Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    agnieszkam, super sie to czyta😍 mam wlasnie taki plan zeby tym razem wizualizować sobie jak wypuszczam dziecko, poprzednio nie przygotowałam sie w takim psychicznym aspekcie. Bardziej bałam sie ze fizycznie nie podołam i dlatego duzo ćwiczyłam - pilates, oddech, otwieranie bioder. Dało to bardzo dużo! Ale… jednak nie da się urodzić samym oddechem w każdym przypadku;)
    Na partych to już jazda bez trzymanki była, 26 minut 4-5 skurczy. Nie szło powstrzymać odruchu i po prostu ryczałam nisko jak lwica zachęcana przez położną. Szczerze to cud że nie pękłam. Nawet krzyknęłam że pęknę zaraz!!! Co mam robić??!🙃🙃 ta główka była w moim kroczu jak to się tam zmieściło jezuuu😂
    Nie pamiętałam żeby „dmuchać świeczki”, bo skupiłam się tylko na wdechu i powolnym wydechu. A to było za mało.
    Pomogło mi na pewno zdanie położnej „wypuść swoje dziecko”. I wtedy kliknęło jakby, wyluzowałam na sekundę, głowa przeszła i za nią reszta ciałka.
    A no i nie wierzyłabym drugi raz w zapewnienia że można urodzić bez bólu, bo to krzywdzące. Na naukach hipnoporodu lubi się pomijać kwestię bólu jakoby nie istniał jeśli dobrze się skupisz. No nie wiem…
    Podsumowując większość porodu siedzi w głowie.
    Nie no, ja nie piszę, że poród nie boli 😁 zależy też jaki ktoś ma próg bólu. Dla mnie ból okropny ale jak skupisz się na oddechu i swoim ciele, nie "zaciskasz" się, to ból jest do wytrzymania. Przynajmniej u mnie się sprawdziło 🙂 przy pierwszym porodzie byłam zagubiona, nie wiedziałam co robić i kiedy, jak sobie radzić z tym bólem, położna też nic nie podpowiedziała i cholernie bolało plus pękłam. Personel też mnie nie dopingował na partych, wręcz przeciwnie. Przy drugim i trzecim porodzie miałam już inne podejście, inną wiedzę i doping położnej 😅 jednak to dużo daje. Nie pękłam przy drugim i trzecim porodzie, mega szybko doszłam do siebie 🙂
    Właśnie, ważne! Jak główka wychodzi to dmuchamy świeczki 😁
    Najbardziej bolesne dla mnie są skurcze parte i ten moment jak główka wychodzi 🙈 potem to już z górki 😅

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz, może tka zabrzmialo, ale tyko chodziło mi z tym bólem o to, że przygotowując się z różnych źródeł dochodziły głosy jakby ból mógł zniknąć. Dawało to taką nadzieję że jak odpowiednio dużo się przygotuje to nie będzie boleć. G. prawda!🤣
    Ja mam wysoki próg bólu i główka nie była największym w moim życiu (owszem prowadzę ranking).
    Ciekawostka ode mnie:
    Pierścień ognia to było 8/10, przekłuwanie sutków 9/10 (2 razy!), chiropraktyk w połogu 11/10🤢

Pozdrowienia dla tych co nie mogą spać z jakiegoś powodu. Ja przez mdłości. Mam deja vi z wrzesnia 2024 kiedy to juz donosiłam i marzyłam żeby obudzić się i nie być już w ciąży… zaczęły mi sie bezsensowne myśli które przygnębiają. Próbuję odnaleźć trochę radości w planowaniu zakupów, ale nie mogę patrzeć na małe literki w telefonie bo bardziej mi niedobrze! Te myśli nasuwają pytanie, czy z dzieckiem na pewno jest ok?
    Muszę sobie ustanowić więcej punktów kontrolnych w nadchodzących tygodniach, typu w ten weekend jedziemy na urodziny szwagra, w kolejny idę do teatru… i tak żeby odliczać i mieć motywację. Strasznie wolno mi teraz leci i mam potrzebę ponarzekać sobie tak konkretnie:( pani maruda

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się po wczorajszej wizycie.
    Szyjka się nie skróciła, dalej ma 19 mm z kawałkiem, a szew trzyma. Ufff. Teraz czekam na wizytę 23.07. w szpitalu 😁
    Niemniej bobas ułożony główkowo dość nisko, więc cały czas obowiązuje mnie leżenie.
    Cały czas jest malutka - 928 g, ale rośnie. Pani doktor mówi, żeby waga się nie przejmować, bo jest ok.
    Dla mojej szyjki to nawet lepiej 😅

Dostałam też zalecenie żeby dwa razy w tygodniu stosować fluomizin w celu odkażającym ze względu na szew. Crp było ok, ale mam powtarzać co wizytę 😁

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
‹‹ 347 348 349 350 351
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