PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A no i oczywiście dziewczyny mocno trzymam kciuki za Wasze wizyty i te dzisiejsze, jak i wszystkie w tym tygodniu 😁
Blossomka lubi tę wiadomość
-
Narobiłyście smaka, już wiem co dzisiaj kupuje - bułki, serek, pomidor, szczypiorek

Ja na razie ratuje się wodą kokosową i waflami kukurydzianymi… nie przetrwałabym dzisiaj bez tego duetu… 🙈
Kingus 1, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Widzę, że bierzecie bonjeste - to przepisuje lekarz? Może macie jeszcze jakieś sprawdzone sposoby na mdłości, co jeść i pić, czego unikać? 🥹
-
Kingus, cieszę się, że Cię tutaj widzę ❤️
Ja też na objawy na razie nie mogę narzekać. Oprócz bólu piersi i zmęczenia popołudniami nic mi nie dolega 🙈 W piątek mam wizytę już u lekarza prowadzącego, nie mogę się doczekać i stresuje jednocześnie.
Kingus 1, Blossomka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF:
1) 01.2026 ET 5.1.1 ➝ 03.2026 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
aszin wrote:Kingus, cieszę się, że Cię tutaj widzę ❤️
Ja też na objawy na razie nie mogę narzekać. Oprócz bólu piersi i zmęczenia popołudniami nic mi nie dolega 🙈 W piątek mam wizytę już u lekarza prowadzącego, nie mogę się doczekać i stresuje jednocześnie.
Ja mam wizytę za dwa tygodnie w piątek i też się zastanawiam jak to będzie u nowego lekarza, czy się dogadam czy nie będzie problemów. Dziewczyny go polecały ale stres jest.
Czy to będzie pierwsza wizyta u lekarza? Umówiłaś już prenatalne badanie? Będziesz robić dodatkowe typu nifty lub Sanco?
PS. Właśnie zjadłam te pyszne kanapki z pomidorem i szczypiorkiem, mniam jakie dobre 🥰 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 13:23
aszin, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

-
Ja jestem w tyle względem tych w tyle 😂 dlatego tak jestem jedną nogą u was, a jedną nogą czekam czy listopadowy wątek się rozkręci 🫣 moja wizyta z pierwszym usg będzie 6+0 dopiero w przyszłą środęWeronka89 wrote:Będę trzymać kciuki, my tu chyba we dwie tak jedne z najmłodszych jesli chodzi o wiek ciąży, mam wrażenie że jestem bardzo w tyle względem innych dziewczyn
a jak synek, wygrzebał się z choroby?👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

