PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinKA, coś czułam, że Cię tu przywieje 🤭
To żeby było wszystko na jednej stronie - mój TP 12.10.26 🥰
O, już ja jednej stronie nie jest, ale przynajmniej w kupie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 15:54
PaulinKA, White1, Kingus 1, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja to bym wręcz powiedziala ze nie z transferu ani z miesiączki a z CRL🙉White1 wrote:Zdecydowanie według transferu, bo byłam na cyklu sztucznym i przedłużaliśmy go, bo lekarz był na feriach 🫣 według om wychodziłoby 5+2, a według transferu jest dopiero 4+5
Ale jak cos to faktycznie bardziej z transferu niz z miesiączki.
U mnie miesiączki nie bylo od października, według transferu jestem 8+5 a na wizycie lekarka mierząc dzidziusia skorygowala 2 dni w tyl.
@Guska, czy tam na zdjęciu usg nie masz pomiaru CRL I obok napisane ktory to tydzien, dzien?
@aszin, no jakże mialabym odpuścić tak zacne grono 😅🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 16:00
White1, aszin lubią tę wiadomość
⏳️1.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, SDF-15%,
IVF 🙏
💉7❄️, Diphereline x2
🍀FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
6dpt- ⏸️
🔜🙏🍀✊️

"Zes*am się, a nie dam się." -
Właśnie nie dała mi dziś żadnego zdjęciaPaulinKA wrote:Ja to bym wręcz powiedziala ze nie z transferu ani z miesiączki a z CRL🙉
Ale jak cos to faktycznie bardziej z transferu niz z miesiączki.
U mnie miesiączki nie bylo od października, według transferu jestem 8+5 a na wizycie lekarka mierząc dzidziusia skorygowala 2 dni w tyl.
@Guska, czy tam na zdjęciu usg nie masz pomiaru CRL I obok napisane ktory to tydzien, dzien?
@aszin, no jakże mialabym odpuścić tak zacne grono 😅🍀
Pomyślałam o tym wchodząc do auta.
W 5+6 od transferu zarodek miał 4,8 to jeszcze z kliniki usg
Teraz miałam taką zastępczą wizytę bo moja wybrana Pani dr jest na urlopie.
No i powiedziała tylko ze wszystko dobrze, bije serduszko zarodek ma 12,4mm i w sumie tyle. -
Zapytałam "eksperta" 😅 czytaj- czata 🤣
"Zarodek o długości CRL 12,4 mm odpowiada mniej więcej:
👉 7 tygodniom i 3–4 dniom ciąży
(czyli około 7+3 / 7+4 tc.
Dla porównania:
10 mm ≈ 7+1 tc
15 mm ≈ 7+6 / 8+0 tc
Pamiętaj, że pomiar może się minimalnie różnić (±2–3 dni) w zależności od aparatu USG i sposobu pomiaru.."
Czyli praktycznie pokrywa się z tym co pisałaś o dacie transferu 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 16:17
⏳️1.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
IVF 🙏
💉7❄️, Diphereline x2
6dpt- ⏸️
🔜🙏🍀✊️

Ooo kochana jesteś, że chciało Ci się sprawdzić, dziękiPaulinKA wrote:Zapytałam "eksperta" 😅 czytaj- czata 🤣
"Zarodek o długości CRL 12,4 mm odpowiada mniej więcej:
👉 7 tygodniom i 3–4 dniom ciąży
(czyli około 7+3 / 7+4 tc.
Dla porównania:
10 mm ≈ 7+1 tc
15 mm ≈ 7+6 / 8+0 tc
Pamiętaj, że pomiar może się minimalnie różnić (±2–3 dni) w zależności od aparatu USG i sposobu pomiaru.."
Czyli praktycznie pokrywa się z tym co pisałaś o dacie transferu 😊
No ja też pytałam i powiedział to samo. Więc mój termin to 9 października.
Choć myślę że urodzę wcześniej bo raczej wybiorę opcję cesarki
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Też się czuję do tyłu 😃 nawet jeszcze nie widziałam groszka na USG, ale jeszcze 2 dni 🤩Weronka89 wrote:Będę trzymać kciuki, my tu chyba we dwie tak jedne z najmłodszych jesli chodzi o wiek ciąży, mam wrażenie że jestem bardzo w tyle względem innych dziewczyn
a jak synek, wygrzebał się z choroby?
Synek już zdrowy, ja też, coś tam jeszcze chrząkam, ale bez kataru i bez kaszlu, dziękuję że pytasz. Łaskawa była dla nas ta choroba i całe szczęście, bo już miałam wizję chorowania przez kilka msc jak w poprzedniej ciąży.
Witam wszystkie nowe osoby!! Ale ruch się tu zrobił, super ❤️ -
aszin wrote:PaulinKA, coś czułam, że Cię tu przywieje 🤭
To żeby było wszystko na jednej stronie - mój TP 12.10.26 🥰
O, już ja jednej stronie nie jest, ale przynajmniej w kupie 😁
Aszin Ty już mówiłaś rodzinie że jesteś w ciąży czy później planujesz powiedzieć?Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅ -
Powiedzieliśmy rodzicom i mojemu bratu i bratowej 🙂 Szefowi planuje powiedzieć w przyszłym tygodniu, jeśli wszystko będzie ok na USG, bo jednak pracuje w warunkach, które średnio sprzyjają wczesnej ciąży.Kingus 1 wrote:Aszin Ty już mówiłaś rodzinie że jesteś w ciąży czy później planujesz powiedzieć?
Kingus 1 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś powiedziałam szefowi, wiedziałam, że się nie ucieszy, ale że aż tak to bym nie przypuszczała. Przykro, ale mniejszy wyrzut sumienia przy L4
kleopatr4 lubi tę wiadomość

