PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Apropos fotelików jeszcze- może mnie wyprowadzicie z błędu, ALE w tej ciąży stwierdziłam, że nie kupuję już łupiny.
Młode jeździły w łupinie od szwagierki, ale ona też jest w ciąży i muszę oddać, stwierdziłam że zamiast kupować łupinę na chwilę kupię duży fotelik dla środkowej bo już będzie mogła taki mieć, a nasz swandoo dostanie młodą dzidzia bo ma wkładkę od 44 cm, a przynajmniej jest na obrotowej bazie i mega go lubię.
Fotelika do przenoszenia dziecka nie używam, przy starszej już mnie mega denerwowało to taszczenie tej łupiny i i tak wyciągałam wózek i ją przekładałam, poza tym nawet specjalnie nie dokupowałam adapterów do wózka.
Ale się zastanawiam czy nie kombinuję za bardzo🤨
A jeśli chodzi o ruchy to ja też już 20tc, łożysko z tyłu, 3 ciąża i prawie nic nie czuję;/
-
Hmm, no ja sobie nie wyobrażam nie mieć łupiny, zwłaszcza przy trzecim dziecku. Dużo przemieszczam się samochodem, dziecko co chwilę wypinać i wkładać do wózka było problematyczne,zwłaszcza że w samochodzie zasypiał a jak go wyjęłam to się często budził. Więc sporo używałam łupiny, czy do lekarza, czy odprowadzić starszaki do przedszkola. Czasem musiałam mieć wolne ręce. Łupinę odłożę na chwilę, a jak dziecko na rękach? Są alternatywy jak chusta czy dobre nosidło, ale znowu to motać czy zapinać na parkingu 🙈 więc zależy co kto potrzebuje 😉Paulina1106 wrote:Apropos fotelików jeszcze- może mnie wyprowadzicie z błędu, ALE w tej ciąży stwierdziłam, że nie kupuję już łupiny.
Młode jeździły w łupinie od szwagierki, ale ona też jest w ciąży i muszę oddać, stwierdziłam że zamiast kupować łupinę na chwilę kupię duży fotelik dla środkowej bo już będzie mogła taki mieć, a nasz swandoo dostanie młodą dzidzia bo ma wkładkę od 44 cm, a przynajmniej jest na obrotowej bazie i mega go lubię.
Fotelika do przenoszenia dziecka nie używam, przy starszej już mnie mega denerwowało to taszczenie tej łupiny i i tak wyciągałam wózek i ją przekładałam, poza tym nawet specjalnie nie dokupowałam adapterów do wózka.
Ale się zastanawiam czy nie kombinuję za bardzo🤨
A jeśli chodzi o ruchy to ja też już 20tc, łożysko z tyłu, 3 ciąża i prawie nic nie czuję;/
Pytanie czy ten fotelik będzie bezpieczny dla takiego malucha? Nie znam dokładnie modelu.
A i czy nie czepiają się w szpitalu, że zabierzecie noworodka "na rękach"? Czy do wózka go dacie, a potem do fotelika? Wiem, że niektóre szpitale pilnują, czy rodzice mają fotelik.
kleopatr4, Paulina1106 lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
napisz do fotelik.info lub innych takich na instagramie. mi kiedyś doradzali za darmo jak nie byłam pewna.
ja bez łupiny sobie nie wyobrażam, ale przyznaje, że nie znam tej firmy o której piszesz i nie wiem jak noworodek by w tym leżał. niestety często jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, więc tutaj trzeba ocenić, czy dziecko ma bezpieczna pozycję czy ta wkładka to tylko chwyt reklamowy... bo często te foteliki dla dzieci starszych zwyczajnie nie nadają się dla noworodków.
no i u mnie nie wyjdziesz ze szpitala bez fotelika - nie wiem jak jest u Was w Polsce.
i nie będzie Ci wygodniej z łupiną? jak dziecko zaśnie w aucie to wyciągasz z łupiną i może spać dalej, a tak rozbudzać je wyciąganiem itp...
przemyśl to sobie na spokojnie jeszcze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 23:52
Paulina1106, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po wizycie kontrolnej!
