PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
O raaaaany jestem w ciężkim szoku, ludzie są nienormalni 😱espoir wrote:na grudniówkach 2015 założycielką wątku okazała się 16latka która kradła zdjęcia dzieci z konta na instagramie jakiejś Holenderki. głośno o tym wtedy było na belly, bo ona kilka wątków ciążowych założyła i oszukiwała na kilku naraz.
a październikówki 2024 były (są) bardzo zżyte. naprawdę wątek pełen empatii, szacunku i zrozumienia. po porodzie chciałyśmy się dzielić zdjęciami dzieci i rozmawiać bardziej prywatnie, więc przeniosłyśmy się na grupę na Instagram. razem z nami poszła dziewczyna która cała ciąże z nami tu była na forum. po pół roku powiedziała, że jej mąż ma raka. plakałyśmy razem z nią. naprawdę zdążyłyśmy się zaprzyjaźnić. no i wysyłałyśmy jej paczki dla tego jej dzieciaczka. a to ze słoikami, a to pieluszki, trochę ubranek... no cokolwiek byle jej pomóc, bo ten mąż leżał miesiącami w szpitalu, potem w hospicjum. na koniec zmarł.
cześć dziewczyn wierzyła jej do końca, cześć zaczęła wątpić. jedna z dziewczyn w końcu napisała do jego brata i się okazało, że ten facet ma się świetnie, że miał tylko zabieg jakiś i żeby tej dziewczynie nie ufać, bo to zwykła oszustka...
to tak w bardzo dużym skrócie.
dlatego jeśli ktoś ze znajomych by wpadł na moje konto tutaj to trudno - najwyżej poczyta sobie o moich zgagach, zaparciach czy hemoroidach. ale jednak do pójścia gdzieś na prywatną grupę mam już opory.
lubię to forum bardzo i lubię przeżywać tutaj ciąże, ale już jestem bardziej ostrożna...
espoir lubi tę wiadomość
-
Ninia, ja też proszę o wpisanie:
26.03 - USG (ale wizytę mam bardzo późno, więc pewnie napiszę o niej 27)
9.04 - prenatalne
Dzięki 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:17
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
ja też proszę o dopisanie:
termin mam na 5.10
połówkowe mam 18 maja, ale nie wiem czy już zapisywać czy za szybko?
no i płeć - Niespodzianka 😁 bo chcemy czekać do końca 🙂
BlackAmericano, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ale dzisiaj dużo tematów, ledwo nadrobiłam. Może mi się uda odnieść chociaż do części.
Probiotyki - ja intensywnie brałam probiotyki tuż przed ciążą, bo miałam mieć antybiotykoterapie w związku z zapaleniem endometrium. Koniec końców wyszło tak, że zaszłam w ciążę przypadkiem (no i ją utrzymałam jak widać, bo tu był problem) cykl przed rozpoczęciem antybiotyku, a probiotyk najprawdopodobniej przyczynił się do tego sukcesu (jeszcze kilka innych rzeczy pewnie, ale pomógł). Brałam przez ponad miesiąc sanprobi superformula, ale miałam przepisany Endoover biotic (ale myślałam, że go kupię dopiero jak zacznę antybiotyk, bo jest drogi). Sanprobi brałam dwa razy dziennie.
Teraz biorę właśnie ten endoover, niestety jest dość drogi, ale stwierdziliśmy z lekarzem, że lepiej, żebym go brała na razie. Branie probiotyków w ciąży zmniejsza też ryzyko komplikacji w późniejszym czasie, takich jak zakażenia wewnątrz maciczne, infekcję itp. Chyba jak skończę to drugie opakowanie, to wrócę do sanprobi, bo trochę taniej wychodzi. Zamierzam brać probiotyki przez całą ciążę.
