PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też proszę o dopisanie:
termin mam na 5.10
połówkowe mam 18 maja, ale nie wiem czy już zapisywać czy za szybko?
no i płeć - Niespodzianka 😁 bo chcemy czekać do końca 🙂
BlackAmericano, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ale dzisiaj dużo tematów, ledwo nadrobiłam. Może mi się uda odnieść chociaż do części.
Probiotyki - ja intensywnie brałam probiotyki tuż przed ciążą, bo miałam mieć antybiotykoterapie w związku z zapaleniem endometrium. Koniec końców wyszło tak, że zaszłam w ciążę przypadkiem (no i ją utrzymałam jak widać, bo tu był problem) cykl przed rozpoczęciem antybiotyku, a probiotyk najprawdopodobniej przyczynił się do tego sukcesu (jeszcze kilka innych rzeczy pewnie, ale pomógł). Brałam przez ponad miesiąc sanprobi superformula, ale miałam przepisany Endoover biotic (ale myślałam, że go kupię dopiero jak zacznę antybiotyk, bo jest drogi). Sanprobi brałam dwa razy dziennie.
Teraz biorę właśnie ten endoover, niestety jest dość drogi, ale stwierdziliśmy z lekarzem, że lepiej, żebym go brała na razie. Branie probiotyków w ciąży zmniejsza też ryzyko komplikacji w późniejszym czasie, takich jak zakażenia wewnątrz maciczne, infekcję itp. Chyba jak skończę to drugie opakowanie, to wrócę do sanprobi, bo trochę taniej wychodzi. Zamierzam brać probiotyki przez całą ciążę.
Z suplementów ja biorę puerie uno active, ale dodatkowo mam też cholinę i Prenatal dha. No i magnez. Był czas, że brałam wszystko oddzielnie, ale w pewnym momencie stwierdziłam, że zdam się na lekarza, jeśli tyle płacę za wizyty, to po prostu będę brać to, co mi przepisuje. Pilnowałam tylko zawsze, żeby kupować wersję suplementów z aktywnymi folianami.
Jeśli chodzi o prywatność na forum, podczytywanie za krzaka. Ja po pierwszym poronieniu dużo szukałam w internecie informacji, czytałam też wpisy na forum, ale nie czułam wtedy jeszcze, że potrzebuję komuś opowiadać mojej historii. Także rozumiem, że są ludzie, który czytają to forum, nie mając tu konta. Mając to na uwadze czasem pomijam jakieś informacje pisząc tu. Wiem też, że nawet jakby ktoś rozpoznał, że ja to ja, to nic by się nie stało, bo raczej dzieliłam się z ludzi moją historią. Słabe jest to, że nie każdy jest uczciwy, ale takie rzeczy się zdarzają. Wynika to pewnie z różnych pobudek. Należy pamiętać, że jest to jakiś margines. Jak sobie teraz myślę, co by się stało, gdybym się dowiedziała, że któraś z was udaje, że jest w ciąży, to osobiście myślę, że mi by to nie zrobiło krzywdy, nie zmieniłoby to nic w moim życiu. Oczywiście mam nadzieję, że każdy jest tu prawdziwy
myślę, ze fajnie będzie pod koniec ciąży zrobić też jakąś grupę na fb lub messengerze dla chętnych, zawsze to okazja do tego, żeby poznać kogoś z kim można wyskoczyć na spacer z wózkiem. Osobiście uważam, że zawieranie znajomości przez internet jest super, ale jak we wszystkim, należy zachować zdrowy rozsądek 
kleopatr4, snieżka, CaroShell, Guśka21 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
@nina, jesli moge cos podpowiedzieć *do dyskusji
To usunęłabym wpisy "nasza ekipa" bo jest tam tez duzo dziewczyn ktore sie nie udzielają z tego co kojarzę po nickach a post robi sie mega rozciągnięty. Plec mysle mozna dodawać przy dacie porodu, a dziewczyny ktore daty podały to w większości aktywne uzytkowniczki
)
Co sądzisz? I dzieki za szybciutko naniesione daty🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 14:36
kleopatr4, snieżka lubią tę wiadomość
-
Ej nie wierzę. Akurat jak @espoir napisałaś o oszustkach, a ja o tym co mi się kojarzyło i napisała ta dziewczyna🤡🤡🤡 chora akcja, trochę wygląda jakbyś @kaamika tutaj siedziała na forum i wpisywała hasztag oszustka żeby sprawdzić czy ktoś o tobie nie pisze.
