PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Cieszę się, że na wizytach u Was wszystko dobrze 😍
Co do ubrań, to ja właśnie rozglądam się na vinted za jakimiś ogrodniczkami jeansowymi 😅
PaulinKA, aganieszkam, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zamówiłam sukienkę z Mohito, bo mamy komunię za 2 tyg. w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego ubrania typowo ciążowego. Trochę większych bluzek i sukienek kupiłam w ciuchlandzie, leginsy do samego końca nosiłam z Decathlonu, tyle że rozmiar L (przed tamtą ciążą s/xs). Sukienki kupowałam w sieciówkach, tylko że też właśnie trochę większe, ale nosiłam je na pewno jeszcze w kolejne lato więc nie byly to jakieś worki. Teraz dostałam sporo większych ubrań od koleżanki, która akurat robiła porządki w szafie. Mam nadzieję że uda mi się w większości przejść ciążę w tym co mam, plus właśnie 2-3 pary większych legginsów.
BlackAmericano lubi tę wiadomość
-
Paulinka, raczej za wysocy nie jesteśmy. Ja mam 162cm, mąż 178 cm, więc jak będzie wysoka to nie po mnie

Weronka, też mam niedługo komunię i muszę poszukać sukienki. Mohito jest na mojej liście.
W weekend jadę do siostry odebrać kilka rzeczy dla dziecka plus przejrzeć ciążowe ubrania. Zobaczymy, czy znajdę coś dla siebie 😁
Ninia, podaje daty wizyt:
🗓️🗓️🗓️
06.05. - wizyta Luxmed
14.05. - wizyta+usg
PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a zdarzyły Wam się ketony w moczu? Na początku ciąży miałam dwa razy, ale później był spokój. We wczorajszym badaniu znowu mi wyszły. Nie jadłam kolacji, ale głodzenie się to na pewno nie jest
Wcześniej lekarka powiedziała, że będziemy obserwować, ale się uspokoiło. Teraz nie wiem czy muszę jakoś interweniować.
-
Jak nosisz xs/s to zdecydowanie bierz s/m 😁 one się super rozciągają. Ja noszę rozmiar m/l i mam te legginsy l/xl, są na mnie dobre teraz, ale były też dobre w 9 miesiącu i po porodzie 😅 nie wiem jak te mniejsze, ale moje są bardzo długie, ja mam 167, ale to mi nie przeszkadza, bo same się jakoś tak podwijają na łydkach i są na mnie idealne, jakimś dziwnym cudem, w każdym moim stanie 🤣PaulinKA wrote:@mimblanee oo czyli jednak legginsy z moraja warto miec! A powiedz jaki masz rozmiar i jakie legginsy i czy sa dobre? Zastanawiam sie czy wziąć s/m (zazwyczaj nosiłam xs/s) czy jednak l/xl xDD
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Hej, ja na razie kupiłam tylko legginsy ciążowe z RPstore i uważam, że są świetne. Najchętniej chodziłabym tylko w nich ☺️. Do biura na razie mieszczę się jeszcze w moje standardowe ubrania, raczej mam większość oversize. Chociaż juz coraz trudniej ukryć to i owo 🙈.
Ja dzisiaj non stop odświeżam pocztę, mam dostać wyniki z krwi z prenatalnych… widzę, że działają do 20 🫠. -
Cześć dziewczyny, ja właśnie wróciłam z pogrzebu, dziadek zmarł w poniedziałek. Brzuszek już widoczny, dziwnie było słuchać dzisiaj jednocześnie kondolencji i gratulacji 😔 W środę prenatalne, dziadek życzył nam synka, może uda się dowiedzieć czy miał rację
-
Ja już też po, uff!
Nasz maluszek jest wyjątkowo aktywny. Dziś były popisy kolejny raz, łącznie z takim wywijaniem, jakby chciał zrobić przewrót w przód 🥹 CRL to już 9,7cm, a nogi ma tak długie, że pewnie z nimi ma już ze 20cm. Nie chciał pokazać swojej płci i to uszanowaliśmy. Cudownie było się zobaczyć. Pani dr znów pokazała nam wszystkie narządy, mierzyła kość udową. Bobas ma ciągle palce w buzi, mam nadzieję, że nie obgryza skórek jak tatko 🫢😅
Niniu, wpisz proszę u mnie kolejną wizytę na 7.05.
Cieszę się, że to kolejny dzień z dobrymi wiadomościami
Niecierpliwa2, PaulinKA, Ala87, BlackAmericano, aganieszkam, Mimblanee, snieżka, Karos31 lubią tę wiadomość
-
babajagapatrzy wrote:Ja już też po, uff!
