Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ala87 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Jeśli chodzi o wózki to biorę pod uwagę avionaut sirius (...)

Widzę, że ma amortyzację centralną...kuszące, kuszące ;-)

Ja to się obawiam, ze jak zaczniemy buszować po sklepach w wakacje to wyjdziemy z nich w grudniu i porody przegapimy :-D ;-)

• Martit Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) wchodzę w 18 tydzień ciąży, jak to możliwe? Kiedy? :)

Talto109_, Karos31, Niecierpliwa2, Ninia, Megmery, Mro_22, aganieszkam, Mimblanee, CaroShell lubią tę wiadomość

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG prenatalnym. Wszystko wygląda dobrze. Jest dziewczynka 🩷 Ninia możesz wpisać mi, że będzie Lidia 🩷

Karos31, White1, Niecierpliwa2, Malina90, Paulina1106, Ninia, classy, Megmery, Martit, PaulinKA, Mro_22, Kingus 1, babajagapatrzy, aganieszkam, Ala87, pandzia 🐼, kleopatr4, Mimblanee, Sawka8, CaroShell lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie po wizycie wszystko prawidłowo ,chłopiec w dalszym ciągu 😁 lekarz się śmiał, że antena stoi i zmiany nie będzie na pewno 😅 zresztą sama widziałam 😁
    Proszę o wpisanie wizyta 19.05 ,a 2 USG prenatalne 26.05. 😊

Niecierpliwa2, snieżka, Ninia, classy, Megmery, White1, babajagapatrzy, aganieszkam, Ala87, pandzia 🐼, kleopatr4, Mimblanee, Sawka8 lubią tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    26.05 - II badanie prenatalne, 376g zdrowego chłopca 🩵

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję udanych wizyt Dziewczyny ❤️

snieżka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie laski ze wszystko gra, ciekawe kiedy u nas plec sie ujawni, mam dzis wizyte o 12 ale pewnie za wczesnie na ocene, zrobilam wczoraj morfologie i mocz i ech bakterie prawie 3tys leukocyty 120, uwazam ze czysto pobralam probke, smieszne jest to ze nie czuje objawow infekcji moczowej a wtedy gdy czulam kilkatyg wstecz zrobilam badanie moczu i posiew i nic nie wyhodowano, moze minprzepisze antybiotyk albo kaze robic posiew, czy w ciazy niema wyboru antybiotykow i tak za bardzo? Nie wiem bo nigdy nie bralam na dół.

snieżka lubi tę wiadomość

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.38 wrote:
    Fajnie laski ze wszystko gra, ciekawe kiedy u nas plec sie ujawni, mam dzis wizyte o 12 ale pewnie za wczesnie na ocene, zrobilam wczoraj morfologie i mocz i ech bakterie prawie 3tys leukocyty 120, uwazam ze czysto pobralam probke, smieszne jest to ze nie czuje objawow infekcji moczowej a wtedy gdy czulam kilkatyg wstecz zrobilam badanie moczu i posiew i nic nie wyhodowano, moze minprzepisze antybiotyk albo kaze robic posiew, czy w ciazy niema wyboru antybiotykow i tak za bardzo? Nie wiem bo nigdy nie bralam na dół.

Ja dzisiaj mam 13+1 TC i lekarka była pewna, że to dziewczynka patrząc na wyrostek płciowy.

Marty.Na lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.38 wrote:

Z tego co się orientuję, to żeby przepisać antybiotyk to muszą mieć posiew bo teraz trochę nie wiadomo jaki... Mi raz wyszła bakteria (ale coś w okolicy 500) i robiłam posiew i tam już było ok. A jak pobierałaś teraz próbkę to oddawałaś "przez coś" - jakiś tampon, gazik itp.? ogólnie chyba infekcje w ciąży są dość powszechne także głowa do góry 😊

a co do płci, to my robiliśmy badanie nipt, więc płeć znaliśmy wcześniej ale na prenatanych lekarz już mówił, że widać, że dziewczynka, więc to też pewnie kwestia jak się ułoży, jaki lekarz ma sprzęt itp. i pewnie niektórzy nie chcą mówić, jak nie mają 100% pewności 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 09:42

