PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinka, ja też jutro kończę 35 tydzień i wchodzę w 36. Jest to dla mnie abstrakcja, czuję ruchy, wszystko przygotowane, a jakoś nadal nie mogę sobie uświadomić, że za miesiąc będę mieć maleńkie dziecko. Może dlatego, że tak długo na nią czekaliśmy…
kleopatr4, aganieszkam, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dokonałam przełomu! 😀Świetnie się dzisiaj czuję, co prawda teraz na wieczór już trochę kręgosłup i biodro boli, nie wiem czy nie przeszarżowałam 😅 więc resztę wieczoru sobie poleżę. Rano miałam teleporadę z endokrynolog, potem szczepienie na RSV, pochodziłam trochę po centrum handlowym. A potem nabrałam ochoty żeby się coś popakować no i rzeczy dla siebie prawie całkiem spakowałam 😀 A dla maluszka wybrałam i naszykowałam ubranka do szpitala. Jeszcze muszę uprać rożek i potem dopakuję dziecięce rzeczy. Poukładałam też resztę ubranek 56 (i pojedyncze 50) w organizery i jestem bardzo zadowolona 😀62 na razie trzymam schowane, będę wyciągała w miarę potrzeby.
Chwalę się póki jeszcze to ładnie wygląda. Kompleciki i sukieneczki mam gdzie indziej, tutaj takie na codzień bardziej 🙂
https://zapodaj.net/plik-ah76FzwGaO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 20:38
Niecierpliwa2, Jenny93, Martit, kleopatr4, aganieszkam, Ninia, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Tak, to jest abstrakcja, dopóki nie obejmiesz malucha 🥰Martit wrote:Paulinka, ja też jutro kończę 35 tydzień i wchodzę w 36. Jest to dla mnie abstrakcja, czuję ruchy, wszystko przygotowane, a jakoś nadal nie mogę sobie uświadomić, że za miesiąc będę mieć maleńkie dziecko. Może dlatego, że tak długo na nią czekaliśmy…02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
FloristKo, jest jak jest, ale na zaistnienie rozwarcia nie musiałaś mieć wpływu, bo to już jest ten etap, że ono się robi. Ty zrobiłaś co mogłaś - byłaś pod opieką i zdiagnozowaliście że potrzeba szwu, kontrolowałaś swój stan i ufałaś intuicji, oszczędzałaś się i słuchałaś zaleceń i dzięki temu dotrwałaś do 35tc. To jest świetny wynik! Czop odchodzi i tak też może być, pojechałaś żeby zweryfikowali i macie opiekę.
Nie masz jeszcze akcji, dostajecie leki i jeszcze może nie być rozwiązania przez jakiś czas. Masz teraz nad czym się zastanawiać w kontekście ewentualnych proponowanych rozwiązań. Pamiętaj że są różne alternatywy i możecie próbować trzymać maleństwo w brzuszku jeszcze jakiś czas. Im dłużej tym dla niego lepiej, ale trzeba przeanalizować sytuacje. Trzymajcie się.
Dla mnie butelka była zbawienna. Każdy siusiek przez 2 pierwsze tygodnie to był ból, bo był mega gorący a ja byłam nabrzmiała i czułam jakby mnie ktoś podpalał. Wiec inaczej niż mozna się spodziewać ja się ochładzałam, nie używałam ciepłej wody. Polewałam się delikatnie (nie mylić z irygacją!!!) i wtedy sikałam. Mialam tez czasem zaparzone zioła; szałwię, rumianek, korę dębu i kropelkę olejków.
aganieszkam, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
PaulinKo, taka jest kolej rzeczy związana z PD, że warto mieć z tyłu głowy taką możliwość. Mam listę tego co mam mieć w domu do samego porodu dla mnie i dla położnej i torbę na transfer. W sumie nie jest to więcej roboty, bo będąc w domu po prostu mam swoje rzeczy w docelowych miejscach. Np. ubrania dziecka będą w szafie i mąż po prostu po nie pójdzie, przekąski będą pod ręką na wyspie lub w szafce, a moje higieniczne w łazience i jak pójdę się oporządzać to będzie tam wszystko czekało. Mąż będzie od tego żeby podać mi czy ekipie gdzie co leży. Z resztą i tak to sobie powtórzymy na kwalifikacji (ej, to już za miesiąc🫣).
