Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Martit Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, ja też jutro kończę 35 tydzień i wchodzę w 36. Jest to dla mnie abstrakcja, czuję ruchy, wszystko przygotowane, a jakoś nadal nie mogę sobie uświadomić, że za miesiąc będę mieć maleńkie dziecko. Może dlatego, że tak długo na nią czekaliśmy…

kleopatr4, aganieszkam, FloristKa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Frena Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dokonałam przełomu! 😀Świetnie się dzisiaj czuję, co prawda teraz na wieczór już trochę kręgosłup i biodro boli, nie wiem czy nie przeszarżowałam 😅 więc resztę wieczoru sobie poleżę. Rano miałam teleporadę z endokrynolog, potem szczepienie na RSV, pochodziłam trochę po centrum handlowym. A potem nabrałam ochoty żeby się coś popakować no i rzeczy dla siebie prawie całkiem spakowałam 😀 A dla maluszka wybrałam i naszykowałam ubranka do szpitala. Jeszcze muszę uprać rożek i potem dopakuję dziecięce rzeczy. Poukładałam też resztę ubranek 56 (i pojedyncze 50) w organizery i jestem bardzo zadowolona 😀62 na razie trzymam schowane, będę wyciągała w miarę potrzeby.

Chwalę się póki jeszcze to ładnie wygląda. Kompleciki i sukieneczki mam gdzie indziej, tutaj takie na codzień bardziej 🙂

eb1b5161cbe6c.jpghttps://zapodaj.net/plik-ah76FzwGaO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 20:38

Niecierpliwa2, Jenny93, Martit, kleopatr4, aganieszkam, Ninia, FloristKa lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Paulinka, ja też jutro kończę 35 tydzień i wchodzę w 36. Jest to dla mnie abstrakcja, czuję ruchy, wszystko przygotowane, a jakoś nadal nie mogę sobie uświadomić, że za miesiąc będę mieć maleńkie dziecko. Może dlatego, że tak długo na nią czekaliśmy…
    Tak, to jest abstrakcja, dopóki nie obejmiesz malucha 🥰

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKo, jest jak jest, ale na zaistnienie rozwarcia nie musiałaś mieć wpływu, bo to już jest ten etap, że ono się robi. Ty zrobiłaś co mogłaś - byłaś pod opieką i zdiagnozowaliście że potrzeba szwu, kontrolowałaś swój stan i ufałaś intuicji, oszczędzałaś się i słuchałaś zaleceń i dzięki temu dotrwałaś do 35tc. To jest świetny wynik! Czop odchodzi i tak też może być, pojechałaś żeby zweryfikowali i macie opiekę.
    Nie masz jeszcze akcji, dostajecie leki i jeszcze może nie być rozwiązania przez jakiś czas. Masz teraz nad czym się zastanawiać w kontekście ewentualnych proponowanych rozwiązań. Pamiętaj że są różne alternatywy i możecie próbować trzymać maleństwo w brzuszku jeszcze jakiś czas. Im dłużej tym dla niego lepiej, ale trzeba przeanalizować sytuacje. Trzymajcie się.

Dla mnie butelka była zbawienna. Każdy siusiek przez 2 pierwsze tygodnie to był ból, bo był mega gorący a ja byłam nabrzmiała i czułam jakby mnie ktoś podpalał. Wiec inaczej niż mozna się spodziewać ja się ochładzałam, nie używałam ciepłej wody. Polewałam się delikatnie (nie mylić z irygacją!!!) i wtedy sikałam. Mialam tez czasem zaparzone zioła; szałwię, rumianek, korę dębu i kropelkę olejków.

aganieszkam, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKo, taka jest kolej rzeczy związana z PD, że warto mieć z tyłu głowy taką możliwość. Mam listę tego co mam mieć w domu do samego porodu dla mnie i dla położnej i torbę na transfer. W sumie nie jest to więcej roboty, bo będąc w domu po prostu mam swoje rzeczy w docelowych miejscach. Np. ubrania dziecka będą w szafie i mąż po prostu po nie pójdzie, przekąski będą pod ręką na wyspie lub w szafce, a moje higieniczne w łazience i jak pójdę się oporządzać to będzie tam wszystko czekało. Mąż będzie od tego żeby podać mi czy ekipie gdzie co leży. Z resztą i tak to sobie powtórzymy na kwalifikacji (ej, to już za miesiąc🫣).
    Ja też mam tę torbę mega minimalistyczną, bo wychodzę z założenia, że jeśli dojdzie z jakiegoś powodu do transferu to ostatnie o czym będę myśleć to by np. umyć zęby.

