PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
aganieszkam wrote:Ja jestem skołowana. Dzisiaj znowu miałam krwotok. Nie miałam jak jechać na IP, bo sama siedzę z małym. Teraz już się uspokoiło. No ale pasuje na jakieś USG jechać może jutro. Ja nie wiem od czego to. Kilka chlusnięć krwią jak ostatnio, bez bólu brzucha 🤷♀️ przeciekły mi 2 podpaski te duże i 2 pary spodni... Teraz chodzę w tych podpaskach poporodowych, ale już leci stara krew.
Bardzo mi przykro, bo musi to być stresujące
Zastanawiam się czy to może być coś z krzepliwością, ale dziwne, że zamiast np. z nosa akurat stamtąd krwotoki. Pewnie dobrze byłoby skonsultować się z lekarzem, może rzeczywiście lepiej na wizycie niż na IP, jakby znowu mieli Cię potraktować, jak ostatnio.
-
aganieszkam wrote:Przy wyższym ryzyku porodu przedwczesnego to lekarz powinien często sprawdzać szyjkę (w 3 trymestrze zwłaszcza) plus ewentualnie jakiś progesteron dopochwowo. Na spokojnie, to ryzyko nie jest jakieś ogromne 😉
W sumie odetchnęłam po tych wynikach 😅 Progesteron i tak będę brała prawdopodobnie do końca ciąży, więc w sumie od początku jestem zabezpieczona lekami.
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
aganieszkam wrote:Ja jestem skołowana. Dzisiaj znowu miałam krwotok. Nie miałam jak jechać na IP, bo sama siedzę z małym. Teraz już się uspokoiło. No ale pasuje na jakieś USG jechać może jutro. Ja nie wiem od czego to. Kilka chlusnięć krwią jak ostatnio, bez bólu brzucha 🤷♀️ przeciekły mi 2 podpaski te duże i 2 pary spodni... Teraz chodzę w tych podpaskach poporodowych, ale już leci stara krew.
Kurcze, strasznie mi przykro, że tyle stresu masz w tej ciąży
Oby już więcej nie było krwi 🍀
-