X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że na wizytach u Was wszystko dobrze 😍

Co do ubrań, to ja właśnie rozglądam się na vinted za jakimiś ogrodniczkami jeansowymi 😅

PaulinKA, aganieszkam, BlackAmericano lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • Weronka89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamówiłam sukienkę z Mohito, bo mamy komunię za 2 tyg. w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego ubrania typowo ciążowego. Trochę większych bluzek i sukienek kupiłam w ciuchlandzie, leginsy do samego końca nosiłam z Decathlonu, tyle że rozmiar L (przed tamtą ciążą s/xs). Sukienki kupowałam w sieciówkach, tylko że też właśnie trochę większe, ale nosiłam je na pewno jeszcze w kolejne lato więc nie byly to jakieś worki. Teraz dostałam sporo większych ubrań od koleżanki, która akurat robiła porządki w szafie. Mam nadzieję że uda mi się w większości przejść ciążę w tym co mam, plus właśnie 2-3 pary większych legginsów.

BlackAmericano lubi tę wiadomość

• BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, raczej za wysocy nie jesteśmy. Ja mam 162cm, mąż 178 cm, więc jak będzie wysoka to nie po mnie :D

Weronka, też mam niedługo komunię i muszę poszukać sukienki. Mohito jest na mojej liście.
    W weekend jadę do siostry odebrać kilka rzeczy dla dziecka plus przejrzeć ciążowe ubrania. Zobaczymy, czy znajdę coś dla siebie 😁

Ninia, podaje daty wizyt:
    🗓️🗓️🗓️
    06.05. - wizyta Luxmed
    14.05. - wizyta+usg

PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a zdarzyły Wam się ketony w moczu? Na początku ciąży miałam dwa razy, ale później był spokój. We wczorajszym badaniu znowu mi wyszły. Nie jadłam kolacji, ale głodzenie się to na pewno nie jest :D Wcześniej lekarka powiedziała, że będziemy obserwować, ale się uspokoiło. Teraz nie wiem czy muszę jakoś interweniować.

preg.png
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś ostania, jeszcze czekam w kolejce 😥

PaulinKA lubi tę wiadomość

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @mimblanee oo czyli jednak legginsy z moraja warto miec! A powiedz jaki masz rozmiar i jakie legginsy i czy sa dobre? Zastanawiam sie czy wziąć s/m (zazwyczaj nosiłam xs/s) czy jednak l/xl xDD
    Jak nosisz xs/s to zdecydowanie bierz s/m 😁 one się super rozciągają. Ja noszę rozmiar m/l i mam te legginsy l/xl, są na mnie dobre teraz, ale były też dobre w 9 miesiącu i po porodzie 😅 nie wiem jak te mniejsze, ale moje są bardzo długie, ja mam 167, ale to mi nie przeszkadza, bo same się jakoś tak podwijają na łydkach i są na mnie idealne, jakimś dziwnym cudem, w każdym moim stanie 🤣

PaulinKA lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja na razie kupiłam tylko legginsy ciążowe z RPstore i uważam, że są świetne. Najchętniej chodziłabym tylko w nich ☺️. Do biura na razie mieszczę się jeszcze w moje standardowe ubrania, raczej mam większość oversize. Chociaż juz coraz trudniej ukryć to i owo 🙈.
    Ja dzisiaj non stop odświeżam pocztę, mam dostać wyniki z krwi z prenatalnych… widzę, że działają do 20 🫠.

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹

preg.png
  • Artopa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja właśnie wróciłam z pogrzebu, dziadek zmarł w poniedziałek. Brzuszek już widoczny, dziwnie było słuchać dzisiaj jednocześnie kondolencji i gratulacji 😔 W środę prenatalne, dziadek życzył nam synka, może uda się dowiedzieć czy miał rację

• Blossomka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa, bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana.

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa, trzymaj się 🫂 Wczoraj była 4. rocznica śmierci mojego dziadka, niestety też nie doczekał prawnuka.

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa, przytulam 🫂

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po, uff!

Nasz maluszek jest wyjątkowo aktywny. Dziś były popisy kolejny raz, łącznie z takim wywijaniem, jakby chciał zrobić przewrót w przód 🥹 CRL to już 9,7cm, a nogi ma tak długie, że pewnie z nimi ma już ze 20cm. Nie chciał pokazać swojej płci i to uszanowaliśmy. Cudownie było się zobaczyć. Pani dr znów pokazała nam wszystkie narządy, mierzyła kość udową. Bobas ma ciągle palce w buzi, mam nadzieję, że nie obgryza skórek jak tatko 🫢😅

Niniu, wpisz proszę u mnie kolejną wizytę na 7.05.

