Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Panna_M Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja od początku ciąży zmagam się ze wzmożoną wydzieliną- śluz jest mleczy. Lekarze mówią, że to zmiany fizjologiczne i że to normalne. Czy wy też tak macie? Czy jednak w drugim trymestrze już ustało? :(

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @panna_m ja od kiedy biore provag doustnie (aktualnie 3x w tyg) to mam taka wlasnie mleczna jasna wydzielinę, i dzis na kontroli Pani dr zachwycała sie moja wydzielina pochwowa 🤣 takze mysle ze jasna bezzapachowa wydzielina jest jak najbardziej ok!

Panna_M lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dziewczyny, ja od początku ciąży zmagam się ze wzmożoną wydzieliną- śluz jest mleczy. Lekarze mówią, że to zmiany fizjologiczne i że to normalne. Czy wy też tak macie? Czy jednak w drugim trymestrze już ustało? :(

Mi to w drugim się chyba nasiliło, ale nie cały czas. Czasami jest tylko troche widocznej wydzieliny, czasami jakbym popuściła. Chociaż też czuje więcej wydzieliny jak się poce (a teraz ciepło weszło) więc może to taki odruch obronny organizmu żeby sobie otarć nie zrobić 🤷

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś pasek z wypłatą i zorientowałam się że nie zgadza mi się coś.
    Zwolnienie miałam do 3ego, a potem kolejne od 5ego. Lekarz mi pominął 4. Czy będzie mógł to skorygować na kolejnym spotkaniu? Ile jest czasu na taką edycję? Bo widzę że udzielili mi za ten dzień urlop🫠

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jeśli nie jest to niewiadomo ile czasu to można 🙂
    jak jedziemy np z noworodkiem do przychodni na szczepienie itp to wolę w lupinie niż przekładać do wózka...
    Ja tak samo 😉 no i jak zaśnie to łatwiej przełożyć śpiące dziecko z łupiny do łóżeczka już w domu, bo w drodze z fotelika do domu się obudzi 😅
    No i też super jest to, że można dziecko w zimie wziąć w łupinie, przykryć kocem czy otulaczem i ma cieplutko przy przenoszeniu do pomieszczenia.

FloristKa lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • FloristKa Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ma jakiś sens ;) ja już nie pamietam jak my robiliśmy
    Też mi się wydaje ze na szczepienia czy cos to braliśmy w łupinie ;D

Co do wydzieliny.. zawsze warto zrobić posiew ;) zeby sie nie martwić

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa wrote:
    Mi to w drugim się chyba nasiliło, ale nie cały czas. Czasami jest tylko troche widocznej wydzieliny, czasami jakbym popuściła. Chociaż też czuje więcej wydzieliny jak się poce (a teraz ciepło weszło) więc może to taki odruch obronny organizmu żeby sobie otarć nie zrobić 🤷

U mnie w drugim trymestrze się nasilo na pewno, w pierwszym mam wrażenie, że było tego mniej. I też na wizytach się mówią, że taka ładna wydzielina, także tak chyba ma być 🙈

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

preg.png
  • Panna_M Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @panna_m ja od kiedy biore provag doustnie (aktualnie 3x w tyg) to mam taka wlasnie mleczna jasna wydzielinę, i dzis na kontroli Pani dr zachwycała sie moja wydzielina pochwowa 🤣 takze mysle ze jasna bezzapachowa wydzielina jest jak najbardziej ok!

Znów mnie uspokoilas :D

PaulinKA lubi tę wiadomość

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
  • Panna_M Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Zwolnienie miałam do 3ego, a potem kolejne od 5ego. Lekarz mi pominął 4. Czy będzie mógł to skorygować na kolejnym spotkaniu? Ile jest czasu na taką edycję? Bo widzę że udzielili mi za ten dzień urlop🫠

Wydaje mi się że jest na to 3 tygodnie? Nie wiem jednak jak to wygląda w przypadku gdy lekarz uciął ci jeden dzień :/
    Ja robiłam korektę zwolnienia przez złe kody chorobowe i takie zwolnienie musiał poprawiać lekarz, ktory je wystawił. U mnie sytuacja miała miejsce w szpitalu, więc ciężko było mi akurat tego lekarza złapać na telefon :|

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
  • Panna_M Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po badaniach krwi i tsh aktualnie mam 3,2 przy euthyroxie 25.
    No i oczywiście jak zwykle liczne bakterie w moczu. Ostatnio też tak miałam, a posiew był ujemny. Naprawdę myślałam, że dobrze pobrałam tym razem próbkę.
    Jesteście może po leczeniu infekcji pęcherza w ciąży?