Mam na liście:
    Porodowa Kosmetyczka:
    - Grzebień, słomka, gumka, przekąski, elektrolity, myjki,(olejki mogą mieć w szpitalu),
    - lanolina? Opaska na oczy - uszyć
    Połóg:
    - Ręcznik x2, dezodorant, mydło, majtki+podpaski
    - Butelka peri
    - wkładki laktacyjne
    - Wełniane skarpety
    Ubrania:
    - Klapki, szlafrok, stanik -> będę miała na sobie
    - Sweter i na przebranie
    Dokumenty
    - Plan porodu
    - wyniki badań (telefon)
    - Karta ciąży
    Dodatkowo:
    - Butelki z wodą z dziubkiem?, woda kokosowa
    - Ładowarka
    - Dew woda oczyszczająca
    - Kubek stojo
    - Strzykawka do siary
    Dziecko:
    - Pieluszki jedno 10 szt
    - Pajace/bodziaki 2-3szt, czapeczka, skarpetki
    - Pieluchy bambusowe 2szt
    - Otulacz z fotelikiem w aucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 21:09

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Teraz patrzę i widzę, że masz uroczą naklejkę z podpisem co tam jest. Skąd takie? 😁
    Pasierbica na urodziny dostała zabawkę-drukarke do etykiet NIIMBOT i takie naklejki i teraz nam wszystko obkleja 😅

Marty.Na, FloristKa lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Pasierbica na urodziny dostała zabawkę-drukarke do etykiet NIIMBOT i takie naklejki i teraz nam wszystko obkleja 😅

O, to nie wiedziałam, że jest wersja z takimi zabawnymi 😃 super! My mamy taką na zwykłe białe wkłady i też muszę woreczki ometkować.

preg.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floristko, trzymam ogromnie kciuki żebyście jeszcze jak najdłużej byli w dwupaku 🤞a jak duże masz to rozwarcie? No ale tak jak pisały dziewczyny, 35tc to już na prawdę bezpieczny etap, a waga 2200g też brzmi już super. Ja się urodziłam z waga 1900g 🙂

My dziś byliśmy na sesji ciążowej, nie mogę się doczekać efektów 🙂

Potem wybraliśmy się w trójkę do centrum handlowego dokupić ostatnie rzeczy do wyprawki, bo moja malutka córeczka zaczyna 1 września 1 klasę 😭

Może teraz będę miała czas w końcu pomyśleć o wyprawce dla synusia, zacząć prać, segregować i dokupić czego jeszcze nam brakuje :)

FloristKa lubi tę wiadomość

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Wooo ale super!! Fajne na prezent!! Zapisuję sobie.

Ja po sterydach mam cukier tak wywalony 250!! Ze spać to chyba nie zasne

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Floristko, trzymam ogromnie kciuki żebyście jeszcze jak najdłużej byli w dwupaku 🤞a jak duże masz to rozwarcie? No ale tak jak pisały dziewczyny, 35tc to już na prawdę bezpieczny etap, a waga 2200g też brzmi już super. Ja się urodziłam z waga 1900g 🙂

My dziś byliśmy na sesji ciążowej, nie mogę się doczekać efektów 🙂

Potem wybraliśmy się w trójkę do centrum handlowego dokupić ostatnie rzeczy do wyprawki, bo moja malutka córeczka zaczyna 1 września 1 klasę 😭

Może teraz będę miała czas w końcu pomyśleć o wyprawce dla synusia, zacząć prać, segregować i dokupić czego jeszcze nam brakuje :)

Mówiła ze czuć główkę w badaniu juz delikatnie i ok 1cm tak

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
‹‹ 424 425 426 427 428
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