Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery, współczuję stresu, ja miałam raz pobierane, a i tak stresowało mnie czekanie. Frakcja też nie była jakaś super wysoka, mimo że pobierane w 11+1. Na szczęście wystarczyło, ale też odebrałam dopiero po prenatalnych, a robiliśmy, żeby się trochę uspokoić przed... Jeżeli wszystko do tej pory idzie dobrze, to pewnie czysta formalność i za to trzymam kciuki, niezależnie, na który test się zdecydujesz :)

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady i słowa pocieszenia. Trochę też czytałam na reddicie i tam też jest sporo tych historii. Mam wrażenie że same testy mnie bardziej martwią, niż to, że faktycznie coś jest nie tak. Zaczęłam mieć trochę paranoję, że co jeśli coś nie tak jest z łożyskiem (typu mozaikowosc, wiem że to ultra rzadkie przypadki), dostanę złe wyniki i będę się stresować jeszcze bardziej. Więc wydaje mi si, że najwięcej sensu ma poczekanie do drugich prenatalnych, a do nich został już tylko miesiąc. Ja i tak bym żadnych radykalnych działań nie podejmowała, gdyby coś wyszło. Trochę się nastawiłam, że poznam już płeć (wszyscy mnie ciągle o nią pytają 😅), ale jak o tym pomyślę, to mogę też na tą informację poczekać. Może to jest znak, żeby te pieniądze przeznaczyć na wózek :p

A zmieniając temat na przyjemniejszy: jak wasze majówki? 🥰

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka tradycyjnie na grillu 😁 dzisiaj u teściów, jutro u znajomych. Oczywiście mój maluch ma problemy z mięsem więc oczekuje typowo na serki, ewentualnie spróbuję kiełbaski, żeby nie było. Powoli tęsknię za jajkami, ale jak mąż zrobił dzisiaj jajecznice to musiałam ewakuować się z kuchni, a myślałam że jak mdłości puszczają to czas wrócić do tego dobra 😔

Megmery lubi tę wiadomość

• babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dziś udało usmażyć mężowi jajecznicę, ale na myśl o tym, że miałabym je skosztować od razu mnie mdliło 😅

U nas majówka na razie roboczo: ja piorę i prasuję, ogarniam chatę, a mąż siedzi na budowie. Jutro planujemy budowlane ognisko ♥️ chciałam mu coś pomóc, to mi powiedział, że nie ma żadnej roboty dla kobiety w ciąży 🫠

Meg, zdecydowanie kup wózek, olej panoramę!

• Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajagapatrzy, u nas wyjątkowo nie na budowie, bo zaraz po majówce przychodzi ekipa od tynków, więc można było zrobić przerwę. Ja też już nie pomagam w niczym, czasem pojadę potowarzyszyć i posiedzieć na leżaku ;) a jutro chyba zrobimy spontanicznego grilla!

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery, też czekając na wyniki panoramy czytałam reddita i potrafiłam się nieźle zmartwić. Może rzeczywiście to wszystko to jakiś znak żeby te pieniądze przeznaczyć na coś innego - coś, co przyniesie Wam więcej radości niż zmartwień :)

U mnie majówka na spokojnie. Mąż miał ciężki tydzień w pracy plus ostatnie dwa dni pomagał rodzicom, więc jest zmęczony. Spędzamy więc ten czas w domu. Poszliśmy sobie na spacerek, a jutro mam w planach wyciągnąć go do parku. Niemniej nie będę naciskać. Na co dzień mamy mało czasu żeby spędzać go ze sobą i dla mnie już sam fakt, że jesteśmy razem w domu jest wyjątkowy :)

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
‹‹ 218 219 220 221 222
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