PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A propos magnezu, nie wiem czy pisałam. Jeśli tak, to sorry 😅
Ważne, żeby nie łączyć magnezu z wapniem czy żelazem w tym samym czasie. Wchłanianie może zaburzyć też mocna herbata, kawa.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Faktycznie cytrynian może trochę pobudzić metabolizm, chociaż teraz już tego nie odczuwam tak jak z początku jak brałam przy kp. Ale może to kwestia ciążowych hormonów ze neutralizują. Raczej unikam jak nie muszę, nie na codzień.PaulinKA wrote:@kleopatra ja aktualnie biore cytrynian okolo 200 jonów plus slow mag (ale przyznam ze nie wjem jaka to forma). W dni bardziej aktywne okolo 300, 350 sumarycznie wychodzi, wczoraj zapomnialam o popołudniowej i wieczornej dawce i wzielam jakies 200 i wlasnie z rana poczulam takie łydy przykurczone jak próbowałam sie rozciągnąć.
Napiszesz jakie sa zalety mieszkania roznych form magnezu i jaka dziala na co?
Ja jedynie slyszalam ze cytrynian moze miec lekko przeczyszczające dzialanie co u mnie obecnie jest bardzo porządane, ale w sumie nie zauważyłam jakiejs spektalukarnej poprawy😅
Na pewno w pierwszej części dnia pobudzająco działa jablczan czy taurynian, a wieczorem wyciszająco diglicynian.
Waśnie wiele zależy od tego jakie kto ma potrzeby, na mnie dobrze działa to co biorę.
Tez mam ostatnio przykurczone zbite łydki… zaczęło się🤣 -
Na szczęście bóle spojenia łonowego minęły całkowicie. Pierwszy raz coś takiego miałam i się przestraszyłam, bo nawet leżąc nie byłam za bardzo w stanie ruszyć nogą czy przekręcić się na bok.
Ja biorę cytrynian magnezu z b6 głównie ze względu na bezsenność, żeby jakoś spotęgować działanie minimalnej dawki leku na sen.
Kleopatr, czyli na sen najlepiej powinien działać diglicynian?
Niecierpliwa2, aganieszkam, kleopatr4, FloristKa lubią tę wiadomość
-
snieżka wrote:Na szczęście bóle spojenia łonowego minęły całkowicie. Pierwszy raz coś takiego miałam i się przestraszyłam, bo nawet leżąc nie byłam za bardzo w stanie ruszyć nogą czy przekręcić się na bok.
Ja biorę cytrynian magnezu z b6 głównie ze względu na bezsenność, żeby jakoś spotęgować działanie minimalnej dawki leku na sen.
Kleopatr, czyli na sen najlepiej powinien działać diglicynian?
To super, że przeszło! Mnie wczoraj na zakupach złapał ból brzucha, a nawet nic nie nosiłam za bardzo. Po powrocie poleżałam i też się uspokoiło na szczęście
A jak te stawy? Bo pamiętam, że miałaś jakieś bóle. -
Według mnie tak, ale może Twój organizm potrzebowałby jakiejś konkretnej mieszanki. A działają na Ciebie wspomagające rutyny np. picie kieliszka soku z wiśni jako taki zapalnik dla organizmu „idziemy spać”? Ja czasem sobie wypije bo wiśnia działa jakoś tam na hormony a z drugiej strony to taki szocik dla mnie🤪snieżka wrote:Na szczęście bóle spojenia łonowego minęły całkowicie. Pierwszy raz coś takiego miałam i się przestraszyłam, bo nawet leżąc nie byłam za bardzo w stanie ruszyć nogą czy przekręcić się na bok.
Kleopatr, czyli na sen najlepiej powinien działać diglicynian? -
kleopatr4 wrote:Według mnie tak, ale może Twój organizm potrzebowałby jakiejś konkretnej mieszanki. A działają na Ciebie wspomagające rutyny np. picie kieliszka soku z wiśni jako taki zapalnik dla organizmu „idziemy spać”? Ja czasem sobie wypije bo wiśnia działa jakoś tam na hormony a z drugiej strony to taki szocik dla mnie🤪
Nie próbowałam wiśni, ale próbowałam melisę, akupunkturę, akupresurę i wiele innych metod i nic na mnie nie działa bez małej dawki leku na sen. Chociaż ciekawe jest to, że biorę tak małą dawkę tego leku, że lekarz się dziwi jak to możliwe, że na niego reaguję. Ale też na początku ten lek brałam w dawce ponad 8xwiekszej i nie spałam przez prawie tydzień, bo musiałam się przyzwyczaić do leku. Później stopniowo zmniejszałam dawkę krojąc tabletkę na małe części.
