PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Grzyby są okropne i ciężko się ich pozbyć… walczyłam z nimi bardzo długo przed ciążą, gdy planowałam drożność jajowodów… 😵💫. Dzięki za Twoje doświadczenia z kokonem, zostawiam go na razie i zobaczymy ☺️. Czyli Twój synek spał w rozku na noc?
-
Tak, przez pierwszy miesiąc. Potem w otulaczu 😊Blossomka wrote:Grzyby są okropne i ciężko się ich pozbyć… walczyłam z nimi bardzo długo przed ciążą, gdy planowałam drożność jajowodów… 😵💫. Dzięki za Twoje doświadczenia z kokonem, zostawiam go na razie i zobaczymy ☺️. Czyli Twój synek spał w rozku na noc?
A na grzyba już 4 albo 5 raz w tej ciąży biorę globulki i nawraca 😭 także pewnie do porodu będę się męczyć. W sumie grzyb był moim pierwszym objawem ciąży 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 14:03
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Talto, i jak? Wypuszczają Cię?.małej spadło nieco tętno?
Blossomka, tak jak agnieszkam pisze, tak na prawdę czyjś must have nie koniecznie będzie Twoim aczkolwiek też używałam kokonu jeśli w ogóle dała się odłożyć na chwilkę. Kładłam go na kanapie i miałam poczucie bezpieczeństwa maluszka. Ja napiszę od strony karmienia - jeśli będzie konieczność dokarmiania butelką u mnie bardzo sprawdził się podgrzewacz do butelek. Mam go z funkcją sterylizacji, później podgrzewalam w nim jedzonko przy RD.
aganieszkam, Blossomka lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Blossomko, jaką masz lampkę wybraną?
Ja na szczęście od kiedy pożegnałam antykoncepcje w pigułkach zapomniałam co to grzybica, od ponad 10 lat nie miałam, a kiedyś co chwila.
Macie jakiś pomysł jak mogłybyśmy sobie powklejać wyprawkowe linki? Ja co chwilę o coś pytam, co było poruszane, może udałoby nam się zrobić jakąś listę poleceń? Tylko jak?
My jesteśmy na finiszu remontu naszej sypialni, regały już stoją, książki załadowane, najwięcej one nam zajmowały miejsca. Udało nam się je upchnąć na mniejszej przestrzeni niż wcześniej, bo kallaxy są głębokie i weszły po dwa rzędy. Muszę sobie je jeszcze tematycznie poprzekładać, ale to już kosmetyka. Mąż pojechał jeszcze po szybkie zakupy i bierzemy się za skręcanie tej gigakomody. Od poniedziałku chcę sobie już układać w szufladach. Jak czytam, że już tyle macie, to wpadam w panikę, bo ja mam ciągle poczucie, że jesteśmy w proszku 🫠 -
Nie wiem, czy nie będę żałować, ale zdecydowałam się kupić owlet zamiast wypożyczać baby sense. Miałabym duży problem z rozmieszczeniem tych płytek, żeby wszystko dobrze działało.
Na stronie producenta jest promocja z 1499 zł na 1199 zł i to mnie przekonało 😅 -
babajagapatrzy wrote:Blossomko, jaką masz lampkę wybraną?
Ja na szczęście od kiedy pożegnałam antykoncepcje w pigułkach zapomniałam co to grzybica, od ponad 10 lat nie miałam, a kiedyś co chwila.
Macie jakiś pomysł jak mogłybyśmy sobie powklejać wyprawkowe linki? Ja co chwilę o coś pytam, co było poruszane, może udałoby nam się zrobić jakąś listę poleceń? Tylko jak?
My jesteśmy na finiszu remontu naszej sypialni, regały już stoją, książki załadowane, najwięcej one nam zajmowały miejsca. Udało nam się je upchnąć na mniejszej przestrzeni niż wcześniej, bo kallaxy są głębokie i weszły po dwa rzędy. Muszę sobie je jeszcze tematycznie poprzekładać, ale to już kosmetyka. Mąż pojechał jeszcze po szybkie zakupy i bierzemy się za skręcanie tej gigakomody. Od poniedziałku chcę sobie już układać w szufladach. Jak czytam, że już tyle macie, to wpadam w panikę, bo ja mam ciągle poczucie, że jesteśmy w proszku 🫠
Kochana, na pewno jesteś dalej niż ja 😂. Mam aktualnie dwa duszki na ramieniu, jeden mówi, że jestem w tyle a drugi, że jeszcze tyle czasu i żeby nie zapeszać 🥺. Przyszła mi dzisiaj też dostawka, pierwszy poważny zakup! Na razie zostawiam ją w kartonie.
