Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 22 maja, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano, FloristKa trzymam za Was kciuki. Najważniejsze, że jesteście pod opieką

PaulinKa ja też korzystam z tego, że wszystko jak na razie (odpukać) jest dobrze i jestem team aktywność fizyczna. Mój lekarz też bardzo zachęca. Co prawda wybrałam raczej spokojniejsze ćwiczenia (joga, rozciąganie, slow pilates) ale 3-4 razy w tygodniu staram się być na zajęciach. Teraz chcę też jeszcze trochę więcej chodzić bo pogoda się poprawila.

PaulinKA, Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 22 maja, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was (Śnieżka?) pisała o fizjo uroginekologicznym na NFZ. Jak się dostać na taką wizytę?

• snieżka Autorytet

Wysłany: 22 maja, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was (Śnieżka?) pisała o fizjo uroginekologicznym na NFZ. Jak się dostać na taką wizytę?
    Tak to ja pisałam :) Trzeba mieć skierowanie od lekarza na NFZ (może być lekarz poz) do pracowni fizjoterapii. W celu skierowania musiałam mieć informacje, że dotyczy ono fizjoterapii uroginekologicznej w ciąży. Chociaż w niewielu miejscach można z tego skorzystać raczej. W Krakowie są chyba tylko 2 takie miejsca.

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 22 maja, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Tak to ja pisałam :) Trzeba mieć skierowanie od lekarza na NFZ (może być lekarz poz) do pracowni fizjoterapii. W celu skierowania musiałam mieć informacje, że dotyczy ono fizjoterapii uroginekologicznej w ciąży. Chociaż w niewielu miejscach można z tego skorzystać raczej. W Krakowie są chyba tylko 2 takie miejsca.
    A może być od gina na NFZ? Może skorzystam 😃 wspominałaś o ujastku ?

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    A może być od gina na NFZ? Może skorzystam 😃 wspominałaś o ujastku ?

Od gina pewnie też może być :) Tak, można w Ujastku i w Scanmedzie

aganieszkam lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 23 maja, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam dzisiaj rano pierwszy skurcz braxtona-hicksa i nieźle się przestraszyłam. Faktycznie brzuch się robi twardy jak czoło. Od razu położyłam się na lewym boku i w kilka sekund przeszło ale wiadomo pierwsze koty za płoty i chwila paniki była mimo że nic nie bolało.

Wczoraj byłam na pierwszym indywidualnym spotkaniu z położną. Jak macie możliwość to spróbujcie skorzystać z tej opcji na NFZ. Dla dziewczyn, które pierwszy raz będą rodzić myślę że że jest to duże wsparcie. Mi się trafiła cudowna położna, która zresztą od wczoraj jest też moją położną, która będzie do nas przychodziła po porodzie. Co prawda jest to pani pod 60 ale z dużą aktualną wiedzą oraz wykładowca na szkołach rodzenia. Chce się ze mną spotykać co tydzień co najmniej do końca wakacji z uwzględnieniem moich i jej wyjazdów urlopowych. Mogę na te spotkania przychodzić z mężem. Na nasze życzenie szczególnie skupimy się na opiece nad noworodkiem. Bardzo mnie ujęło jej zaangażowanie i to, że widać że matka i dziecko są dla niej tak samo ważne i w tym całym procesie też mój dobrostan się liczy.

babajagapatrzy, aganieszkam, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 23 maja, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Melduję się po drugich nadaniach prenatalnych i i dzidzia wszystko jest dobrze 🫶
    Martwi mnie jednak to, że to już 21 tydzień, a ja mam wciąż nisko łożysko z obserwacją do przodującego :( ogólnie moje łożysko jest bardzo rozległe - przednie i przez bok przechodzi w ścianę tylną. Jak u was wyglada sytuacja z łożyskami? Moze mamy, które już rodzimy miały podobnie i łożysko jednak się uniosło później?
    Już nabiłam sobie głowę komplikacjami :( ciągle w tej ciąży czymś się stresuje

Karos31, snieżka, aganieszkam, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

👧 30 👨31
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 23 maja, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nina a te spotkania zastępują Ci szkole rodzenia czy to jest dodatkowo?? Bo ja mam wybrana położna ktora bedzie prowadzić zajecia, plus przychodzić po porodzie i nie wiem czy moge z nia jeszcze miec dodatkowe indywidualne spotka ia 😅 o czym rozmawialiście??

