Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba zamówię za jakiś czas na vinted jakiś tani laktator. Widzę, że mozna kupić nawet za 50 zł nowy np. philips avent

FloristKa lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @martit, nozki jak sarenka, a pamiątka bedzie super! Ja mam zaczątek takiego zdjecia czyli zdjecie z testem 😆 czekam az urośnie wiekszy brzuszek by zrobic z usg, ubrankiem no i potem dzidziusiem.... 😅 mwga zgrabna jestes 🌸

@marty.na, sluchaj- lepiej sprawdzić raz za duzi niz raz za malo! Oby jutro dalej wszystko bylo okej zebys spokojnie mogla wrócić do domu. I uważaj na siebie 🍀

@kingus, no to Twoj dzidzius pięknie rosnie! Ciesze sie ze na wisycie wszystko ok, a lozysko wraz ze wzrostem macicy powinno sie podniesc tak jak i u mnie to sie wlasnie wydarza! Ja mam na tylnej wiec aktualnie dr powiedziala ze nie musze wdrazac zadnych akcji.

Ja idę na echo pod koniec czerwca do dra Bielasika, ponoć mega specjalista, 500 zl taka zabawa no ale bede spokojniejsza ❤️

@sniezka, no pewnie ze na vinted znajdziesz nieużywane, bo wlasnie kobitki kupują na zapas a potem to sie nie przydaje 😅 na zaufaj położnej jest ranking laktatorow jakby co :)

@kleopatra, ty kupiłaś ten spiworek zaffiro do wozka?? Ktoś o nim pisal 😅 wlasnie obczajam na vinted ten z wełna, rosnący model... :)

Aa i w rosku jest promocja na pampersiki bambiboo bambusowe, jakby któraś chciala robic pierwsze zapasy 😅 ja kupilam 2 paczki, niech leżą 😅

@blossomka ja uwielbiam obserwować te harce w brzuszku, czesto biore ksiazke i zamiast czytać to patrzę na to jak sie dzidzia porusza 😅 piekne to... a bedzie tylko wyraźniej 🌸🥹

@babajaga, super traska! No i ekstra pamiatka- z waszym hobby, z dzidziusiem, piekna pogoda.... Wrzuc nam jakies anonimowe fotki jesli masz ochote! My jesli pogoda dopisze to w kolejny weekend pojedziemy w Karkonosze tez sie troche poszwedac poki sa sily i nie jest zbyt goraco 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 18:19

aganieszkam, Kingus 1, Marty.Na, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    To ja chyba zamówię za jakiś czas na vinted jakiś tani laktator. Widzę, że mozna kupić nawet za 50 zł nowy np. philips avent
    Może się w ogóle nie przydać, a może to być must have, ciężko przewidzieć, zwłaszcza przy pierwszym dziecku.
    Jak są takie tanie na Vinted i nowe to warto kupić i najwyżej odsprzedać za tyle samo, ja tak robię 😁 rok temu kupiłam podgrzewacz do butelek za grosze, kupiłam tylko dlatego, bo mi się wyświetliła mega okazja. Okazało się, że bardzo dużo go używałam do ogrzewania swojego pokarmu, a teraz do mm 😊

snieżka lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, dzięki za info, kupiłam pieluszki. Mam już jedną paczkę Bamboolove, dokupiłam 5, na pewno się wszystkie przydadzą ;)

Mam też w obserwowanych śpiworki z Zaffiro, fajne mają ceny i chyba się zdecyduję na któryś. Wybrałam już komodę, kupimy ją jak pojedziemy 20.07 na trzecie prenatalne, do tego czasu będziemy funkcjonować wokół kartonów. Po długim weekendzie przychodzi nam kolega męża robić łazienki w nowym domu ❤️ kuchnie mamy zamówioną, ale nie mamy jeszcze podłóg. W sumie przestałam mieć ciśnienie, czasem myślę, że na początku dobrze będzie mieć mamę pod ręką - ciepła zupa i kolejne ramiona do noszenia mogą być na wagę złota :)

Co do naszej „sesji”, to to jest jedyne zdjęcie bez nas ;)

0336ed99576bf.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 19:03

aganieszkam, Frena, PaulinKA, kleopatr4, Karos31, Niecierpliwa2, Malina90, Mro_22 lubią tę wiadomość

• Ninia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od koleżanki dwa laktatory z neno. Jeden taki co się trzyma w ręce, ponoć na początek lepszy a drugi już muszlowy tylko taki na jedną pierś i trzeba wymieniać . Jak się okaże, że będzie mleczarnia to kupię muszlowy na dwie piersi ale ona dała radę odciągać takim na jedną, a w szczytowym momencie ściągała prawie litr mleka dziennie.
    Z tipow to ww. koleżanka reklamowała laktatory i jej przysyłali nowe wiec neno na dobrą politykę. Za każdym razem laktator był zalany z jej winy ale oni nie dochodzili, po prostu wysyłali nowy.

