Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam zagadkę jak rozwiązać podział pokoi dla dzieci i co z najmłodszym. Na tę chwilę mały śpi u nas w sypialni, w łóżeczku. Jak był mniejszy spał w dostawce. Noworodek będzie na pewno spał z nami w dostawce lub w łóżku, zależy czy będzie odkładalny 🤭 już przerabiałam kilka scenariuszy, każde dziecko inne. No ale nie wiem co zrobię z synkiem, bo na 2 łóżeczka w sypialni nie mam miejsca 🤔 bliżej porodu będę myśleć, czy on jest gotowy spać w innym pokoju.

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że dziś się wzruszyłam patrząc w lustro. Dociera:) aż zrobiłam zdjęcie brzuszka (po 4 kawałkach włoskiej pizzy). Przyznam szczerze że w 9-11 tygodniu miałam takie wzdęcia że miałam większy niż teraz😂 całe szczęście mi wtedy nie pękł.
    IMG-6617.jpg

BlackAmericano, snieżka, Niecierpliwa2, aganieszkam, Ninia lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy remont na piętrze w domu więc przy okazji już zrobiliśmy pokój Bobusia. Na razie tylko malowanie i tapety, nowe gniazdka, wyjścia na oświetlenie i poczwórna szafa PAX. Planujemy kupić podwójne łóżko (potem pójdzie do pokoju córki) i spać w pokoju dziecka pierwsze kilka msc a mały na dostawce i pewnie częściowo z nami. Potem my wrócimy do siebie.
    Do dziecka kupimy na razie jeszcze tylko komodę a resztę jak będzie starszy. Docelowo ma być jego łóżeczko, jakiś stoliczek/biurko i rozkładana kanapa. Jak macie miejsce to serdecznie polecam w pokoju dziecka taką kanapę, nam się mega przy córce sprawdziło jak była chora, jeszcze była postawiona tak, że nasze głowy dosłownie 50 cm od jej głowy. Ona spała u siebie a my na zmianę na kanapie. Jeszcze w tym roku jak złapała nas grypa i tylko mąż był zdrowy to wszyscy spaliśmy w tym pokoju by miał oko na nas dwie.

kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie to nawet nie wiem gdzie będziemy mieszkać, bo jak mój narzeczony nie znajdzie pracy to będziemy musieli wynająć komuś mieszkanie i wyprowadzić się do jego rodziców na wieś :( Ale bardzo bym tego nie chciała

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pokoiku to ja bardzo chciałam żeby było pomieszczenie dedykowane dziecku. Dobrze że namówiłam męża na wydzielenie z sypialni pokoju i biuro-garderoby. Mamy na tyle małe mieszkanie, że dzięki temu jak córa ma drzemkę to mogę robić cokolwiek w osobnym pomieszczeniu.
    Jak miała pół roku to sprzedaliśmy nasze łóżko i kupiliśmy dla niej przypodłogowe plus osobny materac na którym spaliśmy obok. W sumie mąż śpi dalej i ja czasem.
    To zbawienie żeby wrzucić zabawki w jedno miejsce. Póki mialam niemowlaka to mata piankowa i jeden koszyk z zabawkami mi nie przeszkadzał, chociaż koty czasem cos wyciągnęły i się nawkurzalam. Ale teraz jestem na nie dla strefy salonowej dla dziecka. Tym bardziej w ciąży jak się potykam co rusz o jakieś klocki, a wcale nie mamy tego duzo😅 istny tor przeszkód z toddlerem.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja w sumie to nawet nie wiem gdzie będziemy mieszkać, bo jak mój narzeczony nie znajdzie pracy to będziemy musieli wynająć komuś mieszkanie i wyprowadzić się do jego rodziców na wieś :( Ale bardzo bym tego nie chciała

