PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Przypominam sobie jak w dzień porodu złapały mnie mdłości (a nie miałam od czasu 1 trymestru, nie brałam leków) i męczyłam się do momentu aż nie zwymiotowałam chwilę przed 10cm🤣aganieszkam wrote:(…) ale po porodzie to niebo a ziemia z tymi mdłościami.
A to uczucie ulgi kiedy masz luz w organach, możesz oddychać, jeść, SIKAĆ😅 cudowne -
kleopatr4 wrote:Przypominam sobie jak w dzień porodu złapały mnie mdłości (a nie miałam od czasu 1 trymestru, nie brałam leków) i męczyłam się do momentu aż nie zwymiotowałam chwilę przed 10cm🤣
A to uczucie ulgi kiedy masz luz w organach, możesz oddychać, jeść, SIKAĆ😅 cudowne
Powiem Wam szczerze, że na razie ciężko mi sobie wyobrazić moment dużego brzucha
póki co mam wciąż taki rączkę mały, ale do wagi wyjściowej sprzed ciąży brakuje mi tylko 1 kg, więc przy stracie 6kg odbiłam 5 
Słyszałam też o wymiotach przed porodem i że to właśnie zwiastuje że już tuż tuż
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
aganieszkam wrote:Odstawiłam, wymioty nie wróciły, apetyt wrócił ale lekkie mdłości miałam. Dopiero kilka miesięcy po porodzie wróciłam do jedzenia wszystkich potraw. Np. bardzo długo mnie odrzucało od czarnej herbaty, nawet po porodzie 🫣 ale po porodzie to niebo a ziemia z tymi mdłościami.
Na mnie Xonvea średnio działa, więc Bonjeste biorę.
Agnieszkam, miałaś tak w każdej ciąży? Podziwiam 🙈👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Kochane, wspolczuje Wam tych mdłości i tego ze ciagle na tabletkach i ze ciagle odrabiacie straty w kilogramach
ja to raczej sie musze pilnować by nie przeholować z jedzonkiem bo apetyt mam, a jednak ruchu nieco mniej niz przed ciaza.. 😅
Noo ale chciałam sie pochwalić bo dzis mamy taki fajny dzionek...
Wczoraj zamówiłam ten kombinezon z engela za 270 zl, no moze nie jest to najlepsze merino jak pisałaś Kleopatra, ale mam nadzieje ze nam wystarczy, a cena jednak okazyjna. No I wiem ze nowy a nie wyprany w Perwolu😅
Maz dzis mi zrobił pysznego wysmażonego ale mięciutkiego steka, karmimy moją ferrytyne 😅 wypiłam tez kawkę na balkonie i zamówiłam zestaw pieluszek muslin, bambus itd
Ale - najwazniejsze- kupiliśmy wozek z czego jestem niesamowicie zadowolona! Polowałam na anex etype (wiedząc o jego wadze itd) ale dzis na olx pojawila sie oferta nowszego, lżejszego Anexa Eli, w super stanie, pięknym kolorku jasnej zieleni, doslownie pare rysek na stelażu a tak to mega zadbany. I jeszcze rok gwarancji 😍
Moj syndrom wicia gniazda chwilowo zaspokojony, mogę chillowac dalej ❤️
https://ibb.co/4gDw8Bk5
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-