PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
niee, nie róbmy nowego, każda czasem może nie mieć czasu... tutaj już piszemy to zostańmy tutaj 🙂White1 wrote:Można też zrobić nowy wątek, żeby odciążyć Talto109_, która rzadko ma czas do nas zaglądać 😊
BlackAmericano, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Ja z polecenia lekarza biorę pregne plus bez żelaza oraz pregne dha. Przez skurcze wróciłam do cytrynianu magnezu i myślę żeby kupić oddzielnie cholinę.
-
Ja póki co próbuje przetrwać 1 trymestr więc suplementacja ograniczyła się do askorbinianu sodu, b6 przecuwwymiotnie, magnezu i czasem łyknę cynk. No i elektrolity mam z dryboza, kreatyna, sodem i potasem. To mój podstawowy zestaw.
Omega w płynie nie przejdzie mi przez usta, folian cuchnie… oby się zmieniło. Chcę dorzucić wkrótce miedź i ubichinol, tylko czekam na poprawę samopoczucia.
A no i jestem na protokole jodowym więc 40mg jodu i 80mg jodku potasu plus chlorki (b1, boraks). A w protokole klennera 4g askorbinianu.
Uważam że najlepiej dobierać wsparcie suplementami pod siebie. Jeszcze nie znalazłam w kompleksie witamin wszystkiego co byłoby mi potrzebne w odpowiedniej dawce.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:49
-
co do przeniesienia gdzieś to ja przyznaje, że odpadam. na 2 wątkach (grudniowki 2015 i październik 2024) trafiłam na oszustki i mam już zaufanie mocno ograniczone. wolę anonimowość.
-
Ja będę brała puerie duo bo mi została z poprzedniej ciąży ale uwaga trzeba sprawdzać czy jest to wersja ACTIVE (opakowania wyglądają identycznie). Jeszcze kończę opakowanie Uno bo zostało jakies 20 tabsów i dopiero wtedy zacznę Duo.
Dodatkowo biorę DHA w dawce 500 z PrenaCaps, witamina d 4000 (lekarz kazał bo wg niego poziom 45 to za nisko), prebiotyki obecnie Sanprobi Supeformuła, d-mannoza 2000 (to taki cukier na bakterie w moczu bo całe życie mam problem i wg mnie on działa).
kleopatr4, PaulinKA, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
A ja proponuję (o ile któraś będzie chętna) żeby Nina albo Babajagapatrzy edytowały chwilowo swój post z pierwszej strony i tam dodać aktualizację, a jak wróci talto to może ogarnie swój pierwszy post żeby być w miarę na bierząco:)
Esprit ale jak oszustki? Podszywały się pod kogoś innego? Zaciekawiłaś mnie jak można być oszustem na forum🤦🏼♀️ w sensie że po co…
snieżka, PaulinKA, Niecierpliwa2, pandzia 🐼, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Przypomniałaś z probiotykami Ninia. Nie wiem na jakie się zdecydować tym razem. W 1 ciąży brałam skutecznie sanprobi, po porodzie Narum fast i omnibiotic ale to takie drogie cholestrwa… teraz pasowałoby omnibiotic panda ale cena🫣 czytałam o ekosynbiotyku które poleca Olga Grech i probiotica. Nie lubię jak coś ma za dużą reklamę i jest na to hype bo tracę zaufanie. Ktoś ma jakieś doświadczenia z porządnymi szczepami bakterii? A może podzielicie się przepisami na fermenty? To też już lada chwila, w czerwcu:)
-
Ja coś kojarzę ale nie wiem czy to był wątek ciążowy czy ogólny. Jakaś karolinka czy inna Lilka Olka znała chyba któraś dziewczynę z reala i podobno zakładała parę kont ale nie wiem czemu? Tylko mogę mieszać bo mnie się wydaje że ona nie miała dzieci więc raczej to był wątek staraniowy… ale nie widzę w tym szkodliwości. Tzn ja osobiście na tym forum mam czasem myśl że mój pracodawca wejdzie i przejrzy wpisy. Albo ZUS;)
No bo tutaj można wyświetlić bez logowania. A piszemy jednak o intymnych rzeczach. Na wątkach staraczek dziewczyny znają się latami (4 i więcej lat). Gdyby ktoś chciał to mógłby zrobić nieźle śledztwo. Ale to by było na tyle angażujące, że taka osoba musiałaby nie mieć codzienności i swoich spraw więc wątpię że byłaby w pełni rozumu. A co za tym idzie co z tymi informacjami by zrobiła ze ktoś miał ileś rozwarcia czy nagadał teściowej to i tamto😁
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
@Paulina, super pomysl o Ile dziewczyny sie zgodzą
) to daje bedzie na 1 stronie a np Nina jest z nami prawie codziennie
) 🩷🩷🩷
Ja tez "znam" historię gdzie pewna staraczka została zdemaskowana przez niezbyt wspierającą osobę z rodziny, przykre, jak smutne trzeba miec zycie by kogos tak zapalczywie śledzić no ale zgadza sie- zdarzają sie takie akcje
szczególnie jak podajemy jakies szczegóły typu miasto, zawód itd...