Z suplementów ja biorę puerie uno active, ale dodatkowo mam też cholinę i Prenatal dha. No i magnez. Był czas, że brałam wszystko oddzielnie, ale w pewnym momencie stwierdziłam, że zdam się na lekarza, jeśli tyle płacę za wizyty, to po prostu będę brać to, co mi przepisuje. Pilnowałam tylko zawsze, żeby kupować wersję suplementów z aktywnymi folianami.
Jeśli chodzi o prywatność na forum, podczytywanie za krzaka. Ja po pierwszym poronieniu dużo szukałam w internecie informacji, czytałam też wpisy na forum, ale nie czułam wtedy jeszcze, że potrzebuję komuś opowiadać mojej historii. Także rozumiem, że są ludzie, który czytają to forum, nie mając tu konta. Mając to na uwadze czasem pomijam jakieś informacje pisząc tu. Wiem też, że nawet jakby ktoś rozpoznał, że ja to ja, to nic by się nie stało, bo raczej dzieliłam się z ludzi moją historią. Słabe jest to, że nie każdy jest uczciwy, ale takie rzeczy się zdarzają. Wynika to pewnie z różnych pobudek. Należy pamiętać, że jest to jakiś margines. Jak sobie teraz myślę, co by się stało, gdybym się dowiedziała, że któraś z was udaje, że jest w ciąży, to osobiście myślę, że mi by to nie zrobiło krzywdy, nie zmieniłoby to nic w moim życiu. Oczywiście mam nadzieję, że każdy jest tu prawdziwy
myślę, ze fajnie będzie pod koniec ciąży zrobić też jakąś grupę na fb lub messengerze dla chętnych, zawsze to okazja do tego, żeby poznać kogoś z kim można wyskoczyć na spacer z wózkiem. Osobiście uważam, że zawieranie znajomości przez internet jest super, ale jak we wszystkim, należy zachować zdrowy rozsądek 
kleopatr4, snieżka lubią tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
@nina, jesli moge cos podpowiedzieć *do dyskusji
To usunęłabym wpisy "nasza ekipa" bo jest tam tez duzo dziewczyn ktore sie nie udzielają z tego co kojarzę po nickach a post robi sie mega rozciągnięty. Plec mysle mozna dodawać przy dacie porodu, a dziewczyny ktore daty podały to w większości aktywne uzytkowniczki
)
Co sądzisz? I dzieki za szybciutko naniesione daty🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:36
kleopatr4, snieżka lubią tę wiadomość
-
Ej nie wierzę. Akurat jak @espoir napisałaś o oszustkach, a ja o tym co mi się kojarzyło i napisała ta dziewczyna🤡🤡🤡 chora akcja, trochę wygląda jakbyś @kaamika tutaj siedziała na forum i wpisywała hasztag oszustka żeby sprawdzić czy ktoś o tobie nie pisze.
Nie kojarzę co tam za afera byłan ale jakim cudem Cię tu przywiało akurat na ten wątek i akurat dziś🤣
Właśnie z takich względów internet mnie przeraża…
Espoir aż nie chce się wierzyć w sytuację… 1,5 roku byłyście w kontakcie. Może tam coś nie tak w relacji bylo czy dziewczyna się nie odnalazła. Przykra sprawa.
