PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się zdziwiłam niemiło jak okazało się że nasze prognozowane na 4kg+ dziecko z 90 centyla (my oboje 172 i 182 wzrostu) urodziło się 3,5kg i pływało w najmniejszych body w rozmiarze 62. Nie przygotowałam mniejszych i bardzo mi się nie podobało jak wszystko wisi na córce. Było mi przykro po prostu i miałam wrażenie że w tych wielkich ubraniach ją podwiewa od spodu. Z resztą wkleję Wam zdjęcie jak miała tydzień i spodnie newbie 56! Mialam nadzieje ze szybko urośnie do tego rozmiaru, ale tak nie było. Na szybko organizowaliśmy właśnie rozmiar 50 i nosiła go 1,5 mca. Później długo 56, a 62 dopiero na 3/4 miesiąc.snieżka wrote:Kupujecie ubranka w rozmiarze 50? Czy od razu większe? Ja jedne kupiłam 50 z h&m, one mają zawyżoną rozmiarówke. I dzisiaj zamówiłam też zestaw 3 pajacyków 50 z next + body z napisem "I love daddy" bo narzeczony ma urodziny w przyszłym tygodniu 😅 Ale chyba teraz będę już większe rozmiary kupować, chociaż ja jestem niska, narzeczony niewiele wyższy i oboje urodziliśmy się z wagą poniżej 3 kg
Co ciekawe nasza położna powtarzała od 3 trymestru ze według niej palpacyjnie dziecko waży mniej niż na wizytach wychodziło i miała rację. Doświadczenie a technologia - nie do podrobienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 21:51
snieżka, Ala87, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Ja się zdziwiłam niemiło jak okazało się że nasze prognozowane na 4kg+ dziecko z 90 centyla (my oboje 172 i 182 wzrostu) urodziło się 3,5kg i pływało w najmniejszych body w rozmiarze 62. Nie przygotowałam mniejszych i bardzo mi się nie podobało jak wszystko wisi na córce. Było mi przykro po prostu i miałam wrażenie że w tych wielkich ubraniach ją podwiewa od spodu. Z resztą wkleję Wam zdjęcie jak miała tydzień i spodnie newbie 56! Mialam nadzieje ze szybko urośnie do tego rozmiaru, ale tak nie było. Na szybko organizowaliśmy właśnie rozmiar 50 i nosiła go 1,5 mca. Później długo 56, a 62 dopiero na 3/4 miesiąc.
Co ciekawe nasza położna powtarzała od 3 trymestru ze według niej palpacyjnie dziecko waży mniej niż na wizytach wychodziło i miała rację. Doświadczenie a technologia - nie do podrobienia.

upload wielu zdjęć naraz

Czyli jest szansa, że te 50 nam się przydadzą 😅 W sumie widzę, że jest trochę takich przypadków, że waga z USG okazuje się później nieadekwatna. Więc nie można na tym polegać w 100%
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Kupiłam 4 pajace na 50 a resztę 56-62. Jak słucham znajomych to można się wszystkiego spodziewać. My podobnie jak Kleopatr 172 cm i 182 cm. Obydwoje urodziliśmy się po 4 kg ale to nie znaczy, że mały nie urodzi się drobny albo przed czasem. Wolę być przygotowana niż potem wysyłać męża samego do Smyka.
Kupuje tylko po kilka sztuk wszystkiego a resztę po urodzeniu. -
Mój mąż 186 ja prawie 170, bobas przewidywany na 4 kg a tu niespodzianka... Okruszek 2900 i 50 cm 😁 miałam dużo ciuszków malutkich od mamy wcześniaka i przydały się, przez chwilę nosił 50 a potem długooo 56, 62 krócej nosił i szybciej urósł do 68. Myślę, że warto mieć przygotowanych też kilka zestawów mniejszych, może niekonieczne 50, ale 56 może się przydać
Ala87 lubi tę wiadomość
-