-
Jeszcze nie umawiałam prenatalnych, pewnie to zrobie teraz na wizycie, bo moja lekarka ma certyfikat. A jeśli chodzi o nifty, to raczej nie planuje, jeśli prenatalne wyjdą w porządku 🙈 a Ty?Kingus 1 wrote:Ja mam wizytę za dwa tygodnie w piątek i też się zastanawiam jak to będzie u nowego lekarza, czy się dogadam czy nie będzie problemów. Dziewczyny go polecały ale stres jest.
Czy to będzie pierwsza wizyta u lekarza? Umówiłaś już prenatalne badanie? Będziesz robić dodatkowe typu nifty lub Sanco?
PS. Właśnie zjadłam te pyszne kanapki z pomidorem i szczypiorkiem, mniam jakie dobre 🥰 😊
White, może się zadomowisz u nas, zobaczysz 😁 Na listopadowych za to będziesz do przodu od tych, co sa do przodu 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 13:58
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF:
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Witam dziewczyny! Moj pierwotny termin porodu byl wyznaczony na 30.09 ale na ostatniej wizycie skorygowano mi na 2.10, a ze widzę tu swoje ukochane duszyczki, @aszin, @kingus... 🥰🌷
to czy moge sie tu do Was przykleić??
@white1, Ciebie tez kojarzę! ❤️
Dotąd bralam udział w watku wrzesniowym ale tam moja ciaza jest najmłodsza, dziewczyny juz robią prenatalne a ja jestem troche z tylu...
Wiec jesli przygarnięcie, to krótko o mnie:)
Na tę ciąże czekalam 2 dlugie lata, które nieco mnie przetyrały ale teraz jestem w tym cudownym miejscu, ktore daje mi taką radość... którą boje sie jeszcze wyrażać zupełnie otwarcie ale do której daje sobie coraz większe prawo...😊
Przyznam ze nie nadrobiłam całego watku, ale od teraz bede kibicować regularnie ✨️
@Talto109_, Szefowo,
Moje daty:
TP: 2.10 🤰
24.02 oraz 3.03- wizyty u ginekologa🗓
Jutro idę tak troche "spontanicznie" z pakietu z pracy bo juz dostaje troche świra (jak to tak 2 tygodnie bez USG
)
A 3.03 mam u swojej lekarki prowadzącej.
Widzę ze spora część z Was męczy sie z objawami ciaży- mam nadzieje ze dolegliwości szybko miną i będziecie mogly sie cieszyć tym wyjątkowym stanem !
Życzę powodzenia na wizytach i ściskam gorąco🥰🌞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 21:58
aszin, Blossomka, Kingus 1, Mimblanee, CaroShell, kleopatr4, Vainchild lubią tę wiadomość
-
Widzę ze rozmawiacie o jedzonku a to temat ktory jest mi bliski - z racji ze jestem tą szczęściarą bez mdlosci to ogolem wcinam wszystko 😅
Ostatnio prawie nie jadłam slodkiego, a teraz juz sobie czasem pozwalam, dodatkowo mam dużą chętke na nabial i owoce. Kanapka z serem i pomidorem to ostatnio moja TOPka😅 i biała buła, choc ogolem pieke domowy chleb na zakwasie regularnie xD
Mimo ze nie jem turbo kwasoty to ta ochota na rześkie owoce sprawia ze troszke bardziej obstawiam syneczka niz córeczkę, ale z drugiej strony wiem tez ze czasem sie to zupełnie nie sprawdza , zatem zobaczymy 😅
@kingus a ty będziesz robic te genetyczne?
My chyba zrobimy... 3.03 nasza ginekolog ma nam przedstawić opcje, bo jest specjalistką od prenatalnych, zdamy się na nią bo ja jak zaczynałam czytać to tylko dostawałam bolu glowy od nadmiaru możliwości 🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 21:59
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
A co tam, najwyżej obskoczę dwa wątki 🤭
To oficjalnie: chciałabym się z wami wszystkimi przywitać i spytać czy przyjmiecie mnie do swojego grona? 🩷 @Kingus @Aszin @PaulinKa niezmiernie się cieszę, że możemy się tu spotkać.
Krótko o mnie: staramy się z mężem od maja 2024, od stycznia 2025 z pomocą medyczną, od stycznia 2026 z pomocą in vitro. Mam to szczęście, że pierwszy transfer udany. Mieszkam w Krakowie i mam dwa koty 🤭 Nigdy wcześniej nie byłam w ciąży nawet na jeden dzień, więc wszystko jest dla mnie nowe i chłonę wszelkie informacje od was 😍
Wstępny termin porodu względem transferu 28.10. Pierwsza wizyta 04.03. Jutro jeszcze robię betęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 14:18
PaulinKA, Weronka89, Blossomka, Kingus 1, Mimblanee, babajagapatrzy, kleopatr4, CaroShell lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF 💉 Menopur 150
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