wiek 41 l
AMH 04.23 - 0,7
07.23- 0,67
04.24- 0,44
12.25-0,11
09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
20.11.23 transfer
5 dpt prog 30,97
7 dpt⏸️
9 dpt 💔
08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.
Diagnoza: adenomioza, APS
01.2026 naturalsik
29 dc ⏸️
30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
32 dc beta 505 mlU/ml
37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
5+3- pęcherzyk 0,90 cm -
Aaa i zmieniłam datę prenatalnych na 26.03, to będzie 12+5

wiek 41 l
AMH 04.23 - 0,7
07.23- 0,67
04.24- 0,44
12.25-0,11
09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
20.11.23 transfer
5 dpt prog 30,97
7 dpt⏸️
9 dpt 💔
08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.
Diagnoza: adenomioza, APS
01.2026 naturalsik
29 dc ⏸️
30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
32 dc beta 505 mlU/ml
37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
5+3- pęcherzyk 0,90 cm -
A jak zareagował?Martit wrote:Ja dziś powiedziałam szefowi, wiedziałam, że się nie ucieszy, ale że aż tak to bym nie przypuszczała. Przykro, ale mniejszy wyrzut sumienia przy L4

-
Ja też dziś zgłosiłam powód mojej nieobecności, bo i tak mam zwolnienie 3 tygodnie i to z kodem B już, więc wszystko jasne. A jednak lepiej to wygląda jak samemu chce się to wyjaśnić niż tak odejść bez słowa 😅
Stresowałam się, ale ja z kolei byłam pozytywnie zaskoczona. Bardziej mnie martwi, że współpracownicy mnie pytają kiedy wracam, a nie chce im jeszcze mówić prawdziwej przyczyny mojej nieobecności. Dopiero po prenatalnych.
Karos31, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe panie! 🥳
Październikowych Mamusiek już całkiem sporo, a mówią że kryzys dzietności jest 😁
@Kingus ja z transferu 14.01 też początkowo 30.09- ale po pierwszym USG 1.10
Patrzę że większość już umówiona na prenatalne, a ja dopiero się za to zabieram, dziś krew do badań poszła.
W czwartek kolejna wizyta !😍
Z zachcianek - ogórkowa 🤩
Objawy - mdłości wieczorne 😅
PaulinKA, Kingus 1 lubią tę wiadomość
Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
08.2025 II FET - Biochem 💔
01.2026 III FET
5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - kolejna wizyta

-
@caroshell, nie martw sie, kazda z nas swoje 40 tygodni musi odbębnić czy umawiamy sie juz na prenatalne czy dopiero czekamy na wizyty serduszkowe😅 a mysle ze z upływem tygodni ciazy ten czas bedzie przyspieszał 😅 nim sie obejrzymy będzie schylek lata i pakowanie toreb🥹
@martit, ja pier! Mnie ciagle zadziwia ze ludzie (szefowie) maja czelność komentować prywatne zycie i sprawy pracowników w jakis niedelikatny sposób... wrr co za brak klasy! Mam nadzieje ze nie wzięłaś tego do siebie...
U mnie na szczescie choc w zespole sytuacja osobowa dosc krucha (mamy mniej 2 osoby niz powinnismy) liderzy zareagowali mega ciepło, powiedzieli ze życzą powodzenia i oby było wszystko dobrze a juz ich w tym glowa by zalatać braki kadrowe 🥹
Nie wiem czy beda tak kochani jak oglosze ze idę na l4 no ale od razu im powiedziałam ze ciaza wysokiego ryzyka i ze zapewne niedługo bede sie stamtąd zwijać... prace mam biurowa ale nieco stresująca wiec nie zamierzam sie tam urabiać po łokcie... dzidzia najważniejsza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 19:17
kleopatr4 lubi tę wiadomość
⏳️1.2024
IVF 🙏
💉7❄️, Diphereline x2
6dpt- ⏸️
🔜🙏🍀✊️

