PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny ❤️ Nie właśnie, połówkowe mam dopiero pod koniec czerwca, więc wtedy mam nadzieję, że już będziemy mieli pewność. Jednojajowe, więc będą albo dwie dziewczynki albo dwóch chłopców. Co do wózka to kupiliśmy bugaboo twin. Jakoś nie przemawiają do mnie te jeden za drugim, szczególnie w przypadku bliźniąt.
Jeżeli chodzi o badanie moczu to zawsze wieczorem zostawiam już sobie kubeczek w łazience żeby pamiętać 😁 -
Ja podobnie, zostawiam w łazience w widocznym miejscu, żeby nie zapomnieć.FloristKa wrote:Kleo ja zawsze zostawiam sobie kubeczek na desce wieczorem 🤣
Wróciłam z prenatalnych, wszystko prawidłowo, młody waży już 333g 🤭 mam jeszcze wizytę po południu u mojej ginekolog, więc zobaczymy czy zmierzy i ile wyjdzie. Jedynie łożysko z przodu, dość nisko, chociaż jest oddalone od szyjki o 27mm, więc nie ma tragedii, mam nadzieję, że jeszcze się odsunie 🤞
babajagapatrzy, Jenny93, Karos31, Malina90, Panna_M, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
babajagapatrzy wrote:Cześć, Jenny! A myślałam ostatnio, że nie trafiły nam się żadne bliźniaki 😁
Black, wywołuję Cię! ♥️ daj znać koniecznie co u Ciebie.
Co do sikania - też zostawiam probówkę na parapecie nad WC.
Haha a tu niespodzianka. Nie powiem, bo dla nas to też było duże zaskoczenie 🤣
White1 lubi tę wiadomość
-
Hej Jenny, super, że jesteś! Czekamy w takim razie na info kto tam siedzi 🤭.
Ja też zostawiam kubeczek na widoku, ale standardowo w nocy przed pobraniem sikam 100 razy 😂. Czeka mnie to właśnie to samo w tę środę. Tym razem robię tylko mocz i morfologię, aż dziwnie mało 😂.
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Jenny93 gratulacja bliźniaków! Mieliście wcześniej takie przypadki w rodzinie?

Co do badania moczu już naprawdę staram się pobierać go według waszych zaleceń, które wcześniej pisałyście i mimo to zawsze mam bakterie
a posiewy wychodzą czyste 🙈
Do mnie wróciły koleżanki, które odwiedzały mnie przed ciążą- zgaga i refluks z rana. Staram się ratować gavisconem 🙊
Jenny93 lubi tę wiadomość
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Panna_M wrote:Jenny93 gratulacja bliźniaków! Mieliście wcześniej takie przypadki w rodzinie?

Co do badania moczu już naprawdę staram się pobierać go według waszych zaleceń, które wcześniej pisałyście i mimo to zawsze mam bakterie
a posiewy wychodzą czyste 🙈
Do mnie wróciły koleżanki, które odwiedzały mnie przed ciążą- zgaga i refluks z rana. Staram się ratować gavisconem 🙊
Mieliśmy też jednojajowe, ale ogólnie sama się teraz dowiedziałam, że jednojajowe nie są dziedziczone genetycznie. Po prostu zapłodniona komórka się dzieli. Może się zdarzyć każdemu 😁
To z oddawaniem próbki moczu nie wiem czego próbowałaś, ale zawsze przed oddaniem próbki myję okolice intymne żelem, wycieram ręcznikiem papierowym, a przy samym oddawaniu moczu jeszcze zasłaniam gazikiem jałowym ujście pochwy żeby też żadna wydzielina się nie dostała -
WItaj Jenny, miło że do nas dołączasz

Też czytałam kiedyś, że bliźniaki jednojajowe nie są dziedziczone. Moja babcia urodziła bliźniaki dwujajowe i miałam nadzieję, że to po niej odziedzicze
Nie udało się, ale i tak bardzo cieszę się z mojej córeczki 
Jutro badania połówkowe i standardowo zaczęłam się mocno stresować. Dzisiaj kończe 20 tc i wszystkie aplikacje informują mnie, że mogę czuć już mocniejsze ruchy i to nie pomaga, bo ja praktycznie wcale ich nie czuję mimo, że jestem szczupła i mam łożysko na tylnej ścianie
-
Śnieżka łożysko to jedno, ale zależy jak dzidzia jest ułożona, bo może jest tyłem do świata i dlatego nie czujesz ruchów. Ja w poprzedniej ciąży pierwsze ruchy czułam 15+4. Oczywiście to były takie bąbelki. Teraz z bliźniakami spodziewałam się podobnie, a pierwsze ruchy poczułam wczoraj i to tylko jednego malucha (18+4). Ale to już nie były bąbelki.
Wcześniej myślałam o tym jakie to będą doznania jak dwójka się będzie wiercić, ale też nie pomyślałam że podwójne zmartwienie jak tych ruchów nie będę czuła albo będę czuła tylko jednego.
Nie martw się na zapas. Po prostu na następnej wizycie poproś lekarza żeby zwrócił uwagę jak jest ułożony maluszek -