aganieszkam, Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @kleopatra, ty kupiłaś ten spiworek zaffiro do wozka?? Ktoś o nim pisal 😅 wlasnie obczajam na vinted ten z wełna, rosnący model... :)

Aa i w rosku jest promocja na pampersiki bambiboo bambusowe, jakby któraś chciala robic pierwsze zapasy 😅 ja kupilam 2 paczki, niech leżą 😅
    Ja się rozglądałam za makaszka.
    Dzięki za wskazówkę zpieluszkami, lubiłam je w pierwszym miesiącu zanim przeszliśmy na wielo i też kupię jutro ze 2 paczki;)

PaulinKA lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA ja też się wybieram na echo serca płodu po 20 czerwca. Będę robiła w Warszawie w Centrum Medycznym na Agatowej i też ta przyjemność będzie mnie kosztowała 500 złotych.😊

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram
    3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy same z siebie zdecydowałyście się na echo serca płodu czy takie było zalecenie lekarza? Mi póki co żaden z ginów nic nawet nie wspominał… wiadomo, że lepiej wiedzieć czy wszystko ok.

Moja malutka wczoraj dała mi nieźle popalić, chyba imprezę sobie zorganizowała w moim brzuchu / kręciła się niemiłosiernie. Dziś od rana podobnie 😅 może to rzeczywiście zbyt duża ilość zjedzonego arbuza i truskawek teraz przynosi efekty 🙈

FloristKa lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sawko, zapewne w naturalnej ciąży bym nie robiła ale przy IVF lekarze czesto zalecają takie badanie dzidziusia. Nie wiem w jaki sposób metoda zapłodnienia moze miec wplyw na wady serduszka no ale przeciez ze zrobię jesli jest choc cien ryzyka ze cos moglo by wyjść nie tak 😅

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

• Frena Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    PaulinKA ja też się wybieram na echo serca płodu po 20 czerwca. Będę robiła w Warszawie w Centrum Medycznym na Agatowej i też ta przyjemność będzie mnie kosztowała 500 złotych.😊

Agatowa to jeden z lepszych ośrodków 👍 tylko często są opóźnienia więc lepiej się od razu na to nastawić, wziąć książkę albo mieć naszykowane coś do oglądania na telefonie 🙂 i ankieta do wypełnienia jest bardzo szczegółowa.

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Frena Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Hej Dziewczyny, czy same z siebie zdecydowałyście się na echo serca płodu czy takie było zalecenie lekarza? Mi póki co żaden z ginów nic nawet nie wspominał… wiadomo, że lepiej wiedzieć czy wszystko ok.

Moja malutka wczoraj dała mi nieźle popalić, chyba imprezę sobie zorganizowała w moim brzuchu / kręciła się niemiłosiernie. Dziś od rana podobnie 😅 może to rzeczywiście zbyt duża ilość zjedzonego arbuza i truskawek teraz przynosi efekty 🙈

Moja wczoraj przez cały dzień się tak wierciła, że zastanawiałam się kiedy ona śpi 😀 a z kolei dzis rano bez odzewu z brzucha więc już lekko spanikowałam, ale na szczęście powoli się coś tam dzieje 🥰 co za ulga te kopniaczki ❤️

Panna_M lubi tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wskazań, ale dostałam od lekarki na NFZ, więc robię 🤞. Termin mam dopiero na 20 lipca, mam nadzieję, że wszystko będzie ok tak jak do tej pory 🥹.

Sawka8, Panna_M, aganieszkam lubią tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Agatowa to jeden z lepszych ośrodków 👍 tylko często są opóźnienia więc lepiej się od razu na to nastawić, wziąć książkę albo mieć naszykowane coś do oglądania na telefonie 🙂 i ankieta do wypełnienia jest bardzo szczegółowa.

Właśnie lekarz polecił na tych badaniach prenatalnych bo wtedy arytmia serca płodu pokazywała się od czasu do czasu. Właśnie mówił że ten ośrodek jest bardzo dobry i że zanim tam dojadę to pewnie już arytmii nie będzie. Wczoraj mój lekarz prowadzący też mówił to samo. I puścił serduszko i już nie było słychać tego uderzenia serca dodatkowego.
    Ale lepiej sprawdzić dla pewności że wszystko jest dobrze, ewentualnie może trzeba leczyć to wtedy od razu leki.

Jak dzwoniłam to mówili żeby wziąć kartę ciąży i opis badań prenatalnych. Co to za ankieta będzie bo o tym nic nie wspominali przez telefon?