Bobo wazy 490 g i jest z tych mniejszych, 28 percentyl, tak jakby tydzien do tylu ma ale dr mówiła ze tu juz pewnie tez ma wplyw ze ja bylam malenkim dzieckiem. Szkoda tylko ze ja rosne jak na drożdżach a nie malenstwo🤭
Aa i łożysko juz wyżej!!! 😍😍😍 podniosło sie!
Główny plat juz 5 cm od szyjki, jakas koncowka lozyska- 2 cm od szyjki!
I nie mam na razie żelaza zleconego, tylko 3 tyg na przycisniecie z dieta, pozwolenie na watrobke raz w tygodniu, plus wysmazone steki, burak w koktajlu i zakwasie itd 🤣 takze podoba mi sie ze dr pozwoliła mi jeszcze naturalnie sprobowac, zamawiam dzis zakwas i kupuje wątrobke i jablko🤤
Takze niech tylko dzidzia sobie nadrabia a resztę ogarniemy 😍 za tydzien zaczynam szkolenie rodzenia no i w ogole ten czerwiec juz sobie dajemy tak zeby cos z tej wyprawki skompletować, zamówić szafę itd... coraz bliżej do poznania tego malucha...
Dzis oficjalnie rozpoczęłam 6 miesiac...🥹
Niecierpliwa2, Megmery, Ala87, snieżka, Malina90, Frena, kleopatr4, Kingus 1, espoir, Blossomka, FloristKa, aganieszkam, Mro_22 lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie kontrolnej!
Bobo wazy 490 g i jest z tych mniejszych, 28 percentyl, tak jakby tydzien do tylu ma ale dr mówiła ze tu juz pewnie tez ma wplyw ze ja bylam malenkim dzieckiem. Szkoda tylko ze ja rosne jak na drożdżach a nie malenstwo🤭
I nie mam na razie żelaza zleconego, tylko 3 tyg na przycisniecie z dieta, pozwolenie na watrobke raz w tygodniu, plus wysmazone steki, burak w koktajlu i zakwasie itd 🤣 takze podoba mi sie ze dr pozwoliła mi jeszcze naturalnie sprobowac, zamawiam dzis zakwas i kupuje wątrobke i jablko🤤
Takze niech tylko dzidzia sobie nadrabia a resztę ogarniemy 😍 za tydzien zaczynam szkolenie rodzenia no i w ogole ten czerwiec juz sobie dajemy tak zeby cos z tej wyprawki skompletować, zamówić szafę itd... coraz bliżej do poznania tego malucha...
PaulinKA siostro transferowa - super wieści❤️🍀 Gratulacje ja też rozpoczęłam 6 miesiąc.
Robiłaś już krzywą cukrową?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 10:57
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

-
Staram się Was nadrabiać jak mogę, ale nie zawsze się wyrabiam 🤭
Ale aż zwróciłam uwagę jak Kingus 1 napisałaś, że zaczynasz 6 m-c 🤭myślę sobie, że u mnie to jeszcze daleko do tego, bo przecież wciąż jestem na początku i potem patrzę na Twój suwaczek a tam 23 t i tak.. o kurczę to przecież ja też prędzej czy póżniej zacznę 6 m-c 🤣
PaulinKA, Kingus 1 lubią tę wiadomość
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

-
classy wrote:Staram się Was nadrabiać jak mogę, ale nie zawsze się wyrabiam 🤭
Ale aż zwróciłam uwagę jak Kingus 1 napisałaś, że zaczynasz 6 m-c 🤭myślę sobie, że u mnie to jeszcze daleko do tego, bo przecież wciąż jestem na początku i potem patrzę na Twój suwaczek a tam 23 t i tak.. o kurczę to przecież ja też prędzej czy póżniej zacznę 6 m-c 🤣
Czas pędzi bardzo szybko. Jesteś już blisko 23 tygodnia ciąży. Nawet nie wiem kiedy połowa zleciało. Zaraz też zaczniesz 6 miesiąc.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
Zerknijcie sobie - będzie kurs stacjonarny z Izą Dembińska w wawie
https://kursy.rodzimy.pl/next/public/catalog/product/produkt-20250825195547?fbclid=IwRlRTSASLgsRleHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEe9GFypKKKsR7uk-epEaF53zAe5Jm5uuzbRKxYo4fUN6d6XyZNlldYeYd3hz4_aem_81sHQsUpZNzwXcNt8O5A5w
Wiem że jest was sporo stamtąd. Koleżanka była ze 2 tygodnie temu na takiej edycji w Trójmieście i poleca:) -
Kingus 1 wrote:Czas pędzi bardzo szybko. Jesteś już blisko 23 tygodnia ciąży. Nawet nie wiem kiedy połowa zleciało. Zaraz też zaczniesz 6 miesiąc.