To spoko ze tak wyraźnie udalo Ci sie ten skurcz namierzyć, moich twardnien nie umiałam tak jasno sklasyfikowac i raczej po fakcie ogarniałam ze to to. Natomiast na pewno trwały dłużej 😅 odeszły dolegliwości 1 trymestru, to witamy dolegliwości 2-trymestrowe, prawda? 😅

@panna_m, jak sie czujesz? Jak Twoje wymioty i ogólnie samopoczucie??
    Ja mam podobnie jak ty, łożysko delikatnie nachodzące na szyjkę, niziutka...

Na razie dwoch lekarzy powiedziało ze mam zyc normalnie i sie nie przejmowac i czekac bo na 99% sie podniesie.
    Jeden zasugerował oszczedniejszy tryb zycia , wiec tak delikatnie zaczelam sie oszczędzać , wiecej lezec, ale dalej ćwiczę, chodzę, staram sie zyc i czekac na rozwoj sytuacji.
    Nie mamy kochana na to wpływu. Albo sie podniesie i mosemy rodzic SN albo nie i wtedy cesarka. Ja robię ćwiczenia do porodu SN i basta, ma sie podnieść 😃 jedynie co to warto monitorowac szyjkę czy sie nie skraca i nie rozbiera bo wtedy mogloby byc ryzyko krwawienia ale dopóki szyjka trzyma- mozemy chyba byc spokojne 🫂✊️🌼

aganieszkam, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @nina a te spotkania zastępują Ci szkole rodzenia czy to jest dodatkowo?? Bo ja mam wybrana położna ktora bedzie prowadzić zajecia, plus przychodzić po porodzie i nie wiem czy moge z nia jeszcze miec dodatkowe indywidualne spotka ia 😅 o czym rozmawialiście??

To spoko ze tak wyraźnie udalo Ci sie ten skurcz namierzyć, moich twardnien nie umiałam tak jasno sklasyfikowac i raczej po fakcie ogarniałam ze to to. Natomiast na pewno trwały dłużej 😅 odeszły dolegliwości 1 trymestru, to witamy dolegliwości 2-trymestrowe, prawda? 😅

@panna_m, jak sie czujesz? Jak Twoje wymioty i ogólnie samopoczucie??
    Ja mam podobnie jak ty, łożysko delikatnie nachodzące na szyjkę, niziutka...

Na razie dwoch lekarzy powiedziało ze mam zyc normalnie i sie nie przejmowac i czekac bo na 99% sie podniesie.
    Jeden zasugerował oszczedniejszy tryb zycia , wiec tak delikatnie zaczelam sie oszczędzać , wiecej lezec, ale dalej ćwiczę, chodzę, staram sie zyc i czekac na rozwoj sytuacji.
    Nie mamy kochana na to wpływu. Albo sie podniesie i mosemy rodzic SN albo nie i wtedy cesarka. Ja robię ćwiczenia do porodu SN i basta, ma sie podnieść 😃 jedynie co to warto monitorowac szyjkę czy sie nie skraca i nie rozbiera bo wtedy mogloby byc ryzyko krwawienia ale dopóki szyjka trzyma- mozemy chyba byc spokojne 🫂✊️🌼

