PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety jeszcze nie kupiłam nowych ubrań, muszą one być eleganckie, biurowe a tu też mi szkoda żeby ubrać 2 razy.Panna_M wrote:Luźniejszy ciuch może załatwi sprawę?
U mnie minus 4,5 kg na wadze. Z jedzeniem bardzo ciężko
Jutro ubiorę spódnice na gumce, w środę drugą spódnicę, a potem 2 sukienki i tak będę na zmianę chodzić…
-
Ja też ładuje się biszkoptami i landrynkami - z rana szybko zapychają i znikają mdłości glodowe, ale musi wlecieć tabletka. Ja zrobię hemoglobinę glikowana, ona nienjest taka obciążająca i weźmie zakres z 2-3mcy więc jest wiarygodniejsza.Ninia wrote:U mnie też z jedzeniem ciężko. Na warzywa nawet nie mogę patrzeć, kanapki jakieś mega podstawowe typu chleb masło i almette albo ser żółty. Z mięsa tylko wieprzowina, koniecznie bez żadnego sosu i do tego suche ziemniaki. Drobiu nie próbowałam jeść ale podświadomie wiem, że będzie niedobrze. Z owoców kiwi, jabłka i mandarynki ale to tylko dzięki Bonjescie bo bez niej też wszystkie owoce odpadały. Po 10 dniach takiej diety czuję się już mega osłabiona.
Jutro za waszymi radami spróbuję rosołu nagotować i może to mnie trochę odżywi. Jak o nim myślę, nie mam odruchu wymiotnego więc jest szansa, że wejdzie. Dodatkowo mam niskie cisnienie w okolicach 100/70 przez co chodzę jak żywy trup.
Co dziwne mogę jeść wafelki czekoladowe i czekoladę , w każdej ilości. Martwi mnie to bo za dwa tygodnie krzywa cukrowa z uwagi na cukrzycę w poprzedniej ciąży. Na razie sobie pozwalam bo jak jestem głodna to ratują sytuację i nie powodują mdłości. Wiem, że źle robię ale jestem w trybie przetrwania.
Ale też się boję że mi namiesza ta dieta przetrwania. -
Cześć dziewczyny dzisiejsza noc masakra od 4 rano boli mnie głowa i mam biegunkę. Masakra normalnie nic nie mogę jeść wypiłam trochę coli zero żeby głowa przestała boleć. 🤕 🥴
Jeszcze nie pomogło 😢Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

-
Cześć, współczuję wszystkich dolegliwości

Ja mam mega intensywny czas w pracy, jutro biorę dzień wolnego i jadę zrobić te wszystkie HIVy i różyczki. Muszę jechać 30km, bo w naszym labie nie ma wszystkich zleconych badań.
Ja chcę powiedzieć partnerom z pracy po następnym USG. Dla mnie zawsze jest wyzwaniem przyjmowanie informacji o ciąży od kadry, bo z perspektywy szefa to problem. Ale zawsze staram się przyjąć to po prostu jak człowiek, wyściskać dziewczyny i powiedzieć, że robota to tylko robota
BlackAmericano, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Hej,mnie tu mało bo w domu na pokładzie 5 synow,którzy uczą sie w domu i jest co robić. Marzymy o córeczce teraz 🙈 rodzinie chcemy powiedzieć dopiero w święta jak bedzie wszystko dobrze. Pierwsza wizyte mamy 17.03..
Na ten moment mam zero objawow co mnie bardzo martwi bo z całą 5 mialam wszystkie możliwe 🫣 i panikuje juz.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
@marzycielkamadzik, 5 synów?? 😲😲 mega szacun! Domyślam sie ze czekacie na córeczkę? 😄 moze ten brak objawow to wlasnie kwestia płci innej niz dotychczas
) napisz nam jak ogarniasz rzeczywistość bo pierworodki sie boja jak ogarnąć zycie z jednym bobasem a tu taka ekipa szalona!
Dziewczyny ja jestem po dodatkowej wizycie u ginekologa, dostalam skierowanie na prenatalne, no taki ten lekarz specyficzny troche ale to z pakietu z pracy wiec najważniejsze ze zrobil usg i ze dzidzia rosnie😄
Ps. Pisałam wam wczoraj ze najdokladniejszy pomiar CRL a on dzis to zdementował mowiac ze najdokladniejsza data porodu to ta z transferu bo różnica w pomiarze moze wyjść jak sie dziecko przekręci 😆 takze pardon 😄
A oto moj ufoludek wyczekany🤩 juz wyglada jak maly czlowieczek🥹🥹🥹
https://zapodaj.net/plik-b5o1ne3TEF
White1, aszin, Weronka89, Mimblanee, Karos31, Guśka21, babajagapatrzy, Kasia0504, BlackAmericano, kleopatr4, Klarnecistka, Paulina1106, Vainchild, CaroShell lubią tę wiadomość
-
Ahh zazdroszczę wam, że mogłyście już widzieć swoje bobaski, cudowny widok 🫠😍 rozpuszczam się nad każdą fotką
MarzycielkaMadzik lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

