Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie wiele z nas ma kłopot z lecącymi parametrami krwi. Ktoś mi przypomniał, że przecież są komory normobaryczne. Juz w lutym chciałam iść na nockę i teraz się zdecyduje na pewno w ciągu tego tygodnia. Akurat małżonek będzie miał urodziny więc pójdziemy w trójkę i spędzimy fajnie czas. Jak macie gdzieś niedaleko to polecam!

FloristKa lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Cieszę się, że Wasze bobasy rosną, ten kilogramowy to już kawał dzidziusia! Ja mam podobnie, jak Paulinka - nasza to kruszynka i ciagle mnie to martwi.

Przytulam te z Was, które przeżywają dzień porodu z utraconej ciąży 🫂

Ja właśnie piję smoothie z botwiny, pestek dyni i grejpfruta - nie jestem w stanie inaczej przyjmować buraka niż w koktajlu właśnie.

Byłam wczoraj w lumpie i zrobiłam zakupy życia za 100: 8 par bodziaków - wszystkie nówki - i dwa cudne, robione ręcznie sweterki 🥹
    b727d437c199a.jpghttps://zapodaj.net/plik-E5T9btJcZI

snieżka, PaulinKA, Marty.Na, Megmery, Panna_M, aganieszkam lubią tę wiadomość

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ja sobie czytałam ostatnio że w procesie mikrochimeryzmu komórki dziecka na stałe pozostają w matce i tak raźniej się zrobiło z tą myślą. Z kolei przy apoptozie związanej z cb te komórki nie są “żywe” i mogły zostać usunięte z organizmu, ale w przypadku późniejszej ciąży te dzieci są już z Wami na zawsze❤️‍🩹
    Tez myślę o terminie z poprzedniej ciąży i jest mi dziwnie, bo wybije ten dzień a mnie zostanie jeszcze miesiąc i będę sobie pewnie psioczyć pod nosem jak ciężko mi się podnieść z łóżka itd🫣 Ja już jestem w ciąży od 30 tygodni i jak myślę że jeszcze kolejne prawie 4 miesiące to😳😳😳 jak???
    Hehehe coś o tym wiem bo ja jestem w ciąży od 16 lipca do dzisiaj z przerwą 2 miesięcy w czym większość przerwy to był połóg czyli obecnie u mnie 43 tydzień w ciąży a jeszcze 13 przede mną 🙈

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajaga przesłodkie te sweterki 🩷🩵 ja wczoraj cały dzień poświęciłam też na segregowanie ubranek, które dostałam 😊

no i już mamy nasz fotelik avionaut do odbioru, zdecydowałam się jednak na pixel 3.0 a nie 2.0. Przymierzaliśmy go do auta i jest dobry. A wy dziewczyny decydowałyście się na bazę do fotelika? Słyszałam różne opinie na ten temat jeśli chodzi o bezpieczeństwo. My finalnie kupiliśmy fotelik z bazą, bo wygoda wpinania wygrała

babajagapatrzy, aganieszkam lubią tę wiadomość

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy z bazą 360°, sprawdzałam testy bezpieczeństwa i jest ok. Nie wymierzyliśmy do auta, jesteśmy leniwi w zakresie szykowania rzeczy 🫠 mąż będzie mieć chwilę prawdy jak po nas pojedzie. Najwyżej zapniemy pasem.

Ja nadal jestem w proszku jeśli chodzi o wyprawkę. Nie mam weny w ogóle. Mam te bodziaki z lumpa, trochę rzeczy z vinted i torbę body i pajaców po synku kuzynki. Muszę się zmobilizować, ale na razie mam wymówkę, że czekam na komodę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:28

• Panna_M Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Tak, mamy z bazą 360°, sprawdzałam testy bezpieczeństwa i jest ok. Nie wymierzyliśmy do auta, jesteśmy leniwi w zakresie szykowania rzeczy 🫠 mąż będzie mieć chwilę prawdy jak po nas pojedzie. Najwyżej zapniemy pasem.