Lampkę mam wybraną: Xiaomi Mi Bedside Lamp 2. Po moim researchu (plus ktoś tutaj też polecał) wydaje mi się, że sprawdzi się zarówno z noworodkiem, jak i ze starszakiem. Wygląd ma uniwersalny, nie dzidziusiowy, wydaje się wielofunkcyjna.
Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
babajagapatrzy wrote:Blossomko, jaką masz lampkę wybraną?
My jesteśmy na finiszu remontu naszej sypialni, regały już stoją, książki załadowane, najwięcej one nam zajmowały miejsca. Udało nam się je upchnąć na mniejszej przestrzeni niż wcześniej, bo kallaxy są głębokie i weszły po dwa rzędy. Muszę sobie je jeszcze tematycznie poprzekładać, ale to już kosmetyka. Mąż pojechał jeszcze po szybkie zakupy i bierzemy się za skręcanie tej gigakomody. Od poniedziałku chcę sobie już układać w szufladach. Jak czytam, że już tyle macie, to wpadam w panikę, bo ja mam ciągle poczucie, że jesteśmy w proszku 🫠
Lista byłaby super, ale doraźnie sprawdza mi się robienie screenów stąd i trzymanie w oddzielnym folderze 😅
U nas mam takie poczucie pół na pół, wózek mamy zamówiony, fotelik musimy dopiero pojechać dobrać. Dzisiaj byliśmy w IKEI po komodę, więc po złożeniu mam zamiar prać i układać ciuszki. Z jednej strony mam wrażenie, że jeszcze tyle czasu, a z drugiej jak tu czytam o torbie do szpitala, to też poczułam oddech na plecach i może już coś powrzucam 😅 Nie mogę uwierzyć, że zaraz zobaczę "30" na suwaczku... -
Ja zastanawiam się nad lampką solną, bo staram się jak najbardziej ograniczyć plastik w przestrzeni
Ala87 lubi tę wiadomość
-
Ja już dziewczyny w domu. Jeszcze raz wam dziękuję za troskę. No ogólnie mam przyjmować magnez i nospe pewnie do 37tc, mierzyć 2 razy ciśnienie. Ogólnie mam utajone regularne skurcze i na wypisie wpisane to jako „Poród falszywy przed ukończeniem 37 tygodnia ciąży na skutek porażenia prądem”
Mała jest główką do dołu mam się oszczędzać i uważać na siebie no liczę na to żeby chociaż dotrzymać do tego 37tc ☺️☺️
Marty.Na, Niecierpliwa2, Karos31, BlackAmericano, snieżka, Ala87, aganieszkam, stayaway lubią tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

-
snieżka wrote:Ja zastanawiam się nad lampką solną, bo staram się jak najbardziej ograniczyć plastik w przestrzeni
Jeśli nie zależy Ci na pięknym wyglądzie to polecam zarzucić poszewkę od poduszki na lampkę nocną i jest eleganckie światło nocne które nie razi;)
U mnie to było rozwiązanie tymczasowe które zostało ze mną już przy każdym dziecku i tym razem planuję tak samo:) na początku świeciła się całą noc, potem już ogarniam dzieci bez światła jak jest się mniej zaspanym i bardziej świadomym co się dzieje:)
Talto super że już jesteś w domu, ale współczuję stresu którego musiałaś się najeść… -
Talto, a masz już wolne? Pamiętam, że planowałaś długo pracować. Fajnie, że jesteś już w domu!
