Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ja jestem skołowana. Dzisiaj znowu miałam krwotok. Nie miałam jak jechać na IP, bo sama siedzę z małym. Teraz już się uspokoiło. No ale pasuje na jakieś USG jechać może jutro. Ja nie wiem od czego to. Kilka chlusnięć krwią jak ostatnio, bez bólu brzucha 🤷‍♀️ przeciekły mi 2 podpaski te duże i 2 pary spodni... Teraz chodzę w tych podpaskach poporodowych, ale już leci stara krew.

Bardzo mi przykro, bo musi to być stresujące :( Zastanawiam się czy to może być coś z krzepliwością, ale dziwne, że zamiast np. z nosa akurat stamtąd krwotoki. Pewnie dobrze byłoby skonsultować się z lekarzem, może rzeczywiście lepiej na wizycie niż na IP, jakby znowu mieli Cię potraktować, jak ostatnio.

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Przy wyższym ryzyku porodu przedwczesnego to lekarz powinien często sprawdzać szyjkę (w 3 trymestrze zwłaszcza) plus ewentualnie jakiś progesteron dopochwowo. Na spokojnie, to ryzyko nie jest jakieś ogromne 😉

W sumie odetchnęłam po tych wynikach 😅 Progesteron i tak będę brała prawdopodobnie do końca ciąży, więc w sumie od początku jestem zabezpieczona lekami.

aganieszkam lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ja jestem skołowana. Dzisiaj znowu miałam krwotok. Nie miałam jak jechać na IP, bo sama siedzę z małym. Teraz już się uspokoiło. No ale pasuje na jakieś USG jechać może jutro. Ja nie wiem od czego to. Kilka chlusnięć krwią jak ostatnio, bez bólu brzucha 🤷‍♀️ przeciekły mi 2 podpaski te duże i 2 pary spodni... Teraz chodzę w tych podpaskach poporodowych, ale już leci stara krew.

Kurcze, strasznie mi przykro, że tyle stresu masz w tej ciąży :( Oby już więcej nie było krwi 🍀

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
‹‹ 205 206 207 208 209
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