Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj zrobiłam badania i po kolejnym miesiącu hemoglobina stoi w miejscu, jak było 11 tak jest. Aktualnie biorę ferrum, wcześniej feroplex. Może teraz zmieni mi na coś innego… nie zleciła mi ferrytyny, ale akurat dostałam skierowanie z luxmed i mam 14,87 😏.

Zalecenie przyjmowania żelaza dostałam właśnie przy hemoglobinie 11.

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02.26🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkam, wtedy to jeszcze mogli nie ogarniać tematu ale żeby po takim czasie 🙈
    Ja hemoglobinę mam na dobrym poziomie, ferrytyny nie sprawdzałam ale była nisko.

aganieszkam lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex
    Czekamy na chłopca 🥰🩵
    preg.png
    age.png
    age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus, 2kg to też już brzmi dużo!🥰 Jak sobie pomyślę,że w przyszłym miesiącu już rodzę to też lekki stresik wpada 🫢 muszę zrobić pranie, układanie i wyprawkę apteczną. Spakuje też małą awaryjną torbę za niedługo, niestety nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć 😵‍💫

aganieszkam, Kingus 1 lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    31.01 beta 1049, prog 26
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Czekamy na chłopca 🥰🩵
    preg.png
    age.png
    age.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w maju przy hemoglobinie poniżej 11 miałam zlecone żelazo, po dwóch tygodniach na tardyferonie ładnie wynik odbił. Lekarz powiedział, żeby już nie brać, a ostatnią hemoglobinę miałam na poziomie 13,5, ferrytyne 14. W przyszłym tygodniu mam ponowić wyniki, ciekawe czy spadły. Wiem, że niektóre dziewczyny potrafią całą ciążę nie brać żelaza.

Ja też pakuje awaryjną torbę do szpitala z podstawowymi rzeczami. W weekend mamy wesele pod samą granicą ze Słowacją i wolę jednak być zabezpieczona.

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hemoglobinę mam cały czas niezłą, ostatnio 12,6, morfologia też w normie, chociaż blisko granicy niektóre parametry. Tylko ferrytyna leci od początku ciąży, ostatni wynik miałam 7. Od początku II trymestru brałam Ferrum Lek, ale nie podniósł i teraz mam Feroplex, za dwa tygodnie będę badała.

Dziewczyny, które już macie zmontowaną dostawkę, jak to jest z tym mocowaniem do łóżka? Te pasy da się w miarę łatwo rozpiąć i zapiąć z powrotem? Zastanawiam się na ile łatwo można przemieszczać tę dostawkę po domu.

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Chicco NEXT to me i na razie nie zamontowałam pasów. W moim modelu tej barierki od strony łóżka mamy nie da się schować na płasko więc nie widzę możliwości by taki maluszek wypadł. Dostawkę kupiłam używaną i pasy nawet nie były rozpakowane więc moja poprzedniczka też nie używała. Oczywiście zobaczę w praktyce jak to będzie

Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coraz bardziej dopadają lęki... boję się bardzo, że w trakcie porodu będą komplikacje i dziecko będzie niedotlenione. Czy to się dzsto zdarza? I czy wtedy reagują od razu? I czy już takie krótkie niedotlenienie może mieć jakieś skutki?

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png

Wysłany: 5 sierpnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja mam Chicco NEXT to me i na razie nie zamontowałam pasów. W moim modelu tej barierki od strony łóżka mamy nie da się schować na płasko więc nie widzę możliwości by taki maluszek wypadł. Dostawkę kupiłam używaną i pasy nawet nie były rozpakowane więc moja poprzedniczka też nie używała. Oczywiście zobaczę w praktyce jak to będzie

Ok, dzięki! Też planujemy Chicco, tylko jeszcze chciałam podjechać gdzieś na żywo zobaczyć i musimy wymierzyć, jak nam najlepiej wejdzie do sypialni. Ale wczoraj przy okazji tych monitorów zaczęłam kombinować właśnie nad jej mobilnością. Myślałam o jakimś alternatywnym miejscu do spania w salonie typu baby hug czy kosz Mojżesza, ale na początek nie chcę kupować dopóki nie przekonamy się, jak mały będzie w ogóle spał.

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostrożny i przewidujący mąż już zamontował pasy. My mamy model z takimi łatwo odpinanymi klamrami - są dwie pod łóżeczkiem i od razu można jeździć :)

Espoir, mi też żal końca ciąży 😅 ale znoszę ją naprawdę super.

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:

U nas ta sama sytuacja, kupilam uzywke a pasy fabrycznie zapakowane wiec na początku na pewno bedzie bez ewentualnie pozniej jak sie Bobuś rozrusza to moze zamontujemy ;)

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś chciała to mam na sprzedaż monitor oddechu babysense 7 jak dla Was za 250 zł. Mogę wystawić na vinted lub olx. Mi się niestety przy bliźniakach nie przyda, bo będą spały w jednym łóżeczku. Tylko włączony czy działa, bo mały od początku spał z nami 🙈

Wysłany: 5 sierpnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Mnie coraz bardziej dopadają lęki... boję się bardzo, że w trakcie porodu będą komplikacje i dziecko będzie niedotlenione. Czy to się dzsto zdarza? I czy wtedy reagują od razu? I czy już takie krótkie niedotlenienie może mieć jakieś skutki?

