Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • FloristKa Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro. Trzymam kciuki, żeby sie okazało ze wada jest nieszkodliwa

Dziewczyny ja w poprzedniej ciazy uzywałam takiego aspiratora dla nosków co trzeba bylo dzidzia wyciągać gluty przez dmuchanie czy raczej wciąganie powietrzem.
    Ale dzis natrafiłam na reklamę takiego elektrycznego cuda...
    Moze któraś z Was używała?

Mro_22 lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    To ja mam taki patent, że na szafce nocnej mam naszykowaną szklankę z wodą i malutki spodeczek na który wieczorem wyłuskuję sobie tabletkę. Rano taka nieprzytomna tylko biorę tę tabletkę popijam i śpię dalej 😉A jak już się obudzę całkiem to sprawdzam, że tabletki nie ma na spodeczku, czyli ją wzięłam. Tak to potem ciągle się zastanawiałam, czy na pewno wzięłam lek czy nie, próbowałam liczyć ile brakuje w blistrze itd 😆
    Też zaczynałam od 25, ale nie w ciąży, tylko wcześniej. Potem 50 i też naprzemiennie i teraz to 75 i 100. Najpierw było 75x5 i 100x2 potem 75x6 i 100x1 i znów powrót do 75x5 i 100x2 także to wszystko to takie zmienne 😅 wizyty mam co 6 tygodni

Frena lubi tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Frena Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Też zaczynałam od 25, ale nie w ciąży, tylko wcześniej. Potem 50 i też naprzemiennie i teraz to 75 i 100. Najpierw było 75x5 i 100x2 potem 75x6 i 100x1 i znów powrót do 75x5 i 100x2 także to wszystko to takie zmienne 😅 wizyty mam co 6 tygodni

To widzę, że nie tylko u mnie także żonglowanie dawkami z wizyty na wizytę :D też chodzę co ok. 6 tygodni.

Marty.Na lubi tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:

Dziewczyny ja w poprzedniej ciazy uzywałam takiego aspiratora dla nosków co trzeba bylo dzidzia wyciągać gluty przez dmuchanie czy raczej wciąganie powietrzem.
    Ja uwielbiam katarek do odkurzacza ale hałasu robi tyle… kupię nowy albo z mesmed albo bocioland.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:

Ja moglabym miec i katarek do odciągania buzia albo odkurzaczem ale maz jest totalnie przeciwnikiem (bez konkretnego powodu oczywiście 😅) wiec chyba tu zdecydujemy sie na dosc drogi gadżet jakim jest Noosibo Pro, ktos tam mi polecił i Pan tabletka chyba tez pisał zw jest spoko.
    A Tobie jaki model sie rzucił w oczy? Jest tego sporo na rynku w tym duzo tańsze wiec mysle ze warto sprobowac a katarek do wyciągania buzią i tak miec (bo jest go latwo zabrać na wyjazd czy cos)

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niestety w niedzielę okazało się, że parametry amniopunkcji są podwyższone i tego samego dnia dostałam mieszankę trzech antybiotyków - 3x dziennie dożylnie i 2x tabletka. W sobotę kończę leczenie, a w piątek niestety kolejna amniopunkcja, po której okaże się, czy leczenie zadziałało.

Widziałam pytanie o to, czemu zrobiono mi amniopunkcję.
    USG poza skróconą szyjką było prawidłowe, podobnie krew i posiewy, a mimo wdrożonego leczenia luteiną po początkowej poprawie szyjka znów się skróciła.
    Założono więc, że szyjka może się skręcać przez infekcję wewnątrzmaciczną, do której należy pobrać płyn owodniowy.
    Podobnie ze sprawdzeniem efektów leczenia. Jeżeli krew jest ok to nie zobaczymy w niej ewentualnej poprawy.
    Trzymajcie kciuki żebyśmy dwie wróciły do domu.

FloristKa, PaulinKA, aganieszkam, Karos31 lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:
    Hej, niestety w niedzielę okazało się, że parametry amniopunkcji są podwyższone i tego samego dnia dostałam mieszankę trzech antybiotyków - 3x dziennie dożylnie i 2x tabletka. W sobotę kończę leczenie, a w piątek niestety kolejna amniopunkcja, po której okaże się, czy leczenie zadziałało.

USG poza skróconą szyjką było prawidłowe, podobnie krew i posiewy, a mimo wdrożonego leczenia luteiną po początkowej poprawie szyjka znów się skróciła.
    Założono więc, że szyjka może się skręcać przez infekcję wewnątrzmaciczną, do której należy pobrać płyn owodniowy.
    Podobnie ze sprawdzeniem efektów leczenia. Jeżeli krew jest ok to nie zobaczymy w niej ewentualnej poprawy.

Tulę mocno, nawet sobie nie wyobrażam jaki to stres 🫂 Trzymam za Was kciuki jeszcze mocniej. Jak już tu nie raz padło, dobrze że jesteś pod opieką, widać, że nie ignorują żadnej opcji. Mam nadzieję, że antybiotyki pomogą i cała sytuacja się uspokoi.

BlackAmericano lubi tę wiadomość

preg.png
  • FloristKa Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black americano. Współczuję stresu ;-( Doskonale Cie rozumiem. Trzymam kciuki żeby po antybiotykach bylo ok !!!
    Na pewno wrócicie razem do domku, zobaczysz!!!