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•macica dwurożna

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Ja jestem po badaniach krwi i tsh aktualnie mam 3,2 przy euthyroxie 25.
    No i oczywiście jak zwykle liczne bakterie w moczu. Ostatnio też tak miałam, a posiew był ujemny. Naprawdę myślałam, że dobrze pobrałam tym razem próbkę.
    Jesteście może po leczeniu infekcji pęcherza w ciąży?

Ja na samym początku miałam bakterie, ale nie bardzo liczne i obyło się bez antybiotyku. Teraz profilaktycznie biorę Prenacaps Uro i odpukać jest ok :) I piję bardzo dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 19:24

preg.png
  • Mro_22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:

Też mam wrażenie, że w drugim trymestrze jest jej nawet trochę więcej. W pierwszej ciąży tak nie było. Mówiłam o tym ginekologowi, tym bardziej, że zastanawiałam się czy to nie wody płodowe po amniopunkcji. Sprawdził szyjkę i w ogóle i mówi, że wszystko w porządku.

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
  • Mro_22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki amniopunkcji, trisomia 21, 13 i 18 wykluczone, monosomia X, która wyszła w SANCO też wykluczona. Znaleziono duplikację na chromosomie 22. W poniedziałek mam konsultację z genetykiem to się czegoś więcej dowiem. Z jednej strony cieszę się, że to co wyszło w SANCO zostało wykluczone, bo te wady to były konkretne, a z drugiej strony nie jest to pełna radość. Ale tak naprawdę może się okazać, że np. ja i mój synek też mamy taką duplikację i wszystko jest ok

FloristKa, aganieszkam, Ala87 lubią tę wiadomość

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:

Jeśli lekarz wystawił błędnie zwolnienie to może je anulować i wystawić w każdej chwili. Ja pierwsze zwolnienie miałam wystawione o dzień za wcześnie (kiedy byłam w pracy) i po 2 tygodniach lekarz mi je anulował i wystawił nowe.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro_22 wrote:
    Mam wyniki amniopunkcji, trisomia 21, 13 i 18 wykluczone, monosomia X, która wyszła w SANCO też wykluczona. Znaleziono duplikację na chromosomie 22. W poniedziałek mam konsultację z genetykiem to się czegoś więcej dowiem. Z jednej strony cieszę się, że to co wyszło w SANCO zostało wykluczone, bo te wady to były konkretne, a z drugiej strony nie jest to pełna radość. Ale tak naprawdę może się okazać, że np. ja i mój synek też mamy taką duplikację i wszystko jest ok

Właśnie czytałam o tym, że około 70% przypadków duplikacji 22 jest dziedziczone po jednym z rodziców, który może mieć słabo wyrażone objawy lub nie mieć ich wcale. Więc jest duża szansa, że dziecko będzie miało tę wadę, ale może ona nie przekładać się na zdrowie i funkcjonowanie.

Mro_22 lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Jeśli lekarz wystawił błędnie zwolnienie to może je anulować i wystawić w każdej chwili. Ja pierwsze zwolnienie miałam wystawione o dzień za wcześnie (kiedy byłam w pracy) i po 2 tygodniach lekarz mi je anulował i wystawił nowe.
    I mnie dziś minęło 4 tygodnie, a widzę się z nim za tydzień. No nic powiem mu że jest kłopocik i niech coś kombinuje

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Frena Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:

U mnie też sporo wydzieliny, raz jest bardziej gęsta, a raz taka jakby wodnista. Pani dr powiedziała, że im wyżej w ciąży to tej wydzieliny będzie więcej i jeśli jest bezzapachowa, nie ma dziwnego koloru, nic nie swędzi to wszystko jest ok :)

Byłam dziś na wizycie kontrolnej i nasza Córa ma już 500 g 😍Pół kilograma szczęścia, jak powiedziała ginekolog 🩷Równo 2 tygodnie temu na połówkowych było 376 g więc chyba rośnie ładnie. Poza tym łożysko wysoko i szyjka ok. Jak się przebierałam do badania to miałam takie zaćmienie, że rozebrałam się aż do stanika i dopiero wtedy się skapnęłam, że coś zdjęłam za dużo 😂 Na szczęście byłam zamknięta w łazience przy gabinecie.

