PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie wczoraj zrobiłam badania i po kolejnym miesiącu hemoglobina stoi w miejscu, jak było 11 tak jest. Aktualnie biorę ferrum, wcześniej feroplex. Może teraz zmieni mi na coś innego… nie zleciła mi ferrytyny, ale akurat dostałam skierowanie z luxmed i mam 14,87 😏.
Zalecenie przyjmowania żelaza dostałam właśnie przy hemoglobinie 11. -
Agnieszkam, wtedy to jeszcze mogli nie ogarniać tematu ale żeby po takim czasie 🙈
Ja hemoglobinę mam na dobrym poziomie, ferrytyny nie sprawdzałam ale była nisko.
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Kingus, 2kg to też już brzmi dużo!🥰 Jak sobie pomyślę,że w przyszłym miesiącu już rodzę to też lekki stresik wpada 🫢 muszę zrobić pranie, układanie i wyprawkę apteczną. Spakuje też małą awaryjną torbę za niedługo, niestety nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć 😵💫2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
Czekamy na chłopca 🥰🩵

-
Ja właśnie w maju przy hemoglobinie poniżej 11 miałam zlecone żelazo, po dwóch tygodniach na tardyferonie ładnie wynik odbił. Lekarz powiedział, żeby już nie brać, a ostatnią hemoglobinę miałam na poziomie 13,5, ferrytyne 14. W przyszłym tygodniu mam ponowić wyniki, ciekawe czy spadły. Wiem, że niektóre dziewczyny potrafią całą ciążę nie brać żelaza.
Ja też pakuje awaryjną torbę do szpitala z podstawowymi rzeczami. W weekend mamy wesele pod samą granicą ze Słowacją i wolę jednak być zabezpieczona.👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Ja hemoglobinę mam cały czas niezłą, ostatnio 12,6, morfologia też w normie, chociaż blisko granicy niektóre parametry. Tylko ferrytyna leci od początku ciąży, ostatni wynik miałam 7. Od początku II trymestru brałam Ferrum Lek, ale nie podniósł i teraz mam Feroplex, za dwa tygodnie będę badała.
Dziewczyny, które już macie zmontowaną dostawkę, jak to jest z tym mocowaniem do łóżka? Te pasy da się w miarę łatwo rozpiąć i zapiąć z powrotem? Zastanawiam się na ile łatwo można przemieszczać tę dostawkę po domu. -
Ja mam Chicco NEXT to me i na razie nie zamontowałam pasów. W moim modelu tej barierki od strony łóżka mamy nie da się schować na płasko więc nie widzę możliwości by taki maluszek wypadł. Dostawkę kupiłam używaną i pasy nawet nie były rozpakowane więc moja poprzedniczka też nie używała. Oczywiście zobaczę w praktyce jak to będzie
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Mnie coraz bardziej dopadają lęki... boję się bardzo, że w trakcie porodu będą komplikacje i dziecko będzie niedotlenione. Czy to się dzsto zdarza? I czy wtedy reagują od razu? I czy już takie krótkie niedotlenienie może mieć jakieś skutki?31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Ninia wrote:Ja mam Chicco NEXT to me i na razie nie zamontowałam pasów. W moim modelu tej barierki od strony łóżka mamy nie da się schować na płasko więc nie widzę możliwości by taki maluszek wypadł. Dostawkę kupiłam używaną i pasy nawet nie były rozpakowane więc moja poprzedniczka też nie używała. Oczywiście zobaczę w praktyce jak to będzie
Ok, dzięki! Też planujemy Chicco, tylko jeszcze chciałam podjechać gdzieś na żywo zobaczyć i musimy wymierzyć, jak nam najlepiej wejdzie do sypialni. Ale wczoraj przy okazji tych monitorów zaczęłam kombinować właśnie nad jej mobilnością. Myślałam o jakimś alternatywnym miejscu do spania w salonie typu baby hug czy kosz Mojżesza, ale na początek nie chcę kupować dopóki nie przekonamy się, jak mały będzie w ogóle spał. -