Taaak i właśnie to mnie zaskoczyło. Jakoś ciągle mam wrażenie, że jestem w 4 a tu już 6 m-c za rogiem.
Kingus 1 lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶
👩
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
👦
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm; 19+6: II prenatalne: 320 g 💖

-
@kingus, ja mialam 1 krzywą jakos w 13 tc po odstawieniu metforminy, ale teraz mam zrobic przed kolejną kontrolą takze juz niebawem mnie to czeka 😵💫 no dzis zaczynamy oficjalnie 6 miesiac, ba! To ostatni miesiac drugiego trymestru, szoook! A Ty? Kiedy idziesz na to cudne badanie?
@classy, ty tez tu bedziesz lada dzien hihi
ten szas tak zasuwa..😃
classy, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:@kingus, ja mialam 1 krzywą jakos w 13 tc po odstawieniu metforminy, ale teraz mam zrobic przed kolejną kontrolą takze juz niebawem mnie to czeka 😵💫 no dzis zaczynamy oficjalnie 6 miesiac, ba! To ostatni miesiac drugiego trymestru, szoook! A Ty? Kiedy idziesz na to cudne badanie?
ten szas tak zasuwa..😃
PaulinKA ja już byłam tydzień temu na krzywej cukrowej. Przyznam ze ta glukoza to nawet mi smakowała, kupiłam cytrynową, pyszna była. W piątek po Bożym Ciele wizyta u lekarza to zobaczę co powie ale chyba wyniki okej.
Glukoza na czczo 70
Glukoza po godzinie 133,00
Glukoza po 2 godzinach 121,00.
Aganieszkam z naszego forum już mi udzieliła odpowiedzi, że wynik okej.
PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
Połówkowe 💙 - 480 gram

-
espoir wrote:napisz do fotelik.info lub innych takich na instagramie. mi kiedyś doradzali za darmo jak nie byłam pewna.
ja bez łupiny sobie nie wyobrażam, ale przyznaje, że nie znam tej firmy o której piszesz i nie wiem jak noworodek by w tym leżał. niestety często jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, więc tutaj trzeba ocenić, czy dziecko ma bezpieczna pozycję czy ta wkładka to tylko chwyt reklamowy... bo często te foteliki dla dzieci starszych zwyczajnie nie nadają się dla noworodków.
no i u mnie nie wyjdziesz ze szpitala bez fotelika - nie wiem jak jest u Was w Polsce.
i nie będzie Ci wygodniej z łupiną? jak dziecko zaśnie w aucie to wyciągasz z łupiną i może spać dalej, a tak rozbudzać je wyciąganiem itp...
przemyśl to sobie na spokojnie jeszcze 🙂
No właśnie ja i tak wyciągam na drzemki bo nie uznaję spania w łupinie, druga córka była już praktycznie nie noszona w łupinie bo po prostu wolałam moją dwójkę włożyć do wózka jak gdzieś musiałyśmy iść niż ciągnąć za jedną rękę 1,5 roczne dziecko a w drugiej taszczyć łupinę, dlatego mam te przemyślenia
Co do wyjścia ze szpitala- u nas też niby pilnują więc w razie czego po prostu pożyczę od siostry jej łupinę albo mała pójdzie do wózka, w końcu chyba też są osoby które nie jadą samochodem ze szpitala?;p
Co do bezpieczeństwa, wydaje mi się całkiem ok, na pewno niebo a ziemia w porównaniu z tą moją wcześniejszą łupiną, ale dzięki dziewczyny, w sumie przemyślę to jeszcze raz, zresztą zawsze mogę podjechać do sklepu i po prostu kupić fotelik.
