Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do niemowlęcych ubranek używam Loveli. Lepsza jest w proszku, ta w płynie słabo dopiera właśnie. Nie używam płynów do płukania, bo lubią uczulać.

FloristKa, Ninia, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny!! Ja tez umiem szydełkować i jeszcze robić na drutach, ale od kiedy jestem w ciazy w ogole przeszła mi ochota. Niby mam tyle czasu, a w ogole nie mam chęci. Chyba stres i ogólnie cale to zamieszanie z ta ciąża jakos odebrały mi ochotę na cokolwiek.

Mialam w planach zrobić torebkę dla młodej z rafii, sukienke dla njej albo bluzeczke, dokończyć szalik dla babci.. ehh

Nina ja używam perwoll w płynie. A na skarpetki to oxy i mydełko galasowe na plamy zawsze daje rade. Jeszcze mnie nie zawiodło ^^
    Dla małego to lovela. Nie używam płynów tez

Używacie może tego planera chorobowego od Pana Tabletki? Wydaje się super 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 13:45

Frena, snieżka lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    O dziewczyny!! Ja tez umiem szydełkować i jeszcze robić na drutach, ale od kiedy jestem w ciazy w ogole przeszła mi ochota. Niby mam tyle czasu, a w ogole nie mam chęci. Chyba stres i ogólnie cale to zamieszanie z ta ciąża jakos odebrały mi ochotę na cokolwiek.

Mialam w planach zrobić torebkę dla młodej z rafii, sukienke dla njej albo bluzeczke, dokończyć szalik dla babci.. ehh

Nina ja używam perwoll w płynie. A na skarpetki to oxy i mydełko galasowe na plamy zawsze daje rade. Jeszcze mnie nie zawiodło ^^
    Dla małego to lovela. Nie używam płynów tez

Używacie może tego planera chorobowego od Pana Tabletki? Wydaje się super 🥰

Planer chorobowy od pana Tabletki? Pierwsze słyszę - wygooglowalam i chyba zakupię :)

Nie wiem czy to będzie widać - ale o takie wygibasy malutkiej mi chodziło

https://zapodaj.net/plik-0JnJRAa4Lp

Ps: nie mam talentu do tego typu robótek… ale oficjalnie zakończyłam pranie i prasowanie wyprawki dla 50,56,62 i 68 😎😎🙌🏻 wolałam to wcześniej ogarnąć bo potem nie wiadomo co się będzie działo …

PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość

• Marisa93 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa a jakie masz zalecenia z tym leżeniem? Po mojej przygodzie ze szpitalem dołączyłam do grupy na Facebooku i tam więcej mówią o oszczędnym trybie życia niż leżeniu.

• FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 ja mam założony szew i pessar I zalecenia leżenia ogólnie, każdy lekarz mowi co innego -,-' także no ogolnie większość czasu leże sobie. Ja też sie dodałam do takiej grupy na Facebooku, ale nie zostałam przyjęta 😆 wiec jak maja aż takie wymagania względem przyjec to chyba nie mam już ochoty tam być

Sawka8 no właśnie super ten planer, też zakupie tymbardziej,że teraz promka ^^ Pan Tabletka ogólnie super strona moim zdaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 15:33

Sawka8 lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Frena Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sprawdziłam ten planer skoro promka 😉 i zobaczyłam, że na allegro też jest w tej samej promocji, a odchodzi koszt wysyłki jak macie smarta 🙂

Sawka8, FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Też chcemy przewijanie zrobić na pralce 🙂 tylko się zastanawiam jak to zorganizować. Podesłałabyś jaki macie konkretnie ten przewijak? Widziałam na allegro ze sa takie nakładki na pralkę drewniane jako przewijak, ale zastanawiam się czy to konieczne
    IMG-9636.jpg
    To ceba baby ale jak widać popękany po 1,5 roku użytkowania. Plan był właśnie na taką półkę ale zawsze coś jest ważniejsze i jakoś tak funkcjonujemy. Najgorzej że wpada wszytsko za pralkę. Teraz chcemy kupić albero mio taki sztywny i dłuższy więc i dla starszej posłuży.

Polecam do prania z gotowców środki z taed dedykowane do wielopielo - domol (niebieski lub zielony) dostępne w rossmannie albo balja z betterland na przykład.
    Piorę nasze kolorowe i dziecka razem, poza pieluchami. Proszek robię sama. Można w ten sposób dodać sobie więcej „odplamiacza”. Ja używam na giga mega silne zabrudzenia nadweglanu z wrzątkiem i nie zawodzi💪🏼

Mam planer od pana tabletki, dostałam w prezencie. Użyłam raz na roczek przy pierwszej chorobie. Nie zrobił na mnie wrażenia i za swoje bym nie kupiła… ja też zupełnie w inny sposób zarządzam „apteczką” i profilaktyką i to produkt nie skierowany w osoby jak ja.