U mnie kochana tak samo lekarze mówią- mamy się wstrzymać do 30 tygodnia z ostateczną doagnoza. Pytałam czy mogę spacerować, bo i tak większość czasu przez wymioty albo leżałam w domu albo w szpitalu. Mam nadzieję, że się uniesie mimo tego, że ju 21 tydzień i od początku mówią, że jest nisko. Z szyjką wszystko ok chociaż moja do najdłuższych też nie należy, ale na każdej wizycie jest dokładnie sprawdzana :D trzymam za nas kciuki✊
    Wymioty zaczęły po woli ustawać po 12 tygodniu, ale miałam jeszcze epizod ze szpitalem w 15 i 19 tygodniu właśnie z tego powodu, jednak apogeum było między 8 a 12 tygodniem. Mdłości, ranne i wieczorne, mam do teraz :D

👧 30 👨31
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Cześć dziewczyny! Melduję się po drugich nadaniach prenatalnych i i dzidzia wszystko jest dobrze 🫶
    Martwi mnie jednak to, że to już 21 tydzień, a ja mam wciąż nisko łożysko z obserwacją do przodującego :( ogólnie moje łożysko jest bardzo rozległe - przednie i przez bok przechodzi w ścianę tylną. Jak u was wyglada sytuacja z łożyskami? Moze mamy, które już rodzimy miały podobnie i łożysko jednak się uniosło później?
    Już nabiłam sobie głowę komplikacjami :( ciągle w tej ciąży czymś się stresuje
    Też tak miałam w pierwszej ciąży i się podniosło. Może masz łożysko dwupłatowe? Ja miałam takie w pierwszej i trzeciej ciąży. Ono ma dodatkowy płat, przez co jest duże. Rzadko spotykane, ale się zdarza. Nie ma to żadnego wpływu na ciążę czy dziecko. Jedynie pamiętam, że przy rodzeniu łożyska przy ostatnim porodzie trochę dłużej to trwało, bo właśnie spore było 😅

preg.png

age.png

26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    24.08.2024- transfer 4BB

23dpt jest serduszko
    Niedrożne jajowody ❌
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, na szkołę rodzenia też będę chodzić. Wczoraj położna się mnie pytała czy się zapisałam i nic nie komentowała, że albo to albo to. Szkołę mam w Warszawie w szpitalu, w którym planuję rodzić a do położnej chodzę w przychodni w gminie, w której mieszkam. Co prawda jeżdżę do wsi 20 minut ode mnie (w tyle czasu bym była w centrum Warszawy😅) ale na lokalnym forum mega polecano konkretnie tą położną bo ponoć ta z mojej miejscowości ma wyjebongo.
    Nie wiem też jak jest większych miastach z dostępnością. U nas na wsi jest spoko bo tak jak ona powiedziała, większość ciężarnych korzysta z infrastruktury warszawskiej więc dzięki temu ona na wsi ma czas dla tych co zdecydują się skorzystać z gminnych usług.

PaulinKA, Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, a te indywidualne spotkania z położną i szkoła rodzenia są na NFZ? Bo ja czytałam, że na NFZ przysługuje jedno spotkanie od 21. do 31. tc i 2 spotkania od 32, a ja to wszystko zrealizuję w ramach szkoły rodzenia.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Też tak miałam w pierwszej ciąży i się podniosło. Może masz łożysko dwupłatowe? Ja miałam takie w pierwszej i trzeciej ciąży. Ono ma dodatkowy płat, przez co jest duże. Rzadko spotykane, ale się zdarza. Nie ma to żadnego wpływu na ciążę czy dziecko. Jedynie pamiętam, że przy rodzeniu łożyska przy ostatnim porodzie trochę dłużej to trwało, bo właśnie spore było 😅

Tak, u mnie wykształcił się dodatkowy płat :D mój ginekolog mówi, że dzidziuś leży jak królewicz na puchowej poduszce 😀 a od którego tygodnia zaczęło Ci się podnosić?