snieżka lubi tę wiadomość
-
Dobra to ja edytuję mój post bo dużo siedzę na forum, ciąża to teraz moje życie ;p;p;p. Akurat do piątku mam dużo pracy ale postaram się uzupełnić.
Napiszcie tylko proszę od nowa co mam Wam podopisywać bo już nie chcę się cofać.
PaulinKA, kleopatr4, White1, BlackAmericano, snieżka, Paulina1106, Mimblanee, espoir lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:co do przeniesienia gdzieś to ja przyznaje, że odpadam. na 2 wątkach (grudniowki 2015 i październik 2024) trafiłam na oszustki i mam już zaufanie mocno ograniczone. wolę anonimowość.
Naprawdę na październikowej 2024 byly oszustki?
espoir lubi tę wiadomość
-
Możesz wpisać moje wizyty - 01.04 usg, 08.04 usg, 13.04 prenatalne 😊Ninia wrote:Dobra to ja edytuję mój post bo dużo siedzę na forum, ciąża to teraz moje życie ;p;p;p. Akurat do piątku mam dużo pracy ale postaram się uzupełnić.
Napiszcie tylko proszę od nowa co mam Wam podopisywać bo już nie chcę się cofać.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 - 0.93cm 🍤 18.03 - 1.65cm 🫘

-
Oszustki na forum dla kobiet starających się o ciążę bądź w ciąży to brzmi absurdalnie, ale być może faktycznie ktoś może kogoś śledzić choć uważam że to trudno obrzydliwe i chyba nie chce tego analizaowac wolę żyć w wyparciu.
A co do probiotyków tez chętnie poczytam jeśli któraś z Was ma na ten temat jakąś bardziej zaawansowaną wiedzę. Ja z witamin biorę pueria active. Zostały mi dwie ostanie tabletki więc zacznę wcześniej brać Duo chyba 🤷🏼♀️ w sumie tylko tydzień więc myślę, że nikt mnie za to oszustwo nie wsadzi do więzienia 😂
PaulinKA, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a w ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania probiotyków? Bo ja zawszę brałam, bo miałam zdiagnozowane SIBO, IMO i dysbiozę jelitową, ale w ciąży odstawiłam. Zastanawiam się czy mogę do nich wrócić. Mam w domu Symbiotic Multilac. Myślicie, że jest ok w ciąży?
-
Ninia, wpisz mi proszę:
27.03 - wizyta u ginekologa
21.04 - prenatalne I trymestru -
Ninia u mnie:
02.04 wizyta u mojego gina
07.04 prenatalne👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
snieżka wrote:Dziewczyny, a w ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań do stosowania probiotyków? Bo ja zawszę brałam, bo miałam zdiagnozowane SIBO, IMO i dysbiozę jelitową, ale w ciąży odstawiłam. Zastanawiam się czy mogę do nich wrócić. Mam w domu Symbiotic Multilac. Myślicie, że jest ok w ciąży?
Pytałam moją ginekolog i poleciła Lactinovamama - nie wiem jak z innymi, myślę że warto skonsultować z lekarzem.
Nina, moje prenatalne to 9.04, a wizyta 17.04 🥰. TP 20.10. Dziękuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:35
snieżka lubi tę wiadomość