Frena, Ala87 lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pokazałabyś jak ten planer wygląda w srodku? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 17:12

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie zdecyduje sie na Lovele bo ma środki zapachowe a staram sie unikać ftalanow dla siebie, a co mowic dla dziecka 😅 po staraniach troche mam schize na punkcie srodkow endokrynnie czynnych (ksenoestrogenów) I raczej bede celować w cos bez zapachu. Podejrzewam ze wybiore ten bio D albo Bajla jako proszek:

Anna Mazgaj | Farmaceutka | Ciąża | Kosmetyki dla dzieci | Dziś sprawdzamy proszki do prania pod kątem łagodności dla maluszków, a nie skuteczności prania. Ranking powstał w oparciu o Wasze... | Instagram https://share.google/zfchEMNN1fvtVvb5I

A z płynów to pewnie ten Sonett albo Swonco, no moze wypróbuje tez bio D i jeszcze jeden z tego zestawienia.

Anna Mazgaj | Farmaceutka | Ciąża | Kosmetyki dla dzieci | U większości dzieci płyny drogeryjne nie powinny stanowić problemu, ale przy bardzo wrażliwej skórze lub AZS warto zwracać uwagę na skład i... | Instagram https://share.google/4BgI7wJ7OOtveWETb

Dla siebie tez używam bezzapachowych płynów i proszków do prania , jesli któryś z powyższych bejbikowych bedzie dopierał meza ciuchy po siłowni to bede prała w tym wszystko, a jesli nie to zostanę przy tym co mamy teraz -dla nas- czyli wlasnie swonco, sonnet, proszek do prania magnezowy (ktory zamawiam na allegro).

kleopatr4 lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Sawka super, że już jesteś gotowa. Co dokładnie masz w tej wyprawce?

Paulinka dzięki za odnośniki, wszystko zapisuję 🤞😍.

Podoba mi się też pomysł z przewijaniem w łazience i chyba pójdę w tym kierunku, mamy całkiem sporo miejsca.

Do mnie dzisiaj przyszedł pierwszy ciuszek dla dzidziusia, z jednej strony mega się wzruszyłam a z drugiej mam taką niepewność czy nie za szybko, żeby czasem nie zapeszyć. Głowa robi swoje cały czas 🙈. W każdym razie jest piękny, kombinezon z motulinki - stan jak nowy a dorwałam w super cenie na Vinted 😍. Popatrzyłam, wzruszyłam się i schowałam głęboko, niech spokojnie czeka 🤞.

Frena lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Frena Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    IMG-9636.jpg
    To ceba baby ale jak widać popękany po 1,5 roku użytkowania. Plan był właśnie na taką półkę ale zawsze coś jest ważniejsze i jakoś tak funkcjonujemy. Najgorzej że wpada wszytsko za pralkę. Teraz chcemy kupić albero mio taki sztywny i dłuższy więc i dla starszej posłuży..

Dzięki! 🙂 Jak pralka akurat pierze to też normalnie przewijasz na niej?

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Dzięki! 🙂 Jak pralka akurat pierze to też normalnie przewijasz na niej?
    Taak, ale nie na wirowaniu. Wtedy stopuje program albo wyjątkowo gdzieś indziej ubieram. Moja nie ma z tym problemu, różnie mogą dzieci reagować. Przeważnie pranie wstawiam na noc, czasem z rana.

Wrzucę foty tego planera tylko jutro, bo dziś sobie wieczór rozplanowałam. Nakręciłam korbkę nieźle i lecę dalej z piwnicą😆 mam w głowie parę mini projektów na optymalizację przestrzeni i Pan Mąż już się żegna co ta z metrówką biega. W pierwszej ciąży miałam podobnie, 2 fazy wicia gniazda - jedno właśnie po połówce i kolejne na 2 tygodnie przed donoszeniem.
    Dlatego korzystam z nadprzyrodzonych mocy których mi przybyło i działam. Mimo wieczornych mdłości które są już 4 dzień z rzędu! Żenada!!!
    Chętnie się naradzę z tymi z Was które się urządzają w temacie nowinek wnętrzarskich, bo potrzebna mi będzie przestrzeń do przechowywania i nie wiem jeszcze jak to ugryźć. No tooo lecę dalej na dół nosić kartony, wynika 20:30 koniec odpoczynku. Pa!