Rozumiem, że to trudne i stresujące, trzymam kciuki, żeby znalazł! Ale pomyśl, że przynajmniej macie awaryjne opcje 😊 Ja się czasem pocieszam, że przynajmniej w razie czego jest z czego schodzić i dokąd pojechać.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Śnieżko, mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Mój mąż rok temu niespodziewanie stracił pracę, 2 tyg przed końcem umowy poinformowali go, że nie zostanie przedłużona. Przez miesiąc wysyłania CV nikt się do niego nie odezwał, a potem nagle miał 2-3 oferty pracy i mógł wybrać, która najbardziej mu odpowiada, ostatecznie był tylko miesiąc na bezrobociu, a nawet w ostatnich dniach już poszedł przejąć obowiązki w nowym miejscu pracy 😊 wierzę, że u was też uda się szybko złapać dobrą ofertę 🩷

snieżka, Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

8+0 1.65cm 🧸 11+0 4.21cm 🧸 11+5 5.17cm 🩵?

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Rozumiem, że to trudne i stresujące, trzymam kciuki, żeby znalazł! Ale pomyśl, że przynajmniej macie awaryjne opcje 😊 Ja się czasem pocieszam, że przynajmniej w razie czego jest z czego schodzić i dokąd pojechać.

Niby tak, ale dopiero zaadaptowałam się do przeprowadzki do Krakowa, poznałam jakichś ludzi. I jak myślę o kolejnej przeprowadce do miejsca gdzie nikogo znów nie będę znała, w dodatku na wsi bez samochodu to mi słabo 🙈
    Jeszcze nawet nie wykończyliśmy całkiem mieszkania 😥

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u nas jest taki problem, że jego branża upadła i w każdej firmie zwalniają ludzi. Jego znajomi którzy zostali zwolnieni wcześniej z tej firmy, to część z nich znalazła pracę po minimum roku albo pracują jako taksówkarze itp. A teraz z tą branżą jest jeszcze gorzej niż wtedy :(
    Chciałby spróbować w czymś innym, ale pewnie trudno bez doświadczenia i kwalifikacji :(

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka - trzymam kciuki by wszystko się ułożyło i mąż znalazł pracę 🤞

Ninia - a masz może projekt szafy PAX wewnątrz, na który się zdecydowaliście? Ja też myślałam, żeby kupić wnętrze z PAX i wstępnie już konfigurowałam ale może coś mnie zainspiruje 🤭 bo teraz to tak naprawdę nawet nie mamy gdzie położyć jakichś rzeczy które byśmy kupili dla dzidzi i w sumie też dlatego nic nie kupujemy 🫣

Mi się też marzy taki pokoik dziecięcy, myslalam o jakiejś tapecie czy pomalowaniu ścian bo póki co to są białe. Tym bardziej, że mamy jeden pusty pokój, który w domyśle miał być dziecięcy ☺️ a że spaniem to jeszcze zobaczymy jak będzie. U nas też jest taka, że moja psina to jest do mnie mocno przywiązana i musi spać tam gdzie ja więc jeśli będę spać w pokoju dziecka to ona też tam pójdzie 😁

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana biopsja mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷

preg.png
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Niby tak, ale dopiero zaadaptowałam się do przeprowadzki do Krakowa, poznałam jakichś ludzi. I jak myślę o kolejnej przeprowadce do miejsca gdzie nikogo znów nie będę znała, w dodatku na wsi bez samochodu to mi słabo 🙈
    Jeszcze nawet nie wykończyliśmy całkiem mieszkania 😥

W pełni zrozumiałe obawy, ale mocno trzymam kciuki, żeby się nie ziściły ❤️ Na szczęście w Krakowie mimo wszystko trochę tych ofert jest. Chociaż rzeczywiście redukcji też sporo :(

PS nie wiem czy to podpada pod zwolnienia grupowe, ale wtedy firmy często zapewniają też jakieś doradztwo zawodowe albo agencję pośrednictwa pracy. Może mają takie opcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:02

preg.png
‹‹ 221 222 223 224 225
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