Mi sie wyświetlił odciagacz marki feelo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 16:30

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, przykro mi że padło na Ciebie i że masz się czym martwić. Wstawię się za Tobą, aby w końcu było tak jak należy, żeby już mógł zapanować spokój i radosne oczekiwanie.
    Czy dalej przebywasz na oddziale? Jak się czujesz poza wiadomym z szyjką?

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ja moglabym miec i katarek do odciągania buzia albo odkurzaczem ale maz jest totalnie przeciwnikiem (bez konkretnego powodu oczywiście 😅) wiec chyba tu zdecydujemy sie na dosc drogi gadżet jakim jest Noosibo Pro, ktos tam mi polecił i Pan tabletka chyba tez pisał zw jest spoko.
    A Tobie jaki model sie rzucił w oczy? Jest tego sporo na rynku w tym duzo tańsze wiec mysle ze warto sprobowac a katarek do wyciągania buzią i tak miec (bo jest go latwo zabrać na wyjazd czy cos)
    Tez chcieliśmy go kupić tylko gdzies doczytałam ze jak zapcha sie czy tam cos sie stanie z wężykiem lub silnikiem to nie ma części zamiennych. Dla mnie z tego względu odpada. Nie pamiętam jak w kontekście awaryjności wychodził, czy to się zdarza często. Ale skoro o tym wspominano to uznałam że mam stracha na taką inwestycje.

Niecierpliwa2, PaulinKA lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro_22 wrote:
    Mam wyniki amniopunkcji, trisomia 21, 13 i 18 wykluczone, monosomia X, która wyszła w SANCO też wykluczona. Znaleziono duplikację na chromosomie 22. W poniedziałek mam konsultację z genetykiem to się czegoś więcej dowiem. Z jednej strony cieszę się, że to co wyszło w SANCO zostało wykluczone, bo te wady to były konkretne, a z drugiej strony nie jest to pełna radość. Ale tak naprawdę może się okazać, że np. ja i mój synek też mamy taką duplikację i wszystko jest ok

Mro bardzo się cieszę, że już masz wyniki, ze najgorsze zostało wykluczone! Kamień z serca… myśl pozytywnie, zobaczysz wszystko będzie dobrze 😘 czytałam o tym i może w ogóle niczym się nie objawiać duplikacja… trzymam za Was cały czas mocno kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻

Mro_22 lubi tę wiadomość

• Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:

BlackAmericano trzymaj się… strasznie mi przykro, ze masz takie nerwy :( :( oby leczenie pomogło ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

• BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Black, przykro mi że padło na Ciebie i że masz się czym martwić. Wstawię się za Tobą, aby w końcu było tak jak należy, żeby już mógł zapanować spokój i radosne oczekiwanie.
    Czy dalej przebywasz na oddziale? Jak się czujesz poza wiadomym z szyjką?
    Bardzo dziękuję każdej z Was za wsparcie.
    Fizycznie czuję się dobrze. Jeden z leków jedynie zawsze muszę odespać, ale poza tym jest ok.
    Psychicznie za to bywa różnie.

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blackamericano, tulę mocno i trzymam kciuki za Twoją Wojowniczkę✊️✊️✊️ duzo sily dla Ciebie i rodzinki na najbliższe dni... 🫂

@kleopatra, oho, nie wiedzialam o tym braku możliwości wymiany części. Masz jakis moze inny elektryczny aspirator polecony??

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Frena Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano, mocno trzymam kciuki za Was, żeby antybiotyki pomogły i aby dalej było już tylko z górki bez niepotrzebnych stresów 🤞🤞🤞

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Tez chcieliśmy go kupić tylko gdzies doczytałam ze jak zapcha sie czy tam cos sie stanie z wężykiem lub silnikiem to nie ma części zamiennych. Dla mnie z tego względu odpada. Nie pamiętam jak w kontekście awaryjności wychodził, czy to się zdarza często. Ale skoro o tym wspominano to uznałam że mam stracha na taką inwestycje.

Kurczę, nie pamiętam o co chodziło, ale też widziałam jakąś rolkę, że coś z nimi jest nie tak, mimo że są super popularne teraz. Niestety nie pamiętam gdzie to było, ani nie szukałam jeszcze lepszej opcji :/

PaulinKA lubi tę wiadomość

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ja uwielbiam katarek do odkurzacza ale hałasu robi tyle… kupię nowy albo z mesmed albo bocioland.
    ja też uwielbiam katarek 🙂 mam też Nosiboo Pro i dla mnie nie jest wart swojej ceny. kupiłam w razie jakiegoś pobytu w szpitalu, a chodzi głośno jak mój odkurzacz. cena nie do porównania.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano wrote:

przytulam 🫂🫂🫂 i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze po tych antybiotykach ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 18:25

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackAmericano, mam nadzieję, że wszystko się dobrze potoczy i pierwszy rzut antybiotyków pomoże! Dobrze, że jesteś pod opieką.

Mro, cieszę się, że już dostały wyniki amniopunkcję, mam nadzieję, że okaże się, że duplikacja nie wpłynie zupełnie na funkcjonowanie maluszka! Daj znać po wizycie u genetyka.

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, strasznie mi przykro, że musisz przechodzić taki stres :( z drugiej strony - nie masz co mieć poczucia winy, że to po Waszej wycieczce do Kampinosu - wygląda na to, że nie miałaś wpływu na tę sytuację. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i małą Apolonię i mocno wierzę, że ta historia będzie mieć dobre zakończenie 😘

‹‹ 282 283 284 285 286
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