Niecierpliwa, miło że pytasz
Na szczęście stawy też na razie odpuściły
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
@BlackAmericano, @Mro_22, jak tam u Was, Dziewczyny?
Ja miałam intensywny tydzień, więc nie miałam za bardzo czasu myśleć o nadchodzących prenatalnych, ale dzisiaj już mnie trochę dopada stresik. Jednak na pierwszych mieliśmy tę zaleconą kontrolę i boję się, że znowu coś będzie do weryfikacji i stresu... Proszę o kciuki na piątek 😊 -
My dziś po połówkowych, dziecko zdrowe 399 gram, kawał chłopa już. Za to szyjka dzis 2,4 cm i zrobił się większy lejek. 11 czerwca kontrola u mojej ginekolog.
Karos31, Niecierpliwa2, kleopatr4, snieżka, Mro_22, babajagapatrzy, Malina90, Ala87, aganieszkam, Blossomka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
Dzięki, że pytasz ❤️Niecierpliwa2 wrote:@BlackAmericano, @Mro_22, jak tam u Was, Dziewczyny?
Ja miałam intensywny tydzień, więc nie miałam za bardzo czasu myśleć o nadchodzących prenatalnych, ale dzisiaj już mnie trochę dopada stresik. Jednak na pierwszych mieliśmy tę zaleconą kontrolę i boję się, że znowu coś będzie do weryfikacji i stresu... Proszę o kciuki na piątek 😊
W poniedziałek krew pobrana, żeby wykluczyć moją krew z pobranego materiału podczas amniopunkcji. Pozostaje mi czekać, ale wyniki mają być w tym tygodniu.
Z pozytywnych rzeczy - nie ma już krwiaka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 17:48
snieżka, Niecierpliwa2, Ala87, aganieszkam, pandzia 🐼, Sawka8 lubią tę wiadomość
-
Mro_22 wrote:Dzięki, że pytasz ❤️
W poniedziałek krew pobrana, żeby wykluczyć moją krew z pobranego materiału podczas amniopunkcji. Pozostaje mi czekać, ale wyniki mają być w tym tygodniu.
Z pozytywnych rzeczy - nie ma już krwiaka.
To do końca tygodnia już niedługo, trzymam kciuki za pozytywne wyniki ❤️ No i super, że krwiak zniknął, zawsze to mniej stresu! 😀 -
Cześć!
Gratuluję udanych wizyt i dorodnych bobasków! 🥹
Ninia, kiedy idziesz na L4?
Ja już ciągnę na oparach, dziś prowadziłam stacjonarne szkolenie i po trzech godzinach w aucie i 7h szkolenia pierwszy raz mocno spuchły mi nogi. Poleżałam z nogami do góry i wypiłam domowy izotonik i jest lepiej. Coraz częściej fantazjuję o wolnym 🫢
Z miłych rzeczy: wczoraj z okazji pierwszego dnia may dostalam od brata i bratowej gryzaki Mombella mikroskarpetusie 🫶🏻
snieżka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za troskę. Fizycznie czuję się ok, nic nie boli i nie ciągnie.
Niemniej wczoraj miałam okropny zjazd psychiczny i przepłakałam praktycznie cały dzień, bo każdego dnia dostawałam inne informacje odnośnie tego, co ze mną robią.
Dziś już konkrety, więc za dnia czułam się spokojniejsza. Pod wieczór złapał mnie trochę stres, bo jutro na usg ma się wyjaśnić, czy wrócę do domu. Trzymajcie kciuki 🤞🏻
No i gratulacje udanych wizyt ❤️ liczę, że w poniedziałek będę mogła już pójść na swoje prenatalne poza szpitalem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 18:27
Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
BlackAmericano wrote:Dzięki dziewczyny za troskę. Fizycznie czuję się ok, nic nie boli i nie ciągnie.
