Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 25 maja, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floristko, super, że już jesteś w domu!

Black, trzymam kciuki żeby Cię szybko wypuścili! Z drugiej strony: dobrze, że jesteś pod opieką!

Cieszę się ze wszystkich pomyślnych wizyt!

Mnie dziś okropnie boli głowa i już chyba położę się do spania, bo nic innego nie pomoże 🫠

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, dla wszystkich z nas- wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki! Niech macierzyństwo ktore czeka na nas za rogiem bedzie piękną przygodą, dającą satysfakcję, radość, i ten sławetny uśmiech bombelka ktory wszystko wynagradza🥰🥹

Szczególne życzenia kieruję do tych z Was ktore dlugo walczyły o to, by być tu, na fioletowej stronie forum- dla Nas ten dzień jest jeszcze bardziej wyjątkowy i oby kazdy kolejny rozczulał nas tak bardzo- w koncu, obchodzimy wymarzony Dzień Mamy, silne kobiety! We did it! 🍀🌞❤️

Dobrego dnia dla wszystkich mamusiek🌸🍀

Niecierpliwa2, Marty.Na, Mro_22, snieżka, Blossomka, Ala87, Malina90, Megmery, Panna_M, babajagapatrzy, FloristKa, Martit, aganieszkam lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dziś jest wyjątkowy dzień mamy 😊
    Miałam 2 prenatalne i wszystko jest prawidłowo.
    Trochę musiałam się namęczyć i dwa razy wyjść na spacer i cole 😅 ale się udało dokończyć badanie. Lekarz powiedział ,że mnie nie wypuści jak nie sprawdzi wszystkiego.
    Synek waży 376g 🩵🩵🩵

Niecierpliwa2, PaulinKA, snieżka, Marty.Na, White1, Blossomka, Malina90, Megmery, classy, Panna_M, Paulina1106, Martit, aganieszkam, Ala87, Kingus 1 lubią tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    14.07 - 1,2kg synka 🩵

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzruszyły mnie Twoje życzenia PauinKa❤️
    Ja też Wam życzę wszystkiego, co najlepsze z okazji naszego święta! ☺️

Ja dzisiaj nawet dostałam pierwszy w życiu prezent z tej okazji - tulipana od prowadzącej jogi :)
    Chociaż spotkało mnie w sumie też coś niemiłego, bo po tych zajęciach zaczęłam czuć spory ból w okolicach spojenia łonowego. Taki mocno ciągnący i pojawiający podczas ruchu (nawet powolnego chodzenia). Chat gpt twierdzi, że to prawdopodobnie przeciążenie mięśni spojenia łonowego, mam nadzieję, że faktycznie tak jest. Na zajęciach było dużo takich rozkracznych pozycji, które podobno mogą powodować takie przeciążenie.
    Odczuwałyście kiedyś może coś podobnego?

FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 maja, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sniezko, ja to chyba jestem przypadkiem ktory odczuwała wszystkie rodzaje kucia i ciągnięcia w okolicach od piersi do nóg. Owszem, zdarzyło mi sie miec silny bol spojenia lonowego, nie powiązalam tego z żadną szczególną aktywnością, trwał teoche ponad 1 dzien I przeszedł... 🙄

Obserwuj sie, jak nie ma innych objawów , skurczy, twardnienia brzuszka to pewnie faktycznie przeciążenie i przejdzie.

A takie pozycje sa bardzo wazne do porodu wiec nie wyrzucaj sobie ze je robilas- ostatnio gadałam z fizjo ze położne czesto chca np wykorzystać pozycje malasany w porodzie i kobiety wiesz.. nie sa w stanie kucać przez dłuższą chwile, takze no- trzeba ćwiczyć by ten porod mozna bylo prowadzić z położna w sposób ktory nas nie ogranicza, a umożliwia dziecku wyjście na swiat 🤗

Takze odpocznij dzis sobie a na kolejnych zajęciach ustaw poprzeczkę 2 cm niżej po prostu hehe :)) 🌺

snieżka lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

• FloristKa Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w szpitalu ponad tydzień. Daj znać co tam u Ciebie.
    Nie ma to jak w domu, ale nie da się tu tak poleżeć jak w szpitalu 😅
    W domu to zawsze coś do roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 18:35

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Marisa93 Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Ja byłam w szpitalu ponad tydzień. Daj znać co tam u Ciebie.
    Nie ma to jak w domu, ale nie da się tu tak poleżeć jak w szpitalu 😅
    W domu to zawsze coś do roboty.

A jak się teraz czujesz?

