Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym zapytać te z Was, które mają za sobą zabieg abrazji endometrium o to jak wyglada proces rekonwalescencji i jakie wsparcie mogę zapewnić bliskiej osobie? W co wyposażyć z rzeczy higienicznych? Domyślam się że może być trochę jak w połogu, ale tutaj temat nie dotyczy ciąży.

Z tego co pamiętam to mi wystarczyły jakieś większe podpaski, kilka dni było większego krwawienia, potem już plamienie (ale to chyba ze 3 tygodnie)
    Na pewno w połogu to więcej tego leciało więc to nie było aż tak drastyczne.
    Nie pamiętam żebym była jakoś bardzo bardzo obolała.

Myśle, że pewnie przywiezienie domowego obiadu czy inny miły gest mówiący że o niej myślisz wystarczy, ja w każdym razie nie potrzebowałam fizycznie jakiegoś wielkiego wsparcia po samym zabiegu.

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka, polubiłam za nowe okulary, a nie za za wysokie ciśnienie. Mam nadzieję, że koniec końców nie będzie przeciwwskazań u ciebie do SN.

Też muszę pójść do okulisty, w prawdzie okulary mam ok, soczewki jakoś nagle porzuciłam z pół roku temu (jakoś mi się odechciało ich wkładać, ale wrócę na lato, do okularów słonecznych).wade mam taką średnią, ale mam duży astygmatyzm. Śnieżka, a miałaś skierowanie czy po prostu się umówiłaś i poszłaś?

snieżka lubi tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Śnieżka, polubiłam za nowe okulary, a nie za za wysokie ciśnienie. Mam nadzieję, że koniec końców nie będzie przeciwwskazań u ciebie do SN.

Też muszę pójść do okulisty, w prawdzie okulary mam ok, soczewki jakoś nagle porzuciłam z pół roku temu (jakoś mi się odechciało ich wkładać, ale wrócę na lato, do okularów słonecznych).wade mam taką średnią, ale mam duży astygmatyzm. Śnieżka, a miałaś skierowanie czy po prostu się umówiłaś i poszłaś?

Po prostu poszłam do vision express. Wizytę u okulisty mam dopiero na sierpień, a zależało mi, żeby szybko sprawdzić jaką mam wadę i wyrobić okulary, bo starych nie dało się nosić, bo spadają mi przy każdym ruchu 😅

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Jestem lekko załamana...robiłam badania krwi. Moja grupa krwi to B Rh+ mój mąż, to nawet nie wie jaką grupę krwi ma. Dziś dzwoniła mi Pani z laboratorium, że wykryto u mnie jakieś przeciwciała...muszę powtórzyć badanie i będzie wysłane do krwiodawstwa

Moja siostra przyrodnia miała wykryte jakieś przeciwciała we krwi jak była w ciąży. Musiała być monitorowana przez jakiś czas, ale ostatecznie wszystko skończyło się dobrze bez konieczności wykonywania dodatkowych procedur/brania leków . Ale nawet jakby to bo jakoś zagrażające, to teraz podobno potrafią sobie z tym radzić, więc spokojnie, na pewno dostaniesz konkretne zalecenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:18

Marty.Na lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym zapytać te z Was, które mają za sobą zabieg abrazji endometrium o to jak wyglada proces rekonwalescencji i jakie wsparcie mogę zapewnić bliskiej osobie? W co wyposażyć z rzeczy higienicznych? Domyślam się że może być trochę jak w połogu, ale tutaj temat nie dotyczy ciąży.
    Mi się mega sprawdziły majtki poporodowe z Canpol ale używałam ich tylko 24 godziny a potem może jeszcze 2 noce. A tak to podpaski. Pierwsze godziny to faktycznie dużo było krwi. Bólu i dyskomfortu nie miałam żadnego. Nie wiem czy po zabiegu niezwiązanym z ciążą tak jest ale ja dostałam pisemną i informację że między 5 a 7 dobą może występować wzmożone krawienie i u mnie tak się stało. Było naprawdę mocne i niespodziewane bo już praktycznie tylko plamiłam. Myślę, ze bez wcześniejszej informacji z kliniki bym się bardzo zdenerwowała.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
‹‹ 204 205 206 207 208
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