Ja mam aktualnie urlop i wspaniale sobie odpoczywam z wykręcaniem żołądka i chorobą kanapową
))
Niecierpliwa2, espoir, Karos31 lubią tę wiadomość
-
I jak będzie więcej czasu to można wyboldować nicki albo zmienić kolor daty porodu, bo się zlewa trochę 😁 Ale oczywiście to też tylko sugestia ☺️PaulinKA wrote:@nina, jesli moge cos podpowiedzieć *do dyskusji iść
To usunęłabym wpisy "nasza ekipa" bo jest tam tez duzo dziewczyn ktore sie nie udzielają z tego co kojarzę po nickach a post robi sie mega rozciągnięty. Plec mysle mozna dodawać przy dacie porodu, a dziewczyny ktore daty podały to w większości aktywne uzytkowniczki
)
Co sądzisz? I dzieki za szybciutko naniesione daty🌸
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Jest tylko jeden problem, że Ninia się napracuje z formatowaniem, a potem jak Talto przekopiuje post, to i tak przeniesie się sam tekst 😅aszin wrote:I jak będzie więcej czasu to można wyboldować nicki albo zmienić kolor daty porodu, bo się zlewa trochę 😁 Ale oczywiście to też tylko sugestia ☺️👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 - 0.93cm 🍤 18.03 - 1.65cm 🫘

-
No, takie rzeczy to chyba najlepiej robić w Wordzie i kopiować razem z formatowaniem 🙈White1 wrote:Jest tylko jeden problem, że Ninia się napracuje z formatowaniem, a potem jak Talto przekopiuje post, to i tak przeniesie się sam tekst 😅
-
Ja w poniedziałek idę na badania zlecone przez gina morfologia i mocz bo potrzebne na piątkową wizytę. Poszłam do rodzinnej lekarki i dała mi skierowanie żeby było na NFZ.
Ja leczyłam stan zapalny endometrium przed transferem stosowałam endoover biotic i omnibiotic flora plus saszetki. I dalej tak jak Megmery 😊 będąc w ciąży stosuje te probiotyki. Endoover biotic codziennie 1 tabletka, omnibiotic flora plus saszetki pije 3 razy w tygodniu.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

-
Dziewczyny ja na Luxmed idę stacjonarnie na wizytę do lekarki rodzinnej i mam bez problemu skierowania na wszystkie badania. Tylko ja najpierw sprawdzam co mam w pakiecie. Witaminy,toksoplazmoza,TSH itd wszystko robię na pakiet. Więc warto przejść się do lekarza jeśli macie w pakiecie badania bo to jednak nie są małe pieniądze.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz na ostatniej wizycie w klinice przejrzał wyniki jakie miałam w Medicover zrobione ze skierowania od pielęgniarki i zalecił dorobić CMV igg/igm. Z racji, że mam jeszcze do zrobienia ferrytynę, to chciałam wykupić prywatnie, np. na badamysie, bo tam jest najtaniej. Weszłam na stronę, a tam cmv po 60zł czyli za dwa już 120zł 🤔 więc napisałam na czacie z położną w Medi, że proszę o skierowanie, to kazała wysłać zdjęcia karty ciąży i wystawiła, tyle do przodu 🤭Karos31 wrote:Dziewczyny ja na Luxmed idę stacjonarnie na wizytę do lekarki rodzinnej i mam bez problemu skierowania na wszystkie badania. Tylko ja najpierw sprawdzam co mam w pakiecie. Witaminy,toksoplazmoza,TSH itd wszystko robię na pakiet. Więc warto przejść się do lekarza jeśli macie w pakiecie badania bo to jednak nie są małe pieniądze.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 - 0.93cm 🍤 18.03 - 1.65cm 🫘

-
Ninia wrote:Dziewczyny uzupełniłam zerknijcie czy się zgadza bo trochę tego było a ja jestem na spotkaniu ;p;p;p
Ninja jeśli możesz to wpisz mi termin porodu 15 października, a badania prenatalne 9 kwietnia. Z góry bardzo dziękuję 🥰 -
No dlatego mówię ,że lepiej zobaczyć co ma się w pakiecie bo naprawdę można dużo zaoszczędzić i domagać się wypisania skierowania bo w końcu za pakiet się płaci więc łaski nie robią.
Ja już po wizycie , bobuś ma prawie 5cm 😍 widziałam rączki,nóżki i jak skakał 😍 serduszko bije ładnie. Usg miałam przez brzuch zrobione,lekarz powiedział,że sprawdzimy może już ładnie widać i było. Mam piękne zdjęcie USG ,widać że to już nie kijanka ♥️
Toksoplazmowy nie przechodziłam więc dostałam dużo informacji czego mam nie robić i na co uważać.
Teraz czekam na 8 kwietnia prenatalne 😊
Kolejna wizyta 21 marca.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:45
Malina90, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
-