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅

Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @sawko, zapewne w naturalnej ciąży bym nie robiła ale przy IVF lekarze czesto zalecają takie badanie dzidziusia. Nie wiem w jaki sposób metoda zapłodnienia moze miec wplyw na wady serduszka no ale przeciez ze zrobię jesli jest choc cien ryzyka ze cos moglo by wyjść nie tak 😅

Oczywiście, rozumiem - tak jak Ty Paulinko kompletnie nie widzę związku pomiędzy sposobem zapłodnienia a ewentualnymi wadami… ale sama może dla spokoju ducha zdecyduje się na badanie. Poczekam na II prenatalne (11.06) i wtedy zdecyduje 🤔🤔

Ps: dziękuję za cynk, też kupiłam 5 opakowań pieluszek :)

PaulinKA lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Oczywiście, rozumiem - tak jak Ty Paulinko kompletnie nie widzę związku pomiędzy sposobem zapłodnienia a ewentualnymi wadami… ale sama może dla spokoju ducha zdecyduje się na badanie. Poczekam na II prenatalne (11.06) i wtedy zdecyduje 🤔🤔

Ps: dziękuję za cynk, też kupiłam 5 opakowań pieluszek :)

Sawko, ogolem usg prenatalne 3 trymestru obejmuje bardzo obszerne badanie serduszka. Moja lekarka powiedziala ze ona i tak serduszko sprawdzi na tych prenatalnych aleee ze jesli pijde do specjalisty od echa to jest szansa ze on wychwyci cos czego ona nie zauważy...

U mnie w rodzinie mamy jest duzo chorób kardiologicznych... wiec zbadamy dla spokoju ducha :)

Kurde a ja kupilam tylko 2 paczki hahah, chyba tez dokupię xD potem moze nie byc glowy do sprawdzania promocji 😅

Sawka8 lubi tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• Frena Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Właśnie lekarz polecił na tych badaniach prenatalnych bo wtedy arytmia serca płodu pokazywała się od czasu do czasu. Właśnie mówił że ten ośrodek jest bardzo dobry i że zanim tam dojadę to pewnie już arytmii nie będzie. Wczoraj mój lekarz prowadzący też mówił to samo. I puścił serduszko i już nie było słychać tego uderzenia serca dodatkowego.
    Ale lepiej sprawdzić dla pewności że wszystko jest dobrze, ewentualnie może trzeba leczyć to wtedy od razu leki.

Jak dzwoniłam to mówili żeby wziąć kartę ciąży i opis badań prenatalnych. Co to za ankieta będzie bo o tym nic nie wspominali przez telefon?

Dostaniesz ją pewnie do wypełnienia przed badaniem. Z tego co kojarzę oprócz rzeczy typu choroby, przyjmowane leki, trzeba bylo jeszcze napisać czy w obu rodzinach występowały jakies choroby, czy byłaś chora (przeziebiona) w trakcie ciazy, czy bralas wtedy jakies leki, jakie były do tej pory robione badania w ciazy, daty i nazwisko lekarza który jest robił. To tak na szybko co sobie przypominam. A i jeszcze tam jest trochę dziwnie, bo nie ma takiej typowej recepcji, tylko trzeba zapukać w takie okienko i Pani dopiero je otwiera i mówisz ze jesteś na wizytę przez to okienko 😉

Kingus 1 lubi tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, daj znać co u Ciebie!

Ja od wczoraj mam uczucie, że mała się przesunęła i zupełnie inaczej czuję jej ruchy: nie przy ścianie zewnętrznej, a gdzieś w dole pod pępkiem. Zastanawiam się czy to ok, doktor czat uspokaja. A wizyta dopiero za dwa tygodnie 🫢 nie miałam jeszcze też tak silnych ruchów, jak Wy opisujecie: że widzicie je przez skórę.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Dostaniesz ją pewnie do wypełnienia przed badaniem. Z tego co kojarzę oprócz rzeczy typu choroby, przyjmowane leki, trzeba bylo jeszcze napisać czy w obu rodzinach występowały jakies choroby, czy byłaś chora (przeziebiona) w trakcie ciazy, czy bralas wtedy jakies leki, jakie były do tej pory robione badania w ciazy, daty i nazwisko lekarza który jest robił. To tak na szybko co sobie przypominam. A i jeszcze tam jest trochę dziwnie, bo nie ma takiej typowej recepcji, tylko trzeba zapukać w takie okienko i Pani dopiero je otwiera i mówisz ze jesteś na wizytę przez to okienko 😉

Frena dziękuję za podpowiedź. To muszę wszystko przygotować na wizytę. ❤️😊

Frena lubi tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅

Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam tę promocje tych pampersów, ale narzeczony powiedział, że na allegro widział tańsze. On ogólnie wszystkie chemiczne rzeczy do domu kupuje przez internet, żeby zaoszczędzić 😅

PaulinKA, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Widziałam tę promocje tych pampersów, ale narzeczony powiedział, że na allegro widział tańsze. On ogólnie wszystkie chemiczne rzeczy do domu kupuje przez internet, żeby zaoszczędzić 😅

A na pewno w wersji bambusowe?? Bo one występują w wersji bambusowa wyściolka (drozsze) i bawełniana (tansze) .

Ja wlasnie tez cala chemię kupuje na necie (głównie allegro) , bo taniej no i dzwigac nie musze, i wiekszy wybor eko produktow 😅

ale te pieluszki to akurat na allegro widzialam tylko bawełniane stąd sie skusiłam na te z Rossmanna zeby sobie porównać czy wg jest różnica dla nas

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