To zrozumiałe, że są takie obawy :( nie znam dokładnych statystyk, ale poważne powikłania są raczej rzadkie. Może w latach 80. i 90. było ich więcej, bo porody były dużo bardziej siłowe. Teraz raczej szybko robią cc, jeżeli są obawy o dziecko.

preg.png

Wysłany: 5 sierpnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.na, ja mam bardzo skrzywiony obraz małych dzieci przez pracę (punkt wczesnego wspomagania rozwoju+przedszkole terapeutyczne), pracuję tam od prawie 10 lat i przez ten czas mieliśmy tylko jedną dziewczynkę z mocnymi uszkodzeniami okołoporodowymi.

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie montowałam dostawali do łóżka, miałam ją tylko dosuniętą ale też dziecko nie chciało w niej spać więc nie wiem jakby to bylo na dłuższą metę.
    Marty.na ja byłam w takiej sytuacji, zareagowali bardzo szybko bo mała uciskała głową na pępowinę. Była po porodzie wentylowana, wszystko z nią w porządku. Teraz nie czekają zbyt długo z taką decyzją.. zrobili mi nawet CC w znieczuleniu ogólnym. Z tych względów wybrałam już planowane cięcie w tej ciąży.
    Espoir, ja tam ciężko przechodzę ciążę, źle mi się nawet oddycha ale jakoś tak przykro,że to już końcówka. Raczej już nie będę w ciąży, a pomimo dolegliwości to lubię być w tym stanie 🥰

Niecierpliwa2, stayaway lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    31.01 beta 1049, prog 26
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Czekamy na chłopca 🥰🩵
    preg.png
    age.png
    age.png

Wysłany: 5 sierpnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pierzecie merino przed pierwszym założeniem? Znalazłam taką informację:

„Zatem nie trzeba prać produktów marki Engel przed pierwszym założeniem. Po procesie dziania tkaniny są prane, aby po pierwsze wypłukać nadmiar pozostałości barwnika, a po drugie usunąć oleje i ewentualny zabrudzenia.”

Jakoś mam mieszane uczucia, wolałabym uprać. Podobnie nie wiem jak się zabrać za ten wełniany śpiworek do wózka. Chyba namoczę ręcznie i dam mu wyschnąć na tym słonku.

Nastawiłam pierwszą pralkę - same odziedziczone ciuszki, sporo tego 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 12:11

• Mro_22 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewczyny!
    Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku. Nie łudzę się, że nadrobię ostatnie ok. 3 tygodnie, ale liczę, że u Was jest dobrze 🙂
    Nas, a dokładniej synka i męża, dopadła angina i było trochę ciężko. Na szczęście u mnie tylko ból gardła. Do tego jeszcze przed chorobą mąż pracował dosłownie codziennie po kilkanaście godzin, więc też za bardzo czasu nie miałam.
    Dzisiaj pierwszy dzień jak mąż i synek są poza domem, więc udało mi się trochę czasu wygospodarować.
    Czuję, że jestem trochę w plecy z przygotowaniami. Niby wszystko mamy, trzeba by było tylko te rzeczy odświeżyć. Poza tym synek będzie miał nowe meble w swoim pokoju, bardziej pojemne, więc trochę bałaganu wszędzie jest.
    Jutro mam teleporadę z genetykiem odnośnie mojej duplikacji.
    A poza tym wszystko u mnie w porządku 🙂
    Pozdrawiam gorąco 🙂

Niecierpliwa2, babajagapatrzy, pandzia 🐼, Karos31, Marty.Na, aganieszkam, Martit, Ala87 lubią tę wiadomość

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16

Wysłany: 5 sierpnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajagapatrzy, ja mam zamiar wyprać wszystko co się da. Niby wiem, że wełnę najlepiej jak najrzadziej, ale mam takie trochę natręctwo, że nigdy nie wiadomo w jakich warunkach coś było przechowywane i pakowane :/ Swoje wszystkie rzeczy piorę, więc bobasowe jakoś tym bardziej czuję potrzebę. Śpiworek akurat wzięłam nie z wełny, ale jakieś ciuszki merino będę prała. Jedynie chyba lepiej nie wystawiać ich na słońce, tylko w cieniu tak "przewiać". O ile dobrze pamiętam wełna nie lubi pełnego słońca 🤔

Mro, fajnie że się odezwałaś. Trzymam kciuki za konsultację 🤞🏻, ale z tego co pamiętam rokowania są dobre, bo Ty i synek też macie tę duplikację, prawda?

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testowała może któraś z Was termometr Neno medic T07/T08? :)

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Myślę, że nie musi się szczepić na rsv, małe prawdopodobieństwo, że przyniesie do domu a dorośli rzadko się zarażają. Najważniejsze, żeby dzidziuś miał przeciwciała, bo to straszne cholerstwo. Poza tym rsv można łapać wielokrotnie 🙈 najgorsze jest zachorowanie w pierwszych latach życia.

Nie namawiam do szczepienia ale moja 4 tyg córeczkę zaraził właśnie mąż.
    Miał lekki katar, a mała mając 4tyg wylądowała na intensywnej terapii.
    Nie wiedzialam że można szczepić mężów ale poczytam sobie o skuteczności bo jeśli tak to zmuszę męża bo nie chcę przechodzić tego kolejny raz.
    Dorośli też łapią to dziadostwo tylko mają słabe objawy.
    Rsv tak naprawdę jest ciężki dla malutkich dzieci i osób starszych.

aganieszkam lubi tę wiadomość

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • Mro_22 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 tak, rokowania są dobre. Jak na razie wiemy tylko o mojej duplikacji. Synek będzie miał robione testy jak córka się urodzi, wtedy obydwoje będą mieli testy, bo wg pani genetyk synek rozwija się dobrze i nie chce nas niepotrzebnie ciągać.

Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