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Z tego co się orientuję, to żeby przepisać antybiotyk to muszą mieć posiew bo teraz trochę nie wiadomo jaki... Mi raz wyszła bakteria (ale coś w okolicy 500) i robiłam posiew i tam już było ok. A jak pobierałaś teraz próbkę to oddawałaś "przez coś" - jakiś tampon, gazik itp.? ogólnie chyba infekcje w ciąży są dość powszechne także głowa do góry 😊

a co do płci, to my robiliśmy badanie nipt, więc płeć znaliśmy wcześniej ale na prenatanych lekarz już mówił, że widać, że dziewczynka, więc to też pewnie kwestia jak się ułoży, jaki lekarz ma sprzęt itp. i pewnie niektórzy nie chcą mówić, jak nie mają 100% pewności 😊

Ja dostałam antybiotyk bez posiewu ale miałam 69 000 bakterii wiec nie było na co czekać. Dostałam Monural. Po 4 dniach miałam zrobić posiew by sprawdzić czy już czysto. Wczoraj dostałam wynik i już jest ok. W razie czego jutro przed wizytą oddam jeszcze próbkę na badanie ogólne.

W poprzedniej ciąży też dostałam Monural bez posiewu ale też miałam wynik ponad 25 000 i tak samo po 3 dniach miałam zrobić posiew (wtedy chodziłam do innego lekarza le procedura taka sama).

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja dostałam antybiotyk bez posiewu ale miałam 69 000 bakterii wiec nie było na co czekać. Dostałam Monural. Po 4 dniach miałam zrobić posiew by sprawdzić czy już czysto. Wczoraj dostałam wynik i już jest ok. W razie czego jutro przed wizytą oddam jeszcze próbkę na badanie ogólne.

W poprzedniej ciąży też dostałam Monural bez posiewu ale też miałam wynik ponad 25 000 i tak samo po 3 dniach miałam zrobić posiew (wtedy chodziłam do innego lekarza le procedura taka sama).

aaa okej, czyli jednak można 😊przepraszam za wprowadzenie w błąd - codziennie się czegoś uczymy 😊 może u mnie tak lekarz powiedział, bo tych bakteri nie było aż tak dużo jaku Ciebie i mogłam jeszcze te kilka dni poczekać na wyniki posiewu (zwłaszcza, że jak się z nim konsultowałam to już mówiłam, że oddałam do posiewu)

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    aaa okej, czyli jednak można 😊przepraszam za wprowadzenie w błąd - codziennie się czegoś uczymy 😊 może u mnie tak lekarz powiedział, bo tych bakteri nie było aż tak dużo jaku Ciebie i mogłam jeszcze te kilka dni poczekać na wyniki posiewu (zwłaszcza, że jak się z nim konsultowałam to już mówiłam, że oddałam do posiewu)

U mnie tak było, że bakterii niewiele i miałam zaczekać na wyniki posiewu. Wyszedł ujemny, więc nawet nie dostałam antybiotyku. Przy dużych licznościach chyba rzeczywiście dają antybiotyk od razu. Pewnie słusznie, bo na ten posiew jednak chwilę się czeka.

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie myślę, że oni działają w zależności od potrzeb. Teraz przy 69 tysiącach to dosłownie z godziny na godzinę dostałam objawów, nawet nie czekałam do rana by mieć próbkę po nocy, tylko oddałam w ciągu dnia. Przy 25 tysiącach miałam tylko częstomocz i mocz zaczął dziwnie pachnieć, a normalnie jest raczej bezwonny.
    Przez problemy z pęcherzem robię badanie ogólne co 2 tygodnie i naprawdę to się potrafi w ciągu kilku dni tak rozhulać.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno bez ciąży warto czekac na posiew by dobrać antybiotyk celowany ale w ciazy to chyba zawsze przepisuja Monural 😄

@sniezko, bardzo sie ciesze ze na prenatalnych wszystko ok😘 mozesz odetchnąć!