Udało! Lekarka bardzo wspierająca, nawet dała skierowanie na kolejna bonjeste, ale liczę że się obejdzie bez kolejnego opakowania. Na wszelki jednak zostawiłam ten wniosek o niewpisywanie kodu B, ale pokazała mi na ekranie że wpisuje 0.pandzia 🐼 wrote:Kleopatra, udało się załatwić zwolnienie bez kodu?
@Panna_M, współczuje! Ja sobie podzieliłam tabletkę na 3 części i teraz wzięłam 2/3 i wezmę ze sobą 1/3 do pracy gdyby mnie złapało. Stresuje się jutrem, bo napęczniał mi brzuch i wkręcam sobie że będą już podejrzewać. -
O naszej ciąży jeszcze nikomu nie mówiliśmy, ale moi rodzice wiedzą o in vitro i myślą, że transfer marcu. Chciałam ich zaskoczyć wcześniej i wysłać do nich paczkę z testem, zdjęciem i pluszaczkiem nie informując ich o niej. Niestety się pokomplikowało, bo 07.03 wylatują i po powrocie będą się już spodziewać jakiś wieści, więc jedyną opcją na totalne zaskoczenie jest wysłać im paczkę po wizycie 04.03 i liczyć, że przyjdzie kolejnego dnia
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1186047019.html
Takie zamówiłam, przeurocze 🤭
Z objawów u mnie na razie ból piersi, codziennie jest gorzej 😵💫 do tego podbrzusze czasem delikatnie zaboli. Ból pleców i przeziębienie prawie przeszły👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
7dpt 37.7💕 10dpt 146🥹 12dpt 350🍀

-
CaroShell wrote:Witam nowe panie! 🥳
Październikowych Mamusiek już całkiem sporo, a mówią że kryzys dzietności jest 😁
@Kingus ja z transferu 14.01 też początkowo 30.09- ale po pierwszym USG 1.10
Patrzę że większość już umówiona na prenatalne, a ja dopiero się za to zabieram, dziś krew do badań poszła.
W czwartek kolejna wizyta !😍
Z zachcianek - ogórkowa 🤩
Objawy - mdłości wieczorne 😅
Hej super mamy podobny termin, według transferu wyszło, że poród wychodzi na 1.10.2026 a według sobotniego pomiaru wyszło, ze nawet 26.09 bo dzidziuś duży ale raczej się to skoryguje jeszcze.
Też umówione prenatalne na 25.03😁
Ostatnio właśnie ogórki kiszone i ogórkowa bardzo smakują. 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 19:37
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅ -
Najlepiej sprawdzała się dieta płynna w formie rosołów na mięsku. Ale powiem ci że to indywidualne… bardzo intuicyjnie trzeba w tym pierwszym trymestrze podchodzić. Ja w momencie katastrofy poprosiłam żeby mama mi przywiozła mc Donalda, a nie jem takich dobroci. Ale tam naładowali tyle chemii przeciwwymiotnej ze tylko po tym nie bolał mnie żołądek. Za to odpokutowałam sraczka, Ale wolę już w tą strone.Blossomka wrote:Widzę, że bierzecie bonjeste - to przepisuje lekarz? Może macie jeszcze jakieś sprawdzone sposoby na mdłości, co jeść i pić, czego unikać? 🥹
-
Tulę. Pod koniec dnia to Twoja rodzina jest najważniejsza, nikt nie jest niezastąpiony - oprócz matki, więc wybrałaś dobrze.Martit wrote:Ja dziś powiedziałam szefowi, wiedziałam, że się nie ucieszy, ale że aż tak to bym nie przypuszczała. Przykro, ale mniejszy wyrzut sumienia przy L4

-
Ej właśnie ja się zastanawiam czy robić te dodatkowe badania czy tylko PAPA i usg, ale chyba zrobię dla większego spokoju. Jutro też zapiszę się na prenatalne dobrze, że mówicie tak licznie o tym to mnie motywuje bo ja raczej jestem z tych co do ostatniej chwili ma dużo czasu