Nie kojarzę co tam za afera byłan ale jakim cudem Cię tu przywiało akurat na ten wątek i akurat dziś🤣
Właśnie z takich względów internet mnie przeraża…
Espoir aż nie chce się wierzyć w sytuację… 1,5 roku byłyście w kontakcie. Może tam coś nie tak w relacji bylo czy dziewczyna się nie odnalazła. Przykra sprawa.
Ja mam aktualnie urlop i wspaniale sobie odpoczywam z wykręcaniem żołądka i chorobą kanapową
))
Niecierpliwa2, espoir, Karos31, Martit, Mimblanee, Guśka21 lubią tę wiadomość
-
I jak będzie więcej czasu to można wyboldować nicki albo zmienić kolor daty porodu, bo się zlewa trochę 😁 Ale oczywiście to też tylko sugestia ☺️PaulinKA wrote:@nina, jesli moge cos podpowiedzieć *do dyskusji iść
To usunęłabym wpisy "nasza ekipa" bo jest tam tez duzo dziewczyn ktore sie nie udzielają z tego co kojarzę po nickach a post robi sie mega rozciągnięty. Plec mysle mozna dodawać przy dacie porodu, a dziewczyny ktore daty podały to w większości aktywne uzytkowniczki
)
Co sądzisz? I dzieki za szybciutko naniesione daty🌸
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳ -
Jest tylko jeden problem, że Ninia się napracuje z formatowaniem, a potem jak Talto przekopiuje post, to i tak przeniesie się sam tekst 😅aszin wrote:I jak będzie więcej czasu to można wyboldować nicki albo zmienić kolor daty porodu, bo się zlewa trochę 😁 Ale oczywiście to też tylko sugestia ☺️👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
No, takie rzeczy to chyba najlepiej robić w Wordzie i kopiować razem z formatowaniem 🙈White1 wrote:Jest tylko jeden problem, że Ninia się napracuje z formatowaniem, a potem jak Talto przekopiuje post, to i tak przeniesie się sam tekst 😅Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳ -
Ja w poniedziałek idę na badania zlecone przez gina morfologia i mocz bo potrzebne na piątkową wizytę. Poszłam do rodzinnej lekarki i dała mi skierowanie żeby było na NFZ.
Ja leczyłam stan zapalny endometrium przed transferem stosowałam endoover biotic i omnibiotic flora plus saszetki. I dalej tak jak Megmery 😊 będąc w ciąży stosuje te probiotyki. Endoover biotic codziennie 1 tabletka, omnibiotic flora plus saszetki pije 3 razy w tygodniu.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Dziewczyny ja na Luxmed idę stacjonarnie na wizytę do lekarki rodzinnej i mam bez problemu skierowania na wszystkie badania. Tylko ja najpierw sprawdzam co mam w pakiecie. Witaminy,toksoplazmoza,TSH itd wszystko robię na pakiet. Więc warto przejść się do lekarza jeśli macie w pakiecie badania bo to jednak nie są małe pieniądze.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz na ostatniej wizycie w klinice przejrzał wyniki jakie miałam w Medicover zrobione ze skierowania od pielęgniarki i zalecił dorobić CMV igg/igm. Z racji, że mam jeszcze do zrobienia ferrytynę, to chciałam wykupić prywatnie, np. na badamysie, bo tam jest najtaniej. Weszłam na stronę, a tam cmv po 60zł czyli za dwa już 120zł 🤔 więc napisałam na czacie z położną w Medi, że proszę o skierowanie, to kazała wysłać zdjęcia karty ciąży i wystawiła, tyle do przodu 🤭Karos31 wrote:Dziewczyny ja na Luxmed idę stacjonarnie na wizytę do lekarki rodzinnej i mam bez problemu skierowania na wszystkie badania. Tylko ja najpierw sprawdzam co mam w pakiecie. Witaminy,toksoplazmoza,TSH itd wszystko robię na pakiet. Więc warto przejść się do lekarza jeśli macie w pakiecie badania bo to jednak nie są małe pieniądze.👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Ninia wrote:Dziewczyny uzupełniłam zerknijcie czy się zgadza bo trochę tego było a ja jestem na spotkaniu ;p;p;p
Ninja jeśli możesz to wpisz mi termin porodu 15 października, a badania prenatalne 9 kwietnia. Z góry bardzo dziękuję 🥰 -
No dlatego mówię ,że lepiej zobaczyć co ma się w pakiecie bo naprawdę można dużo zaoszczędzić i domagać się wypisania skierowania bo w końcu za pakiet się płaci więc łaski nie robią.