@martit, piona! Szok, zaraz bedziemy w polowie!😵

@karos31, gratuluje udanej wizyty 😘

Ja zaraz lecę na masażyk ciązowy, jak bedzie spoko to umowie sie tam na fizjoterapię uro-gin :)) ☺️

snieżka, Ninia, Karos31, kleopatr4 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monural, jest mega wygody, szybki i skuteczny. Jedna dawka na noc i od rana czuć już poprawę. U mnie tylko raz nie dał rady jak, złapałam Klebsiella pneumoniae (pałeczka zapalenia płuc, tak można to mieć w pęcherzu) i wtedy wjechały jakieś grubsze antybiotyki.
    Ja niestety jestem z tych co tylko popatrzą na basen/morze/jezioro i już mają bakterie w pęcherzu. Dodatkowo nadkażam się sama. Robiłam wielokrotne posiewy i ilości bakterii, jaki każdy ma jest w normie, a jednak dla mnie to za dużo :(

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dzisiaj umówić do fizjoterapeutki uroginekologicznej na NFZ. Będę miała 10 spotkań 40 minutowych. Tylko dopiero zacznę za 3 miesiące, bo jest taki czas oczekiwania dla kobiet w ciąży.

Aa i Ninia wpisz mi proszę jeszcze wizytę u ginekologa na 12.05 🙂

Niecierpliwa2, Ala87, PaulinKA lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sniezka ale fajowo!

Ja po wizycie, ogolem wszystko fajnie powiedzial lekarz piekny profil, ale bobas robi sobie ze mnie zarty bo raz lekarz byl pewny ze dziewczynka a jka zlapal obraz inaczej to ze jednk nie no i nie wiem wciaz, mamy niespodziankę na razie hehejutro posiew moczu w miedzyczasie jakies urosepty moge brac a po oddaniu moczu takze furagine,

snieżka, Niecierpliwa2, Karos31, Ala87, Mimblanee, aganieszkam lubią tę wiadomość

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka.38 wrote:
    Spróbuj posiew zrobić najpierw, czeka się 3 dni zazwyczaj. Niech ci już leci czas do wizyty, lepiej umówić w razie co jakaś teleporade dziś. Ja miałam 2 tyg temu na szybko pobieraną próbkę w gabinecie położnej bo zapomniałam w domu i też 3,5tys bakterii. Powtórzyłam ogólne i nie było, w posiewie nie było bakterii, które by odpowiadały tym z jelit lub układu moczowego lub płciowego, za to w komentarzu wskazano bakterie które najczęściej spotyka się na ubraniach wtff i ze nie należy się przejmować w skrócie.
    Profilaktycznie sok z żurawiny wleciał, ale objawów nie miałam. Po prostu musiałam mieć zanieczyszczoną próbkę, a kolejną z bielizny przeniosłam coś.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKa, daj znać co to za masaż? W przyszłym tygodniu widzę się z moją położną i będzie mi masować gruszki, bo to moje problematyczne miejsce. Tylko to nie takie miłe mizianko niestety - można się napocić z bólu😅

Ja chwilę temu skończyłam trening, dziś sobie w ogródku zrobiłyśmy i moja niunia biegała dookoła i jest taka piękna pogoda… ja się od 5 dni czuję dobrze, zero objawów i świetnie jest odzyskać życie. Dzisiaj przez głowę przemknęło mi czy dziecko… wiecie… skoro nie ma objawów…
    Ale cokolwiek by się nie zadziało to nie mam i nie miałam na to wpływu i będę dalej ufać że jest jak ma być. Trudna to sztuka.
    Właśnie mi zasnęło słoneczko i idę szykować obiad. Jak cudownie być znowu w domu🥹
    A no i ja też nie wiem jaka płeć, bo ze dziewczynka to tylko moje przypuszczenia po wyrostku. Natomiast to zdjęcie było zrobione pod lekkim kątem i kto wie. Ale szybko przepracowałam kwestię dwóch córeczek i będzie fajnie!

Śnieżko, a jak to się można tak umówić? To jakiś program? Ja korzystam prywatnie, ale może warto się rozejrzeć na fundusz:)

aganieszkam lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    PaulinKa, daj znać co to za masaż? W przyszłym tygodniu widzę się z moją położną i będzie mi masować gruszki, bo to moje problematyczne miejsce. Tylko to nie takie miłe mizianko niestety - można się napocić z bólu😅

Ja chwilę temu skończyłam trening, dziś sobie w ogródku zrobiłyśmy i moja niunia biegała dookoła i jest taka piękna pogoda… ja się od 5 dni czuję dobrze, zero objawów i świetnie jest odzyskać życie. Dzisiaj przez głowę przemknęło mi czy dziecko… wiecie… skoro nie ma objawów…
    Ale cokolwiek by się nie zadziało to nie mam i nie miałam na to wpływu i będę dalej ufać że jest jak ma być. Trudna to sztuka.
    Właśnie mi zasnęło słoneczko i idę szykować obiad. Jak cudownie być znowu w domu🥹
    A no i ja też nie wiem jaka płeć, bo ze dziewczynka to tylko moje przypuszczenia po wyrostku. Natomiast to zdjęcie było zrobione pod lekkim kątem i kto wie. Ale szybko przepracowałam kwestię dwóch córeczek i będzie fajnie!