• White1 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie, na szczęście trafił się bardzo miły lekarz. Szyjka koło 4cm, nic się z nią nie dzieje. Młody grzeczny, spokojny, bawił się rączkami. Zdjęcia nie dostałam, ale mogę w spokoju lecieć, korzystać i cieszyć się, w końcu w pierwszej ciąży jest się tylko raz 🥹

snieżka, Blossomka, Niecierpliwa2, Marty.Na, aganieszkam, Karos31, kleopatr4, Panna_M, Mro_22, Malina90, FloristKa lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️
    27.07 1120g 🦭

preg.png
  • Doriibzh Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przyszłam z innej grupy zapytać się czy to mogą być ruchy dziecka - rano poczułam takie jakby granie na pianinie dwoma palcami, w ciągu dnia już na 3 i to kilka razy, poniżej pępka. Byłby to świetny prezent na dzień mamy 💗

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
    30/04 3,2cm
    21/05 USG 1trym 6,88cm
    🩷🎀
    30/07 547g 💗
    04/12 🙊👶🙏

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriibzh wrote:
    Hej dziewczyny, przyszłam z innej grupy zapytać się czy to mogą być ruchy dziecka - rano poczułam takie jakby granie na pianinie dwoma palcami, w ciągu dnia już na 3 i to kilka razy, poniżej pępka. Byłby to świetny prezent na dzień mamy 💗

Jeśli to pierwsza ciąża to można pomylić z ruchem jelit.
    Widzę ,że to 14 tydz ciąży, mi się wydaje ,że to jednak za szybko ale kto wie :)

Doriibzh lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    14.07 - 1,2kg synka 🩵

preg.png
  • Doriibzh Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Jeśli to pierwsza ciąża to można pomylić z ruchem jelit.
    Widzę ,że to 14 tydz ciąży, mi się wydaje ,że to jednak za szybko ale kto wie :)

Ok dzięki, już Wam tu nie zasmiecam na nielegalu grupe 😅

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
    30/04 3,2cm
    21/05 USG 1trym 6,88cm
    🩷🎀
    30/07 547g 💗
    04/12 🙊👶🙏

preg.png
  • Ala87 Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) najlepsze życzenia! Ja dziś również powędrowałam na badania II trymestru i otrzymałam pozytywne wieści - 360g zdrowego kawalera (20+0tc) i wszystkim Wam życzę równie pięknych wiadomości :-)

Dorii, ja obstawiam, że to może być to, obserwuj czy pojawiają się w tym samym miejscu - tak mniej więcej - jeśli staną się powtarzalne (np. jutro lub za kilka dni poczujesz podobne w tej okolicy) to bardzo prawdopodobne, że to własnie maluszek puka do Ciebie :-) u mnie takie delikatne znaki pojawiły się dość wcześnie :-)

Niecierpliwa2, Malina90, Doriibzh, aganieszkam, Karos31 lubią tę wiadomość

• Panna_M Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miewacie może takie lekkie piekące zakłucia z lewej bądź prawej strony, jakby na wysokości jajnika? Ja zaobserwowałam u siebie coś takiego. Trwa dosłownie sekundę i puszcza.

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Chociaż spotkało mnie w sumie też coś niemiłego, bo po tych zajęciach zaczęłam czuć spory ból w okolicach spojenia łonowego. Taki mocno ciągnący i pojawiający podczas ruchu (nawet powolnego chodzenia). Chat gpt twierdzi, że to prawdopodobnie przeciążenie mięśni spojenia łonowego, mam nadzieję, że faktycznie tak jest. Na zajęciach było dużo takich rozkracznych pozycji, które podobno mogą powodować takie przeciążenie.
    Odczuwałyście kiedyś może coś podobnego?
    Mam tak do dzisiaj po czwartkowym ogródkowaniu, a w międzyczasie sobotnim pilatesie. Dzisiaj robiłam trening rozciągający z trenerką ale póki co dalej lipa.
    Potrzeba odpoczynku dla tej sfery, to takie zakwasy właśnie. Uczucie jakby kości skamieniały i nie chciały puścić.
    Ale tym bardziej wiem że trzeba ćwiczyć szczególnie takie wykroki z nogami do boku gdzie się otwiera miednice.
    Może odpuść sobie jeden trening na renegerscje, weź magnez lub kąpiel magnezowa i kolejnym razem zrób mniej powtórzeń?

snieżka, PaulinKA lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Mam tak do dzisiaj po czwartkowym ogródkowaniu, a w międzyczasie sobotnim pilatesie. Dzisiaj robiłam trening rozciągający z trenerką ale póki co dalej lipa.
    Potrzeba odpoczynku dla tej sfery, to takie zakwasy właśnie. Uczucie jakby kości skamieniały i nie chciały puścić.
    Ale tym bardziej wiem że trzeba ćwiczyć szczególnie takie wykroki z nogami do boku gdzie się otwiera miednice.
    Może odpuść sobie jeden trening na renegerscje, weź magnez lub kąpiel magnezowa i kolejnym razem zrób mniej powtórzeń?