👧 30 👨31
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzę na NFZ, od 21 do 31 tygodnia przysługuje jedno spotkanie ale w tygodniu, a potem dwa w tygodniu. Ja z nią jestem umówiona że będę chodzić tak długo aż wyczerpiemy tematy. Wstępnie do końca wakacji. Jako że chcę chodzić z mężem to mnie ustawiła na indywidualne ale jak panie chcą chodzić bez partnerów to wtedy ona robi grupki po 2-3 ciężarne (za zgodą), uważam że to też spoko opcja bo można się wymienić doświadczeniami, zapoznać i pewnie zajęcia są bardziej interaktywne bo w większej grupie więcej pytań.
    U mnie zajęcia są w zwykłym gabinecie więc ona powiedziała, że to nie zastąpi szkoły rodzenia bo tam są materace, piłki i się ćwiczy rzeczy do porodu ale na zajęcia o noworodku przyniesie specjalną lalkę byśmy poćwiczyli pielęgnację bobasa.
    Warto się zainteresować, mój mąż uczestniczył w czymś takim 11 lat temu ale za jakąś grubą kasę. Teraz się wiele zmieniło, szczególnie w opiece nad noworodkiem więc z chęcią jeszcze raz się poduczy.

Wczoraj przez godzinę mówiła mi o oznakach porodu, co się może wydarzyć ale nie musi. Jak się zachować jak dostanę skurczy, jak się zachować jak wody odejdą, kiedy jechać do szpitala itp. Za tydzień będziemy omawiać sposoby znieczulenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 10:00

aganieszkam lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 23 maja, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Tak, u mnie wykształcił się dodatkowy płat :D mój ginekolog mówi, że dzidziuś leży jak królewicz na puchowej poduszce 😀 a od którego tygodnia zaczęło Ci się podnosić?
    Cały czas się powoli podnosiło. Jakoś po 30tc było już tylko brzeźnie przodujące, a przed porodem już miało to minimum od szyjki do porodu SN 🙂 z tego co kiedyś czytałam, to bardzo rzadko się nie podnosi, zazwyczaj do porodu jest wysoko. Jedynie jak to łożysko jest na szyjce to trzeba z każdym krwawieniem szybko na IP. Miałam też zakaz współżycia przez ten czas. Leżeć nie trzeba ale nie można dźwigać czy się przeciążać. Oszczędny tryb życia 🙂

preg.png

age.png

26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    24.08.2024- transfer 4BB

23dpt jest serduszko
    Niedrożne jajowody ❌
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 23 maja, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Cały czas się powoli podnosiło. Jakoś po 30tc było już tylko brzeźnie przodujące, a przed porodem już miało to minimum od szyjki do porodu SN 🙂 z tego co kiedyś czytałam, to bardzo rzadko się nie podnosi, zazwyczaj do porodu jest wysoko. Jedynie jak to łożysko jest na szyjce to trzeba z każdym krwawieniem szybko na IP. Miałam też zakaz współżycia przez ten czas. Leżeć nie trzeba ale nie można dźwigać czy się przeciążać. Oszczędny tryb życia 🙂

Mi w 15 tygodniu w szpitalu powiedzieli że wygląda na centralnie przodujące, ale chyba jeszcze tworzy się dodatkowy płat i tak tez faktycznie było. Teraz na prenatalnych jak dopytałam (byłam u innego lekarza) to potwierdził, że jest nisko i że dochodzi do szyjki- może się podniesie, może nie, więc chyba od 15 tygodnia spektakularnych zmian nie ma :/

👧 30 👨31
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 23 maja, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wielkie łożysko, ale nie wiem czy dwupłatowe. Na USG wygląda jak chmura i jest większe niż dziecko 🫢 ale mam je z przodu z takim zaciągnięciem na górę i lekko na tył. Ale lekarka mówiła, że w miarę rośnięcia macicy będzie się stabilizowało jego górno-przednie położenie w jej opinii.