Martwi mnie tylko moja tarczyca. Przed tą ciążą dostałam najmniejszy Euthyrox bo TSH było ciut za wysokie do planów prokreacyjnych, no i od kiedy zaszłam w ciążę to na każdej kontroli mam zwiększaną dawkę :( teraz brałam 5x50 mcg+ 2x25 mcg ale ostatnie wyniki wyszły mi takie dziwne, że lekarka kazała powtórzyć bo się zastanawiała, czy to nie błąd w laboratorium. Dziś powtórzyłam i wyszło podobnie jak było:
    TSH 1,12 czyli ładne
    FT3 1,89 (norma 3,21-5,45)
    FT4 0,98 (norma 0,93-1,7)
    Jakimś cudem udało mi się na dziś wieczorem jeszcze złapać teleporadę do niej i na razie przez 7 dni mam brać 75 mcg i za tydzień znowu kontrola samego FT3 i FT4 czy się coś podniosło i znowu wizyta. Znowu będzie polowanie na termin do punktu pobrań bo na wtorek przyszły już nic nie ma (korzystam z enelmed) :(

No ale nic to, najważniejsze że Dziewczyna nam rośnie🩷endokrynolożkę mam w porządku i jej ufam, wiec na pewno to ogarnie. Jeju ja też na dniach inauguruję 6sty miesiąc! ♥️ Cudownie 😍

snieżka, Niecierpliwa2, babajagapatrzy, aganieszkam lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro_22 wrote:
    Tak jak napisałaś, to pewnie nie jest jeszcze pełna radość, ale z drugiej strony część najtrudniejszych obaw została wykluczona i wreszcie masz konkretne informacje, a nie samą niewiedzę. Teraz najważniejsze będzie dowiedzieć się od genetyka, co dokładnie oznacza ta duplikacja.

A jak Ty się z tym wszystkim czujesz? Chcesz poczekać spokojnie do poniedziałku, czy próbujesz już coś czytać i dowiadywać się wcześniej?

Trzymam za Was mocno kciuki ❤️

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję się po prenatalnych. Mały waży 470 g i wszystko okey

Mro_22, snieżka, Niecierpliwa2, Frena, babajagapatrzy, aganieszkam, Megmery, Ala87 lubią tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Mro_22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Tak jak napisałaś, to pewnie nie jest jeszcze pełna radość, ale z drugiej strony część najtrudniejszych obaw została wykluczona i wreszcie masz konkretne informacje, a nie samą niewiedzę. Teraz najważniejsze będzie dowiedzieć się od genetyka, co dokładnie oznacza ta duplikacja.

A jak Ty się z tym wszystkim czujesz? Chcesz poczekać spokojnie do poniedziałku, czy próbujesz już coś czytać i dowiadywać się wcześniej?

Trzymam za Was mocno kciuki ❤️

Trochę już czytałam, bo chcę się przygotować do tej rozmowy. U mnie wyszła duplikacja wielkości 2,1 Mb, która jest zmianą średnią, ale może nie mieć żadnych objawów, albo mogą być znaczne. Chcę sobie poczytać czego mam się spodziewać, ale też chcę mieć w głowie gotowe odpowiedzi typu: czy np. w dzieciństwie miałam problemy logopedyczne itp.
    Tym bardziej że wiem, że jak będą pobierać krew ode mnie i męża to czekanie na kolejne wyniki badań potrwa kolejne kilka tygodni.
    Dzięki za kciuki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 20:19

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
‹‹ 280 281 282 283 284
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