PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam już wyniki z rana, spadła mi ferrytyna do 26,25. Chyba będę musiała ja trochę podnieść 🥶. Tsh 0.925 i dzięki za sugestie, złapałam termin na dzisiaj na konsultację 🌷.
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Ja jak powiedziałam ludziom z mojego otoczenia o poronieniu to dowiedziałam się, że wiele kobiet spotkało to samo. Mama mojego narzeczonego powiedziała mi, że poroniła aż 4 razy. Wiedziałam, że miała na koncie poronienia ale nie, że aż tyle.
Mój narzeczony nie ma rodzeństwa, bo cudem udało się donosić właśnie tę jedną ciążę -
Blossomka wrote:Mam już wyniki z rana, spadła mi ferrytyna do 26,25. Chyba będę musiała ja trochę podnieść 🥶. Tsh 0.925 i dzięki za sugestie, złapałam termin na dzisiaj na konsultację 🌷.
To dobre masz TSH, mi po większej dawce euthyroxu też spadło do podobnej wartości. Mi endokrynolog każe badać TSH co miesiąc -
Ja też przynoszę na każdą wizytę wyniki TSH, ale też ft3 i ft4. Tylko mój ginekolog jest też endokrynologiem i bardzo pilnuje takich rzeczy.
Ja bez ciąży mam tsh ok 2,5. W każdej ciąży mi skakało i nie spadało zbyt szybko i tak oto z braku eutyroksu, wjechałam na dawkę 75. Ale nie jest to jakieś upierdliwe, więc biorę. Teraz mam tsh 1,3, więc bardzo fajna wartość.02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Tak, ja też mam badać co 4 tygodnie razem z ft4.
Dla mnie przyjmowanie euthyroxu też już jest w porządku, od kiedy złapałam od Was sugestie o braniu po przebudzeniu się na nocno-poranne siku 😂. Kopalnia wiedzy i pomysłów jak zawsze! -
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:12
Megmery, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
Blossomka wrote:Tak, ja też mam badać co 4 tygodnie razem z ft4.
Dla mnie przyjmowanie euthyroxu też już jest w porządku, od kiedy złapałam od Was sugestie o braniu po przebudzeniu się na nocno-poranne siku 😂. Kopalnia wiedzy i pomysłów jak zawsze!
Też tak robię! 😅😅😅 Spadło dużo szybciej, niż jak brałam wcześniej i nie miałam mocnych pobudek xd
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Super! Mi rozmiar brzucha trochę zależy od dnia, ale w tym tygodniu się jakoś powiększył 😅Guśka21 wrote:
Piękne meble! Bardzo mi się podoba taki dizajn 🥰02.25 cb💔
10.25 cb💔
II 12.02.26
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Megmery wrote:Super! Mi rozmiar brzucha trochę zależy od dnia, ale w tym tygodniu się jakoś powiększył 😅
Piękne meble! Bardzo mi się podoba taki dizajn 🥰
Dziękuję
mi też się podobają, całe mieszkanie mamy w takim samym klimacie jeśli chodzi o meble z tymi polwalkam oraz zaboleniami. Fajnie to wyglada ale sam proces zrobienia tych mebli trwa od października i ja widac nie sa skończone i nie zanosi sie na koniec.
Licze na to, ze do porodu sie wyrobimy 🙈
Megmery lubi tę wiadomość
-
Na razie przyszły mi wyniki moczu i się zestresowałam, bo pH wynosi 8,0.
Niemniej pozostałe parametry są w normie.
Już przeczytałam, że to może być wina diety bogatej w warzywa. W ciąży mam ogromny problem z mięsem i ostatnio moje mięso to 2-3 plastry wędliny drobiowej dziennie na kanapce. -
BlackAmericano wrote:Na razie przyszły mi wyniki moczu i się zestresowałam, bo pH wynosi 8,0.
Niemniej pozostałe parametry są w normie.
Już przeczytałam, że to może być wina diety bogatej w warzywa. W ciąży mam ogromny problem z mięsem i ostatnio moje mięso to 2-3 plastry wędliny drobiowej dziennie na kanapce.
Ale na diecie całkowicie wegetariańskiej można mieć całkiem dobre wyniki badań. Ja nie jem mięsa 8-9 lat i mam podstawowe wyniki w normie. PH u mnie jest 7,00, więc myślę, że warzywa nie są przyczyną. Zwłaszcza, że przez ciagłe mdłosci i wczorajsze wymioty nie mogę patrzeć na żadne białkowe posiłki. Jedynie lody z nabiału mi wchodzą xd -
Lody to najlepszy wybór z możliwychsnieżka wrote:Ale na diecie całkowicie wegetariańskiej można mieć całkiem dobre wyniki badań. Ja nie jem mięsa 8-9 lat i mam podstawowe wyniki w normie. PH u mnie jest 7,00, więc myślę, że warzywa nie są przyczyną. Zwłaszcza, że przez ciagłe mdłosci i wczorajsze wymioty nie mogę patrzeć na żadne białkowe posiłki. Jedynie lody z nabiału mi wchodzą xd
snieżka lubi tę wiadomość
-
Może to też kwestia tego, że normalnie jadłam mięso, a teraz mi się zmieniło. Nie mam objawów infekcji ani w moczu nic nie wykryto, co według chata GPT świadczy o wpływie diety, a dwa miesiące temu miałam 5,5.
Ale napisałam też już do lekarza, bo chce wiedzieć czy coś mogę zrobić
snieżka lubi tę wiadomość
-

https://zapodaj.net/plik-DduQe7McL0