-
White1 wrote:A co tam, najwyżej obskoczę dwa wątki 🤭
To oficjalnie: chciałabym się z wami wszystkimi przywitać i spytać czy przyjmiecie mnie do swojego grona? 🩷 @Kingus @Aszin @PaulinKa niezmiernie się cieszę, że możemy się tu spotkać.
Krótko o mnie: staramy się z mężem od maja 2024, od stycznia 2025 z pomocą medyczną, od stycznia 2026 z pomocą in vitro. Mam to szczęście, że pierwszy transfer udany. Mieszkam w Krakowie i mam dwa koty 🤭 Nigdy wcześniej nie byłam w ciąży nawet na jeden dzień, więc wszystko jest dla mnie nowe i chłonę wszelkie informacje od was 😍
Wstępny termin porodu względem transferu 28.10. Pierwsza wizyta 04.03. Jutro jeszcze robię betę
Witaj, rozgaszczaj się i pytaj o wszystko co chcesz
White1 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jak super, że jesteście!
Przyznam, że kojarzę Was z wątków miesięcznych, przez ten mój ponad rok starań śledziłam czasem forum i różne wątki, bylo mi raźniej czując, ze nie jestem sama a dodatkowo wiele się nauczyłam z doświadczeń innych. Mimo wszystko nie odważyłam się udzielać 🥹. Teraz czuję się jak szpieg 😂.
Życzę Wam (i nam!) nudnych ciąż i wspaniałego czasu! 😍
PaulinKA, White1 lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Widzę ze rozmawiacie o jedzonku a to temat ktory jest mi bliski - z racji ze jestem tą szczęściarą bez mdlosci to ogolem wcinam wszystko 😅
W procedurze praktycznie nie jadłam słodkiego, a teraz juz sobie czasem pozwalam, dodatkowo mam dużą chętke na nabial i owoce. Kanapka z serem i pomidorem to ostatnio moja TOPka😅 i biała buła, choc ogolem pieke domowy chleb na zakwasie regularnie xD
Mimo ze nie jem turbo kwasoty to ta ochota na rześkie owoce sprawia ze troszke bardziej obstawiam syneczka niz córeczkę, ale z drugiej strony wiem tez ze czasem sie to zupełnie nie sprawdza , zatem zobaczymy 😅
@kingus a ty będziesz robic te genetyczne?
My chyba zrobimy... 3.03 nasza ginekolog ma nam przedstawić opcje, bo jest specjalistką od prenatalnych, zdamy się na nią bo ja jak zaczynałam czytać to tylko dostawałam bolu glowy od nadmiaru możliwości 🙉
Hej PaulinKA miło Cię widzieć.
Ja też mogę jeść wszystko nie mam mdłości ani wymiotów.
Ja od początku tzn od praktycznie stycznia codziennie jakieś owoce wcinam truskawki mandarynki, kiwi, wczoraj wypiłam wodę z ogórków kiszonych no tak mi smakowała jak nigdy.
Ja wizytę u lekarza mam za dwa tygodnie w piątek. To będzie moja pierwsza u lekarza prowadzącego. Będę z doktorem rozmawiać czy on proponuję badania genetyczne. Póki co jeszcze nie zdecydowałam czy robić. Prenatalne umówione na 25.03. Muszę się pojawić 20.03 - pobranie krwi na test pappa.
White1 witamy i Ciebie w naszym gronie, rozgość się 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 15:33
PaulinKA, White1 lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
aszin wrote:Jeszcze nie umawiałam prenatalnych, pewnie to zrobie teraz na wizycie, bo moja lekarka ma certyfikat. A jeśli chodzi o nifty, to raczej nie planuje, jeśli prenatalne wyjdą w porządku 🙈 a Ty?
White, może się zadomowisz u nas, zobaczysz 😁 Na listopadowych za to będziesz do przodu od tych, co sa do przodu 🤣
Aszin ja jeszcze nie zdecydowałam czy właśnie robić te genetyczne, zastanawiam się dalej. Będę za dwa tygodnie u lekarza prowadzącego ciążę to porozmawiam o tych badaniach. Trochę mam stres😨 bo to już nie będzie wizyta w klinice.Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
Hej Dziewczyny 🩵
Dziś według transferu jest mój 7+3 dni
Z miesiączki 7+6 czy któraś z Was może mi powiedzieć która data się kieruje ?
Byłam dziś naUSG maluszek ma ponad 12mm
Wygląda jak miś Harbio takie malusie rączki i duży brzuchol słoooodkie na maksa:)
Kingus 1, Mimblanee, Mro_22, CaroShell, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Zdecydowanie według transferu, bo byłam na cyklu sztucznym i przedłużaliśmy go, bo lekarz był na feriach 🫣 według om wychodziłoby 5+2, a według transferu jest dopiero 4+5Guśka21 wrote:Hej Dziewczyny 🩵
Dziś według transferu jest mój 7+3 dni
Z miesiączki 7+6 czy któraś z Was może mi powiedzieć która data się kieruje ?
Byłam dziś naUSG maluszek ma ponad 12mm
Wygląda jak miś Harbio takie malusie rączki i duży brzuchol słoooodkie na maksa:)👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF 💉 Menopur 150

-
Aszin a Ty już mówiłaś rodzinie że jesteś w ciąży czy później planujesz?Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
PaulinKA, coś czułam, że Cię tu przywieje 🤭
To żeby było wszystko na jednej stronie - mój TP 12.10.26 🥰
O, już ja jednej stronie nie jest, ale przynajmniej w kupie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 15:54
PaulinKA, White1, Kingus 1, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF:
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Ja to bym wręcz powiedziala ze nie z transferu ani z miesiączki a z CRL🙉White1 wrote:Zdecydowanie według transferu, bo byłam na cyklu sztucznym i przedłużaliśmy go, bo lekarz był na feriach 🫣 według om wychodziłoby 5+2, a według transferu jest dopiero 4+5
Ale jak cos to faktycznie bardziej z transferu niz z miesiączki.
@Guska, czy tam na zdjęciu usg nie masz pomiaru CRL I obok napisane ktory to tydzien, dzien?
@aszin, no jakże mialabym odpuścić tak zacne grono 😅🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 21:59
White1, aszin lubią tę wiadomość
-
Właśnie nie dała mi dziś żadnego zdjęciaPaulinKA wrote:Ja to bym wręcz powiedziala ze nie z transferu ani z miesiączki a z CRL🙉
Ale jak cos to faktycznie bardziej z transferu niz z miesiączki.
U mnie miesiączki nie bylo od października, według transferu jestem 8+5 a na wizycie lekarka mierząc dzidziusia skorygowala 2 dni w tyl.
@Guska, czy tam na zdjęciu usg nie masz pomiaru CRL I obok napisane ktory to tydzien, dzien?
@aszin, no jakże mialabym odpuścić tak zacne grono 😅🍀
Pomyślałam o tym wchodząc do auta.
W 5+6 od transferu zarodek miał 4,8 to jeszcze z kliniki usg
Teraz miałam taką zastępczą wizytę bo moja wybrana Pani dr jest na urlopie.
No i powiedziała tylko ze wszystko dobrze, bije serduszko zarodek ma 12,4mm i w sumie tyle.