PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wszystkie 3 ciążę jestem na heparynie i bardzo tego nie lubię 🥺 Do tego po cesarce też miałam jeszcze jakiś czas zaleconą i pewnie tym razem tak będzie 🥺 W poprzednim razem miałam też cukrzycę ciążową więc byłam cała pokłuta 💉
-
Czasem ta ciaza potrzebuje mniej lub wiecej wsparcia by sie utrzymać ale tak jak @aszin kiedys napisalas- od momentu kiedy wiesz ze rosnie w Tobie dzidzia, zastrzyki wchodzą z zupelnie innym nastawieniem niz w staraniach...
Po prostu jest po co, dla kogo...❤️
Jeszcze 2 lata temu nie znosiłam zbyt dobrze pobran krwi a teraz- wlewy, wenflony, 2 -3 zastrzyki dziennie, cotygodniowe morfologie, robienie iniekcji poza domem, na stacji czy w aucie- nic mi nie przeszkadza 😉
aszin lubi tę wiadomość
-
yelonka wrote:Ja wszystkie 3 ciążę jestem na heparynie i bardzo tego nie lubię 🥺 Do tego po cesarce też miałam jeszcze jakiś czas zaleconą i pewnie tym razem tak będzie 🥺 W poprzednim razem miałam też cukrzycę ciążową więc byłam cała pokłuta 💉
Yelonka a w związku z czym masz heparyne przepisaną i w jakiej dawce stosujesz?Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
z seriali polecam np. From (Stamtąd) - niedługo ma być 4 sezon 😍
teraz oglądam Silos - póki co fajny.
wcześniej oglądałam ten polski Ołowiane dzieci - polecam
ale nie wiem czy lubicie taki rodzaj 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 00:03
BlackAmericano, snieżka, Talto109_ lubią tę wiadomość
-
Oo From(Stamtąd) to jeden z moich ulubionych. Też czekam już na 4 sezon 😁
Dziewczyny, ale się mega stresuję tymi wynikami. Spałam dobrze, ale jak się obudziłam to koszmar. Tak bardzo na nie czekałam, a teraz zastanawiam się, czy się z nimi zapoznać jak już się pojawią 😬
Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🤞🏻❤️
espoir, Kingus 1, Niecierpliwa2, aszin, Karos31 lubią tę wiadomość
-
BlackAmericano, pewnie wyskoczy Ci serce z klatki piersiowej, ale sprawdzisz je, a potem poczujesz nwjwieksza ulgę w swoim życiu ✨😁
Tak, dokładnie jak pisze PaulinKA. Heparyna w ciąży nie jest utrapieniem. Dla mnie to taki sam kaliber jak progesteron 😄 Za to podczas starań, jak się kłułam co cykl po owulacji, mając z tyłu głowy, że znowu się nie uda, to był koszmar 🙈
BlackAmericano lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳ -
Dziewczyny, popłakałam się ze szczęścia - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
aszin, classy, Niecierpliwa2, Guśka21, White1, Malina90, Ninia, kleopatr4, Artopa, pandzia 🐼, PaulinKA, Megmery, snieżka, Kingus 1, aganieszkam, Martit, Kleo10, Karos31, espoir, Paulina1106, Mimblanee, Weronka89, babajagapatrzy, Kasia0504, CaroShell, Mro_22, Vainchild lubią tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Dziewczyny, a może wrócimy do tematu tego pliku zewnętrznego na potrzeby pierwszej strony?
Teraz będą weryfikować się terminy i płeć i fajnie byłoby to mieć w jednym miejscu.
Na piersza stronę i tak musiałaby go wkleić prowadząca, ale moge utworzyć taki arkusz, wkleić Wam tu (i np wklejać co parę dni dla przypomnienia az @talto nie wróci i doklei do swojego postu
To co, moze zrobię Excel/ Word do terminów porodów , płci
I poniżej w tym samym pliku "ciurkiem" bedziemy wpisywać nasze wizyty wrac z nickami i datami?
Bo dwa pliki typu Excel do terminów porodow i kalendarz do wizyt to chyba troszke za duzo zamieszania by było. Dajcie znac co sądzicie, nie chce sie wpierdzielać Talto w prowadzenie absolutnie ale tez mi troszke brakuje wiedzy co kiedy u ktorej sie dzieje
aszin, Niecierpliwa2, classy, kleopatr4, Megmery, snieżka, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Dobry pomysł, do dzieła 😁 i obok nicku będziemy wklejać serduszko, jeśli płeć jest już znana 🙂PaulinKA wrote:Na piersza stronę i tak musiałaby go wkleić prowadząca, ale moge utworzyć taki arkusz, wkleić Wam tu (i np wklejać co parę dni dla przypomnienia az @talto nie wróci i doklei do swojego postu
To co, moze zrobię Excel/ Word do terminów porodów , płci
I poniżej w tym samym pliku "ciurkiem" bedziemy wpisywać nasze wizyty wrac z nickami i datami?
Bo dwa pliki typu Excel do terminów porodow i kalendarz do wizyt to chyba troszke za duzo zamieszania by było. Dajcie znac co sądzicie, nie chce sie wpierdzielać Talto w prowadzenie absolutnie ale tez mi troszke brakuje wiedzy co kiedy u ktorej sie dzieje
Black, cudownie 🤩 Będzie mała księżniczka 💞Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 08:04
Niecierpliwa2, BlackAmericano lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳ -
BlackAmericano wrote:Dziewczyny, popłakałam się ze szczęścia - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
Gratuluję 🩷🤩 i witam w klubie 🤭
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