Śnieżko, a jak to się można tak umówić? To jakiś program? Ja korzystam prywatnie, ale może warto się rozejrzeć na fundusz:)

Po prostu dostałam skierowanie od lekarza poz do pracowni fizjoterapii. W celu skierowania musiałam mieć napisane, że chodzi o fizjoterapeutki uroginekologiczną ze względu na ciążę. W Krakowie minimum w dwóch miejscach jest możliwość zapisania sie na NFZ - w Scanmedzie i Ujastku. Możesz się zorientować czy u Ciebie w mieście jest taka opcja, bo warto :)

kleopatr4, aganieszkam, Ala87 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Abstrakcja Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, ostatnio mnie tu mniej bo chyba i fizycznie i psychicznie trochę mnie wszystko dobija.

Powiedzcie, jak tam Wasi ginekolodzy?
    Ja skorzystałam z tego, że mam prywatna opieke z pracy i do tej pory umawiałam się wyłącznie na wizyty z pakietu. Jednak lekarka, u której byłam dwa razy nie zezwala na obecność męża podczas USG. U Was też to tak wygląda? Osobiście trochę mnie to do niej zniechęciło, też sama jej postawa i atmosfera podczas wizyt mocno mi zawsze obniża nastrój. Długo mnie trzymała bez leków przeciwko mdłościom i wymiotom, dopiero dwa tygodnie temu mi przepisała xonvea, po której dopiero mogłam wrócić do mięsa (przez prawie 2 miesiące prawie go nie jadłam bo miałam odruch wymiotny).
    Dzisiaj byłam u innego lekarza, miał niby świetne opinie i tak jak szłam na wizytę jedynie z nadzieją, że wszystko jest w porządku to wyszłam cała w nerwach. Od momentu kiedy zrobiłam test ciążowy przytyłam jedynie 1kg, tak naprawdę od 8.03 waga stoi ciągle w miejscu. Biochemia przy prenatalnych wyszła dosyć nisko ok 0,43-045 Mom pappa i beta hcg i wyczytałam że to może być spowodowane moja niska waga (zawsze miałam problemy z nabraniem wagi, a teraz przez mdłości i wymioty już w ogóle ciężko z jedzeniem). Ryzyka mi wyszły niskie, z powodu biochemii skorygowano mi jedynie trisomie 13 na 1: 1375 więc ryzyko dalej niskie. Jednak przy dzisiejszej wizycie kontrolnej (przedłużenie zwolnienia, recepta i zerknięcie czy z bobo wszystko ok) Pan zaczął temat prenatalnych i finalnie stwierdził, że ostatnio też miał pacjentkę z tak niskimi ryzykami i po nifty wyszedł zespół downa. I że wysyła wszystkie swoje pacjentki na to badanie. I tak jak byłam spokojna o te wszystkie wady, opis usg prenatalnych byl bardzo dobry tak całkowicie mnie ta wizyta rozwaliła. Na pytania kiedy robić nastepne badania krwi stwierdzil zeby sobie sprawdzić w aplikacji. Zrobil szybkie usg, sprawdził ze serce bije.

Jak wyglądają wasze wizyty? Czujecie się zaopiekowane?
    Powiem szczerze, że to moja pierwsza ciąża i czuję się strasznie zagubiona a z wizyty na wizytę czuję się coraz gorzej… i nie wiem czy mnie hormony dobijają i wariuje czy faktycznie to powinno wyglądać inaczej.
    A może któraś z Was nie przybiera jeszcze na wadze?
    Albo miała dosyć niską papę i hcg (okolice 0,43-0,45 Mom)?

Początek starań: 07.2025
    teratozoospermia 1%

09.02.2026 -pozytywny test (17-18 dpo 😂)
    10.02.2026 - pierwsza beta 1201 (4tc+2)
    23.02.2026 - mamy ❤️
    3.04.2026 - prenatalne ✅
    29.05.2026 - połówkowe 🤞🩵

preg.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