Ja już po wizycie , bobuś ma prawie 5cm 😍 widziałam rączki,nóżki i jak skakał 😍 serduszko bije ładnie. Usg miałam przez brzuch zrobione,lekarz powiedział,że sprawdzimy może już ładnie widać i było. Mam piękne zdjęcie USG ,widać że to już nie kijanka ♥️
Toksoplazmowy nie przechodziłam więc dostałam dużo informacji czego mam nie robić i na co uważać.
Teraz czekam na 8 kwietnia prenatalne 😊
Kolejna wizyta 21 kwietnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 09:10
Malina90, Niecierpliwa2, snieżka, aszin, BlackAmericano, Paulina1106, Mimblanee, Ninia, White1, kleopatr4, aganieszkam, Kasia0504, CaroShell, espoir lubią tę wiadomość
-
Hej, nie czytałam jeden dzień i chyba 4 strony do nadrobienia albo 5
ja aktualnie się kiszę z synem w domu, który oprócz tego że jest chory, to zachowuje się jak zdrowy, a ja w południe tracę energię i muszę iść spać 😅
W szoku jestem z tym co piszecie o oszustwach na takim forum, ale tak jak Kleopatra uważam że to nie przypadek, że ta dziewczyna nagle sie tu pojawiła? I jakieś mętne dziwne tłumaczenia.
Ninia proszę o wpisanie:
- USG 28.03
- wizyta 03.04
- prenatalne 11.04
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Yyy sorry, nie znam sytuacji ani ciebie i nie chcę oceniać, ale coś mi tu śmierdzi. Całkiem przypadkiem i całkiem na bieżąco natrafiłaś na swoje imię w naszym wątku?Kaaamika wrote:Cześć dziewczyny.
Wybaczcie, że tak się wcinam w wątek, ale poczułam, że muszę to napisać, bo nie wierzę w przypadki. Sama bardzo marzyłam o trzecim dziecku, ale wiem już, że to marzenie się nie spełni.
Wpadłam dziś na forum i u Aszin zobaczyłam suwak. Weszłam z ciekawości w wątek i nagle uderzyły mnie wspomnienia o dawnych sytuacjach, moje imię i słowa o „oszustkach”. Uznałam to za znak, by ostatecznie zamknąć tamten rozdział.
Sama byłam taką „oszustką”. Wiem, jak to z boku wyglądało i jaki obraz po sobie zostawiłam – te zmiany nicków i pisanie pod innymi kontami. Chciałam jednak napisać, że nie każde „oszustwo” to zła wola. Za tymi kontami stała ta sama pogubiona Olka. Robiłam to, bo w pewnym momencie nie mogłam już pisać pod swoim nickiem, a jednocześnie nie potrafiłam milczeć, gdy widziałam niefajne zachowania na forum. Często wstawiałam się za anonimowymi osobami zamiast trzymać stronę „swojej” grupy, bo czułam, że tak trzeba. NIgdy nie chciałam komuś celowo zaszkodzić.
Dziś patrzę na tamte „forumowe wojny” z zupełnie innej perspektywy. Nie szukam dzisiaj kłótni – chcę po prostu pokazać, że za każdym nickiem stoi prawdziwy człowiek ze swoimi bólami.
Aszin, widząc Twój suwak, chciałam Ci z całego serca pogratulować ciąży. Bardzo się cieszę, że Ci się udało. Gratuluję oczywiście też wszystkim pozostałym dziewczynom, które spodziewają się maluszków. Cieszcie się tym pięknym czasem.
Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich.
Ludzie po co wy czytacie, nie będąc w ciąży, wątki ciążowe? To jest trochę dziwne?
Rozumiem po poronieniach czy innych problemach, czy przy staraniach czytać wątki w tych tematach i się nie udzielać, po prostu szukać informacji. To jest ok.