Pieluszka na lampce nocnej to patent moje mamy, który pamiętam z własnego dzieciństwa. Miałam w ogóle mega stylową lampkę nocną, szkoda, że do dziś się nie zachowała, byłaby w sam raz w stylu vintage 😁
Nianię chyba dziewczyny jakiegoś pingwinka czy pandę polecały z tego co pamiętam 🤔
Trafiła mi się dostawka next to me za stówkę w sąsiedniej wsi, polecam Wam pisać na spotted z takimi zapytaniami, moja koleżanka z pracy wczoraj w ten sam sposób nabyła wózek anex z nową spacerówką za kilka stówek
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam skurcze na długo przed porodem na ktg, więc bardzo bym się tym nie przejmowała. Ale wiadomo, warto mieć rękę na pulsie. A co ciekawe te porodowe nie zapisywały się na ktg 😅 także ważne też jest jak Ty je odczuwasz 🙂Talto109_ wrote:Ja już dziewczyny w domu. Jeszcze raz wam dziękuję za troskę. No ogólnie mam przyjmować magnez i nospe pewnie do 37tc, mierzyć 2 razy ciśnienie. Ogólnie mam utajone regularne skurcze i na wypisie wpisane to jako „Poród falszywy przed ukończeniem 37 tygodnia ciąży na skutek porażenia prądem”
Mała jest główką do dołu mam się oszczędzać i uważać na siebie no liczę na to żeby chociaż dotrzymać do tego 37tc ☺️☺️02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Paulina1106 wrote:Jeśli nie zależy Ci na pięknym wyglądzie to polecam zarzucić poszewkę od poduszki na lampkę nocną i jest eleganckie światło nocne które nie razi;)
U mnie to było rozwiązanie tymczasowe które zostało ze mną już przy każdym dziecku i tym razem planuję tak samo:) na początku świeciła się całą noc, potem już ogarniam dzieci bez światła jak jest się mniej zaspanym i bardziej świadomym co się dzieje:)
Talto super że już jesteś w domu, ale współczuję stresu którego musiałaś się najeść…
I tak będę musiała kupić jakąś lampkę, bo tam gdzie będzie przewijak nie mamy żadnych lampek. A nie ukrywam, że na wyglądzie też mi zależy 😅 Cały czas mamy braki w meblach i we wszystkim, mamy sporo takich roboczych, tymczasowych rzeczy i chciałabym jak najszybciej z tego wyjść 😅 -
A jak już mowa o ktg, to mam do Was pytanie od którego tygodnia ciąży będziecie je robić, jeśli z ciążą będzie wszystko ok? Mi lekarka powiedziała, że dopiero w okolicach 40 tc powinnam umówić się do szpitala na ktg. Wiem, że niektórzy robią to wcześniej. Nasłuchałam się też już kilku historii o tym, że podczas ktg zanikało już tętno i trzeba było robić cc na jakiś czas przed porodem 🙈
-
Ja mam się zapisać od 38 tygodnia, według pakietu z Medicovera, a co mój prowadzący powie to jeszcze nie wiem.snieżka wrote:A jak już mowa o ktg, to mam do Was pytanie od którego tygodnia ciąży będziecie je robić, jeśli z ciążą będzie wszystko ok? Mi lekarka powiedziała, że dopiero w okolicach 40 tc powinnam umówić się do szpitala na ktg. Wiem, że niektórzy robią to wcześniej. Nasłuchałam się też już kilku historii o tym, że podczas ktg zanikało już tętno i trzeba było robić cc na jakiś czas przed porodem 🙈
-
Wytyczne są takie, że jak ciąża jest bez komplikacji to ktg jest od 40tc dopiero. W pierwszej ciąży miałam ktg w 39tc z powodu coraz słabszych przyrostów u córki, a w kolejnych ciążach miałam ktg na patologii ciąży, bo mi szyjka puszczała 🙈snieżka wrote:A jak już mowa o ktg, to mam do Was pytanie od którego tygodnia ciąży będziecie je robić, jeśli z ciążą będzie wszystko ok? Mi lekarka powiedziała, że dopiero w okolicach 40 tc powinnam umówić się do szpitala na ktg. Wiem, że niektórzy robią to wcześniej. Nasłuchałam się też już kilku historii o tym, że podczas ktg zanikało już tętno i trzeba było robić cc na jakiś czas przed porodem 🙈
Wiem, że niektórzy lekarze zalecają ktg 38-39tc. Przy cukrzycy ciążowej kazali mi po 37tc chodzić na ktg ale nie dotrwałam 🫣 i urodziłam wcześniej.
Ale zaniki tętna u dziecka raczej są przy komplikacjach (preeklampsja) lub podczas porodu. Jak jest wszystko ok i normalnie czujesz ruchy to na spokojnie 🙂02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -