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
Ja tak się cieszę, że mam możliwość pracy zdalnej - właśnie jestem w trakcie mini drzemki 😴. Miałam dzisiaj teleporade w LuxMed, chciałam wydębić skierowania na witaminy i HBs - nic z tego. Witaminy niepotrzebne, tak czy siak trzeba suplemnetowac a HBs to dopiero później. No nic, wykupię w diagnostyce, ale miałam małą nadzieję, że się uda 🙈.
-
Blossomka wrote:Ja tak się cieszę, że mam możliwość pracy zdalnej - właśnie jestem w trakcie mini drzemki 😴. Miałam dzisiaj teleporade w LuxMed, chciałam wydębić skierowania na witaminy i HBs - nic z tego. Witaminy niepotrzebne, tak czy siak trzeba suplemnetowac a HBs to dopiero później. No nic, wykupię w diagnostyce, ale miałam małą nadzieję, że się uda 🙈.
Bardzo dużo zależy od lekarza w tych pakietowniach... Ja akurat jestem w enel-medzie i u jednej lekarki (gin) ta sama historia, a inna bez problemu przepisała mi wszystkie badania z prywatnego skierowania. Możesz ewentualnie jeszcze spróbować teleporady u innego gin lub wizyty u internisty. Mi internistka też kilka badań bez problemu zleciła. Liczyłam się z tym, że będę musiała prywatnie dorobić, a okazało się, że wszystko uda się tam.
Blossomka lubi tę wiadomość
-
@Ninia jeśli mogę Cię prosić to,
02.04 badania prenatalne
21.04 wizyta u lek prowadzącego.
Dziękuję, że wpiszesz nasze terminy jesteś kochana 🫠
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Polecam jeszcze śledzić te promocje w Alab i Synevo, oni tam co chwilę coś mają i chyba wychodzi taniej niż Diagnostyka. W Alabie jest nawet tak, że jak przetrzymasz w koszyku dłużej, będąc zalogowaną, to na email przychodzi kod rabatowy po kilku godzinach. Zawsze to jakaś oszczędność
Blossomka lubi tę wiadomość
-
Dzięki za sugestię, dziewczyny. Ja też nie umiem tak iść po swoje i jak słyszę, że nie trzeba to mówię tylko dobrze, dobrze to nie trzeba 😂. Przynajmniej wystawił mi morfologię i mocz, bo to ma robić przed każdą wizytą.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Blossomka wrote:Ja tak się cieszę, że mam możliwość pracy zdalnej - właśnie jestem w trakcie mini drzemki 😴. Miałam dzisiaj teleporade w LuxMed, chciałam wydębić skierowania na witaminy i HBs - nic z tego. Witaminy niepotrzebne, tak czy siak trzeba suplemnetowac a HBs to dopiero później. No nic, wykupię w diagnostyce, ale miałam małą nadzieję, że się uda 🙈.
Spróbuj na appce dostać się na konsultacje online z położną - może być tekstowa, audio lub video. Ja ostatnio napisałam, że lekarz nie dał mi żadnych skierowań a kazał zrobić badania i bez problemu mi wystawiła to, czego potrzebowałam.
Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Blossomka wrote:Dzięki za sugestię, dziewczyny. Ja też nie umiem tak iść po swoje i jak słyszę, że nie trzeba to mówię tylko dobrze, dobrze to nie trzeba 😂. Przynajmniej wystawił mi morfologię i mocz, bo to ma robić przed każdą wizytą.
Doskonale Cię rozumiem! Też zwykle odpuszczam w takich sytuacjach, ale jak ostatnio dwa razy się udało, jestem trochę pewniejsza
-
Blossomka, Diagnostyka jest droga, spróbuj sprawdzić cenę w jakim przyszpitalnym laboratorium 🙂 U mnie różnica w cenie jest dwukrotna.
-
Zazdroszczę Wam tych pakietów 😅 To musi być bardzo przydatna rzecz.
Ja w sumie od zawsze najwięcej wydaję na lekarzy badania i leki 😖
Teraz jeszcze muszę się umówić na echo serca, bo muszę co jakiś czas sprawdzać czy twardzina nie zaczęła atakować mi serca. A to kolejny koszt 😣 -
Dziewczyny uzupełniłam zerknijcie czy się zgadza bo trochę tego było a ja jestem na spotkaniu ;p;p;p
snieżka, BlackAmericano, White1, Kingus 1, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Ninia!
Widzę, że ja zamykam badania prenatalne I trymestru 🙈 -
Można też w wolnej chwili usunąć z kalendarza te wizyty, które już minęły 🙂
snieżka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Wybaczcie, że tak się wcinam w wątek, ale poczułam, że muszę to napisać, bo nie wierzę w przypadki. Sama bardzo marzyłam o trzecim dziecku, ale wiem już, że to marzenie się nie spełni.