Nasz maluszek jest wyjątkowo aktywny. Dziś były popisy kolejny raz, łącznie z takim wywijaniem, jakby chciał zrobić przewrót w przód 🥹 CRL to już 9,7cm, a nogi ma tak długie, że pewnie z nimi ma już ze 20cm. Nie chciał pokazać swojej płci i to uszanowaliśmy. Cudownie było się zobaczyć. Pani dr znów pokazała nam wszystkie narządy, mierzyła kość udową. Bobas ma ciągle palce w buzi, mam nadzieję, że nie obgryza skórek jak tatko 🫢😅
Niniu, wpisz proszę u mnie kolejną wizytę na 7.05.
Cieszę się, że to kolejny dzień z dobrymi wiadomościami
Oo to masz dzidzie doslownie o 3 mm mniejszą i kolejną wizytę mamy tak samo!! Moze i na porodówce wylądujemy w ten sam dzien 😂🌞🌸 u nas dzis byla czkawka na usg, takze widze ze bobasy tam nieźle dokazują sobie
))
BlackAmericano, babajagapatrzy lubią tę wiadomość
-
Artopa, bardzo mi przykro

babajagapatrzy, te dzidziuty strasznie szybko nam rosną 😁 moja dzisiaj 10,41 cm, a nóżki za każdym razem skrzyżowane 😅
Karos31, babajagapatrzy, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Atropa bardzo mi przykro.
Dziewczyny, wizyty uzupełnię w weekend bo mam fizycznie gorsze dni i jak wrócę z pracy to dogorywam na kanapie.
Megmery, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Ninia, polubiłam odruchowo, jako „przeczytałam, akceptuję”, a nie, że lubię, że się gorzej czujesz.
Atropa, bardzo mi przykro z powodu śmierci dziadka, to jest duża strata, szczególnie, jeśli byliście związani. Wierzę, że teraz się będzie Wami opiekował z góry, chociaż to marne pocieszenie.
Kleopatra, ja kupiłam stacjonarnie legginsy dzwony z HM, przymierzyłam kilka par i w końcu znalazłam taką, która jest z grubej, bawełnianej dzianiny. I kosztowały tylko 54 zł. Patrzę też na takie legginsy z mybasic, też mi się bardzo podobają.
Z sukienkami nie pomogę, bo mam dużo sukienek i spódnic rozciągliwych. Jedynie co, to bardzo polecam rajstopy ciążowe. Kupiłam jedne na Wielkanoc (mimo niedużego jeszcze brzucha, nie chciałam tego ciśnięcia w pasie) i są genialne. Chyba już zawsze będę takie kupować, nawet bez bycia w ciąży
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Mam wyniki SANCO. Wyniki chromosomów 21, 18 i 13 prawidłowe. Chromosom płci - nieprawidłowy, monosomia X w 60% frakcji, pozostałe autosomy prawidłowe, relacje/duplikacje- nieprawidłowyz stwierdzono dup(9),(p23, 3q13).
Nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić. W sobotę idę do prowadzącego, będę się upierać, że ma mi dać skierowanie na amniopunkcję -
Mro_22 wrote:Mam wyniki SANCO. Wyniki chromosomów 21, 18 i 13 prawidłowe. Chromosom płci - nieprawidłowy, monosomia X w 60% frakcji, pozostałe autosomy prawidłowe, relacje/duplikacje- nieprawidłowyz stwierdzono dup(9),(p23, 3q13).
Nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić. W sobotę idę do prowadzącego, będę się upierać, że ma mi dać skierowanie na amniopunkcję
Kochana przykro mi ,że wyszła taka sytuacja, amniopunkcja jest obowiązkowa w tym wypadku więc na pewno dostaniesz na nią skierowanie. Trzymam kciuki i przytulam 🫂🫂🫂 -
Mro_22 wrote:Mam wyniki SANCO. Wyniki chromosomów 21, 18 i 13 prawidłowe. Chromosom płci - nieprawidłowy, monosomia X w 60% frakcji, pozostałe autosomy prawidłowe, relacje/duplikacje- nieprawidłowyz stwierdzono dup(9),(p23, 3q13).
Nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić. W sobotę idę do prowadzącego, będę się upierać, że ma mi dać skierowanie na amniopunkcję
Przykro mi 🫂 o ile dobrze pamiętam, Twój lekarz nie był przekonany do NIPT, jakby robił jakiekolwiek problemy ze skierowaniem, to pewnie warto pójść do innego lekarza. Dorce przy dużo niższych ryzykach zaproponowali od razu konsultację z genetykiem, więc jak coś szukaj dalej. -