Ale czytać randomowe wątki ciążowe? Po co 🤷🏻♀️ nie czaję
Przez takie historie co espoir napisała to naprawdę strach się udzielać, no żeby udawać wariata na jakimś forum tyle czasu.... Szok.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
🩵 D 1.05.2025
💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻 -
Ja dziewczyny próbuje nadrabiać was co chwilę, ale niestety teraz w pracy 2x więcej roboty muszę przygotować salon na zatrudnienie nowej dziewczyny, która mnie zastąpi więc to że w mieszkaniu mały remont w pracy weekendami i po pracy też remont 🫣🫣
Mam w planach pocisnąć tak do świąt żeby to już zakończyć i móc trochę sobie zdjąć to z głowy 😅 No ale żeby później było lepiej to praktycznie codziennie siedzę w salonie 9-21/22
Nie mogę narzekać bo lubię to, jestem pracoholikiem i ciężko mi jest zejść z obrotów 🤷🏼♀️
Obiecuję że po świętach trochę nadrobię też ten Excel czy coś do wpisywania terminów bardzo by ułatwiło bo często gdzie po prostu w wpisie to umyka
Bardzo cieszę się wszystkimi pozytywnymi wiadomościami trzymam mocno za wszystkie kciuki ❤️❤️
I bardzo wam dziękuję za cierpliwości
BlackAmericano, Niecierpliwa2, snieżka, Mimblanee, kleopatr4, Kasia0504, pandzia 🐼, Guśka21, Vainchild lubią tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

-
Cześć dziewczyny ☺️
Jak mogę prosić o wpisanie prenatalnych na 8 kwietnia, wizyty na 15 kwietnia i termin porodu na tą chwilę 11 październik.
Gratuluję pozytywnych badań, mnie zjada już stres .
Niecierpliwa2, BlackAmericano, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:Yyy sorry, nie znam sytuacji ani ciebie i nie chcę oceniać, ale coś mi tu śmierdzi. Całkiem przypadkiem i całkiem na bieżąco natrafiłaś na swoje imię w naszym wątku?
Ludzie po co wy czytacie, nie będąc w ciąży, wątki ciążowe? To jest trochę dziwne?
Rozumiem po poronieniach czy innych problemach, czy przy staraniach czytać wątki w tych tematach i się nie udzielać, po prostu szukać informacji. To jest ok.
Ale czytać randomowe wątki ciążowe? Po co 🤷🏻♀️ nie czaję
Przez takie historie co espoir napisała to naprawdę strach się udzielać, no żeby udawać wariata na jakimś forum tyle czasu.... Szok.
Rozumiem Wasz szok i to, że moje pojawienie się budzi niepokój. Chcę jednak jasno powiedzieć: nie jestem taką osobą jak oszustki od wyłudzania paczek czy kradzieży zdjęć. Nigdy nie prosiłam o pomoc i nie udawałam kogoś dla zysku.
Wiem, że kiedyś dawno temu swoim zachowaniem, zmianami nicków i prowokacjami zawiodłam zaufanie innych dziewczyn. Zachowałam się wtedy źle, udając kogoś innego i próbując w ten sposób testować szczerość dziewczyn. Wynikało to z lęku przed mężem, który zakazał mi forum, oraz z ogromnego poczucia odrzucenia przez grupę. Mam tego pełną świadomość i dziś widzę, jak bardzo było to nie w porządku.
Możecie wierzyć lub nie, ale czasem takie nieprawdopodobne rzeczy się zdarzają. To nie jest celowe śledzenie czy szukanie hasztagów. Z sentymentu zaglądam czasem na wątki ogólne i na Niedobitki. Dziś coś mnie tchnęło, bo spóźnia mi się okres... Zobaczyłam nick i suwak Aszin, weszłam z ciekawości i uderzyło mnie moje imię w kontekście oszustek. To był dla mnie znak, by ostatecznie zamknąć ten dawny rozdział. Nawet fakt, że mój pierwszy post wszedł w tej samej minucie co wpis Aszin, był dla mnie sygnałem, że to nie przypadek, iż tu trafiłam. Tego nie da się wyliczyć ani zaplanować – to był po prostu ten moment.
I choć realnie marzenie o trzecim dziecku się nie spełni (mam za sobą 2 cesarki i zrosty), to dla mnie najważniejsze jest to, że na innym wątku mogłam dziś realnie wesprzeć Angel93. To był jedyny powód, dla którego warto było się odezwać. Życzę Wam wszystkim zdrowych maluszków i spokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 17:16