Niemniej wczoraj miałam okropny zjazd psychiczny i przepłakałam praktycznie cały dzień, bo każdego dnia dostawałam inne informacje odnośnie tego, co ze mną robią.
Dziś już konkrety, więc za dnia czułam się spokojniejsza. Pod wieczór złapał mnie trochę stres, bo jutro na usg ma się wyjaśnić, czy wrócę do domu. Trzymajcie kciuki 🤞🏻
No i gratulacje udanych wizyt ❤️ liczę, że w poniedziałek będę mogła już pójść na swoje prenatalne poza szpitalem.
Współczuję stresu, niepewność i czekanie są najgorsze. Trzymam kciuki, żeby Cię wypuścili ❤️ Ostatnio pisałaś, że na razie bez szwu, utrzymała się ta diagnoza?
BlackAmericano lubi tę wiadomość
-
Na razie tak, ale kolejne kroki zostaną postanowione po USG.Niecierpliwa2 wrote:Współczuję stresu, niepewność i czekanie są najgorsze. Trzymam kciuki, żeby Cię wypuścili ❤️ Ostatnio pisałaś, że na razie bez szwu, utrzymała się ta diagnoza?
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Okej. Jutro wizyta u ginekologa prowadzącego, w piątek prenatalne ^^.Marisa93 wrote:A jak się teraz czujesz?
Dzidzia kopie, wiec jakos tak leci ten dzień
Mieliśmy dziś dzień mamy i taty w przedszkolu. Fajnie.
Mro_22 lubi tę wiadomość
-
Ja się pochwalę, że w końcu fajnie przybieram na wadze, zmniejszylam o połowę dawkę leków na mdlosci, ale chyba już zostanę przy tej jednej tabletce, bo mdłości są a nie chce, żeby wymioty wróciły 😐
Ostatnio prawie nic nie plamiłam to od dziś znowu większe plamienia 🙄 może dlatego, że dziś więcej Małego nosiłam. Coraz mocniej czuję ruchy i są pierwsze kopniaki 😍 a nie jakieś przelewania.
Jutro muszę zrobić krzywą cukrową. Trzymajcie kciuki, żebym wytrzymała 🤢 fatalnie znoszę to badanie. Mam nadzieję, że tam nie zejdę, bo mam podejrzenie hipoglikemii 🙃 a ja się cukrzycy bałam 🙈
kleopatr4, Niecierpliwa2, Ninia, snieżka lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Nie musisz robić tego badania, są inne opcje.aganieszkam wrote:Ja się pochwalę, że w końcu fajnie przybieram na wadze, zmniejszylam o połowę dawkę leków na mdlosci, ale chyba już zostanę przy tej jednej tabletce, bo mdłości są a nie chce, żeby wymioty wróciły 😐
Ostatnio prawie nic nie plamiłam to od dziś znowu większe plamienia 🙄 może dlatego, że dziś więcej Małego nosiłam. Coraz mocniej czuję ruchy i są pierwsze kopniaki 😍 a nie jakieś przelewania.
Jutro muszę zrobić krzywą cukrową. Trzymajcie kciuki, żebym wytrzymała 🤢 fatalnie znoszę to badanie. Mam nadzieję, że tam nie zejdę, bo mam podejrzenie hipoglikemii 🙃 a ja się cukrzycy bałam 🙈
Daj znać czy mąż jeszcze jest w PL czy już wyjechał i działasz z gromadką sama?
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
U mnie drugi dzień z rzędu pojawia sie lekki skurcz łydki rano, od dzisiaj dorzucę dodatkowy magnez i zobaczę czy pomoże. Biorę asmag z polecenia mojej gin 🧐.
Wczoraj cały dzień na wysokich obrotach w biurze, wróciłam wykończona i zasnęłam o 19. Chyba już zostanę tylko na zdalnej 🙈.
Dzisiaj mam połówkowe, bardzo mnie to stresuje. Trzymajcie kciuki 🥹❤️.
Niecierpliwa2, Malina90, aganieszkam, Dorka.38 lubią tę wiadomość