Ja nadal jestem w proszku jeśli chodzi o wyprawkę. Nie mam weny w ogóle. Mam te bodziaki z lumpa, trochę rzeczy z vinted i torbę body i pajaców po synku kuzynki. Muszę się zmobilizować, ale na razie mam wymówkę, że czekam na komodę 😅

Też mam wrażenie, że nic nie mam gotowe 🙈 komoda czeka na skręcenie, łóżeczka brak, nie wspominając o gromadzeniu akcesoriów higienicznych. Lipiec będzie intensywny, nie chce zostawiać tego na wrzesień 🙉

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo - wózek zamówiony i kilka ciuszków, reszta czeka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:18

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od soboty dostałam takiego powera, że przyszło z 15 paczek w tym wyprawka apteczna. Komoda też czeka na skręcenie, ciuszki na wypranie ale postawiłam sobie cel by do końca lipca mieć już torbę spakowana. U mnie w otoczeniu akurat dużo historii z porodami w 7 msc więc jakoś mnie to mobilizuje. Na razie nic na to nie zapowiada ale w razie czego nie chce mieć dodatkowego stresu, że nic nie gotowe, a synek się pospieszył na świat.

kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wzięliśmy rzeczy od rodziny i jesteśmy w trakcie remontu pokoju (mąż odmówił malowania w tych upałach 😅). Mam fotelik Cybex z bazą, muszę tylko sprawdzić kiedy wygasa jego przydatność, bo tego się obawiam. Do tego wózek z gondolą Venicci, na razie bez spacerówek. Ekstra się go składa i super, że gondola też się składa na płasko. Mamy też dostawkę z Chicco Next to Me, przewijak z Ikei, ale akurat go chyba odpuścimy. Do tego nosidło z BabyBjorn, torba MommyBag z Childhome, karton ubranek z rozmiarów 50-74, karton kocyków+akcesoriów z La Millou i duży karton z pieluchami, ręcznikami i innymi rzeczami. Tych kartonów na razie nawet nie odpakowuję 🫣

Jestem mega wdzięczna, że tyle rzeczy dostaliśmy za darmo, to odciąży sporo nasze wydatki

Niecierpliwa2, PaulinKA, snieżka, kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jestem w szale wyprzedaży na Vinted. Robię miejsce i bez żalu pozbywam się ton rzeczy. Spakowałam też dwa kartony książek na kiermasz. Mam nadzieję, że to wstęp do wicia gniazda: wyrzucam, żeby mieć miejsce na nowe 🫢

Ninia, właśnie mnie wszystkie historie z wczesnym porodem przerażają w kontekście tego, że jakbym urodziła wcześniej, to nic nie mam 🫢 ale skoczymy po prenatalnych, 20.07 do ikei, kupimy komodę i wtedy zacznę pranie. Rzeczy higienicznych trochę mam, dorzucam do darmowej dostawy w gemini jak kupuję suple.

FloristKa, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wicie gniazda chyba już wjechało. Właśnie byłam w PSZOK oddać 6 worów starych ciuchów po pasierbicy , już nie mam siły próbować tego oddać. Jedyne co mi się pociesza, że Pan powiedział że zaraz zadzwoni po kogoś i ktoś jeszcze te nasze ciuchy przebierze więc pewnie część znajdzie nowe życie.

Niecierpliwa2, kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ostatnio robiłam morfologię i generalnie wszystko niby fajnie, wręcz badania idealnie z wyjątkiem ferrytyny 🧐🤨 lekarz zapisał mi żelazo na receptę, a ja dodatkowo wdrożyłam zmiany w diecie (koktajle zielone itp.)
    Noi tu pojawia się problem - nie wiem czy to wina temp czy czego, ale dostałam takich problemów gastrycznych, że nie wiem czy do szpitala nie podjechać… Leje się ze mnie, a brzuch pulsuje… czuję oczywiście ruchy małej ale co tu robić? Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?

Wysłany: Dzisiaj, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Hej dziewczyny, ostatnio robiłam morfologię i generalnie wszystko niby fajnie, wręcz badania idealnie z wyjątkiem ferrytyny 🧐🤨 lekarz zapisał mi żelazo na receptę, a ja dodatkowo wdrożyłam zmiany w diecie (koktajle zielone itp.)
    Noi tu pojawia się problem - nie wiem czy to wina temp czy czego, ale dostałam takich problemów gastrycznych, że nie wiem czy do szpitala nie podjechać… Leje się ze mnie, a brzuch pulsuje… czuję oczywiście ruchy małej ale co tu robić? Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?