Frena, FloristKa lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frena wrote:
    Też sprawdziłam ten planer skoro promka 😉 i zobaczyłam, że na allegro też jest w tej samej promocji, a odchodzi koszt wysyłki jak macie smarta 🙂
    Hmm, chyba fajny planer, ale ja już chyba już wszystko wiem o chorobach 🙈 (mam nadzieję). Jak będziecie miały to dajcie znać co tam faktycznie jest w środku.

preg.png

age.png

26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    24.08.2024- transfer 4BB

23dpt jest serduszko
    Niedrożne jajowody ❌
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jakiś przypływ energii i potrzebę działania z wyprawką, więc pewnie w któryś dzień siądę nad ubrankami i listą, bo nie wiem ile mam i co muszę dokupić.
    Sporo rzeczy dla noworodka sprzedałam, bo więcej dzieci nie planowałam 😅 więc już coś tam z noworodkowych ubranek zamówiłam. We wtorek już powinnam mieć płeć potwierdzoną. Niby już pewne, że dziewczynka, ale zawsze do tych połówkowych mam ziarenko niepewności, czy coś się nie zmieniło 😅

preg.png

age.png

26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    24.08.2024- transfer 4BB

23dpt jest serduszko
    Niedrożne jajowody ❌
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu poleźliśmy w góry, mała pętelka w Czechach i smażony ser (🤤) zaliczone!

Dzięki za namiary na płyny. Chyba spróbuję sama wymieszać proszek i wypróbować na sobie - mam AZS i silnie reaguję na syf chemiczny. Od lat używam octu zamiast płynu do płukania, to był u mnie największy game changer.

Wiecie co? Jutro zaczynam ostatni pełen tydzień pracy, w kolejnym pracuję do czwartku i witaj L4! 🥹 mam panikę, że się nie wyrobię 🫣

PaulinKA, kleopatr4, FloristKa, pandzia 🐼, aganieszkam lubią tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @agnieszka, u mnie podobnie wlasnie jakas potrzeba wicia gniazda, mamy niby osobny pokoik ale chciałam najpierw miec szafę i potem gromadzić rzeczy tymczasem ciagle cos kupuje 🤣

Zamówiłam takie slodziachne reczniki z uszkami 🤣
    Dzis - spiworek do wozka z welna, zaffiro, nowy na vinted za 250 zl , gdzie na stronie chyba 500 zl 😵

I we wtorek jedziemy obejrzeć dostawkę chicco z olx, babeczka jest fizjoterapeutka, wymieniła w niej materac na ktorym jej corka spala niecały miesiac wiec jakby sie nadalo do kupienia to mam łóżeczko i sensowny materac w cenie 🤩

No i planujemy wyprawę do Ikei zeby zamówić szafy do pokoju ktory stanie sie biurem i do tego ktory bedzie pokoikiem na rzeczy malucha😃 takze dzieje sie.

@babajaga, super dzien! Korzystaj z sił, ile możesz! I odliczamy do twojego l4, niech przebiega miło i efektywnie 😍😍

do mnie jutro w ciagu dnia wpadną koleżanki z bąbelkami, podoba mi sie to ze moge sie spotykać z ludźmi niekoniecznie wieczorem , fajne to :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 22:37

aganieszkam, pandzia 🐼, snieżka, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) U mnie co prawda termin na listopad, ale ze względu na 🤍🤍 poród będzie przyspieszony. Planowo początek października, więc pozwolę sobie do Was dołączyć.
    Mam już 1,5 rocznego synka, więc będzie wesoło.

Raczej nie uda mi się nadrobić całego wątku 🙈 Co do wyprawki to częściowo też mamy rzeczy po synku, ale mam też silną potrzebę kupowania nowych 🤣 Nie znamy jeszcze płci, więc to dosyć ryzykowne posunięcie z mojej strony.

Z wyprawki zamówiliśmy wózek.

FloristKa, snieżka, Niecierpliwa2, Karos31, Mro_22, Martit, aganieszkam, Ala87, Frena lubią tę wiadomość

• FloristKa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jenny witaj ;)
    Bobas nie chciał się pokazać? Miałaś już połówkowe?

Jenny93 lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jenny! Gratulacje!!! Moje ogromne marzenie. Jaki trafił Ci się układ dzieci?
    Na jaki wózek się zdecydowaliście?

Ja dziś spuściłam krew przed jutrzejszym spotkaniem z położną i standardowo nie przygotowałam moczu. Dlaczego ja nie potrafię o tym zapamiętać🤣 Macie jakieś tipy?

Jenny93 lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo ja zawsze zostawiam sobie kubeczek na desce wieczorem 🤣

Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