Ja też mam tę torbę mega minimalistyczną, bo wychodzę z założenia, że jeśli dojdzie z jakiegoś powodu do transferu to ostatnie o czym będę myśleć to by np. umyć zęby.
Mam na liście:
Porodowa Kosmetyczka:
- Grzebień, słomka, gumka, przekąski, elektrolity, myjki,(olejki mogą mieć w szpitalu),
- lanolina? Opaska na oczy - uszyć
Połóg:
- Ręcznik x2, dezodorant, mydło, majtki+podpaski
- Butelka peri
- wkładki laktacyjne
- Wełniane skarpety
Ubrania:
- Klapki, szlafrok, stanik -> będę miała na sobie
- Sweter i na przebranie
Dokumenty
- Plan porodu
- wyniki badań (telefon)
- Karta ciąży
Dodatkowo:
- Butelki z wodą z dziubkiem?, woda kokosowa
- Ładowarka
- Dew woda oczyszczająca
- Kubek stojo
- Strzykawka do siary
Dziecko:
- Pieluszki jedno 10 szt
- Pajace/bodziaki 2-3szt, czapeczka, skarpetki
- Pieluchy bambusowe 2szt
- Otulacz z fotelikiem w aucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 21:09
-
Pasierbica na urodziny dostała zabawkę-drukarke do etykiet NIIMBOT i takie naklejki i teraz nam wszystko obkleja 😅Marty.Na wrote:Teraz patrzę i widzę, że masz uroczą naklejkę z podpisem co tam jest. Skąd takie? 😁
Marty.Na, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Ninia wrote:Pasierbica na urodziny dostała zabawkę-drukarke do etykiet NIIMBOT i takie naklejki i teraz nam wszystko obkleja 😅
O, to nie wiedziałam, że jest wersja z takimi zabawnymi 😃 super! My mamy taką na zwykłe białe wkłady i też muszę woreczki ometkować. -
Floristko, trzymam ogromnie kciuki żebyście jeszcze jak najdłużej byli w dwupaku 🤞a jak duże masz to rozwarcie? No ale tak jak pisały dziewczyny, 35tc to już na prawdę bezpieczny etap, a waga 2200g też brzmi już super. Ja się urodziłam z waga 1900g 🙂
My dziś byliśmy na sesji ciążowej, nie mogę się doczekać efektów 🙂
Potem wybraliśmy się w trójkę do centrum handlowego dokupić ostatnie rzeczy do wyprawki, bo moja malutka córeczka zaczyna 1 września 1 klasę 😭
Może teraz będę miała czas w końcu pomyśleć o wyprawce dla synusia, zacząć prać, segregować i dokupić czego jeszcze nam brakuje
FloristKa lubi tę wiadomość
-
Wooo ale super!! Fajne na prezent!! Zapisuję sobie.Ninia wrote:Pasierbica na urodziny dostała zabawkę-drukarke do etykiet NIIMBOT i takie naklejki i teraz nam wszystko obkleja 😅
Ja po sterydach mam cukier tak wywalony 250!! Ze spać to chyba nie zasne -
stayaway wrote:Floristko, trzymam ogromnie kciuki żebyście jeszcze jak najdłużej byli w dwupaku 🤞a jak duże masz to rozwarcie? No ale tak jak pisały dziewczyny, 35tc to już na prawdę bezpieczny etap, a waga 2200g też brzmi już super. Ja się urodziłam z waga 1900g 🙂
My dziś byliśmy na sesji ciążowej, nie mogę się doczekać efektów 🙂
Potem wybraliśmy się w trójkę do centrum handlowego dokupić ostatnie rzeczy do wyprawki, bo moja malutka córeczka zaczyna 1 września 1 klasę 😭
Może teraz będę miała czas w końcu pomyśleć o wyprawce dla synusia, zacząć prać, segregować i dokupić czego jeszcze nam brakuje
Mówiła ze czuć główkę w badaniu juz delikatnie i ok 1cm tak -