Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, te majtki z horizona można przeprać ręcznie i schną migiem. W poprzedniej ciąży zaćmioną kupiłam jedną paczkę dobrych i jedne za małe i wyszło tak że w szpitalu miałam 3 pary tylko nadających się do naciągnięcia na tyłek🫣 wiec przy każdej zmianie szybka przepierka i przetrwałam😁

Co do oddechu podczas porodu, to mega ważne, oddech łagodzi ból, ale też daje siły maluchowi na wyjście.
    No i ważne jest nauczyć się rozluźniać mięśnie dna miednicy.
    No bo całe życie uczą nas jak je zaciskać żeby były silne, a bo podczas porodu trzeba w pewnym momencie pozwolić żeby się jednak rozluźniły i przepuściły dziecko:)
    W szczególności że jak boli to człowiek ma tendencję do zaciskania wszystkiego co się tylko da…

Przy pierwszej córce mieliśmy jeszcze kota, lubił spać z nami, ale był na tle zniesmaczony obecnością bobasa, że sam się wyautował z sypialni, potem zaczął ją bardziej tolerować i nawet czasem dać się pomęczyć więc nie skończyło się źle;) jeśli chodzi o psa to czekaliśmy z małą a pies miał wejść później się zapoznać, z racji wieku raczej miał to gdzieś, nie zwracał uwagi na córkę.
    Niestety suczka zmarła ze starości, o kolejnym psie pomyślimy jak dzieci ciut podrosną bo chyba nie mam siły na wychowywanie 3 dzieci i szczeniaka🫣

aganieszkam, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 koty, przy 1 ciąży kotka mnie oblegała od początku.
    Kocur kręcił się od połowy, wkurzał mnie bo był nachalny i to jest mini puma i bardzo skakał na brzuch.
    Niedługo przed terminem zaczęliśmy wystawiać rzeczy i nie miały problemu z adaptacją😂 wszystko dla nich takie ważniaki. Oba koty były przy porodzie i ja i mąż co jakiś czas się przy nich zatrzymywaliśmy i głaskaliśmy żeby się nie bały, dużo obserwowały. Po porodzie szybko przedstawiliśmy im córkę, mogły ją obwąchać i wysnuć swoje wnioski;) i co najlepsze na jakiś tydzień zapomnieliśmy że w ogóle mamy koty. Nagle przestały się kręcić, nie domagały się zupełnie niczego. Minął tydzień i już zaczęły zrzędzić że czasem możecie dać jeść człowieki!!!
    I od początku kocur (młodszy) ciągle chciał być przy mnie i dziecku, a starsza kotka się zdystansowała i tak jest do dziś. Jak w styczniu przyjęliśmy 3 kotkę, babulinke 10 letnia to znowu energia się zmieniła i córka sama do niej lgnie.
    Co do spania ze zwierzętami to dla mnie absolutny zakaz. Ja nie umiem się wyspać jak mi kociska w nogach leża i miałabym stracha że któryś lachudra mi się na twarz dziecka położy, a kocur ma tendencję do owijania wokół szyi☠️

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pies też śpi z nami w łóżku, ale myślę, że to nie będzie większy problem, bo gdy trzeba, gdy jej mówimy, że "nie", to nie wchodzi. Na sofę ma zakaz wchodzenia. Kiedy byłam w szpitalu po tym wypadku, to wyczuła chyba, że mnie nie ma i podobno weszła 🤣 ja bardzo jestem na to wyczulona, że jej nie wolno. Mąż oczywiście pozwoliłby jej na wszystko, ale ja czuwam 🤣
    Obkupiłam się we wszystko co chyba się dało. To znaczy, nie siebie, tylko małego. Rozmiar 56 mam definitywnie zamknięty. Kupię jeszcze 62 i myślę, że to 68 później..a wy do jakiego rozmiaru kupujecie ubranka? Już do 68?

Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Pies też śpi z nami w łóżku, ale myślę, że to nie będzie większy problem, bo gdy trzeba, gdy jej mówimy, że "nie", to nie wchodzi. Na sofę ma zakaz wchodzenia. Kiedy byłam w szpitalu po tym wypadku, to wyczuła chyba, że mnie nie ma i podobno weszła 🤣 ja bardzo jestem na to wyczulona, że jej nie wolno. Mąż oczywiście pozwoliłby jej na wszystko, ale ja czuwam 🤣
    Obkupiłam się we wszystko co chyba się dało. To znaczy, nie siebie, tylko małego. Rozmiar 56 mam definitywnie zamknięty. Kupię jeszcze 62 i myślę, że to 68 później..a wy do jakiego rozmiaru kupujecie ubranka? Już do 68?

Na razie kilka 56 i większość 62 planuję, bo chcę zobaczyć jakie zapięcia nam się najlepiej sprawdzają. Myślę, że z czasem będziemy się pewniej czuli to już może mniej kopertowych będę kupowała, bo jednak ta liczba napów mnie przeraża 😀 Pewnie będziemy też trochę ubranek dostawali albo jakichś bonów, to mam nadzieję, że już w większych rozmiarach.

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pies nie śpi z nami w łóżku, tylko ma swoje „łóżko” w naszej sypialni. To taki średni psiak ( 25 kg) ale zajmuje sporo miejsca. Dlatego muszę wynieść szafy :/

Mam ubrania do 68, ale tylko dlatego, że dostałyśmy całe kartony ubranek.

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Ja mam przygotowane do 68 🙂 potem będę szykować na bieżąco. Na razie będę prać do rozmiaru 62.
    Też niewiadomo w jakim tempie będzie rosło dziecko, każde z.mojej trójki rosła w trochę innym tempie. Więc ciężko przewidzieć jaki rozmiar będzie nosić w jaką porę roku. Szybciej mi rosły chłopaki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:41

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 68 to mniej więcej na jakie miesiące życia? Właśnie, chodzi mi o to, że wtedy już inne ubranka będzie trzeba kupić, prawda? Bardziej lekkie?

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
‹‹ 349 350 351 352 353
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