Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    (…) ale po porodzie to niebo a ziemia z tymi mdłościami.
    Przypominam sobie jak w dzień porodu złapały mnie mdłości (a nie miałam od czasu 1 trymestru, nie brałam leków) i męczyłam się do momentu aż nie zwymiotowałam chwilę przed 10cm🤣
    A to uczucie ulgi kiedy masz luz w organach, możesz oddychać, jeść, SIKAĆ😅 cudowne

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Przypominam sobie jak w dzień porodu złapały mnie mdłości (a nie miałam od czasu 1 trymestru, nie brałam leków) i męczyłam się do momentu aż nie zwymiotowałam chwilę przed 10cm🤣
    A to uczucie ulgi kiedy masz luz w organach, możesz oddychać, jeść, SIKAĆ😅 cudowne

Powiem Wam szczerze, że na razie ciężko mi sobie wyobrazić moment dużego brzucha :D póki co mam wciąż taki rączkę mały, ale do wagi wyjściowej sprzed ciąży brakuje mi tylko 1 kg, więc przy stracie 6kg odbiłam 5 :D

Słyszałam też o wymiotach przed porodem i że to właśnie zwiastuje że już tuż tuż :D

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Odstawiłam, wymioty nie wróciły, apetyt wrócił ale lekkie mdłości miałam. Dopiero kilka miesięcy po porodzie wróciłam do jedzenia wszystkich potraw. Np. bardzo długo mnie odrzucało od czarnej herbaty, nawet po porodzie 🫣 ale po porodzie to niebo a ziemia z tymi mdłościami.

Na mnie Xonvea średnio działa, więc Bonjeste biorę.

Agnieszkam, miałaś tak w każdej ciąży? Podziwiam 🙈

👧 30 👨31
    07.2025 CB 💔 1cs
    3 cs

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 196 ✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wspolczuje Wam tych mdłości i tego ze ciagle na tabletkach i ze ciagle odrabiacie straty w kilogramach :( ja to raczej sie musze pilnować by nie przeholować z jedzonkiem bo apetyt mam, a jednak ruchu nieco mniej niz przed ciaza.. 😅

Noo ale chciałam sie pochwalić bo dzis mamy taki fajny dzionek...
    Wczoraj zamówiłam ten kombinezon z engela za 270 zl, no moze nie jest to najlepsze merino jak pisałaś Kleopatra, ale mam nadzieje ze nam wystarczy, a cena jednak okazyjna. No I wiem ze nowy a nie wyprany w Perwolu😅

Maz dzis mi zrobił pysznego wysmażonego ale mięciutkiego steka, karmimy moją ferrytyne 😅 wypiłam tez kawkę na balkonie i zamówiłam zestaw pieluszek muslin, bambus itd :)

Ale - najwazniejsze- kupiliśmy wozek z czego jestem niesamowicie zadowolona! Polowałam na anex etype (wiedząc o jego wadze itd) ale dzis na olx pojawila sie oferta nowszego, lżejszego Anexa Eli, w super stanie, pięknym kolorku jasnej zieleni, doslownie pare rysek na stelażu a tak to mega zadbany. I jeszcze rok gwarancji 😍

Moj syndrom wicia gniazda chwilowo zaspokojony, mogę chillowac dalej ❤️

https://ibb.co/4gDw8Bk5

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
‹‹ 284 285 286 287 288
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