Absolutnie nie chcę Cię straszyć, ale ja z tego powodu właśnie unikam zielonych warzyw paczkowanych, że boję się zatruć. Jeżeli robisz te koktajle np. ze szpinaku z paczki, to mógł być jakiś nadpsuty. Ja bym dla pewności pojechała do lekarza/szpitala. Może zlecą jakieś badania, możliwe, że dorzucą kroplówkę, żebyś się nie odwodniła. Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego ❤️ Czasem też organizm gwałtownie reaguje na zmiany w diecie, ale chyba lepiej sprawdzić.

kleopatr4, Sawka8 lubią tę wiadomość

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:

Ogólnie to żelazo może wywoływać problemy gastryczne, ale jak coś Cie niepokoi to zawsze możesz jechać do szpitala

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ogólnie to żelazo może wywoływać problemy gastryczne, ale jak coś Cie niepokoi to zawsze możesz jechać do szpitala

Właśnie zastanawiam się czy biegunkę/wymioty też, bo głównie o zaparciach i bólach brzucha czytałam.

Ninia lubi tę wiadomość

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Aktualizacja po diabetologu. Dostałam zlecenie na libre za dwa tyg mam.sie stawić i sie okaze co z tymi wynikami. Wykupiłam sobie dietę od Chodakowskiej, zeby ulżyć sobie w układaniu posiłków. Jakbym miała mało stresu to jeszcze ta cukrzyca 😅.

Ja wyprawki nadal nie mam pewnie zacznę w sierpniu choć troche. Ale tak na prawdę.. wszystko da sie kupic na miejscu, gdyby wystąpiła taka potrzeba . Co prawda wtedy mamy tez troche ograniczony wybór, no ale da sie.

Sawka8 jak czujesz. Ja bym poczekała dzien /dwa jesli by sie utrzymywało to bym wtedy dopiero pojechałabym chyba na sor.

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak macie z tymi skurczami Braxtona- Hicksa? Często je macie? Ile dziennie?

Mi ogólnie zdarzyły się parę razy około 18 tygodnia ciąży, potem długo nic, a dzisiaj od rana parokrotnie. Nie wiem o co chodzi, nic mnie nie boli, nic się specjalnego nie dzieje, ale dziwne jest dla mnie to, że nie było ich wcale, a dzisiaj się tak pojawiają. Chyba napiszę maila do lekarza prowadzącego. Początkowo pomyślałam, że to może kwestia zmniejszenia dawki cyclogestu, ale zmniejszyłam ją już 2 tygodnie temu. Dziwne to jest. Dajcie znać, co myślicie i jak same macie;(

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o zaparciach w kontekście żelaza. Lepiej podjechać i sprawdzić niż się zamartwiać. Trzymam kciuki, aby wszystko wróciło do normy!

Co do wicia gniazda to u mnie właśnie etap odgracania przestrzeni ☺️. Z wyprawki nie mam nic, oprócz pampersów z promocji, które chyba Paulinka kiedyś poleciła 🤣. Zabieram się za to wszystko od połowy lipca, na razie jeszcze muszę jak najwięcej ogarnąć i wyrzucić/sprzedac/oddać to, co niepotrzebne.

babajagapatrzy, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Dziewczyny, a jak macie z tymi skurczami Braxtona- Hicksa? Często je macie? Ile dziennie?

Mi ogólnie zdarzyły się parę razy około 18 tygodnia ciąży, potem długo nic, a dzisiaj od rana parokrotnie. Nie wiem o co chodzi, nic mnie nie boli, nic się specjalnego nie dzieje, ale dziwne jest dla mnie to, że nie było ich wcale, a dzisiaj się tak pojawiają. Chyba napiszę maila do lekarza prowadzącego. Początkowo pomyślałam, że to może kwestia zmniejszenia dawki cyclogestu, ale zmniejszyłam ją już 2 tygodnie temu. Dziwne to jest. Dajcie znać, co myślicie i jak same macie;(

Ja chyba nie miałam, a jak one się objawiają? :(

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawko, pojechałabym od razu. Tez nie chce straszyć nadto, bo to może mieć różne przyczyny jednak ruchy jelit mogą wywołać skurcze i na odwrót. Informuj nas jak jest.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
‹‹ 330 331 332 333 334
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