U nas to też będzie przemeblowanie bo mi się 3 foteliki z tyłu nie zmieszczą, więc albo wymiana samochodu na nowy, albo tata chodzi piechotą🫣 bo ja tyłka nie wcisnę między 2 foteliki z tyłu… a co dopiero on…
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
rozumiem 🙂 moje dzieci to w sumie na początku miały turbo drzemki i były przyklejone do mnie lub do Męża, więc jak zasnęły gdziekolwiek indziej niż na nas, to broń Boże nie ryzykowaliśmy pobudki 🫣🤪
co do za małego samochodu to temat znam - u nas 6 fotelików - ładowanie ich do auta i zapisanie pasów zajmuje chyba 15 minut 🫣
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ale Wy to już chyba autobusikiem jeździcie🥰😂espoir wrote:rozumiem 🙂 moje dzieci to w sumie na początku miały turbo drzemki i były przyklejone do mnie lub do Męża, więc jak zasnęły gdziekolwiek indziej niż na nas, to broń Boże nie ryzykowaliśmy pobudki 🫣🤪
co do za małego samochodu to temat znam - u nas 6 fotelików - ładowanie ich do auta i zapisanie pasów zajmuje chyba 15 minut 🫣
Mąż na początku roku kupił takie renault duże 8 osobowe, że będzie rozwojowo super dla nas skoro więcej dzieci w planach. Już widziałam te wycieczki nad morze czy w inny plener
Podczas jednej wycieczki w góry ze znajomymi zorientowaliśmy się że ma tylko dwa izofixy🤦🏼♀️… dla większych dzieci fotelik na pasy może by uszedł no ale moje maluchy jednak wolałabym wpinać bezpieczniej no i dupa i to auto do wymiany na pewno… -
Paulinka super wieści ^^
Na żelazo polecam koktajl : szpinak kiwi pomarańcza banan dla słodyczy 🥰 woda. Mi mega po tym żelazo skoczyło bardzo ładnie, piłam sobie tak dwa razy w tyg
Polecam profil na instagramie healthyomnomnom ta dziewczyna to skarbnica wiedzy na podniesienie ferrytyny 🥰
Ja już czuje wyraźne ruchy, ale to też moja 3 ciaza. Jednak nie pamietam żeby w poprzednich takie ruchome były, ten to jakiś szatan
Co do łupiny to ja w 1 ciazy uzywałam tylko, do transportu z samochodu do domu. Nigdy nie używałam go tak jak wózka, chyba nawet nie jest to zalecane , ale moze po 6 latach coś się zmieniło 🤔
espoir, snieżka, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
wcześniej mieliśmy Citroena Grand C4 Picasso i tu wchodziło 5 fotelików. teraz mamy Citroena SpaceTourer 🙂 niby wydawać by się moglo, że duże auto, ale jak jedziemy gdzieś do parku i damy do bagażnika wózek, 6 hulajnóg, 6 kasków, tonę jedzenia i picia, pieluchy itp to nagle nie ma gdzie palca włożyć 🫣Paulina1106 wrote:Ale Wy to już chyba autobusikiem jeździcie🥰😂
Mąż na początku roku kupił takie renault duże 8 osobowe, że będzie rozwojowo super dla nas skoro więcej dzieci w planach. Już widziałam te wycieczki nad morze czy w inny plener
Podczas jednej wycieczki w góry ze znajomymi zorientowaliśmy się że ma tylko dwa izofixy🤦🏼♀️… dla większych dzieci fotelik na pasy może by uszedł no ale moje maluchy jednak wolałabym wpinać bezpieczniej no i dupa i to auto do wymiany na pewno…
macie więcej dzieci w planach? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 14:49
-
jeśli nie jest to niewiadomo ile czasu to można 🙂FloristKa wrote:Co do łupiny to ja w 1 ciazy uzywałam tylko, do transportu z samochodu do domu. Nigdy nie używałam go tak jak wózka, chyba nawet nie jest to zalecane , ale moze po 6 latach coś się zmieniło 🤔
jak jedziemy np z noworodkiem do przychodni na szczepienie itp to wolę w lupinie niż przekładać do wózka...
aganieszkam, FloristKa lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:
ten szas tak zasuwa..😃
taaak, właśnie dzisiaj to sobie uświadomiłam 😃 oj strasznie szybko ucieka👩+👦+🐶
👩
👦
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️

-
PaulinKA wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie kontrolnej!
To super wieści! Mam nadzieję, że i u mnie łożysko się podniesie w końcu. Wizyta już niedługo.
👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