Cieszę się, że to kolejny dzień z dobrymi wiadomościami :)

Niecierpliwa2, PaulinKA, Ala87, BlackAmericano, aganieszkam, Mimblanee, snieżka, Karos31 lubią tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Ja już też po, uff!

Nasz maluszek jest wyjątkowo aktywny. Dziś były popisy kolejny raz, łącznie z takim wywijaniem, jakby chciał zrobić przewrót w przód 🥹 CRL to już 9,7cm, a nogi ma tak długie, że pewnie z nimi ma już ze 20cm. Nie chciał pokazać swojej płci i to uszanowaliśmy. Cudownie było się zobaczyć. Pani dr znów pokazała nam wszystkie narządy, mierzyła kość udową. Bobas ma ciągle palce w buzi, mam nadzieję, że nie obgryza skórek jak tatko 🫢😅

Niniu, wpisz proszę u mnie kolejną wizytę na 7.05.

Cieszę się, że to kolejny dzień z dobrymi wiadomościami :)

Oo to masz dzidzie doslownie o 3 mm mniejszą i kolejną wizytę mamy tak samo!! Moze i na porodówce wylądujemy w ten sam dzien 😂🌞🌸 u nas dzis byla czkawka na usg, takze widze ze bobasy tam nieźle dokazują sobie :)))

BlackAmericano, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa, bardzo mi przykro :(

babajagapatrzy, te dzidziuty strasznie szybko nam rosną 😁 moja dzisiaj 10,41 cm, a nóżki za każdym razem skrzyżowane 😅

Karos31, babajagapatrzy, PaulinKA lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atropa bardzo mi przykro.

Dziewczyny, wizyty uzupełnię w weekend bo mam fizycznie gorsze dni i jak wrócę z pracy to dogorywam na kanapie.

Megmery, PaulinKA lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, polubiłam odruchowo, jako „przeczytałam, akceptuję”, a nie, że lubię, że się gorzej czujesz.

Atropa, bardzo mi przykro z powodu śmierci dziadka, to jest duża strata, szczególnie, jeśli byliście związani. Wierzę, że teraz się będzie Wami opiekował z góry, chociaż to marne pocieszenie.

Kleopatra, ja kupiłam stacjonarnie legginsy dzwony z HM, przymierzyłam kilka par i w końcu znalazłam taką, która jest z grubej, bawełnianej dzianiny. I kosztowały tylko 54 zł. Patrzę też na takie legginsy z mybasic, też mi się bardzo podobają.

Z sukienkami nie pomogę, bo mam dużo sukienek i spódnic rozciągliwych. Jedynie co, to bardzo polecam rajstopy ciążowe. Kupiłam jedne na Wielkanoc (mimo niedużego jeszcze brzucha, nie chciałam tego ciśnięcia w pasie) i są genialne. Chyba już zawsze będę takie kupować, nawet bez bycia w ciąży ;)

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Mro_22 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atropa, wiem co przeżywasz, bardzo współczuję i tulę mocno🫂

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
  • Mro_22 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki SANCO. Wyniki chromosomów 21, 18 i 13 prawidłowe. Chromosom płci - nieprawidłowy, monosomia X w 60% frakcji, pozostałe autosomy prawidłowe, relacje/duplikacje- nieprawidłowyz stwierdzono dup(9),(p23, 3q13).
    Nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić. W sobotę idę do prowadzącego, będę się upierać, że ma mi dać skierowanie na amniopunkcję

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro_22 wrote:
    Mam wyniki SANCO. Wyniki chromosomów 21, 18 i 13 prawidłowe. Chromosom płci - nieprawidłowy, monosomia X w 60% frakcji, pozostałe autosomy prawidłowe, relacje/duplikacje- nieprawidłowyz stwierdzono dup(9),(p23, 3q13).
    Nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić. W sobotę idę do prowadzącego, będę się upierać, że ma mi dać skierowanie na amniopunkcję

Kochana przykro mi ,że wyszła taka sytuacja, amniopunkcja jest obowiązkowa w tym wypadku więc na pewno dostaniesz na nią skierowanie. Trzymam kciuki i przytulam 🫂🫂🫂

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    8.04 - prenatalne -7,13 cm maleństwa, wszystko prawidłowo 🩵

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro_22 wrote:

Przykro mi 🫂 o ile dobrze pamiętam, Twój lekarz nie był przekonany do NIPT, jakby robił jakiekolwiek problemy ze skierowaniem, to pewnie warto pójść do innego lekarza. Dorce przy dużo niższych ryzykach zaproponowali od razu konsultację z genetykiem, więc jak coś szukaj dalej.

preg.png
‹‹ 190 191 192 193 194
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