-
Pewnie niektóre z Was już miały prenatalne, powiedzcie czy po samym USG już coś lekarz mówi? Ja pobranie krwi mam tego samego dnia co USG, więc nie będę mieć wyników na wizytę i się zastanawiam czego się spodziewać. A wiecie może czy przy szacowaniu ryzyk biorą pod uwagę, że robiło się test NIPT? 🤔👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

-
Wspaniale !BlackAmericano wrote:Dziewczyny, popłakałam się ze szczęścia - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
Gratulacje 🩷
Czy mi się wydaje czy robi się tu przewaga dziewczynek ?
-
classy wrote:Pewnie niektóre z Was już miały prenatalne, powiedzcie czy po samym USG już coś lekarz mówi? Ja pobranie krwi mam tego samego dnia co USG, więc nie będę mieć wyników na wizytę i się zastanawiam czego się spodziewać. A wiecie może czy przy szacowaniu ryzyk biorą pod uwagę, że robiło się test NIPT? 🤔
Ja jeszcze nie miałam, ale pisałyśmy już o tym kilka stron temu i wygląda na to, że większość dziewczyn ma pobranie tego samego dnia (ja też). Wstępnie lekarz już mówi, co widać, a "raport" po wynikach z krwi dosyłają albo dzwonią w zależności od placówki
Dziewczyny już po pewnie doprecyzują
classy lubi tę wiadomość
-
Można też zrobić nowy wątek, żeby odciążyć Talto109_, która rzadko ma czas do nas zaglądać 😊kleopatr4 wrote:Dziewczyny, a może wrócimy do tematu tego pliku zewnętrznego na potrzeby pierwszej strony?
Teraz będą weryfikować się terminy i płeć i fajnie byłoby to mieć w jednym miejscu.👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Hmm to juz nie mnie decydować, ale jest też taka opcja żeby w ogóle się przenieść jak nasze grono zrobi się już takie “stałe” i będziemy mogły być bardziej chronione pod względem zdjęć naszych maluszków np. Ale to by musiało być inne forum bo tu jest publiczne.White1 wrote:Można też zrobić nowy wątek, żeby odciążyć Talto109_, która rzadko ma czas do nas zaglądać 😊
-
GratujacjeBlackAmericano wrote:Dziewczyny, popłakałam się ze szczęścia - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷

Ja dzisiaj o 17.40 mam prenatalne, jestem w miarę spokojna. Jedyne co, że ostatnie 2 dni trochę mnie brzuch pobolewał. Ale nie powiem miałam trochę nerwów, cały czas trawimy, że zostaniemy rodzicami chłopca 🫣Głuptasy z nas straszne, co nie zmienia faktu, że już do mnie idzie masa chłopięcych ciuchów.
Jeżeli nie będzie mocnego opóźnienia to po prenatalnych pójdziemy do mojej teściowej, ona ona ma już 87 lat i same wnuczki więc życzyła nam tego chłopca od dawna... potrzebny jest nam ktoś szczerze szczęśliwy z tej wiadomości. U nas w ogóle śmieszna sytuacja bo mój mąż, który jest ode mnie sporo starszy, sam się urodził późno i ma dużo starszą siostrę, której córka jest w moim wieku i ma troje dzieci więc nasz bobasek będzie formalnie wujkiem dla tej trójki ;p.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 08:50
kleopatr4, BlackAmericano, snieżka lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie,że pojawiają się już pierwsze wieści o płci ☺️ i gratuluję wszystkich udanych wizyt 🤩 ja miałam mieć w poniedziałek więc już bym była po tym stresie ale przełożone mam na najbliższy pon.
Miłego dnia, chyba ostatni taki słoneczny i popsuć ma się pogoda. Przynajmniej na południu.
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
Pewnie nie każdej może odpowiadać przeniesienie się gdzieś indziej 🙈 a co do zmiany wątku to najlepiej jakby prowadząca zadecydowałakleopatr4 wrote:Hmm to juz nie mnie decydować, ale jest też taka opcja żeby w ogóle się przenieść jak nasze grono zrobi się już takie “stałe” i będziemy mogły być bardziej chronione pod względem zdjęć naszych maluszków np. Ale to by musiało być inne forum bo tu jest publiczne.
aszin, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