PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie w poprzedniej ciąży ruchy czułam od 17 tyg ,a też miałam łożysko z przodu.
Teraz mam tak samo i tylko jak leżę na wznak to momentami czuje taka rybkę pływająca 😊 -
Cześć!
Marisa, trzymam kciuki za szybkie zażegnanie kryzysu!
U nas dziś w końcu jest pięknie i słonecznie, można chodzić w koszulce z krótkim rękawem ♥️ byłam zajrzeć na synka kuzynki, ma dwa tygodnie i jest tyci tyci, nie wiem jak sobie z takim maleństwem poradzimy 🫢
Lecę myć okna, później szybkie zakupy i budowlane ognisko 🔥
Megmery, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Blossomka wrote:Marisa trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji! 🤞
Dziewczyny, a jak to jest z ruchami i ścianą łożyska? Dobrze rozumiem, że na tylnej jest większa szansa na szybsze czucie ruchów? Ja dopiero po Waszych wpisach zapytałam ginekolog jak to jest u mnie, bo wcześniej sama mi nie powiedziała. Mam na tylnej i wysoko - powiedziała też, że na tym etapie to nie ma znaczenia 🧐.
Też mam na tylnej i wysoku. Na prenatalnych mi powiedziała i w wyniku mam to zapisane -
Mnie się wydaje że moje łożysko podniosło się w taki sposób że jest zarówno z tyłu jak i z przodu - czyli po prostu w dnie macicy. To tak jakbym miała zgadywać po odczuciu pulsowania i ruchach dziecka. A jest ich słuchajcie sporo i już rozumiem te twardnienia macicy, bo to po prostu było maleństwo i gdzieś tam głową się rozpychało i taka reakcja.
Poprzednio miałam zdecydowanie z przodu a ruchy czułam na podobnym etapie, jednak były wyraźnie lżejsze i może dziecko było spokojniejsze. Tutaj już czuję że to szajbus.
Fajnie!
Wczoraj mieliśmy przyjemny dzień i jeszcze lepszy wieczór z mężem😈 odważyłam się skoro wiem że brzuszek ma się dobrze.
Dziś jest aż zbyt cieplo żeby siedzieć w ogrodzie, mamy za małe drzewa żeby dały cień. Także relaks w środku i szykujemy na jutro wałówkę, porządkujemy piwnicę i pokój niuni, aby zrobić miejsce dla… chyba siostry😁
aganieszkam, babajagapatrzy lubią tę wiadomość
-
Ja ruchów nadal nie czuję, brzuch mam nadal mały. Poza bólem piersi i apetytem nic nie wskazuje u mnie na ciążę, no może jeszcze wyniki krwi, coś mi zjada mikroskladnki i widac to w morfologii
W czwartek wizyta, mam nadzieję, że u malucha wszystko ok i po prostu umościł się w matczynym tłuszczyku i dlatego go nie czuję. Zapytam też o łożysko, bo mi lekarka sama nie powiedziała.
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
babajagapatrzy wrote:Ja ruchów nadal nie czuję, brzuch mam nadal mały. Poza bólem piersi i apetytem nic nie wskazuje u mnie na ciążę, no może jeszcze wyniki krwi, coś mi zjada mikroskladnki i widac to w morfologii
W czwartek wizyta, mam nadzieję, że u malucha wszystko ok i po prostu umościł się w matczynym tłuszczyku i dlatego go nie czuję. Zapytam też o łożysko, bo mi lekarka sama nie powiedziała.
A na dokumencie z prenatalnych nie masz napisane gdzie umiejscowione łożysko?
Ja mam już tak wielki brzuch ,że ukryć się nie da i w pracy już sami zauważyli 🙈 -
Marisa, prosze daj znać jak się czujesz? Czy szpital w którym się znajdujesz jest ginekologiczny? Jestem ciekawa jak wygląda opieka w tej chwili, w dzień okołoświąteczny kiedy może być większa ilość wypadków oraz mniejsza ilość medyków.
-
kleopatr4 wrote:Marisa, prosze daj znać jak się czujesz? Czy szpital w którym się znajdujesz jest ginekologiczny? Jestem ciekawa jak wygląda opieka w tej chwili, w dzień okołoświąteczny kiedy może być większa ilość wypadków oraz mniejsza ilość medyków.
Brzuch jak bolał tak boli, dają nospe, luteinę i zastrzyki. Coś czarno to widzę. -
Jesteśmy z Tobą myślami. Czy lekarze wspominali jaki mają plan i jak w najbliższych godzinach będą działać poza lekami? Pessar lub szew?Marisa93 wrote:Brzuch jak bolał tak boli, dają nospe, luteinę i zastrzyki. Coś czarno to widzę.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Marisa93 wrote:Brzuch jak bolał tak boli, dają nospe, luteinę i zastrzyki. Coś czarno to widzę.