Chodzę na jogę raz w tygodniu, więc to na pewno nie jest dużo. Podczas ćwiczeń też nie czułam, żeby było coś nie tak. Dopiero jak już prawie doszłam do domu po zajęciach to zaczęłam czuć mocne ciągnięcia i ciężko było mi nogi podnosić 😣 Magnez biorę właśnie codziennie

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być to, rozmawiałam o tym z położną i uprzedzała że w połowie może się odezwać spojenie łonowe. Nie w takim zlym sensie, tyko poziom relaksyny jest na tyle wykoksowany, że ciało się adaptuje i musi dać znać takim bólem że się przestawiają tkanki. Tak na chłopski rozum nieprofesjonalnie tłumaczę.
    Ja w ogóle też biore codziennie magnez na noc taurynian i diglicynian 120 jonów i to już jest za mało kurczę. Dzis dorzuciłam już 200 jonów cytrynianiu po śniadaniu, bo miewałam w tym tygodniu drżenia powiek, większych partii mięśni i coś czuję że pod koniec jeszcze dorzucę np. jablczan bo wysiłek będzie spory, taki trening bądź co bądź.
    Agnieszkam z tego co kojarzę też bierze wyższe dawki magnezu? Jakie obserwujesz różnice gdy nie weźmiesz i jaka formę preferujesz?

snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 27 maja, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dziewczyny, czy miewacie może takie lekkie piekące zakłucia z lewej bądź prawej strony, jakby na wysokości jajnika? Ja zaobserwowałam u siebie coś takiego. Trwa dosłownie sekundę i puszcza.

Panna M- znowu napisze , ze tak 😁 i z tego co sie orientowałam to raczej nie sa bole jajnika (choc latwo je za takie uznac) tylko okolicznych więzadeł, ktore sie rozciagaja jak to wyżej opisała Kleopatra.

@kleopatra ja aktualnie biore cytrynian okolo 200 jonów plus slow mag (ale przyznam ze nie wjem jaka to forma). W dni bardziej aktywne okolo 300, 350 sumarycznie wychodzi, wczoraj zapomnialam o popołudniowej i wieczornej dawce i wzielam jakies 200 i wlasnie z rana poczulam takie łydy przykurczone jak próbowałam sie rozciągnąć.
    Napiszesz jakie sa zalety mieszkania roznych form magnezu i jaka dziala na co?

Ja jedynie slyszalam ze cytrynian moze miec lekko przeczyszczające dzialanie co u mnie obecnie jest bardzo porządane, ale w sumie nie zauważyłam jakiejs spektalukarnej poprawy😅

kleopatr4, Panna_M lubią tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    To może być to, rozmawiałam o tym z położną i uprzedzała że w połowie może się odezwać spojenie łonowe. Nie w takim zlym sensie, tyko poziom relaksyny jest na tyle wykoksowany, że ciało się adaptuje i musi dać znać takim bólem że się przestawiają tkanki. Tak na chłopski rozum nieprofesjonalnie tłumaczę.
    Ja w ogóle też biore codziennie magnez na noc taurynian i diglicynian 120 jonów i to już jest za mało kurczę. Dzis dorzuciłam już 200 jonów cytrynianiu po śniadaniu, bo miewałam w tym tygodniu drżenia powiek, większych partii mięśni i coś czuję że pod koniec jeszcze dorzucę np. jablczan bo wysiłek będzie spory, taki trening bądź co bądź.
    Agnieszkam z tego co kojarzę też bierze wyższe dawki magnezu? Jakie obserwujesz różnice gdy nie weźmiesz i jaka formę preferujesz?
    Bralam Slowmag, nawet 6 tabletek na dobę, jak się twardnienia brzucha uspokoiły to brałam 4 tabletki. Właśnie mi się skończył i biorę Magne B6 2 tabletki i co jakiś czas kąpiele magnezowe i jest ok 😊 skurcze się uspokoiły. Ale przez pierwszy miesiąc brałam właśnie maksymalne dawki, można brać w ciąży 400mg jonów magnezu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 09:11

kleopatr4 lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Panna M- znowu napisze , ze tak 😁 i z tego co sie orientowałam to raczej nie sa bole jajnika (choc latwo je za takie uznac) tylko okolicznych więzadeł, ktore sie rozciagaja jak to wyżej opisała Kleopatra.

@kleopatra ja aktualnie biore cytrynian okolo 200 jonów plus slow mag (ale przyznam ze nie wjem jaka to forma). W dni bardziej aktywne okolo 300, 350 sumarycznie wychodzi, wczoraj zapomnialam o popołudniowej i wieczornej dawce i wzielam jakies 200 i wlasnie z rana poczulam takie łydy przykurczone jak próbowałam sie rozciągnąć.
    Napiszesz jakie sa zalety mieszkania roznych form magnezu i jaka dziala na co?

Ja jedynie slyszalam ze cytrynian moze miec lekko przeczyszczające dzialanie co u mnie obecnie jest bardzo porządane, ale w sumie nie zauważyłam jakiejs spektalukarnej poprawy😅
    Mnie po cytrynianie magnezu czyściło przed ciążą 🙈 a nie mogłam długo dojść od czego mam biegunki 🙃 dlatego raczej tej formy unikam 😆
    W ciąży poprzedniej brałam Cyclo 3 fort na żylaki i ten lek też powoduje u mnie biegunki 🙈

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorki za brak uzpełnienia pierwszej strony. Miałam trochę zawirowań plus mega dużo pracy związanej z przekazniem obowiązków. Dodatkowo zaliczyłam parę bezsennych nocy... tak więc koniec zeszłego tygodnia i weekend to była walka o przetrwanie.
    Porproszę wpisujcie mi dzisiaj, a ja bedę uzupełniać.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