PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
babajagapatrzy wrote:Dziewczyny, pierzecie merino przed pierwszym założeniem? Znalazłam taką informację:
„Zatem nie trzeba prać produktów marki Engel przed pierwszym założeniem. Po procesie dziania tkaniny są prane, aby po pierwsze wypłukać nadmiar pozostałości barwnika, a po drugie usunąć oleje i ewentualny zabrudzenia.”
Jakoś mam mieszane uczucia, wolałabym uprać. Podobnie nie wiem jak się zabrać za ten wełniany śpiworek do wózka. Chyba namoczę ręcznie i dam mu wyschnąć na tym słonku.
Nastawiłam pierwszą pralkę - same odziedziczone ciuszki, sporo tego 🙂
Wlasnie ostatnio to rozkminialam... ale ubranka, kocyk chyba przepiorę, tj namoczyć w wodzie z płynem do wełny i wysuszę na płasko tylko po odcisnieciu... sobie moze i bym nie prała ale jakos dzidziusiowi takiemu malutkiemu to nie wiem...
Choc z drugiej strony kombinezon i spiworek nie beda na gole cialo używane wiec i bez prania powinno sie obyć
A zaffiro - tego spiworka do wozka nie prałam. Pożyczyliśmy od brata ozonator ktory tam niby dezynfekuje itd i tylko go pod tym położyłam. Podobnie kokon i materacyk. Uprałam pokrowce itd ale samego "miazszu" nie.
Jednak to drogie rzeczy sa no i mam opory zeby nie zniszczyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:56
-
Ja kocyki, pieluszki, ręczniki, śpiworki do łóżka piorę. Kokonu i śpiworka do wózka raczej nie, przynajmniej nie planowałam. Mam wełniane sweterki na takiego maluszka i wyprałam „ręcznie” pozostawiając do osuszenia.👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -