Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w poprzedniej ciąży ruchy czułam od 17 tyg ,a też miałam łożysko z przodu.
    Teraz mam tak samo i tylko jak leżę na wznak to momentami czuje taka rybkę pływająca 😊

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    8.04 - prenatalne -7,13 cm maleństwa, wszystko prawidłowo 🩵

preg.png
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Marisa, trzymam kciuki za szybkie zażegnanie kryzysu!

U nas dziś w końcu jest pięknie i słonecznie, można chodzić w koszulce z krótkim rękawem ♥️ byłam zajrzeć na synka kuzynki, ma dwa tygodnie i jest tyci tyci, nie wiem jak sobie z takim maleństwem poradzimy 🫢

Lecę myć okna, później szybkie zakupy i budowlane ognisko 🔥

Megmery, aganieszkam lubią tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Marisa trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji! 🤞

Dziewczyny, a jak to jest z ruchami i ścianą łożyska? Dobrze rozumiem, że na tylnej jest większa szansa na szybsze czucie ruchów? Ja dopiero po Waszych wpisach zapytałam ginekolog jak to jest u mnie, bo wcześniej sama mi nie powiedziała. Mam na tylnej i wysoko - powiedziała też, że na tym etapie to nie ma znaczenia 🧐.

Też mam na tylnej i wysoku. Na prenatalnych mi powiedziała i w wyniku mam to zapisane

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje że moje łożysko podniosło się w taki sposób że jest zarówno z tyłu jak i z przodu - czyli po prostu w dnie macicy. To tak jakbym miała zgadywać po odczuciu pulsowania i ruchach dziecka. A jest ich słuchajcie sporo i już rozumiem te twardnienia macicy, bo to po prostu było maleństwo i gdzieś tam głową się rozpychało i taka reakcja.
    Poprzednio miałam zdecydowanie z przodu a ruchy czułam na podobnym etapie, jednak były wyraźnie lżejsze i może dziecko było spokojniejsze. Tutaj już czuję że to szajbus.
    Fajnie!
    Wczoraj mieliśmy przyjemny dzień i jeszcze lepszy wieczór z mężem😈 odważyłam się skoro wiem że brzuszek ma się dobrze.
    Dziś jest aż zbyt cieplo żeby siedzieć w ogrodzie, mamy za małe drzewa żeby dały cień. Także relaks w środku i szykujemy na jutro wałówkę, porządkujemy piwnicę i pokój niuni, aby zrobić miejsce dla… chyba siostry😁

aganieszkam, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów nadal nie czuję, brzuch mam nadal mały. Poza bólem piersi i apetytem nic nie wskazuje u mnie na ciążę, no może jeszcze wyniki krwi, coś mi zjada mikroskladnki i widac to w morfologii ;) W czwartek wizyta, mam nadzieję, że u malucha wszystko ok i po prostu umościł się w matczynym tłuszczyku i dlatego go nie czuję. Zapytam też o łożysko, bo mi lekarka sama nie powiedziała.

aganieszkam lubi tę wiadomość

• Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Ja ruchów nadal nie czuję, brzuch mam nadal mały. Poza bólem piersi i apetytem nic nie wskazuje u mnie na ciążę, no może jeszcze wyniki krwi, coś mi zjada mikroskladnki i widac to w morfologii ;) W czwartek wizyta, mam nadzieję, że u malucha wszystko ok i po prostu umościł się w matczynym tłuszczyku i dlatego go nie czuję. Zapytam też o łożysko, bo mi lekarka sama nie powiedziała.

A na dokumencie z prenatalnych nie masz napisane gdzie umiejscowione łożysko?
    Ja mam już tak wielki brzuch ,że ukryć się nie da i w pracy już sami zauważyli 🙈

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    8.04 - prenatalne -7,13 cm maleństwa, wszystko prawidłowo 🩵

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    A na dokumencie z prenatalnych nie masz napisane gdzie umiejscowione łożysko?
    Ja mam już tak wielki brzuch ,że ukryć się nie da i w pracy już sami zauważyli 🙈
    Oo! Dzięki, mam! Tylna ściana, w dnie. Nie wpadłam na to. Dobrze Was mieć 😁

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa, prosze daj znać jak się czujesz? Czy szpital w którym się znajdujesz jest ginekologiczny? Jestem ciekawa jak wygląda opieka w tej chwili, w dzień okołoświąteczny kiedy może być większa ilość wypadków oraz mniejsza ilość medyków.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Marisa93 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Marisa, prosze daj znać jak się czujesz? Czy szpital w którym się znajdujesz jest ginekologiczny? Jestem ciekawa jak wygląda opieka w tej chwili, w dzień okołoświąteczny kiedy może być większa ilość wypadków oraz mniejsza ilość medyków.

Brzuch jak bolał tak boli, dają nospe, luteinę i zastrzyki. Coś czarno to widzę.

‹‹ 219 220 221 222 223
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