PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
babajagapatrzy wrote:Black, daj znać co u Ciebie!
Ja od wczoraj mam uczucie, że mała się przesunęła i zupełnie inaczej czuję jej ruchy: nie przy ścianie zewnętrznej, a gdzieś w dole pod pępkiem. Zastanawiam się czy to ok, doktor czat uspokaja. A wizyta dopiero za dwa tygodnie 🫢 nie miałam jeszcze też tak silnych ruchów, jak Wy opisujecie: że widzicie je przez skórę.
Też dzisiaj myślałam o Black! Daj znać jak tam 😊
U mnie ruchy też nie są bardzo intensywne, raz czy dwa czułam przez skórę, ale tak to raczej nadal takie smyranie.
babajagapatrzy lubi tę wiadomość
-
Wiecie co mnie przeraża w kontekście wyprawki? Że nie dość, że tego jest tak dużo, to po prostu nie można wpisać „szczoteczka na ciemieniuchę” czy „laktator”, tylko o każdej jednej pierdole, od mokrych chusteczek po fotelik trzeba najpierw zrobić doktorat czytając milion opinii 🫠 dlatego cieszę się jak coś polecacie, nie muszę wtedy sama tyle energii w to wkładać. Wczoraj przy okazji zakupu pieluch, kupiłam też woreczki na pokarm (bez czytania opinii! 🫢), wkładki laktacyjne, lanolinę, waciki, płyn do prania i mydło dla bobasa. No i dziś mi się ten płyn wyświetlił na insta jako 7/10, bo ma kompozycje zapachową. Można oszaleć 🤯
-
PaulinKA wrote:A na pewno w wersji bambusowe?? Bo one występują w wersji bambusowa wyściolka (drozsze) i bawełniana (tansze) .
Ja wlasnie tez cala chemię kupuje na necie (głównie allegro) , bo taniej no i dzwigac nie musze, i wiekszy wybor eko produktow 😅
ale te pieluszki to akurat na allegro widzialam tylko bawełniane stąd sie skusiłam na te z Rossmanna zeby sobie porównać czy wg jest różnica dla nas
Na pewno oglądał kiedyś bambiboo bambusowe, bo widziałam. Ale jaka była cena to nie pamiętam 😅 -
Zastanawiamy się nad zakupem takiej komody z przewijakiem https://vox.pl/product/komoda-z-przewijakiem-sande-5278660
Tylko ten przewijak jest ułożony tak, że trzeba chyba przewijać dziecko bokiem. Czy to w ogóle możliwe? 😅
Mieliśmy nie kupować na razie łóżeczka, tylko używać na początku kosza mojżesza, ale na olx wyświetliło mi się moje wymarzone łóżeczko z woodies w bardzo dobrym stanie i cenie o połowę niższą niż w sklepie. I chyba się zdecydujemy
-
Kochana, nie przejmuj się tak. nie da się ciągle szukać wszystkiego naj, bo człowiek by oszalał 🙂 balans i umiar jak zawsze 😘babajagapatrzy wrote:Wiecie co mnie przeraża w kontekście wyprawki? Że nie dość, że tego jest tak dużo, to po prostu nie można wpisać „szczoteczka na ciemieniuchę” czy „laktator”, tylko o każdej jednej pierdole, od mokrych chusteczek po fotelik trzeba najpierw zrobić doktorat czytając milion opinii 🫠 dlatego cieszę się jak coś polecacie, nie muszę wtedy sama tyle energii w to wkładać. Wczoraj przy okazji zakupu pieluch, kupiłam też woreczki na pokarm (bez czytania opinii! 🫢), wkładki laktacyjne, lanolinę, waciki, płyn do prania i mydło dla bobasa. No i dziś mi się ten płyn wyświetlił na insta jako 7/10, bo ma kompozycje zapachową. Można oszaleć 🤯
jeśli mogę tylko coś doradzić - nie szalejcie z zakupami np. pieluch czy mokrych chusteczek. takie rzeczy lepiej kupować najpierw po 1 opakowaniu, bo dzieci czasem mają uczulenia na pupie od niektórych i najpierw najlepiej sprawdzić jak zareaguje skóra 🙂
PaulinKA lubi tę wiadomość
-