Pochwalę Wam się, że od kilku dni mocno czuję już naszą rybkę 🐠 w brzuchu. Teraz siedzę z herbatą w ogródku i cały czas czuję smyranie, to jest niesamowicie piękne i uspakajające. Rano nawet mój mąż poczuł na swojej dłoni 🥹

snieżka, PaulinKA, Niecierpliwa2, aganieszkam, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ninia, a te indywidualne spotkania z położną i szkoła rodzenia są na NFZ? Bo ja czytałam, że na NFZ przysługuje jedno spotkanie od 21. do 31. tc i 2 spotkania od 32, a ja to wszystko zrealizuję w ramach szkoły rodzenia.

Z tego, co czytałam to jako tako te spotkania z położną są na NFZ, a szkoła rodzenia najczęściej jest prywatnie, ale niektóre placówki wymyśliły system, w którym zpaisujesz się do nich do położnej i robią takie jakby zajęcia szkoły rodzenia w ramach tej opieki położnej, wtedy jest 2w1 jakby. My raczej pójdziemy do szkoły rodzenia prywatnie, a z położną sama się umówię.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Z tego, co czytałam to jako tako te spotkania z położną są na NFZ, a szkoła rodzenia najczęściej jest prywatnie, ale niektóre placówki wymyśliły system, w którym zpaisujesz się do nich do położnej i robią takie jakby zajęcia szkoły rodzenia w ramach tej opieki położnej, wtedy jest 2w1 jakby. My raczej pójdziemy do szkoły rodzenia prywatnie, a z położną sama się umówię.
    Tak, wiem. Ja mam szkołę rodzenia na NFZ, dlatego dopytuję o te indywidualne spotkania, bo chyba raczej nie będę mi przysługiwać. Chociaż z tego, co wiem to na tej mojej szkole rodzenia dosyć obszernie wszystko omawiają. Są wykłady, zajęcia praktyczne, gimnastyka. Do tego dodatkowe zajęcia z fizjo uroginekologiczną i chyba jeszcze z innymi specjalistami. Więc chyba ta wiedza powinna mi wystarczyć :)

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajaga ja tez czuje juz jakis czas bobasa ale i o ile czekalam z ustesknienien na ruchy tak teraz po prostu jest to dla mnie jakies nieprzyjemne, zwykle jak sie poloze albo w ciagu dnia na chwile odpoczynku albo juz do spania wieczorem to chwila mija i zaczyna sie dyskoteka, jest dosc nisko sporo pod pepkiem jeszcze i zdawaloby mi sie ze jest zbyt maly ale od razu czuje jakies klucia bol tak jakby na pecherz, na jakies wewnętrzne struktury ktorych nawet nie umiem nazwac, nie moge wtedy zasnac krece sie na boki zapomnialam juz jak to bylo z pierwszym ale no na razie nie czuje zadnego uroku🫣myslalam ze to bedzie milusie a nie jest🙄

Zazdroszczę wam tych szkol rodzenia fajnych poloznych, ja mieszkam na takim zadupiu ze nic ciekawego na miejscu nie jest oferowane, mysle jedynie ze po niedzieli zadzwonie do fizjorerapeutki uroginekologicznej jest takowa w miescie oddalonym o 65km🙄 i moze z nia by siebudalo kilka razy spotkac prywatnie oczywiscie bo na nfz tu takich luksusow nie ma

Po dwoch turach antybiotykow w sumie po 20 dniach w koncu mam czysto w moczu brak bakterii za to mam tak wymeczone jelita, biegunka co jeden dzien ju niby ok to kolejnego znowu, a bralam i wciaz biore probiotyki i prebiotyki kwasne mleko takie rzeczy nie wiem jak sobie wiecej pomoc, rzadko w zyciu musialam siegac po antybiotyki, po ostatnim posiewie mowilam ze jesli znow wyjdzie jakas bakteria to niech pisze lekarz w zastrzykach antybiotyk bo juz nie zdzierze wiecej, nie wiem w ogole skad te bakterie w moczu nigdy w zyciu nie mialam takich problemów chyba ciaza oslabia jakas bariere odpornosciowa

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