-
PaulinKA, jaki to już bobuś 🥹 cudowny widok!
Ja mam zdjęcie plamki z pęcherzykiem żółtkowym 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 11:05
PaulinKA, MarzycielkaMadzik, BlackAmericano, Paulina1106 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF:
1) 01.2026 ET 5.1.1 ➝ 03.2026 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Ogarniam tak samo jak z 1 dzieckiem. Mam dzieci juz duże wiec nam łatwiej. Ale tak to starszaki pomagali przy młodszych 😁 marze o córce od 1 dziecka także ostatni raz próbujemy🤭
Ja zapisałam dzieci na edukacji domowa bo starszaki uczą sie same a z młodszymi siedzę ja 😁🙈 ale zaraz zaczynamy wakacje.
PaulinkA gratuluję, piękne macie zdjęcie 😍
PaulinKA, BlackAmericano, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
@aszin, zdjeciem plamki też sie jarałam🤣
@marzycielkamadzik, zatem niech Wam sie spelni ✊️👸
MarzycielkaMadzik lubi tę wiadomość
-
MarzycielkaMadzik no to trzymamy kciuki za dziewczynkę, ale by miała super mając 5 starszych braci.
Pytałyście wczoraj o mojego szefa, ale szkoda to komentować w ogóle, dziś dokończyliśmy rozmowę, ale tylko się pogrążył. Idę na L4 od 7.03, mój gin się ucieszy, wysyła mnie od pierwszych dni.
Weronka89, White1, MarzycielkaMadzik, Mimblanee, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Martit wrote:MarzycielkaMadzik no to trzymamy kciuki za dziewczynkę, ale by miała super mając 5 starszych braci.
Pytałyście wczoraj o mojego szefa, ale szkoda to komentować w ogóle, dziś dokończyliśmy rozmowę, ale tylko się pogrążył. Idę na L4 od 7.03, mój gin się ucieszy, wysyła mnie od pierwszych dni.
Martit nawet się nie wahaj. Ty i bobas w brzuchu jesteście priorytetem, nie ma się co stresować. Dalej niech wszyscy narzekają, że kobiety nie chcą rodzić dzieci, ale jak tylko kobieta zajdzie w ciążę to staje się wielkim problemem
PaulinKA, MarzycielkaMadzik, BlackAmericano, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Hey,
Sorki, że się ostatnio nie odzywałam, ale ja raczej jestem z tych które cichutko siedzą.
Siedzę właśnie w kolejce do endokrynologa, a wieczorem do ginekologa idę.
Proszę mi wpisać prenatalne na 28.03.
Karos31, kleopatr4, CaroShell lubią tę wiadomość
-
Beta 1184 (125%) 🚀
Mro_22, Weronka89, pandzia 🐼, PaulinKA, kropka_aga, MarzycielkaMadzik, Ninia, aszin, Karos31, Martit, Mimblanee, BlackAmericano, babajagapatrzy, kleopatr4, Klarnecistka, Paulina1106, Vainchild, CaroShell lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF 💉 Menopur 150
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

-
White piękny przyrost 😍
Kleopatra cieszę się,że się udało
masz kogoś zaufanego w pracy, komu możesz się wygadać o ciąży? Może byłoby Ci w jakiś sposób lżej.
Martit, brak słów. Dobrze,że idziesz wkrótce na L4, nie ma coś się stresować
PaulinKA, ale już duży bobas 💗 u mnie też pewnie już mniej więcej taki sam ☺️ ostatnio na USG to był maluszek.
Marzycielka Madzik, trzymam kciuki za dziewczynkę! Jeśli się uda to będzie mieć niezłą ekipę obronną
Przeniosłam prenatalne na 31.03. będzie 13+2 albo 12+5 bo z USG był troszkę mniejszy ostatnio, wolałam przenieść termin. I tak trzymam się terminu z om bo pewnie tak zostanie po prenatalnych:)
kleopatr4 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
Diagnostyka poronień nawykowych
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 G. 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

-
W sumie jak uważasz, u mnie w klinice wymagali dwóch wyników w odstępie 48h, ale wolałam zrobić jeszcze jeden, żeby potwierdzić, że beta przekroczy 1000.MarzycielkaMadzik wrote:White piekna beta tez mysle czy robić bo jestesmy na tym samym etapie.
Ja tydzien temu w czwartek mialam 63 i gin kazał mi robić powtórkę za tydzien dopiero....
Ja również trzymam kciuki za dziewczynkę 😄
Martit założonego odpoczynku, przynajmniej bez wyrzutów sumienia 🩷👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF 💉 Menopur 150