Wpadłam dziś na forum i u Aszin zobaczyłam suwak. Weszłam z ciekawości w wątek i nagle uderzyły mnie wspomnienia o dawnych sytuacjach, moje imię i słowa o „oszustkach”. Uznałam to za znak, by ostatecznie zamknąć tamten rozdział.
Sama byłam taką „oszustką”. Wiem, jak to z boku wyglądało i jaki obraz po sobie zostawiłam – te zmiany nicków i pisanie pod innymi kontami. Chciałam jednak napisać, że nie każde „oszustwo” to zła wola. Za tymi kontami stała ta sama pogubiona Olka. Robiłam to, bo w pewnym momencie nie mogłam już pisać pod swoim nickiem, a jednocześnie nie potrafiłam milczeć, gdy widziałam niefajne zachowania na forum. Często wstawiałam się za anonimowymi osobami zamiast trzymać stronę „swojej” grupy, bo czułam, że tak trzeba. NIgdy nie chciałam komuś celowo zaszkodzić.
Dziś patrzę na tamte „forumowe wojny” z zupełnie innej perspektywy. Nie szukam dzisiaj kłótni – chcę po prostu pokazać, że za każdym nickiem stoi prawdziwy człowiek ze swoimi bólami.
Aszin, widząc Twój suwak, chciałam Ci z całego serca pogratulować ciąży. Bardzo się cieszę, że Ci się udało. Gratuluję oczywiście też wszystkim pozostałym dziewczynom, które spodziewają się maluszków. Cieszcie się tym pięknym czasem.
Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich. -
Ninia wrote:Dziewczyny uzupełniłam zerknijcie czy się zgadza bo trochę tego było a ja jestem na spotkaniu ;p;p;p
Ej Bejbe nie wpisałaś mnie
2.04 prenatalne
I wiem, że jeszcze @Marty.Na pisała, że też ma
2go kwietnia USG
-
Jezu dziewczyny jakie historie, oszustki, dramaty... Nie no ja jestem w szoku trochę 😅 też lubię tu pisać, bo jesteśmy wszystkie w tym razem i fajnie mieć wsparcie na tym samym etapie, ale nie wyobrażam sobie jakiegoś śledzenia kogoś itp 😅 trochę psychiczne.... 😱
Mi osobiście przeszkadza, że forum jest publiczne i każdy może przeczytać, najczęściej przy przechodzeniu na prywatne grupy nagle znajduje się grono podczytywaczy zza krzaka... Trochę dziwne, serio kogoś interesuje co piszą jakieś obce baby na forum?
My z majowymi mamy super grupę na FB, ale robiona była już pod koniec ciąży i wyłącznie dla naprawdę aktywnych. Ale totalnie rozumiem, że nie każdy chce się tak prywatnie ujawniać. No zwłaszcza z tymi historiami o oszustach.. dla mnie szok.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
na grudniówkach 2015 założycielką wątku okazała się 16latka która kradła zdjęcia dzieci z konta na instagramie jakiejś Holenderki. głośno o tym wtedy było na belly, bo ona kilka wątków ciążowych założyła i oszukiwała na kilku naraz.Paulina1106 wrote:ale jak oszustki? Podszywały się pod kogoś innego? Zaciekawiłaś mnie jak można być oszustem na forum🤦🏼♀️ w sensie że po co…
a październikówki 2024 były (są) bardzo zżyte. naprawdę wątek pełen empatii, szacunku i zrozumienia. po porodzie chciałyśmy się dzielić zdjęciami dzieci i rozmawiać bardziej prywatnie, więc przeniosłyśmy się na grupę na Instagram. razem z nami poszła dziewczyna która cała ciąże z nami tu była na forum. po pół roku powiedziała, że jej mąż ma raka. plakałyśmy razem z nią. naprawdę zdążyłyśmy się zaprzyjaźnić. no i wysyłałyśmy jej paczki dla tego jej dzieciaczka. a to ze słoikami, a to pieluszki, trochę ubranek... no cokolwiek byle jej pomóc, bo ten mąż leżał miesiącami w szpitalu, potem w hospicjum. na koniec zmarł.
cześć dziewczyn wierzyła jej do końca, cześć zaczęła wątpić. jedna z dziewczyn w końcu napisała do jego brata i się okazało, że ten facet ma się świetnie, że miał tylko zabieg jakiś i żeby tej dziewczynie nie ufać, bo to zwykła oszustka...
to tak w bardzo dużym skrócie.
dlatego jeśli ktoś ze znajomych by wpadł na moje konto tutaj to trudno - najwyżej poczyta sobie o moich zgagach, zaparciach czy hemoroidach. ale jednak do pójścia gdzieś na prywatną grupę mam już opory.
lubię to forum bardzo i lubię przeżywać tutaj ciąże, ale już jestem bardziej ostrożna...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:50