Przykro mi, że nie ma ulgi w bólu
Masz coś, żeby chociaż trochę zająć myśli? Audiobooki albo seriale. Czasem im głupszy odmóżdżacz, tym łatwiej nie myśleć o problemach. Trzymamy kciuki ❤️
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Przytulam! 🫂Marisa93 wrote:Brzuch jak bolał tak boli, dają nospe, luteinę i zastrzyki. Coś czarno to widzę.
A która to Twoja ciąża? Miałaś kiedyś łyżeczkowanie? Albo miałaś sprawdzane czy masz infekcje? -
Marisa trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🍀 Co mówią lekarze?
-
@Mim bardzo mi przykro! 😞
@kleopatra ja mam pracę biurową i do poprzedniego tygodnia myślałam że spokojnie da się pracować, ale zaczęły mnie boleć żebra od siedzenia i jednak żałuję że już nie jestem na zwolnieniu - zadeklarowałam się na koniec maja idę już odpoczywać 😉
Majoweczka u rodziny, brzuch wygląda jakby zjadła większy obiad, a ruchów nie czuję żadnych ( łożysko z przodu), z niecierpliwości na nie czekam!
Przeglądam pinteresta i zastanawiam się jaka garderobę kupić na teraz i wakacje - miałam przed ciążą rozmiar xs i 52 kg. Teraz już wchodzę S (od talii w dół) - 56 kg.
Leginsy + t-shirty oversive, ze dwie sukienki odcinane pod biustem, spodenki lub kolarki 🤔Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
08.2025 II FET - Biochem 💔
01.2026 III FET
5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - CRL 19.2 mm, FHR 141u/min

-
Odebrałam część swoich wyników i niestety morfologia też mi leci, ale to chyba jest nieuniknione w ciąży. I niestety ktoś popełnił błąd i zamiast progesteronu zbadali mi prolaktyne
dzwoniłam żeby mi zabezpieczyli próbkę krwi do badania, będę jutro od rana wyjaśniać. Jak nie to znowu muszę się pokłuć.
-
Martit wrote:Odebrałam część swoich wyników i niestety morfologia też mi leci, ale to chyba jest nieuniknione w ciąży. I niestety ktoś popełnił błąd i zamiast progesteronu zbadali mi prolaktyne
dzwoniłam żeby mi zabezpieczyli próbkę krwi do badania, będę jutro od rana wyjaśniać. Jak nie to znowu muszę się pokłuć.
Oby, się dało załatwić bez ponownego chodzenia i kłucia
Martit lubi tę wiadomość
-
CaroShell wrote:@Mim bardzo mi przykro! 😞
@kleopatra ja mam pracę biurową i do poprzedniego tygodnia myślałam że spokojnie da się pracować, ale zaczęły mnie boleć żebra od siedzenia i jednak żałuję że już nie jestem na zwolnieniu - zadeklarowałam się na koniec maja idę już odpoczywać 😉
Majoweczka u rodziny, brzuch wygląda jakby zjadła większy obiad, a ruchów nie czuję żadnych ( łożysko z przodu), z niecierpliwości na nie czekam!
Przeglądam pinteresta i zastanawiam się jaka garderobę kupić na teraz i wakacje - miałam przed ciążą rozmiar xs i 52 kg. Teraz już wchodzę S (od talii w dół) - 56 kg.
Leginsy + t-shirty oversive, ze dwie sukienki odcinane pod biustem, spodenki lub kolarki 🤔
Ja mam ból w pachwinach i lędźwiach i wstaje z krzesła jakbym miała 90 lat. Od wtorku jestem na urlopie i niestety dolegliwości podobne ale zaczynają się dopiero pod koniec dnia. Każde wstanie to jest kilka sekund cierpienia a potem kilka kroków na szerokich nogach.
CaroShell lubi tę wiadomość
-
CaroShell wrote:@Mim bardzo mi przykro! 😞
Leginsy + t-shirty oversive, ze dwie sukienki odcinane pod biustem, spodenki lub kolarki 🤔
Ja mam podobnie strasznie mnie też zebra bolą. Nie mogę zbyt długo siedzieć lepiej mi leżeć 😀
CaroShell lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Ninia wrote:Ja mam ból w pachwinach i lędźwiach i wstaje z krzesła jakbym miała 90 lat. Od wtorku jestem na urlopie i niestety dolegliwości podobne ale zaczynają się dopiero pod koniec dnia. Każde wstanie to jest kilka sekund cierpienia a potem kilka kroków na szerokich nogach.
U mnie podobne dolegliwości od zeszłego tygodnia. Raz bardziej, raz mniej intensywne. -
Ufff, dobrze (znaczy nie dobrze😜) że też to odczuwacie bo już zaczęłam schizowac ze to ból śledzony albo trzustki 😅
A jak u Was ze spaniem?
Przez ten ból żeber, ciężko mi się ułożyć i zaczęłam już gorzej sypiać, gdzie spanie było moim super power (zawsze, wszędzie, zasypiałam w locie do poduszki)Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
08.2025 II FET - Biochem 💔
01.2026 III FET
5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - CRL 19.2 mm, FHR 141u/min