Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos fotelików jeszcze- może mnie wyprowadzicie z błędu, ALE w tej ciąży stwierdziłam, że nie kupuję już łupiny.
    Młode jeździły w łupinie od szwagierki, ale ona też jest w ciąży i muszę oddać, stwierdziłam że zamiast kupować łupinę na chwilę kupię duży fotelik dla środkowej bo już będzie mogła taki mieć, a nasz swandoo dostanie młodą dzidzia bo ma wkładkę od 44 cm, a przynajmniej jest na obrotowej bazie i mega go lubię.
    Fotelika do przenoszenia dziecka nie używam, przy starszej już mnie mega denerwowało to taszczenie tej łupiny i i tak wyciągałam wózek i ją przekładałam, poza tym nawet specjalnie nie dokupowałam adapterów do wózka.
    Ale się zastanawiam czy nie kombinuję za bardzo🤨

A jeśli chodzi o ruchy to ja też już 20tc, łożysko z tyłu, 3 ciąża i prawie nic nie czuję;/

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    Apropos fotelików jeszcze- może mnie wyprowadzicie z błędu, ALE w tej ciąży stwierdziłam, że nie kupuję już łupiny.
    Młode jeździły w łupinie od szwagierki, ale ona też jest w ciąży i muszę oddać, stwierdziłam że zamiast kupować łupinę na chwilę kupię duży fotelik dla środkowej bo już będzie mogła taki mieć, a nasz swandoo dostanie młodą dzidzia bo ma wkładkę od 44 cm, a przynajmniej jest na obrotowej bazie i mega go lubię.
    Fotelika do przenoszenia dziecka nie używam, przy starszej już mnie mega denerwowało to taszczenie tej łupiny i i tak wyciągałam wózek i ją przekładałam, poza tym nawet specjalnie nie dokupowałam adapterów do wózka.
    Ale się zastanawiam czy nie kombinuję za bardzo🤨

A jeśli chodzi o ruchy to ja też już 20tc, łożysko z tyłu, 3 ciąża i prawie nic nie czuję;/
    Hmm, no ja sobie nie wyobrażam nie mieć łupiny, zwłaszcza przy trzecim dziecku. Dużo przemieszczam się samochodem, dziecko co chwilę wypinać i wkładać do wózka było problematyczne,zwłaszcza że w samochodzie zasypiał a jak go wyjęłam to się często budził. Więc sporo używałam łupiny, czy do lekarza, czy odprowadzić starszaki do przedszkola. Czasem musiałam mieć wolne ręce. Łupinę odłożę na chwilę, a jak dziecko na rękach? Są alternatywy jak chusta czy dobre nosidło, ale znowu to motać czy zapinać na parkingu 🙈 więc zależy co kto potrzebuje 😉
    Pytanie czy ten fotelik będzie bezpieczny dla takiego malucha? Nie znam dokładnie modelu.
    A i czy nie czepiają się w szpitalu, że zabierzecie noworodka "na rękach"? Czy do wózka go dacie, a potem do fotelika? Wiem, że niektóre szpitale pilnują, czy rodzice mają fotelik.

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
‹‹ 278 279 280 281 282
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