PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie w poprzedniej ciąży ruchy czułam od 17 tyg ,a też miałam łożysko z przodu.
Teraz mam tak samo i tylko jak leżę na wznak to momentami czuje taka rybkę pływająca 😊 -
Cześć!
Marisa, trzymam kciuki za szybkie zażegnanie kryzysu!
U nas dziś w końcu jest pięknie i słonecznie, można chodzić w koszulce z krótkim rękawem ♥️ byłam zajrzeć na synka kuzynki, ma dwa tygodnie i jest tyci tyci, nie wiem jak sobie z takim maleństwem poradzimy 🫢
Lecę myć okna, później szybkie zakupy i budowlane ognisko 🔥
Megmery, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Blossomka wrote:Marisa trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji! 🤞
Dziewczyny, a jak to jest z ruchami i ścianą łożyska? Dobrze rozumiem, że na tylnej jest większa szansa na szybsze czucie ruchów? Ja dopiero po Waszych wpisach zapytałam ginekolog jak to jest u mnie, bo wcześniej sama mi nie powiedziała. Mam na tylnej i wysoko - powiedziała też, że na tym etapie to nie ma znaczenia 🧐.
Też mam na tylnej i wysoku. Na prenatalnych mi powiedziała i w wyniku mam to zapisane -
Mnie się wydaje że moje łożysko podniosło się w taki sposób że jest zarówno z tyłu jak i z przodu - czyli po prostu w dnie macicy. To tak jakbym miała zgadywać po odczuciu pulsowania i ruchach dziecka. A jest ich słuchajcie sporo i już rozumiem te twardnienia macicy, bo to po prostu było maleństwo i gdzieś tam głową się rozpychało i taka reakcja.
Poprzednio miałam zdecydowanie z przodu a ruchy czułam na podobnym etapie, jednak były wyraźnie lżejsze i może dziecko było spokojniejsze. Tutaj już czuję że to szajbus.
Fajnie!
Wczoraj mieliśmy przyjemny dzień i jeszcze lepszy wieczór z mężem😈 odważyłam się skoro wiem że brzuszek ma się dobrze.
Dziś jest aż zbyt cieplo żeby siedzieć w ogrodzie, mamy za małe drzewa żeby dały cień. Także relaks w środku i szykujemy na jutro wałówkę, porządkujemy piwnicę i pokój niuni, aby zrobić miejsce dla… chyba siostry😁
aganieszkam, babajagapatrzy lubią tę wiadomość
-
Ja ruchów nadal nie czuję, brzuch mam nadal mały. Poza bólem piersi i apetytem nic nie wskazuje u mnie na ciążę, no może jeszcze wyniki krwi, coś mi zjada mikroskladnki i widac to w morfologii
W czwartek wizyta, mam nadzieję, że u malucha wszystko ok i po prostu umościł się w matczynym tłuszczyku i dlatego go nie czuję. Zapytam też o łożysko, bo mi lekarka sama nie powiedziała.
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
babajagapatrzy wrote:Ja ruchów nadal nie czuję, brzuch mam nadal mały. Poza bólem piersi i apetytem nic nie wskazuje u mnie na ciążę, no może jeszcze wyniki krwi, coś mi zjada mikroskladnki i widac to w morfologii
W czwartek wizyta, mam nadzieję, że u malucha wszystko ok i po prostu umościł się w matczynym tłuszczyku i dlatego go nie czuję. Zapytam też o łożysko, bo mi lekarka sama nie powiedziała.
A na dokumencie z prenatalnych nie masz napisane gdzie umiejscowione łożysko?
Ja mam już tak wielki brzuch ,że ukryć się nie da i w pracy już sami zauważyli 🙈 -
Marisa, prosze daj znać jak się czujesz? Czy szpital w którym się znajdujesz jest ginekologiczny? Jestem ciekawa jak wygląda opieka w tej chwili, w dzień okołoświąteczny kiedy może być większa ilość wypadków oraz mniejsza ilość medyków.
-
kleopatr4 wrote:Marisa, prosze daj znać jak się czujesz? Czy szpital w którym się znajdujesz jest ginekologiczny? Jestem ciekawa jak wygląda opieka w tej chwili, w dzień okołoświąteczny kiedy może być większa ilość wypadków oraz mniejsza ilość medyków.
Brzuch jak bolał tak boli, dają nospe, luteinę i zastrzyki. Coś czarno to widzę. -